Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
4me wrote:Jeeeeny dziewczyny co za wiadomości
trzymam za Was kciuki bardzo mocno.
Oby to były tylko zwykle straszaki...
Co do moczu to juz postanowilam. Nie ma co sie zastanawiac. Maz zaraz pojedzie po pijemniki do apteki i jutro pobieram na ogolny jeszcze raz i na posiew. Plus kupie sobie juz jakis zurawit czy cos takiego. To można w ciazy nie?4me lubi tę wiadomość
-
Byl prysznic, dokladne umycie ale provagiem z bakteriami mlekowymi i podbrany srodkowy mocz. Tak jak piszecie. Mimo wszystko mam nadzieje, ze cos spieprzylam, moze to ten plyn, tak jak piszecie robie posiew.
Mi 2 miesiace temu tez wyszly liczne bakterie, ale pozniej jak powtarzalam to bylo ok. Jednak to chyba w ta strone nie dziala, ze jak sa to moga naprawde nie wyjsc?
Zawsze cos i w sumie oby tylko to... Chociaż te infekcje tez bywaja groźne.
Ja w poprzedniej ciazy niby wszytsko ok a mlody urodzil sie z jakimis bakteriami z zakazenia wewnatrzmacicznego (byly tez zielone wody) czyli cos bylo tylko tego nie wykrylismy...
-
nick nieaktualny
-
4me wrote:Byl prysznic, dokladne umycie ale provagiem z bakteriami mlekowymi i podbrany srodkowy mocz. Tak jak piszecie. Mimo wszystko mam nadzieje, ze cos spieprzylam, moze to ten plyn, tak jak piszecie robie posiew.
Mi 2 miesiace temu tez wyszly liczne bakterie, ale pozniej jak powtarzalam to bylo ok. Jednak to chyba w ta strone nie dziala, ze jak sa to moga naprawde nie wyjsc?
Zawsze cos i w sumie oby tylko to... Chociaż te infekcje tez bywaja groźne.
Ja w poprzedniej ciazy niby wszytsko ok a mlody urodzil sie z jakimis bakteriami z zakazenia wewnatrzmacicznego (byly tez zielone wody) czyli cos bylo tylko tego nie wykrylismy...
-
puszek369 wrote:Może poproś gina o pobranie wymazu z pochwy, takiego zwykłego, nie GBS.
-
A ja właśnie sprawdziłam wyniki moczu które dziś robiłam i wyszły mi liczne kryształki szczawianu wapnia no i dalej ten urobilinogen +1 wyszedł. Ciekawe co w poniedziałek ba to lekarz powie.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
4me wrote:Tak mam to wlasnie na liscie spraw do niego. Nie wiem czy on robi ale jak nie to pojadę do Invicty i zrobie. Ehh najgorsze to zawsze jest to czekanie na badanie i na wyniki jak juz sobie cos wkrece
-
puszek369 wrote:Tylko pamiętaj, że jak robią i bakterie i grzyby to bakterie są po ok 5 dniach, a grzyby 7 dniach, tak jest w diagnostyce (jak pracowałam zawsze dwa wyniki osobno przychodziły). Wymaz zawsze warto zrobić.
-
Pije średnio 2l dziennie i nie jadłam w ostatnim czasie żadnego szpinaku buraków itp. 3 tygodnie temu wyniki miałam ok ale może teraz powinnam pić więcej i te 2l to zbyt mało?Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
4 me tak wymaz z pochwy, jakby wyszło z moczu, albo dla swojego spokoju warto zrobić.
Verbena skonsultuj z lekarzem, a boli Cię coś? Ogolnie zwiększyłabym podaż płynów (zwłaszcza wody i żurawina, która sama jest bogata w szczawiany wapnia potrafi aż o 30 procent obniżyć wydalanie szczawianów wraz z moczem (codziennie trzeba wypijać 500 ml soku). Ja polecam żurawinę w formie kisielu, uwielbiam.
https://www.mojegotowanie.pl/przepis/kisiel-zurawinowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:03
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku Dziewczyny co to się podziało? Mary Jane, Skarb strasznie współczuję i trzymam mocno za Was kciuki. Moge sobie wyobrazić co czujecie, bo w poprzedniej ciazy też bylam kilks razy w szpitalu (wysokie cisnienie). Strasznie mi wtedy było ciężko psychicznie.
Gratuluje dobrych wyników z glukozy!
-
Właśnie wtedy kiedy mi one wyszły w moczu to przegrzebałam internet i często coś może wynik zaburzyć, herbata, kawa, kakao czy nawet ten szpinak. Mi się wtedy to akurat zgadzało, ginekolog nawet na nie nie zwróciła uwagi. Najlepiej powtórzyć badanie, bo może być przez coś co się zjadło dzień wcześniej, albo niekoniecznie.
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:4 me tak wymaz z pochwy, jakby wyszło z moczu, albo dla swojego spokoju warto zrobić.
Verbena skonsultuj z lekarzem, a boli Cię coś? Ogolnie zwiększyłabym podaż płynów (zwłaszcza wody i żurawina, która sama jest bogata w szczawiany wapnia potrafi aż o 30 procent obniżyć wydalanie szczawianów wraz z moczem (codziennie trzeba wypijać 500 ml soku). Ja polecam żurawinę w formie kisielu, uwielbiam.
https://www.mojegotowanie.pl/przepis/kisiel-zurawinowy
Tylko nie zrozumialam na co sie czeka na wynik 5 i 7 dni? Rozumiem, ze nie pisalas o posiewie moczu a wymazie, ze tak moze byc?