X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Jeeeeny dziewczyny co za wiadomości :( trzymam za Was kciuki bardzo mocno.
    Oby to były tylko zwykle straszaki...

Co do moczu to juz postanowilam. Nie ma co sie zastanawiac. Maz zaraz pojedzie po pijemniki do apteki i jutro pobieram na ogolny jeszcze raz i na posiew. Plus kupie sobie juz jakis zurawit czy cos takiego. To można w ciazy nie?
    Można Żurawit, ale to zacznij od jutra, żeby w razie czego w badaniu wyszło co Ci jest ;)

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Ja mam acard brać do. 36t6d

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byl prysznic, dokladne umycie ale provagiem z bakteriami mlekowymi i podbrany srodkowy mocz. Tak jak piszecie. Mimo wszystko mam nadzieje, ze cos spieprzylam, moze to ten plyn, tak jak piszecie robie posiew.

Mi 2 miesiace temu tez wyszly liczne bakterie, ale pozniej jak powtarzalam to bylo ok. Jednak to chyba w ta strone nie dziala, ze jak sa to moga naprawde nie wyjsc?

Zawsze cos i w sumie oby tylko to... Chociaż te infekcje tez bywaja groźne.
    Ja w poprzedniej ciazy niby wszytsko ok a mlody urodzil sie z jakimis bakteriami z zakazenia wewnatrzmacicznego (byly tez zielone wody) czyli cos bylo tylko tego nie wykrylismy...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. Ja mam acard brać do. 36t6d
    Mi to samo powiedziała dr-36 tc.. długo nie? Ale masz schodzić stopniowo (o to nie spytałam)?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Byl prysznic, dokladne umycie ale provagiem z bakteriami mlekowymi i podbrany srodkowy mocz. Tak jak piszecie. Mimo wszystko mam nadzieje, ze cos spieprzylam, moze to ten plyn, tak jak piszecie robie posiew.

Mi 2 miesiace temu tez wyszly liczne bakterie, ale pozniej jak powtarzalam to bylo ok. Jednak to chyba w ta strone nie dziala, ze jak sa to moga naprawde nie wyjsc?

Zawsze cos i w sumie oby tylko to... Chociaż te infekcje tez bywaja groźne.
    Ja w poprzedniej ciazy niby wszytsko ok a mlody urodzil sie z jakimis bakteriami z zakazenia wewnatrzmacicznego (byly tez zielone wody) czyli cos bylo tylko tego nie wykrylismy...
    Może poproś gina o pobranie wymazu z pochwy, takiego zwykłego, nie GBS.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mi to samo powiedziała dr-36 tc.. długo nie? Ale masz schodzić stopniowo (o to nie spytałam)?
    Ja mam 75 mg więc za bardzo nie mam jak schodzić stopniowo

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Może poproś gina o pobranie wymazu z pochwy, takiego zwykłego, nie GBS.
    Tak mam to wlasnie na liscie spraw do niego. Nie wiem czy on robi ale jak nie to pojadę do Invicty i zrobie. Ehh najgorsze to zawsze jest to czekanie na badanie i na wyniki jak juz sobie cos wkrece :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie sprawdziłam wyniki moczu które dziś robiłam i wyszły mi liczne kryształki szczawianu wapnia no i dalej ten urobilinogen +1 wyszedł. Ciekawe co w poniedziałek ba to lekarz powie.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tak mam to wlasnie na liscie spraw do niego. Nie wiem czy on robi ale jak nie to pojadę do Invicty i zrobie. Ehh najgorsze to zawsze jest to czekanie na badanie i na wyniki jak juz sobie cos wkrece :/
    Tylko pamiętaj, że jak robią i bakterie i grzyby to bakterie są po ok 5 dniach, a grzyby 7 dniach, tak jest w diagnostyce (jak pracowałam zawsze dwa wyniki osobno przychodziły). Wymaz zawsze warto zrobić.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    A ja właśnie sprawdziłam wyniki moczu które dziś robiłam i wyszły mi liczne kryształki szczawianu wapnia no i dalej ten urobilinogen +1 wyszedł. Ciekawe co w poniedziałek ba to lekarz powie.
    Ile dziennie pijesz?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Tylko pamiętaj, że jak robią i bakterie i grzyby to bakterie są po ok 5 dniach, a grzyby 7 dniach, tak jest w diagnostyce (jak pracowałam zawsze dwa wyniki osobno przychodziły). Wymaz zawsze warto zrobić.
    Ale piszesz o wymazie tak?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki.. Dziewczyny trzymajcie tam się. Musi być wszystko dobrze.. Trzymamy mocno kciuki.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena 2 razy przy badaniu moczu miałam kryształki szczawianu, raz jak jadłam dzień wcześniej szpinak, a za drugim jak na noc piłam kakao. Ponoć to mogło mieć wpływ. Dużo wody pij :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije średnio 2l dziennie i nie jadłam w ostatnim czasie żadnego szpinaku buraków itp. 3 tygodnie temu wyniki miałam ok ale może teraz powinnam pić więcej i te 2l to zbyt mało?

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me tak wymaz z pochwy, jakby wyszło z moczu, albo dla swojego spokoju warto zrobić.

Verbena skonsultuj z lekarzem, a boli Cię coś? Ogolnie zwiększyłabym podaż płynów (zwłaszcza wody i żurawina, która sama jest bogata w szczawiany wapnia potrafi aż o 30 procent obniżyć wydalanie szczawianów wraz z moczem (codziennie trzeba wypijać 500 ml soku). Ja polecam żurawinę w formie kisielu, uwielbiam.

https://www.mojegotowanie.pl/przepis/kisiel-zurawinowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:03

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli zurawina moze podwyzszyc wynik szczawianow?? Raz mi tez wyszly dosc liczne ale na nast badaniu juz nie wiec cos musialo zaburzyc wyniki a juz sie balam ze jakas kamica sie robi czy cos..musze spróbować zrobic ten kisiel!:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny co to się podziało? Mary Jane, Skarb strasznie współczuję i trzymam mocno za Was kciuki. Moge sobie wyobrazić co czujecie, bo w poprzedniej ciazy też bylam kilks razy w szpitalu (wysokie cisnienie). Strasznie mi wtedy było ciężko psychicznie.
    Gratuluje dobrych wyników z glukozy!

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wtedy kiedy mi one wyszły w moczu to przegrzebałam internet i często coś może wynik zaburzyć, herbata, kawa, kakao czy nawet ten szpinak. Mi się wtedy to akurat zgadzało, ginekolog nawet na nie nie zwróciła uwagi. Najlepiej powtórzyć badanie, bo może być przez coś co się zjadło dzień wcześniej, albo niekoniecznie.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane i Skarb trzymam mocno kciuki by było wszystko dobrze !!!

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    4 me tak wymaz z pochwy, jakby wyszło z moczu, albo dla swojego spokoju warto zrobić.

Verbena skonsultuj z lekarzem, a boli Cię coś? Ogolnie zwiększyłabym podaż płynów (zwłaszcza wody i żurawina, która sama jest bogata w szczawiany wapnia potrafi aż o 30 procent obniżyć wydalanie szczawianów wraz z moczem (codziennie trzeba wypijać 500 ml soku). Ja polecam żurawinę w formie kisielu, uwielbiam.

https://www.mojegotowanie.pl/przepis/kisiel-zurawinowy
    Tak tak to rozumiem. Wymaz robia tak czy siak, juz wczesniej to planowalam.

Tylko nie zrozumialam na co sie czeka na wynik 5 i 7 dni? Rozumiem, ze nie pisalas o posiewie moczu a wymazie, ze tak moze byc?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ