Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki obciążenia!
86/131/91puszek369, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Milka1991, 4me, Pani Moł, Nistera, Oleander, Rudzik1, Chusy, Veri lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Nie straszcie mnie ta szyjką bo ja nie mam w ogóle badanej. Ostatnio miałam w 11 tyg mierzoną. Muszę w końcu pójść prywatnie i to sprawdzić. A powiedzcie czy są jakieś objawy skracajacej się szyjki? Jakiś ból plemienia co kolwiek?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Ago właśnie skracająca szyjka może nie dawać żadnych objawów, najlepiej żeby lekarz to sprawdził. Niektóre kobiety to wyczuwają, ale prawda jest taka, że przy tylu różnych dziwnych kłuciach chyba ciężko to odróżnić. Przynajmniej ja bym nie miała pojęcia czy się skraca czy nie, a jak coś czasem gdzieś poczuje to się zastanawiam tylko czy to nie to.
ago91 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:
to mamy we dwie puszki
jakoś musimy sobie poradzić, nie?
a fotelik Ci wchodzi z bazą?
U mnie nie ma mowy o bazie , mam jeszcze starszaka który też musi się zmieścić no i tylko 2 drzwi więc chcąc nie chcąc Gabi laduje do tyłu A Tymuś będzie z przodu inaczej się nie da. Nie dam rady wyciągnąć lupinki z tylu. Ale to tylko na 2 for A 3 mc bo potem wakacje więc nie trzeba z młodym do przedszkola jeździć A od września szkoła którą mamy za zakrętem więc będziemy pieszo. Jakoś trzeba sobie radzić
-
Dziewczyny pomozcie prosze.
Mam takie wyniki glukozy czy to ok? Bo nie pamiętam tych norm.
Na czczo:79,5
Po godzinie 114,80
Po dwoch godzinach 100
I co mnie zastanawia bardziej to wyniki moczu.
Fosforany bezpostaciowe- b. Liczne
Martwic sie fosforanami?
Bakterie- d liczne. Co to jest to D? Pomyłka? powinno byc bardzo liczne? Czy jest takie oznaczneie jak d liczne?
Wrzucam zdjecie.
Edit:olsnilo mnie. Dosc liczne prawda?
Czyli co powtorka jutro z rana? Kurde noo:/oby to byla tylko pomyłka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:21
-
4 me glukoza super. Wszystkie pomiary są w normie.
d. liczne = dość liczne
b. liczne = bardzo liczne
Dość liczne to mniej jak bardzo liczneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:25
4me lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Skarb, co dalej? Jaka decyzja? Co powiedzieli w szpitalu? Kurde, dziewczyno miałaś kiedyś dobre przeczucia co do tej szyjki, a lekarz Cię zbywał, mimo, że wtedy była i tak długa. Trzymaj się, wierzę, że będzie ok. Wszystkie tutaj trzymamy za Was kciuki!
4me u mnie d. Liczne oznacza dość liczne. Co do fosforanów to nie wiem. Nie miałam nigdy, kiedy masz wizytę? Może powtórz badanie jeśli to nie problem, albo zadzwoń do gin się dopytać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:25
4me lubi tę wiadomość
-
Żeby nie było za nudno to właśnie zostałam przyjęta na oddział. Nie dość że bolało mnie wszystko dziś już bez przerwy, brzuch ciągnął niesamowicie w dół to mały prawie się się nie ruszał
pani doktor nie podoba się brzuch twardy i te napiecia, szyjka na szczęście utrzymana ale muszę zostać na obserwacji, dostałam już leki jakieś a i tak boli w dole Jak jasna cholera
i ruchów ciągle nie czuję praktycznie, nie wiem co jest grane, bo ostatnio ciągle szalał
mały coś kiepsko przyrasta, ale mam nadzieję że to kwestia pomiarów i ułożenia dziecka bo nic się nie zgadza. 2 tygodnie temu nóżki były tydzień większe a dziś sa niby tydzień za małe, brzuch ciągle tydzień za mały, a z wagą to wynika jakby przybrał zaledwie 80 gram przez ten czas
Skarb, jaka decyzja? Krążek będą zakładać? To w dalszym ciągu nie najgorsza szyjka jeśli chodzi o długość. U mnie też niecałe 3 podobno, ale trzyma i to im wystarczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:30
-
MaryJane jejku, strasznie współczuję, musisz być mocno zestresowana. Trzymam kciuki żeby było dobrze, musi być. Oby to jakieś błędy pomiarów. Dawaj znać na bieżąco i zobaczysz wszystko będzie dobrze, na pewno jesteś pod dobrą opieką, a młody jeszcze da Ci popalić!
-
Mary Jane trzymaj się tam, Skarb Ty też, jakie mają pomysły, podadzą sterydy czy coś? Kurcze moim zdaniem kwalifikowałaś się na ten szew profilaktyczny wcześniej...
4 me może zrób posiew moczu? Często infekcja układu moczowego przebiega bezobjawowo.
-
Jeeeeny dziewczyny co za wiadomości
trzymam za Was kciuki bardzo mocno.
Oby to były tylko zwykle straszaki...
Co do moczu to juz postanowilam. Nie ma co sie zastanawiac. Maz zaraz pojedzie po pijemniki do apteki i jutro pobieram na ogolny jeszcze raz i na posiew. Plus kupie sobie juz jakis zurawit czy cos takiego. To można w ciazy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:37
-
nick nieaktualny4me- chyba posiew Cię czeka, ost na gamecie pisaliśmy o tym, czy dobrze wykonałaś pobranie? Ja miałam też z ogólnego a posiew jałowy - źle pobrałam mocz. Od tamtej pory stosuje specjalną „procedurę” pobierania (pojemnik sterylny, prysznic, nie dotykać ścianek, skóry, dokładne umycie zwykłym mydłem a nie tymi do hig intymn) i wyniki Ok.
Cukry Ok !!
Skarbi co teraz ???
Mary Janebardzo mi przykro - trzymam kciuki !!!
Matko co za wieścijestem z Wami Dziewczyny!!!!
Nistera - rozumiem, dobrze że to tylko pare msc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:42
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko ja tak samo teraz pobieram mocz, pod prysznicem po dokładnym umyciu miejsc intymnych i bez użycia płynu do higieny. Jak robiłam to z płynem to zawsze coś wyszło, odkąd jego nie używam mocz zawsze super(pewnie zapesze i w piątek coś wyjdzie hehe)
4me zurawit możnaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 19:42
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość