Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa chce mieć spakowaną torbę do 30tc, pełna czy pusta zajmuje tyle samo miejsca a wolę mieć to z głowy szybciej
Gratuluję udanych wizyt! Ja też zaraz jadę do ginka, trzymajcie kciuki
Skarb wszystko będzie dobrze! Daj znać co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:24
Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMożecie podać jakaś listę rzeczy które trzeba spakować - licząc, że szpital niczego nie zapewnia? Z czego korzystacie?
Mamami - mi raczej chodziło o to że mój jest za małymartwię się.. jak obliczyć centyle??
A nie bierzesz immunoglobuliny teraz ???
Skarb - mocne kciuki !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:33
-
Ciasteczko777 wrote:Mamami - mi raczej chodziło o to że mój jest za mały
martwię się.. jak obliczyć centyle??
A nie bierzesz immunoglobuliny teraz ???
!
Biorę dostałam dziś skierowanie.
Zaraz ci wkleje taka tabelkę z waga i centylami
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Dziękuje
Też na nfz ? U nas niezle zamieszanie z tym zastrzykiem ..
Tak na NFZ ale nie wiem czy się uda. Mam iść do poradni a jak nie będa chcieli to na oddział a jak nie dadzą to mam dzwonić do dr ona będzie załatwiać gdzie indziej.Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyagao91 Jej już 31
, z porodem wszystko jest możliwe np Twoja siostra wcześniej urodziła , a Ty np możesz i przenosić oczywiście życzę każdej z nas aby maleństwa zbytnio nie czekały na wyjście .
Ja będę rodzić po raz 5 i też tego nie przewidzę kiedy choć sama wiem co i jak .
Chusy Jakie piękne ❤️.
Skarb Trzymam mocno kciuki !! .
Ciasteczko Dzieci różnie rosną i nie ma co też tymi parametrami się tak sugerować , jakby było coś nie tak to by Ci gin powiedział , każde dziecko jest inne i z różną wagą jak urodziłam Anię to leżała ze mną taka Pani miała CC i jej córeczka ważyła 2100 .
Co do listy rzeczy to na stronie danego szpitala jest zazwyczaj napisane co jest potrzebne np tam gdzie ja zamierzam rodzić potrzebne są tylko takie dla siebie rzeczy wiadomo karta ciąży , ostatnie badania , grupa krwi itp itd , tam klapki , kubek , sztućce , ręcznik tam do mycia mydło szampon itp , ładowarka , pieniążki , ręcznik , szlafrok itp jak coś czasami w szpitalach są sklepiki gdzie można np picie kupić lub mieć drobne na tvpamiętajcie o książkach czasami można z nudów " umrzeć " ja po ścianach chodziłam
. Ja akurat nie mam takiego sklepiku w danym szpitalu wcześniej muszę sobie kupić wodę itp czasami różnie w tych szpitalach karmią a wiadomo nie od dziś jakie tam jest jedzenie i czasami o dziwnych porach .
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLista od położnej
Dla maluszka
-mokre chusteczki
-mała paczka pampersów
-krem na odparzenia
-ubranka na wyjście
Dla mamy
-dokumenty: dowód, karta ciąży,grupa krwi aktualne wyniki badań, ew. Lista przyjmowanych leków
-kosmetyczka (żel, szczoteczka, pasta, grzebień, gumki do włosów, balsam do ust itp)
-koszula do porodu której nie szkoda później wyrzucić
-koszule do spania, do karmienia lub rozpinane
-2 małe ręczniki np do zimnych lub ciepłych okładów
-1 duży recznik
-podkłady do łóżka ok.10szt
-podpaski poporodowe ok.20szt
-majtki poporodowe
-podkładki na sedes, papier toaletowy
-skarpetki, szlafrok, klapki
-małe butelki wody, przekąski
-portmonetka z drobnymi na telewizor lub jedzenie
Dla taty
-zmienne buty do szpitala
-rozpinana koszula do kangurowania
-woda, przekąski
Ubranka tylko na wyjście bo szpital daje swoje, to lista od położnej ze szpitala gdzie będę rodzić a ja bym dodała jeszcze ładowarkę do telefonu bo zawsze o niej zapominam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:51
Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Nistera lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkarb, kciukasy! Dawaj znać!
Do torby ja pakuję:
- 3 koszule do karmienia (w tym jedna do porodu)
- 2 staniki do karmienia
- siateczkowe majty jednorazowe
- 2 reczniki (ciemne kolory)
- cienki szlafrok
- podklady na łóżko jednorazowe
- podklady Bella Mama poporodowe
- podpaski bella niebieskie (takie bawelniane)
- skarpetki
- klapki pod prysznic
- majtki z niedenerwującą gumką
-mini kosmetyki: żel do h.int., żel pod prysznic, szampon, pasta do zebów
-szczoteczka do zębów
-szczotka do wlosów + gumka do wlosow
- plyn micelarny + waciki
- 2 bodziaki krotkie, 2 dlugie, 2 pajace, 2 czapeczki, 2 pary skarpetek dla noworodzia (w razie czego mąż więcej dowiezie)
- rożek
- pieluchy tetrowe 5szt, 1 flanelowa (jako otulacz)
- pieluszki rozm.1 (na początek 15 sztuk, do ewentualnego dowiezienia)
- chusteczki nawilżane water wipes
- w osobny woreczek strunowy zapakowany zestaw poporodowy: bodziak, pajac, 1 pieluszka, czapeczka.
Inne, ale wazne:
- dokumenty ciążowe, dowod os.(noszę cały czas wszystko w torebce)
- przyjmowane na stale leki - u mnie np.euthyrox - przy dawce 88 szpital nie zapewnial
- ładowarka
- ręcznik papierowy
- papier toaletowy
- prowiant na czas porodu- baton, wafle ryżowe, woda z dzióbkiem)
- sztućce, kubek
Chyyyba wszystko..Ciasteczko777, Izka37, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Dziewczyny
czyli jesteśmy przy 50- tak jak liczyłam .. ufff.. zaczęłam panikować, czy go nie głodzę ..
Mamami - to ja też takie wartości mam zapisane.
Walcz o ten refundowany - 360 kosztuje prv, a z refundacja 20!! Jest różnica... że też o wszystko trzeba walczyć ... u mnie to przychodnia na podstawie skierowania zamówiła z apteki, ja zapłaciłam tylko 20 zł. Ale załatwianie przez 3tyg..
Chusy - dz - jestem ślepaa ta kołyska to Milli mally? Jest urocza
-
nick nieaktualnyCiasteczko Gdzie tam już głodzisz
, ja czasami jem tyle co ptak nawet ginowi o tym mówiłam to on tak że dziecko to co potrzebne wszystko ode mnie wyciągnie więc jak coś jestem spokojna nic tam mi nie mówił , że coś jest nie tak a moje jedzenie nadal jest takie nijakie nie wiem czym to moje dziecko żyje chyba tlenem
.
Rudzik1 Nie wiem czy tam gdzie robię badania sprzedają glukozę , jaką mam taką wypiję, kiedyś chodziłam do szpitala i tam nie mieli poszłam do apteki i do 8 musiałam czekać , aż otworzą i kupiłam sobie taką glukozę z cytryną bo w danym lab nie mieli .
MaMaMi Spora waga ❤️ , ciekawa jestem ile Dominik waży Boziu jeszcze tyle dni do Soboty .Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 15:36
Ciasteczko777, Rudzik1, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
Kurczę dziewczyny pojechałam tylko kupić prezenty na urodziny bo syn idzie w weekend A wracam z wózkiem
Była promocja ostatnia sztuka o 150€ taniej.
Skarb trzymaj się, daj znać jak coś już będziesz widzieć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 14:32
Chusy, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Wy tu znów o małym apetycie a ja od poworotu do domu zjadlam 4 kanapki z cala mozzatrla, pomidorami, bazylia i jeszcze jogurt wypilam i dalej siedzę i mysle co by zjesc
i tak codzien. W pracy to jeszcze nie miałam czasu ale teraz w domu to podjerzewam, ze bede co chwile podjadac
A juz 7kg na plusie :(dobrze ze jestem wysoka tonjakos te kg sie rozchodzą jeszcze po ciele, chociaż ja juz widze, ze poszly tam gdzie lubią czyli uda i tylek!