Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciacho jakie skutki uboczne po immunoglobulinie, miałam z 2017 r po porobieniu i nic mi się nie działo...
cała noc nieprzespana.. zakładam że to, w ulotce są też opisane.
A Ty teraz nie bierzesz immuno? -
nick nieaktualnyRudzik1 wrote:Szczęśliwa Mamusiu kup sobie glukozę smakową. Oczywiście niektórym dziewczynom nic nie jest po zwykłej glukozie, ale u mnie nie dało się przeprowadzić badania.
Nie mam dziś za bardzo jak aby kupić , a jutro już idę na badania , a pech taki że wszystkie apteki są czynne od 8 , ja idę na 7 rano akurat diagnostyka będzie otwarta piłam też tą z cytryną i było mi słabo i nie dobrze ale jakoś przetrwałam . -
Ago, bede sie pakowac kolo 33-34 tyg. Poza tym co sie smiejecie, my tu pitupitu a Ago juz w 31 tyg
Dziewczyny zakochalam sie, kupuje!
Kosztuje tylko 50 dolcow na amazonie, wystarczy do ok. 5-6 miesiaca mysle. Zawsze mi sie marzyla taka kolyska *.*Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 12:10
Pani Moł, ago91, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, 4me lubią tę wiadomość
-
Kurczę jak ten czas leci, ciekawe którą pierwsza się rozpakuje.
Chusy śliczne ja nie mam w domu miejsca na coś takiego, niby 80m2 ale rozkład pomieszczeń taki do pooopy że wydaje się dużo mniejsze.
Torby nie pakuje jeszcze , nawet nie mam wyprawki do końca jeszcze. Co prawda ciuchy są ale kosmetyki , pampki itd jeszcze brakuje. Czekam na pierwszy weekend miesiąca wtedy w mojej drogerii jest zawsze minus 25% na dzieciowe rzeczy więc kupię wszystko naraz sporo zaoszczedze. Wanienka i materac mają przyjechać z Pl ale nie wiem kiedy
Tak się podsmiewałam że mnie choroba omija A tu co druga chora i masz baboooo.
Nigdy się nie śmiej z cudzego nieszczęścia:D
Nos to już za sobą ciągne. Synuś mnie tak załatwił. On 2 dni i zdrowy A Ty matko mecz się ehhh.
-
Ja już po wizycie. Mój klocek waży 1200 taki olbrzym. Wszystko ok. Łożysko brzeżnie przodujące bez zmian cesarka. Trochę skopal Panią dr hahahahha
Pani Moł, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Oleander, Nistera, Ciasteczko777, PatkaPP, Rudzik1, Szczęśliwa Mamusia, kama2784, Milka1991, iwwk, 4me, slodka100, Biała Azlia, Veri lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa jeszcze torby nie spakowałam, ale jak zrobię całe dzidziowe pranko i przyjdzie zamówienie z Gemini to pakuję - myślę, że za max 3 tygodnie. Pierwsza córka urodzona w 35 tc - ja tam wolę być gotowa niż mężowi tłumaczyć przez telefon ze szpitala co ma kupić/spakować itp. Torba na wyjście osobna, malutka. I niechże to sobie w szafie stoi. Tak jak ostatnio: szampon, żel do higieny int., żel pod prysznic, pastę do zębów kupuję w minibuteleczkach, dodatkowa szczoteczka do zębow itp - żeby niczego już na ostatnią chwilę nie szukać. Wrzucam do torby batoniki (dwa proteinowe i dwa zwykle
), wodę, nawet rolkę papieru:D nic mnie nie zaskoczy, hahaha!
ago91, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Chusy lubią tę wiadomość
-
Jak ja chce na wizycie uslyszec ze wazy juz przynajmniej to kilo! Ja wiem ze bedzie malutki bo my obydwoje z facetem mieliśmy po 2,5 kg moja siostra tez ale na ostatniej wizycie 7 lutego w 26tc 830 g i caly czas mi sie wydaje za mało:( ale lekarz mowi ze w normie tylko w tym nizszym progu.
Aaa Chusy jaka sliczna ta kolyska tez bym chciala taka ale my to wogole 48m mamy jakbym ja dowlokla do kuchni np przy gotowaniu to zatarasowala bym cale przejscie do pokoju. Ja wogole nie wiem czy lozeczko zmiesci sie do naszego pokoju ale moj glupi strach nie pozwala mi nawet zmierzyćcos bedziemy myslec juz mam jeden mebel ( szafkę taka rtv) ktory mi wadzi jest kurde nowy dalam na olx i nikt nie chce...jak sie wkurze to oddam za darmo.
-
Puszek a robicie jeszcze lewatywe? Bo też bym chciała, a gdzieś słyszałam, że teraz w domu robić trzeba? Czy to może też od szpitala zależy. Nie zrozumiałam, pisać to w planie porodu, że chcę? Bo mi na przyjęciu robili, zanim poszłam na oddział.
U nas szpital ciąg dalszy. Poddaję się i młoda dostanie dzisiaj antybiotyk, rok udało się bez... Ale zawalone ciągle. Gorączki od tygodnia. Na uszy jej poszło, autentycznie nie słyszy... A mój mąż ma anginę... też antybiotyk -
nick nieaktualnyA jak prawidłowo obliczyć te centyle ??
Mamami - wow !! 1200 to ja miałam w zeszłym tyg (28 tc)!! Duży
nasz to kruszynek malusiale niech tak zostanie
skoro sn.
Nie stresujcie mnie tą torbąto już powinnam pakować ??
ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Nie mam siły na te choroby już się popłakałam z bezsilności
Wy o torbach tu piszecie... Rany nie stresujcie... Mam nadzieję, że będę miała czas w marcu zająć się wyprawką, do Wielkanocy może zdążę... Zaczynamy intensywnie szukać mieszkania, chcemy coś kupić do maja, czerwca. Będziemy musieli na czas wykończenia przenieść się do moich rodziców, czyli 70 km od Poznania,nie damy rady płacić raty i wynajmu... Przeraża mnie to wszystko :o kurna zwariuje z małym dzieckiem, moja matką i jej radami i jeszcze starsza nie będzie chodzić do przedszkola :o aaaaa już mam depresję poporodową jak o tym myślę ;P
-
Pani Moł dokładnie jestem takiego samego zdania. Ja wolę dmuchać na zimne i kompletuje już, jeszcze nie mam tzn mam zamiar kupić walizkę na kółkach. U mnie juz 31 tydzień zostało mi niewiele, moja siostra urodziła w 35 tyg mam to w głowie ciągle.
Pani Moł lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Ciasteczko777 wrote:A jak prawidłowo obliczyć te centyle ??
Mamami - wow !! 1200 to ja miałam w zeszłym tyg (28 tc)!! Duży
nasz to kruszynek malusiale niech tak zostanie
skoro sn.
Nie stresujcie mnie tą torbąto już powinnam pakować ??
Chłop musi być duży. Hehehe2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:A to my mamy tą hipotrofie wtedy, czy jak to liczyć ?? Bo teraz się trochę martwię
Moja dr mówi żeby się nie martwić, hemoglobine glikowana nam dobra, cukry w ciągu dnia ok. Rano zdarzają się przekroczenia ale sporadycznie, insuliny mało.
Mówi że nie wszystkie dzieci są małe, mam clexane więc przepływy są ok więc mały ma dobrze dostarczone pożywienie. Powiem Ci ze ufam tek kobiecie mam nadzieję że zostanie tak do końca.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Kurcze, też u mnie powoli w głowie pakowanie torby, ale póki co zrobiłam zamówienie na dolcesonno koszuli, i próbuje skompletować coś sensownie na gemini. U mnie malowanie pokoju koniec marca/kwietnia, jak mąż bedzie po egzaminach to dopiero ciuszki zacznę prać, chyba że najdzie mnie w marcu to pochowam w woreczki. Zobaczę jak będę się czuła z tygodnia na tydzień.
Zdrówka dziewczyny...
Pamiętajcie że różnimy się tygodniami, więc się nie stresować co do wyprawki czy torby.
Np. Ago już 31 tydz, a 4me 26 tydz, to jest różnica4me, ago91 lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
po wizycie szyjka miala 4.7 mm a teraz 2.9 mm przy ucisku 2.7 mm skierowanie na szpital ... mam nadzieje ze zaloza mi szew .... trzymajcie kciuki..