Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
to tak zrobię a na prenatalne wybiorę się do mojego prywatnego, będziemy mieli spokój ducha
ale się cieszę kochane, maleństwo już 2cm daje mi popalić, mdłości dzisiaj mnie tak męczą, że szok do tego senność olbrzymia, a że nienawidzę spać w dzień to siedzę i usiłuję nie zasnąć
ps. dzisiaj jadę zmieniać suknię ślubną na ciążową (szkoda że starej nie włożę, była spełnieniem moich marzeń ), także dziś dzień pełen wrażeń. Ciekawe czy uda mi się dobrać coś w mój gust no i pod brzuszek oczywiście, którego jeszcze nie ma:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 15:03
Maltusia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Agata :) wrote:to tak zrobię a na prenatalne wybiorę się do mojego prywatnego, będziemy mieli spokój ducha
ale się cieszę kochane, maleństwo już 2cm daje mi popalić, mdłości dzisiaj mnie tak męczą, że szok do tego senność olbrzymia, a że nienawidzę spać w dzień to siedzę i usiłuję nie zasnąć
ps. dzisiaj jadę zmieniać suknię ślubną na ciążową (szkoda że starej nie włożę, była spełnieniem moich marzeń ), także dziś dzień pełen wrażeń. Ciekawe czy uda mi się dobrać coś w mój gust no i pod brzuszek oczywiście, którego jeszcze nie ma:) -
Moje libido też jest zerowe, seks mógłby nie istnieć, ale szczerze mówiąc i tak nie mamy narazie odwagi, nie wiemy czy ciąża się rozwija, czekamy póki co, zobaczymy potem
Agata, gratuluję udanej wizyty! ja bym się umówiła jednak na prenatalne gdzieś prywatnie w terminie, który powinien być. Moja siostra robiła w 14 tygodniu, badania nie wykazały nic niepokojącego, do końca ciąży siostra myślała, że urodziny zdrowe dziecko a mała ma zespół Downa. Nie chce absolutnie straszyć, ale lepiej zrobić wtedy kiedy jest wskazanie
Dziewczyny, czy naprawdę tylko ja jestem całkowicie bezobjawowa? zaczyna się to robić bardzo niepokojące. Nie dość, że ciąża wychodzi młodsza niż faktycznie jest to dolegliwości żadnych. Gdyby nie USG nie uwierzyłabym, że w ogóle w nią zaszłam.Agata :) lubi tę wiadomość
-
iwwk wrote:A tej starej nie da się przerobić?
-
MaryJane wrote:
Dziewczyny, czy naprawdę tylko ja jestem całkowicie bezobjawowa? zaczyna się to robić bardzo niepokojące. Nie dość, że ciąża wychodzi młodsza niż faktycznie jest to dolegliwości żadnych. Gdyby nie USG nie uwierzyłabym, że w ogóle w nią zaszłam.
U mnie też jakoś bez szału z tymi objawami, ale to dopiero 5 czy 6 tc, także pewnie przyjdzie jeszcze czas. W poprzedniej o tej porze odrzuciło mnie od jedzenia wielu rzeczy, miałam już smaki i śmierdziało mi wszystko dookoła Ale każda ciąża inna i ani brak objawów ani masa objawów o niczym nie świadczą A brakiem to się tylko można cieszyć, choć sama dla świętego spokoju wolałabym trochę więcej ich miećMaMaMi83, KamKam1100 lubią tę wiadomość
-
iwwk wrote:Może nie będzie jeszcze brzuszek tak bardzo widoczny i dobierzesz coś fajnego
-
MeryJane u mnie tez zero objawów. No moze lekko bolace piersi ale to tyle. Jestem w 5t4d. Ze starszą mialam mega zawroty glowy i mdlosci i odrzucilo mi kawe a teraz kawe pije bez problemu. Ciaza ciazy nierowna ale tez mnie martwi ten brak objawow. Pewnie jal przyjda to bede chciala zeby sobie poszly2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Objawy wlaczaja sie na poczatku 6 tygodnia gdzies dopiero. Tez moglam pic kawe bez problemu pare dni temu, teraz juz nie przelkne. Tak samo nie moge uh.. nawet nie moge tego napisac bo mi niedobrze - miesa i ryby - znowu. W poprzendniej ciazy mialam dokladnie to samo. Jedyne co jest dziwne to ze moge jesc wylacznie kompletnie niezdrowe rzeczy - pizza, tosty, frytki.. mam nadzieje ze szybko przejdzie
-
nick nieaktualnyAgata Piękne wieści z wizyty co do badan najlepiej zrobić dwa dni wcześniej np ja robiłam zawsze w Czwartki potem w Piątek był wynik i w Sobotę wizyta.
Mnie dopiero czeka pierwsza wizyta potwierdzenie ciąży jej już 7 tc zaczęliśmy z moją kijanką :-* :-* . Może już zobaczę cudeńko na USG tak nie mogę się wizyty doczekać a to juz pojutrze.
Agatko Udanych przygotowań do ślubu my w tym roku będziemy świętować 1 rocznicę naszego ślubu kościelnego jestem z moim mężem 10 lat najpierw zawarliśmy ślub cywilny 28.09.2013 r a w ubiegłym roku 26.11.2017 zawarliśmy ślub kościelny.Agata :) lubi tę wiadomość
-
Chusy przybij piątkę, mnie też odrzuca mięso. I też mnie ciągnie do niezdrowego, zwłaszcza słodkie. Tak jak w pierwszej ciąży I jak tu jeść zdrowo jak na zdrowe odrzuca?
Chusy lubi tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
Synek 11.05.2017
Aniołek 2016 12 tc -
No wlasnie kurcze nie wiem co mam zrobic, ale z mdlosciami nie wygrasz, wiec sobie pozwalam. Mam wybor albo jesc fastfoody albo nie jesc wcale i cierpiec na wieksze mdlosci.
Kurcze tesciu nas jutro zaprosil na grilla i caly ten zapach miecha.. nie wiem jak przezyje
-
Bardzo dziękuję Szczęśliwa Mamusiu
Kurcze 10 lat ale pięknie
My 4 już za sobą i zakochani po uszy, a teraz jak się dowiedzieliśmy o ciazy to jeszcze bardziej
Kochane suknia wybrana! Jestem zachwycona jest lekka, skromna i na szczęście nie z odcięciem pod biustem. Brzuszek spokojnie może sobie rosnąć bo suknia się dopasuje do niegoiwwk, MaMaMi83, maderdin, cookiemonster lubią tę wiadomość
-
iwwk wrote:MaMaMi mam dokładnie takie samo zdanie. Zapłacisz masz pewność, że się Tobą zaopiekują. Wiadomo, że to wszystko kosztuje, ale ja wychodzę z założenia, że na swoje dziecko nie będę żałować i chcę zrobić wszystko żeby było mu jak najlepiej już na tym etapie
-
Agata :) wrote:to tak zrobię a na prenatalne wybiorę się do mojego prywatnego, będziemy mieli spokój ducha
ps. dzisiaj jadę zmieniać suknię ślubną na ciążową (szkoda że starej nie włożę, była spełnieniem moich marzeń ), także dziś dzień pełen wrażeń. Ciekawe czy uda mi się dobrać coś w mój gust no i pod brzuszek oczywiście, którego jeszcze nie ma:)Agata :) lubi tę wiadomość
-
KamKam1100 ja jakiś tam mały brzuszek widzę ale to naprawdę jest minimalna różnica, najlepiej widzę teraz swój brzuch przy wciaganiu. Jeszcze niedawno jak wciagalam to był wklesly a teraz już nawet nie jest tak na prosto, tylko lekko odstaje i za nic w świecie nie dam rady go splaszczyc
Jakkolwiek to brzmiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 19:53
-
Agata u mnie podobnie z brzuszkiem : ) Mysle ze w 5 czy 6 miesiacu brzuszek nie bedzie az tak widoczny, przynajmniej u mnie nie byl w pierwszej ciazy. Jesli to twoja pierwsza to powinno byc wolniej widac, wiec na pewno bedziesz pieknie wygladac w sukni slubnej
Dziewczyny co robic z tymi wlosami, nie przestaja mi leciec.. u was sie cos zmienilo w tym temacie? chyba nie powinno tak byc, podobno wlosy sa w lepszym stanie w ciazy