X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze mną może coś nie tak :D Mam ogromną chcicę i codziennie się do męża dobieram, do tego jestem tak wrażliwa tam na dole, że wystarczy mi niewiele żeby osiągnąć pełnie szczęścia :D Poprzednio tak nie miałam więc wmawiam sobie, że to może dobry znak :P

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Hashimoto ;)
    Co to ochoty na męża to mam ale z uwagi na to że w 1 ciąży skracała się szyjka to teraz już wprowadziliśmy tryb oszczędny :)

• Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a u mnie dzisiaj pierwsza zgaga... masakra strasznie wcześnie!

Czasami się zastanawiam, czy to dziecko mnie nienawidzi :D

Agata trzymamy kciuki! :)

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas współżycia brak - w poprzedniej ciąży był zakaz i ciężko będzie sie raczej przemóc.
    Alicja - jeśli coś Cię martwi, niepokoi, od razu wbijaj do jakiegoś lekarza albo na IP. Szkoda nerwów na niepewność.
    Agata, powodzenia!
    Edit: Witam się w rozpoczętym 10 tygodniu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 11:20

izalika, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko77, Mateczka89 lubią tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo moje libido też lezy... maz podkurzony xp

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa0289 wrote:
    Dziewczyny, a u mnie dzisiaj pierwsza zgaga... masakra strasznie wcześnie!

Czasami się zastanawiam, czy to dziecko mnie nienawidzi :D

Agata trzymamy kciuki! :)

Ja jadłam płatki migdałów jak miałam zgagę niestety nie za bardzo pomagały, gdyż zawsze nawracała miałam pod sam koniec ciąży.

AgataZaciskam mocno kciuki!!!

Kto teraz prowadzi naszą listę majowych mam Mama dwójki poprzednio prowadziła dużo już było wizyt przydała by się jakaś aktualizacja jakaś chętna?. Marcowe mamy 2019 mają fajną listę ;-) :-D .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej -melduje sie - u nas Ok - trochę plamie ale nic sie zmienia .. zobaczymy ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Hej -melduje sie - u nas Ok - trochę plamie ale nic sie zmienia .. zobaczymy ..

Kiedy wizyta plamienie jakie ja to jestem ' uczulona" na plamienie mam chyba jakąś psychozę nic tylko w gacie patrzę B-).

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    ja mam prenatalne 24.10 czyli 13 tydzień, prawie końcówka. troszkę późno?
    to samo z badaniami ogólnymi, mam je zrobić dopiero 10.10, też wydaje mi się, że trochę późno, ale jutro idę do innego lekarza u którego chcę docelowo prowadzić ciąże, to może zleci wszystko inaczej :D
    Ja mam 25. Jak późno ??? Liczy sie skończony tydzień ... bardzo dobry termin przecież ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Kiedy wizyta plamienie jakie ja to jestem ' uczulona" na plamienie mam chyba jakąś psychozę nic tylko w gacie patrzę B-).
    Bez zmian - cały czas co kilka dni ... wizyta 03.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko A to plamienie to takie brazowe/brunatne że też musimy tyle na samym początku znosić koleżanką mojej siostry jest w bardzo zagrożonej ciąży pierwsza tez taka była ma całą siatkę leków na podtrzymanie jest dopiero w 10 tc i juz ma skurcze :-( :-(.

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Sledzilam historie Twoja i Twojego synka bo bylam z kwietniowek 2018 i naprawde czekalam az znowu sie tu pojawisz ;) Trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok do samego konca :*
    Dziękuje :) Tym razem musi być dobrze, nie ma innej opcji :)

Dziewczyny ja się chyba troszkę gubię jak wy piszecie o tych tygodniach. Ja dziś mam 9t1d czyli co to 10tc? Post cookie trochę mi namieszał bo witałam się wczoraj w 9 a ona dziś w 10 chociaż termin na później jest ;) Chyba kiepska z matmy jestem.

Ja wczoraj miałam pierwszą zgagę masakra, chociaż jeszcze nie była aż taka silna jak w poprzedniej ciąży

Katy lubi tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Dziękuje :) Tym razem musi być dobrze, nie ma innej opcji :)

Dziewczyny ja się chyba troszkę gubię jak wy piszecie o tych tygodniach. Ja dziś mam 9t1d czyli co to 10tc? Post cookie trochę mi namieszał bo witałam się wczoraj w 9 a ona dziś w 10 chociaż termin na później jest ;) Chyba kiepska z matmy jestem.

Ja wczoraj miałam pierwszą zgagę masakra, chociaż jeszcze nie była aż taka silna jak w poprzedniej ciąży
    To wynika z tego czy liczysz skonczone czy rozpoczete tygodnie. 9+0 to skonczony 9, a rozpoczęty 10 tydzień.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie witam znow z lekkim plamieniem i z zawrotami glowy. Myslalam, ze zemdleje w Biedronce.
    Chyba znow mam bardzo niske cisnienie, w poprzedniej ciazy tez mialam za niskie. W dodatku wydaje mi sie,ze Duphaston dodatkowo obniza cisnienie.
    Musze sobie kupic cisnieniomierz.

A jak u was cisnienie w ciazy?

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    To wynika z tego czy liczysz skonczone czy rozpoczete tygodnie. 9+0 to skonczony 9, a rozpoczęty 10 tydzień.

Ok czyli powinnam się wczoraj witać w rozpoczętym 10tc :) Nigdy tego nie ogarniałam :P

Sprawdzałam właśnie na stronie wyniki wczorajszych badań mam podwyższone erytrocyty natomiast poniżej normy bazofile i limfocyty% ale co mnie najbardziej zmartwiło i zastanowiło to że wyszło mi cmv IgG 175,2 U/ml czyli jeśli dobrze myślę to wychodzi że przechodziłam cytomegalię, IgM mam 0,186. Reszta badań w normie

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciśnienie mam w normie. A lekarzowi o tym mówiłaś? Często zaleca się więcej ruchu, dłuższe spacery. Koleżanka miała niskie to jej lekarz kazał kawę pić. Ale zawsze wszystko lepiej ze swoim konsultować.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Ciasteczko A to plamienie to takie brazowe/brunatne że też musimy tyle na samym początku znosić koleżanką mojej siostry jest w bardzo zagrożonej ciąży pierwsza tez taka była ma całą siatkę leków na podtrzymanie jest dopiero w 10 tc i juz ma skurcze :-( :-(.
    No to ja miewam też przy tym bóle .. No jest kolor brązowo różowy i bywają skrzepy ... niestety... ja 12 tabl progesteronu dziennie biorę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to ja miewam też przy tym bóle .. No jest kolor brązowo różowy i bywają skrzepy ... niestety... ja 12 tabl progesteronu dziennie biorę :(

Jest jakaś przyczyna tych plamień , choć wiem że bywa niestety tak że i nawet żywą krwią się plami i są skrzepy nie ma krwiaków itp itd i skąd to się bierze :-\, moja znajoma z innego forum tak właśnie miała i urodziła córeczkę niech te wstrętne plamienia nas wszystkie omijają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    To ze mną może coś nie tak :D Mam ogromną chcicę i codziennie się do męża dobieram, do tego jestem tak wrażliwa tam na dole, że wystarczy mi niewiele żeby osiągnąć pełnie szczęścia :D Poprzednio tak nie miałam więc wmawiam sobie, że to może dobry znak :P
    Mam tak samo. Hihi

iwwk lubi tę wiadomość

• Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja ciśnienie mam w normie. A lekarzowi o tym mówiłaś? Często zaleca się więcej ruchu, dłuższe spacery. Koleżanka miała niskie to jej lekarz kazał kawę pić. Ale zawsze wszystko lepiej ze swoim konsultować.

Nie mowilam lekarzowi, musze do niego napisac. Kawe pije jedna dziennie. O spacerach w sumie nie pomyslalam, dzieki.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ