Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To ze mną może coś nie tak Mam ogromną chcicę i codziennie się do męża dobieram, do tego jestem tak wrażliwa tam na dole, że wystarczy mi niewiele żeby osiągnąć pełnie szczęścia Poprzednio tak nie miałam więc wmawiam sobie, że to może dobry znak
-
Dziewczyny, a u mnie dzisiaj pierwsza zgaga... masakra strasznie wcześnie!
Czasami się zastanawiam, czy to dziecko mnie nienawidzi
Agata trzymamy kciuki!
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
U nas współżycia brak - w poprzedniej ciąży był zakaz i ciężko będzie sie raczej przemóc.
Alicja - jeśli coś Cię martwi, niepokoi, od razu wbijaj do jakiegoś lekarza albo na IP. Szkoda nerwów na niepewność.
Agata, powodzenia!
Edit: Witam się w rozpoczętym 10 tygodniu:DWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 11:20
izalika, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko77, Mateczka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowa0289 wrote:Dziewczyny, a u mnie dzisiaj pierwsza zgaga... masakra strasznie wcześnie!
Czasami się zastanawiam, czy to dziecko mnie nienawidzi
Agata trzymamy kciuki!
Ja jadłam płatki migdałów jak miałam zgagę niestety nie za bardzo pomagały, gdyż zawsze nawracała miałam pod sam koniec ciąży.
AgataZaciskam mocno kciuki!!!
Kto teraz prowadzi naszą listę majowych mam Mama dwójki poprzednio prowadziła dużo już było wizyt przydała by się jakaś aktualizacja jakaś chętna?. Marcowe mamy 2019 mają fajną listę .Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 12:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgata :) wrote:ja mam prenatalne 24.10 czyli 13 tydzień, prawie końcówka. troszkę późno?
to samo z badaniami ogólnymi, mam je zrobić dopiero 10.10, też wydaje mi się, że trochę późno, ale jutro idę do innego lekarza u którego chcę docelowo prowadzić ciąże, to może zleci wszystko inaczej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko A to plamienie to takie brazowe/brunatne że też musimy tyle na samym początku znosić koleżanką mojej siostry jest w bardzo zagrożonej ciąży pierwsza tez taka była ma całą siatkę leków na podtrzymanie jest dopiero w 10 tc i juz ma skurcze .
-
Katy wrote:Sledzilam historie Twoja i Twojego synka bo bylam z kwietniowek 2018 i naprawde czekalam az znowu sie tu pojawisz Trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok do samego konca :*
Dziewczyny ja się chyba troszkę gubię jak wy piszecie o tych tygodniach. Ja dziś mam 9t1d czyli co to 10tc? Post cookie trochę mi namieszał bo witałam się wczoraj w 9 a ona dziś w 10 chociaż termin na później jest Chyba kiepska z matmy jestem.
Ja wczoraj miałam pierwszą zgagę masakra, chociaż jeszcze nie była aż taka silna jak w poprzedniej ciążyKaty lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Verbena wrote:Dziękuje Tym razem musi być dobrze, nie ma innej opcji
Dziewczyny ja się chyba troszkę gubię jak wy piszecie o tych tygodniach. Ja dziś mam 9t1d czyli co to 10tc? Post cookie trochę mi namieszał bo witałam się wczoraj w 9 a ona dziś w 10 chociaż termin na później jest Chyba kiepska z matmy jestem.
Ja wczoraj miałam pierwszą zgagę masakra, chociaż jeszcze nie była aż taka silna jak w poprzedniej ciąży -
Ja dzis sie witam znow z lekkim plamieniem i z zawrotami glowy. Myslalam, ze zemdleje w Biedronce.
Chyba znow mam bardzo niske cisnienie, w poprzedniej ciazy tez mialam za niskie. W dodatku wydaje mi sie,ze Duphaston dodatkowo obniza cisnienie.
Musze sobie kupic cisnieniomierz.
A jak u was cisnienie w ciazy?Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
cookiemonster wrote:To wynika z tego czy liczysz skonczone czy rozpoczete tygodnie. 9+0 to skonczony 9, a rozpoczęty 10 tydzień.
Ok czyli powinnam się wczoraj witać w rozpoczętym 10tc Nigdy tego nie ogarniałam
Sprawdzałam właśnie na stronie wyniki wczorajszych badań mam podwyższone erytrocyty natomiast poniżej normy bazofile i limfocyty% ale co mnie najbardziej zmartwiło i zastanowiło to że wyszło mi cmv IgG 175,2 U/ml czyli jeśli dobrze myślę to wychodzi że przechodziłam cytomegalię, IgM mam 0,186. Reszta badań w normieKacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualnySzczęśliwa Mamusia wrote:Ciasteczko A to plamienie to takie brazowe/brunatne że też musimy tyle na samym początku znosić koleżanką mojej siostry jest w bardzo zagrożonej ciąży pierwsza tez taka była ma całą siatkę leków na podtrzymanie jest dopiero w 10 tc i juz ma skurcze .
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No to ja miewam też przy tym bóle .. No jest kolor brązowo różowy i bywają skrzepy ... niestety... ja 12 tabl progesteronu dziennie biorę
Jest jakaś przyczyna tych plamień , choć wiem że bywa niestety tak że i nawet żywą krwią się plami i są skrzepy nie ma krwiaków itp itd i skąd to się bierze , moja znajoma z innego forum tak właśnie miała i urodziła córeczkę niech te wstrętne plamienia nas wszystkie omijają.
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:To ze mną może coś nie tak Mam ogromną chcicę i codziennie się do męża dobieram, do tego jestem tak wrażliwa tam na dole, że wystarczy mi niewiele żeby osiągnąć pełnie szczęścia Poprzednio tak nie miałam więc wmawiam sobie, że to może dobry znak
iwwk lubi tę wiadomość
-
iwwk wrote:Ja ciśnienie mam w normie. A lekarzowi o tym mówiłaś? Często zaleca się więcej ruchu, dłuższe spacery. Koleżanka miała niskie to jej lekarz kazał kawę pić. Ale zawsze wszystko lepiej ze swoim konsultować.
Nie mowilam lekarzowi, musze do niego napisac. Kawe pije jedna dziennie. O spacerach w sumie nie pomyslalam, dzieki.Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018