X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa0289 wrote:
    Mi też trudniej wybrać imię dla chłopca. Dla dziewczynek mamy kilka typów :)

Dziewczyny a Was czasami pobolewa brzuch? Mnie trochę od wczoraj, nasila się zawsze jak się zestresuje... wzięłam dzisiaj nospę, bo zawsze mnie to jakoś uspokaja.

Mam wielką dziurę w żołądku. Jem, żeby nie mieć mdłości od dwóch dni w kółko to samo, ale narazie się sprawdza :D

Mi to dwa razy niestety się zdarzyło :-\ nic na własną rękę nie biorę, wiem głupota mam jakby co nospę za pierwszym razem to podbrzusze mnie bolało już myślałam że do Lublina po jedziemy, ale jak poleżałam było oki, przed wczoraj cosik mnie ćmiło jak na @ ale też po chwili przeszło plamień nie mam objawy są aby wytrzymać jakoś do wizyty wspomnę o tym mojemu Panu gin.

• iwwk Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj i dzisiaj lekko jak na @ pobolewał, ale nie cały dzień tylko tak przez pół godziny. Wyszłam od okulisty, na szczęście żadnej bakterii nie ma, prawdopodobnie u mnie tak hormony działają w ciąży i robi się takie atopowe zapalenie skóry wokół tego jednego oka. Mega ciekawe zjawisko :D Bo w jednej i drugiej ciąży jakoś zaraz po owulacji to oko zaczynało swędzieć :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny no nie daje rady z tymi mdlosciami.. jak sobie radzicie? Probowalam nawet imbiru i nic.
    A tu trzeba obiad ugotowac, a na sama mysl o miesie mi zle.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Kurde dziewczyny no nie daje rady z tymi mdlosciami.. jak sobie radzicie? Probowalam nawet imbiru i nic.
    A tu trzeba obiad ugotowac, a na sama mysl o miesie mi zle.

Cześć dziewczyny,

Witam w klubie. Mam mdłości 24 h na dobę i właśnie się zastanawiałam czy to nie wina dupka, bo mam te mdłości odkąd go biorę. Mi imbir nie pomaga, działa tylko kwaśne - kiwi, cytryna no i lody, ale wszystko dosłownie na chwilkę.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Mi to dwa razy niestety się zdarzyło :-\ nic na własną rękę nie biorę, wiem głupota mam jakby co nospę za pierwszym razem to podbrzusze mnie bolało już myślałam że do Lublina po jedziemy, ale jak poleżałam było oki, przed wczoraj cosik mnie ćmiło jak na @ ale też po chwili przeszło plamień nie mam objawy są aby wytrzymać jakoś do wizyty wspomnę o tym mojemu Panu gin.
    Ja właśnie dostałam duphaston i nospę doraźnie na te bóle :) tylko już dawno nie miałam.

Chusy ja sobie nie radzę z mdlosciami. Maz musial przejąć większość obowiazkow. Pracuje też głównie z domu... mam teraz dwa lepsze dni, ale nie wyobrazam sobie gotowania.

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naskrobałyście...
    Co do mdłości to narazie nic nie odczuwam ale podejrzewam że dopiero będzie się działo :)
    W zeszłej ciąży wymioty utrzymywały się do 15tc i podejrzewam że były właśnie przez luteine.
    Iwwk dziwny przypadek z tym okiem, ale przynajmniej wiesz że bakterii nie ma.
    U nas dziś piękna pogoda i nawet pokusilam się na spacer :) Oby słonko się utrzymało!
    Ciasteczko gdzie jesteś? Tęsknię :)

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 25 września 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i u nas mdłości także się pojawiły. Najgorsze jest to że pojawiają się jak tylko coś zjem. Od soboty ogólnie fatalnie się czuje bo mdłości to jedno a wymioty drugie :/ I nic nie pomaga, myślę czy aby na to nie ma wpływu też fakt że mam wrzody a dodatkowo biorę heparynę która przy wrzodach nie jest wskazana.
    Ja najbliższą wizytę mam 25.10 już z prenatalnymi będzie wtedy pierwszy dzień 13tc. Zastanawiam się czy w międzyczasie nie umówić się jeszcze do innego gina bo mój będzie na urlopie. Dzisiaj robiłam też już wszystkie podstawowe badania (morfologia, toxo, cmv, mocz itp).

A dzisiaj zaczynamy 9 tydzień :)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Witam
    Wczoraj wyszlam ze szpitala , mam odpoczywac w domu brac 3 x1 duphaston po ktorym okropnie mnie mdli ale dam rade. Dziewczyny ktore zarzywaja duphaston tez tak macie?
    Ma ktoras z Was krwiaka ? Jakie macie zalecenia od lekarza?
    Ja mam krwiaka i polip tez na szyjce. Generalnie lekarz powiedział ze brak sexu i oszczędny tryb życia. Ale ja generalnie pracuje normalnie bo mam swoją firmę wiec nie mam wyjscia. Mam trochę noszenia itp ale mam nadzieje ze krwiak się cudem bie powiększył. I przepisał mi duphaston dwa razy dziennie.

ckaigov31lklx1rk.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to bym wolała, żeby me mdłości wróciły jeszcze tak na 2 tygodnie. Dają mi pewne poczucie bezpieczestwa... w najbliższa sobotę wybieram się do szpitala na szybkie usg..zwariowałabym czekając 3 tyg na kolejną wizytę.
    W ogole taka mała ciekawostka
    Mam w domu pełno testów ciążowych (takich małych, paskowych ale bardzo czułych ), kilka dni temu zrobiłam jeden i druga kreska wcale nie była taka mocno ciemna...trochę jestem tym faktem przerażona bo wydaje mi się to nielogiczne, żeby na etapie ponad 8 tygodnia kreska była nawet trochę bardziej blada od kontrolnej... jako, ze zostało mi dużo tych testów to robiłam je za każdym sikankiem i powiem Wam, ze wychodziły różne. Jedne mniej ciemne, inne ciemne, niezależnie od pory dnia.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja biorę duphaston od 16 dnia cyklu, nie mam kompletnie żadnych mdłości, wymiotów ani nic, to chyba też niedobrze co? każda z Was chyba już jakkolwiek ciążę poczuła ;)
    też mnie czasem podbrzusze jak na okres pobolewa ale to podobno na początku normalne ;)

gann3e3k0unlohxb.png

• maderdin Koleżanka

Wysłany: 25 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę duphaston 3x dziennie, nie mdli mnie, ale jestem strasznie senna. Nie wiem czy po tym czy to objaw ciążowy. Też po zażyciu jesteście słabe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 18:28

f2w3ugpj5ir22vc2.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze mdlosci, oslabienie i sennosc to normalne objawy ciazowe niezaleznie od tego czy przyjmujecie duphaston czy nie. Kazda kobieta odczuwa inaczej ciaze wiec moze byc ze nie macie mdlosci wcale albo wymiotujecie co piec minut i wszystko w obydwu przypadkach jest ok : )

Nowa0289, cookiemonster lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Oj i u nas mdłości także się pojawiły. Najgorsze jest to że pojawiają się jak tylko coś zjem. Od soboty ogólnie fatalnie się czuje bo mdłości to jedno a wymioty drugie :/ I nic nie pomaga, myślę czy aby na to nie ma wpływu też fakt że mam wrzody a dodatkowo biorę heparynę która przy wrzodach nie jest wskazana.
    Ja najbliższą wizytę mam 25.10 już z prenatalnymi będzie wtedy pierwszy dzień 13tc. Zastanawiam się czy w międzyczasie nie umówić się jeszcze do innego gina bo mój będzie na urlopie. Dzisiaj robiłam też już wszystkie podstawowe badania (morfologia, toxo, cmv, mocz itp).

A dzisiaj zaczynamy 9 tydzień :)

Sledzilam historie Twoja i Twojego synka bo bylam z kwietniowek 2018 i naprawde czekalam az znowu sie tu pojawisz ;) Trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo ok do samego konca :*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Mysle, ze mdlosci, oslabienie i sennosc to normalne objawy ciazowe niezaleznie od tego czy przyjmujecie duphaston czy nie. Kazda kobieta odczuwa inaczej ciaze wiec moze byc ze nie macie mdlosci wcale albo wymiotujecie co piec minut i wszystko w obydwu przypadkach jest ok : )
    Ja nie biorę żadnych leków a senność zabija moj dzień.
    PS. Właśnie wstałam :D i dalej bym spała gdyby nie pobudka psiaka.
    No i mdłości moja zmora, najgorzej że mam je po zjedzeniu czegoś. Przed chwilą po wstaniu ssalo z głodu, zjadłam troszkę kurczaka i już niedobrze. Oby do kolejnego ssania... Zaczęłam też więcej pić i sikac.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png

Wysłany: 25 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to dokucza zgaga...zwłaszcza wieczorami. Masakra.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy 11 mm z cialkiem żółtkowym 2.9 mm. Dr mowi ze prawidlowe parametry jak na 5t3d.
    Kolejna wizyta za 3 tyg.

Alicja-33, Porzeczka17, iwwk, Pomarańczka83, milamila, domi1906, Nowa0289, Szczęśliwa Mamusia, KasiaH, Angie1212, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy 11 mm z cialkiem żółtkowym 2.9 mm. Dr mowi ze prawidlowe parametry jak na 5t3d.
    Kolejna wizyta za 3 tyg.
    Super, gratuluję i troszkę zazdroszczę <3 ale też nie tracę jeszcze nadziei

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeryJane teraz bede czekala dlugie 3 tygodnie na serduszko. Musimy byc obie cierpliwe choć kurcze to takie trudne.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi super wieści :) To będą długie 3 tygodnie, wytrwałości :)

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 25 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam jeszcze 3 tygodnie :)
    Wizytuję 16 października

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 21:09

‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ