WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Jak porownywalam to w sumie podobne, niektóre czynniki ty masz wyższe A ja niższe i odwrotnie , ja lekarzem nie jestem ale skoro mi przy tych wynikach lekarz włączył zelazo i neoparine to chyba twój też powinien zareagować może zapytaj ?

Nie wiem, też się nie znam. Ja generalnie zawsze mam zajebiatw wyniki krwi, więc tym bardziej mnie to martwi, ale tak jak pisałam, moja gin dużo rzeczy olewa. Dlatego chciałam się zapisać gdzieś prywatnie, to się okazuje, że do tego lekarza co chciałam iść najszybciej wizyta 10.04... Za tyfdziej mam usg III trymestru to zapytam tego lekarza o wyniki co sądzi. Mam nadzieję, że będzie chciał cokolwiek na ten temat powiedzieć.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Samari a Ty jestes pewna, ze neoparin dostałaś przez wyniki krwi? To sie raczej daje na podstawie innych badan krzepliwosci krwi albo obnizonych przeplywow, ktore wychodza na usg. Nie mowil Ci nic podczas USG?

Przez wyniki krwi mi żelazo zapisał, A Neoparin to prawdopodobnie przez te bóle co ja mam bo bolą mnie łydki,uda całe.podbrzusze że mam.problemy z chodzeniem ale ja się nie znam.na tym wcale i dokładnie też w sumie się nie zapytałam co on tam.podejrzewa , bo mówił że z młodym wszystko w porządku serce przepływy wody plodowe wszystko w normie ,mam do niego dzwonić za tydzień i powiedzieć czy jest coś lepiej to się go zapytam po co dokładnie te zastrzyki dostałam , może podejrzewa że mam słabe krążenie albo cos hmm sama nie wiem,tyle.informacji na raz że skolowana aż jestem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 20:52

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie bo szczerze to nie slyszalam, zeby ktos dostal neoparin na podstawie wynikow morfo... Mysle za tym, ze na podatawie innych pobudek Ci to dal ale tez specjalista nie jestem ;)
    Ja to biore i zdecydowanie podstawy do takiej byly glebsze.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    No właśnie bo szczerze to nie slyszalam, zeby ktos dostal neoparin na podstawie wynikow morfo... Mysle za tym, ze na podatawie innych pobudek Ci to dal ale tez specjalista nie jestem ;)
    Ja to biore i zdecydowanie podstawy do takiej byly glebsze.

Może ja źle sprecyzowalam co miałam na myśli , ale szczerze powiem że jedyne co może być powodem to właśnie te moje nieszczęsne bolace nogi :( bo przez morfologie to właśnie żelazo z kwasem foliowym mam brać, i w sumie wynik magnezu też mam w dolnej granicy ale nie wiem.cxy to ma znaczenie,bo też mam.bardzo bolesne skurcze łydek , ja dostałam jednorazowo 10 zastrzykow nic nie mówił żebym miała.brac dłuższy czas... A tobie lekarz zapisał z jakiej przyczyny ?

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam obiecane rano zdjęcie brzucha... Od góry jest pusty.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8051ce48d.jpg

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka faktycznie masz nisko. Moze nie nisko ale masz taką pileczke odcieta pod mostkiem. Ale jest jeden plus - nie uciska ci żołądka.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Menka faktycznie masz nisko. Moze nie nisko ale masz taką pileczke odcieta pod mostkiem. Ale jest jeden plus - nie uciska ci żołądka.
    Z zoladkiem i zgaga tak ale za to pęcherz!

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, brzuszek wygląda wysoko patrząc na jego sam dół, faktycznie masz pusto od góry ale to tylko plus, ja od góry nie mam brzucha ciazowego tylko wypchane jelita. A na dół też mi wszystko ciśnie więc z dwóch stron mnie atakuje :D nie znam się kompletnie na tym, nic nie doradzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:24

gann3e3k0unlohxb.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Może ja źle sprecyzowalam co miałam na myśli , ale szczerze powiem że jedyne co może być powodem to właśnie te moje nieszczęsne bolace nogi :( bo przez morfologie to właśnie żelazo z kwasem foliowym mam brać, i w sumie wynik magnezu też mam w dolnej granicy ale nie wiem.cxy to ma znaczenie,bo też mam.bardzo bolesne skurcze łydek , ja dostałam jednorazowo 10 zastrzykow nic nie mówił żebym miała.brac dłuższy czas... A tobie lekarz zapisał z jakiej przyczyny ?
    U mnie to zupełnie inna bajka... Mialam rozne badania, naprawde duzo, na 100% ich nie miałaś. Mutacje MTHFR, homocysteine i dziesiatki innych przed in vitro. Do tego obciążający wywiad rodzinny-duzo udarow w rodzinie.
    Ja musze brac od początku ciazy, do 6 tygodni po porodzie a pozniej powinnam sie ogolnie zglosic do przychodni hematologicznej i byc pod opieka hematologa juz do konca zycia. Chyba, ze hematolog bedzie mial bardziej optymistyczne info.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:37

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy proszę o wpisanie mi wizyty jeszcze w tym miesiącu na 29.03

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Menka rzeczywiscie bardzo nisko! Ja myslalam ze mam nisko ale jak patrze na twoj brzuch to jest duzo wyzej.

Dziewczyny niniejszym oglaszam ze wlasnie ogarnelam wyprawke :P

Lozeczko:

7534e42d5400f9a162714659f3ef3a2d.jpg

Nosidelko:

Sharon_Dror_Baby_Carrier_224.jpg

Wozek dla starszej cory:

2d798b5e.jpg

Szafa zamowiona, wozek drugi trzeba zmienic na gondole spowrotem, komoda jest, lezaczek jest, ciuszki sa ( w trakcie prania), kocyki, posciele, przescieradla odfajkowane tez. Hurra internety. :D

Jeszcze mi tylko kosmetyki zostaly i pieluchy tetrowe, reczniki. Moge lezec i wielorybic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:21

4me, Oleander, Menka888, MaMaMi83, puszek369, Pani Moł, Veri, Pestkkaa, kama2784, PatkaPP, Rudzik1, Milka1991, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh zazdroszczę ogarnietej wyprawki! I wielorybienia ;)

Chusy lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pochwale ogarnęłam liste hihihi
    Tzn spisalam wszystko.
    Tzn wszystko oprocz higieniczno - kosmetycznych kwestii.
    Mam juz wozek nosidlo i baze isofix kilka ciuszków takze moge powiedziec ze nie jestem w czarnej d....
    Aaaa i zrobilam juz polowe kocyka.

Oleander, puszek369, 4me, Pani Moł, kama2784, PatkaPP, Rudzik1, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarnelam garderobe :D w koncu... Jutro idzie na tapete garderoba młodego lub zamówienie z rossmanna. Zobaczymy na co brzuch pozwoli ;)
    Pozniej wszystkie rzeczy z piwnicy wracaja na gore i robie wielkie przegladanie i pranie.
    I czekam na wizyte u lekarza za 2 tygodnie bo zeby wszystko pokonczyc musze jechac do hurtowni dzieciecej i ikei a z tymi bolami narazie sie cykam...
    Zostało mi wiele. Gdyby nie to bole to pewnie bym szalala juz na maksa z ta organizacja;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ostatniego dnia w pracy ogarnialak listę wyprawkowa hahah także może do końca kwietnia skompletuje ;) czekam na zwrot podatku i robię zakupy ;P

PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas wszystko w porządku. Przez ostatni tydzień byli moi rodzice u nas więc mniej do Was zaglądałam. Pobudka o 3.45 więc w końcu wiadomości ogarnęłam.
    Dziewczyny w szpitalach, trzymam mocno kciuki..
    My mieliśmy wczoraj wizytę. Maleńka waży około 1500g. Szyjka ok, badał tylko na fotelu. Kolejne badania zlecone (oprocz standardowej morfologii i moczu to też wątrobowe). I odstawił mi luteine (hurra!) tzn.mam skończyć opakowanie. Zostanę tylko na witaminach i duphastonie (ale i o tym mówił że ok 35 tyg odstawimy). Kolejne wizyty 8.04 i 29.04.
    Ale idziecie do przodu z tą wyprawką. U mnie ostatnio gorzej z samopoczuciem. Ale w przyszłym tygodniu zaczynam prać. Potem przed malowaniem pochowam w worki i wyniose do innego pokoju, to chyba najlepsza opcja.
    Ale przyszły koszule z slodkisen (dolcesonno) i jestem zadowolona. Rozmiar nawet trafiony.
    Dobrego dnia :)

Rudzik1, Fikus, kama2784, MaMaMi83, Milka1991, puszek369, Nistera, slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś tu cisza od rana...
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jeżeli któraś ma
    U nas pada dziś i ponuro, nocka masakra mój prawie 2 latek nie dał mi zbyt pospac

Jak liczycie ruchy? Ja od wczoraj mam za zadanie codziennie do 15 musze naliczyc min. 10. No to już chyba z 30 miałam hehe

Kiedy odstawiacie acard? Teraz mi gin nic nie wspominal ale nie będzie to coś koło 34tc czy 36tc?

Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listę porobiona też już jakiś czas mam ale zakupy hihi to chyba dopiero w kwietniu po wypłacie męża choć wózek chyba będę musiała zamówić pod koniec marca bo widzę że niektóre maja 4 tyg oczekiwania a ja tu się nastawiam z ginekologiem że jak nic się nie będzie wcześniej działo to może 1 maja bym rodziła ach... Data idealna dużo wolnego więc i mąż by mógł być u mnie w szpitalu codziennie i bez problemu miałby kto zająć się dziećmi haha no zobaczymy.
    W każdym razie gin mówił żeby teraz jeszcze ten miesiąc najlepiej zaciskac nogi bo po 34tc to może i wczesniak ale sobie już super maluchy radza

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole od wczoraj przez 10dni biore tabl dopochwowe gynalgin no coś konkretnego w końcu a nie tam clotrimazolum może w końcu mi to może na moje dolegliwości z wiecznym swędzeniem ost miesiąc

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) powiem wam że niby jeden zastrzyk wzięłam ale dziś o dziwo lepiej spałam nogi bolały ale jak by mniej ie wiem czy to mogło tak szybko zadziałałc czy ja tak chce żeby mnie nie bolalo że aż ból ustal ? Hehe

Za to meczyly mnie dziwne sny masakra... A jak u was ? Wyspane ? Miłego dnia :)

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ