Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari0702 wrote:Jak porownywalam to w sumie podobne, niektóre czynniki ty masz wyższe A ja niższe i odwrotnie , ja lekarzem nie jestem ale skoro mi przy tych wynikach lekarz włączył zelazo i neoparine to chyba twój też powinien zareagować może zapytaj ?
Nie wiem, też się nie znam. Ja generalnie zawsze mam zajebiatw wyniki krwi, więc tym bardziej mnie to martwi, ale tak jak pisałam, moja gin dużo rzeczy olewa. Dlatego chciałam się zapisać gdzieś prywatnie, to się okazuje, że do tego lekarza co chciałam iść najszybciej wizyta 10.04... Za tyfdziej mam usg III trymestru to zapytam tego lekarza o wyniki co sądzi. Mam nadzieję, że będzie chciał cokolwiek na ten temat powiedzieć. -
nick nieaktualny4me wrote:Samari a Ty jestes pewna, ze neoparin dostałaś przez wyniki krwi? To sie raczej daje na podstawie innych badan krzepliwosci krwi albo obnizonych przeplywow, ktore wychodza na usg. Nie mowil Ci nic podczas USG?
Przez wyniki krwi mi żelazo zapisał, A Neoparin to prawdopodobnie przez te bóle co ja mam bo bolą mnie łydki,uda całe.podbrzusze że mam.problemy z chodzeniem ale ja się nie znam.na tym wcale i dokładnie też w sumie się nie zapytałam co on tam.podejrzewa , bo mówił że z młodym wszystko w porządku serce przepływy wody plodowe wszystko w normie ,mam do niego dzwonić za tydzień i powiedzieć czy jest coś lepiej to się go zapytam po co dokładnie te zastrzyki dostałam , może podejrzewa że mam słabe krążenie albo cos hmm sama nie wiem,tyle.informacji na raz że skolowana aż jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 20:52
-
nick nieaktualny4me wrote:No właśnie bo szczerze to nie slyszalam, zeby ktos dostal neoparin na podstawie wynikow morfo... Mysle za tym, ze na podatawie innych pobudek Ci to dal ale tez specjalista nie jestem
Ja to biore i zdecydowanie podstawy do takiej byly glebsze.
Może ja źle sprecyzowalam co miałam na myśli , ale szczerze powiem że jedyne co może być powodem to właśnie te moje nieszczęsne bolace nogibo przez morfologie to właśnie żelazo z kwasem foliowym mam brać, i w sumie wynik magnezu też mam w dolnej granicy ale nie wiem.cxy to ma znaczenie,bo też mam.bardzo bolesne skurcze łydek , ja dostałam jednorazowo 10 zastrzykow nic nie mówił żebym miała.brac dłuższy czas... A tobie lekarz zapisał z jakiej przyczyny ?
-
Wstawiam obiecane rano zdjęcie brzucha... Od góry jest pusty.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8051ce48d.jpgMilka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
MaMaMi83 wrote:Menka faktycznie masz nisko. Moze nie nisko ale masz taką pileczke odcieta pod mostkiem. Ale jest jeden plus - nie uciska ci żołądka.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka, brzuszek wygląda wysoko patrząc na jego sam dół, faktycznie masz pusto od góry ale to tylko plus, ja od góry nie mam brzucha ciazowego tylko wypchane jelita. A na dół też mi wszystko ciśnie więc z dwóch stron mnie atakuje
nie znam się kompletnie na tym, nic nie doradzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:24
-
Samari0702 wrote:Może ja źle sprecyzowalam co miałam na myśli , ale szczerze powiem że jedyne co może być powodem to właśnie te moje nieszczęsne bolace nogi
bo przez morfologie to właśnie żelazo z kwasem foliowym mam brać, i w sumie wynik magnezu też mam w dolnej granicy ale nie wiem.cxy to ma znaczenie,bo też mam.bardzo bolesne skurcze łydek , ja dostałam jednorazowo 10 zastrzykow nic nie mówił żebym miała.brac dłuższy czas... A tobie lekarz zapisał z jakiej przyczyny ?
Ja musze brac od początku ciazy, do 6 tygodni po porodzie a pozniej powinnam sie ogolnie zglosic do przychodni hematologicznej i byc pod opieka hematologa juz do konca zycia. Chyba, ze hematolog bedzie mial bardziej optymistyczne info.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:37
-
O kurcze Menka rzeczywiscie bardzo nisko! Ja myslalam ze mam nisko ale jak patrze na twoj brzuch to jest duzo wyzej.
Dziewczyny niniejszym oglaszam ze wlasnie ogarnelam wyprawke
Lozeczko:
Nosidelko:
Wozek dla starszej cory:
Szafa zamowiona, wozek drugi trzeba zmienic na gondole spowrotem, komoda jest, lezaczek jest, ciuszki sa ( w trakcie prania), kocyki, posciele, przescieradla odfajkowane tez. Hurra internety.
Jeszcze mi tylko kosmetyki zostaly i pieluchy tetrowe, reczniki. Moge lezec i wielorybic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:21
4me, Oleander, Menka888, MaMaMi83, puszek369, Pani Moł, Veri, Pestkkaa, kama2784, PatkaPP, Rudzik1, Milka1991, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja sie pochwale ogarnęłam liste hihihi
Tzn spisalam wszystko.
Tzn wszystko oprocz higieniczno - kosmetycznych kwestii.
Mam juz wozek nosidlo i baze isofix kilka ciuszków takze moge powiedziec ze nie jestem w czarnej d....
Aaaa i zrobilam juz polowe kocyka.
Oleander, puszek369, 4me, Pani Moł, kama2784, PatkaPP, Rudzik1, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja ogarnelam garderobe
w koncu... Jutro idzie na tapete garderoba młodego lub zamówienie z rossmanna. Zobaczymy na co brzuch pozwoli
Pozniej wszystkie rzeczy z piwnicy wracaja na gore i robie wielkie przegladanie i pranie.
I czekam na wizyte u lekarza za 2 tygodnie bo zeby wszystko pokonczyc musze jechac do hurtowni dzieciecej i ikei a z tymi bolami narazie sie cykam...
Zostało mi wiele. Gdyby nie to bole to pewnie bym szalala juz na maksa z ta organizacja;)
-
Cześć dziewczyny, u nas wszystko w porządku. Przez ostatni tydzień byli moi rodzice u nas więc mniej do Was zaglądałam. Pobudka o 3.45 więc w końcu wiadomości ogarnęłam.
Dziewczyny w szpitalach, trzymam mocno kciuki..
My mieliśmy wczoraj wizytę. Maleńka waży około 1500g. Szyjka ok, badał tylko na fotelu. Kolejne badania zlecone (oprocz standardowej morfologii i moczu to też wątrobowe). I odstawił mi luteine (hurra!) tzn.mam skończyć opakowanie. Zostanę tylko na witaminach i duphastonie (ale i o tym mówił że ok 35 tyg odstawimy). Kolejne wizyty 8.04 i 29.04.
Ale idziecie do przodu z tą wyprawką. U mnie ostatnio gorzej z samopoczuciem. Ale w przyszłym tygodniu zaczynam prać. Potem przed malowaniem pochowam w worki i wyniose do innego pokoju, to chyba najlepsza opcja.
Ale przyszły koszule z slodkisen (dolcesonno) i jestem zadowolona. Rozmiar nawet trafiony.
Dobrego dniaRudzik1, Fikus, kama2784, MaMaMi83, Milka1991, puszek369, Nistera, slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Ale dziś tu cisza od rana...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jeżeli któraś ma
U nas pada dziś i ponuro, nocka masakra mój prawie 2 latek nie dał mi zbyt pospac
Jak liczycie ruchy? Ja od wczoraj mam za zadanie codziennie do 15 musze naliczyc min. 10. No to już chyba z 30 miałam hehe
Kiedy odstawiacie acard? Teraz mi gin nic nie wspominal ale nie będzie to coś koło 34tc czy 36tc?Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Listę porobiona też już jakiś czas mam ale zakupy hihi to chyba dopiero w kwietniu po wypłacie męża choć wózek chyba będę musiała zamówić pod koniec marca bo widzę że niektóre maja 4 tyg oczekiwania a ja tu się nastawiam z ginekologiem że jak nic się nie będzie wcześniej działo to może 1 maja bym rodziła ach... Data idealna dużo wolnego więc i mąż by mógł być u mnie w szpitalu codziennie i bez problemu miałby kto zająć się dziećmi haha no zobaczymy.
W każdym razie gin mówił żeby teraz jeszcze ten miesiąc najlepiej zaciskac nogi bo po 34tc to może i wczesniak ale sobie już super maluchy radza -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
powiem wam że niby jeden zastrzyk wzięłam ale dziś o dziwo lepiej spałam nogi bolały ale jak by mniej ie wiem czy to mogło tak szybko zadziałałc czy ja tak chce żeby mnie nie bolalo że aż ból ustal ? Hehe
Za to meczyly mnie dziwne sny masakra... A jak u was ? Wyspane ? Miłego dnia