Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVerbena
A czemu masz zapisany Neoparin ? Też morfologie masz słabą ? No mi narazie dał 10 zastrzykow i mam dzwonić do niego za tydzień jak się czuje i czy mi to pomaga to on powie dalej co i jak, mimo że chodzę prywatnie to zastrzyki wypisal mi na refundację bo placilma 3.20 zamiast 80 zł... A z żelaza to mi zapisał Tardyferon fol z kwasem foliowym 1 tabletkę dziennie mam nadzieję że nie będę mieć żadnych sensacji że strony układu pokarmowego.. -
MaryJane wrote:Aktyde, No ja tak właśnie mam ale u mnie spowodowało to niestety ze szyjka zaczyna padać i skurcze sa coraz częściej. Ile maleństwo waży?
Kruszynka, piękna pamiątka i całkiem spora waga, a te centyle to chyba każde usg wylicza inaczej hahaPestkkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aktyde85 wrote:Od jakich wartości hemoglobiny kazali Wam lekarze brać żelazo? Mi ciągle leci, teraz miałam 11,4 (3 tyg temu 11.9) i jeszcze mówi żeby się wstrzymać.
Dostalam Jak mialam 11.4
Ale ja sie kiepsko czulam i sama poprosilam. Wzroslo mi na 12 cos nie pamietam ile ale nie bralam 2 tab jak mi przepisala tylko 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 18:44
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
I ja już po wizycie
"Mała" ma 1700g-1950g więc hehe no bobasek niezły tj moje wcześniejsze dzieciaczki
Więc na to wygląda że poród będę mieć indukowany tj w poprzednim porodzie balonikiem jak skończę 38tc
No i na szczęście obróciła się główka w dół i niby tak już zostanie a tak wszystko ok więc bardzo się cieszę jedynie nie mam zdjęcia bo uparta była u mimo różnych pozycji i płukania głowica nie chciała zdjąć rączki z buzkiOleander, MaMaMi83, 4me, Pestkkaa, Ciasteczko777, Paula_071, Milka1991, Rudzik1, Kruszynka91, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
A to nasz młodzieniec wstydliwy zaslanial się rączkami i tak brykal że i tak cud że zdjęcie się udało zrobić
Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Pestkkaa, puszek369, Pani Moł, Ciasteczko777, kama2784, Nistera, Milka1991, Kruszynka91, Veri lubią tę wiadomość
-
Slodka noooooo jest kawal baby. Hihihih
Ja to nawet o zdjecia nie prosze bo moj mlody wstydliwy i zawet czasem ciazko serduszko dokladnie obejrzec bo tak sie obroci ze nie ma szans zagladnac.
Jedynie raz jak na usg przyszedl tez tata to lezał rozkraczony jakby chcial tatusiowi pokazac co ma. HihihiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 18:50
slodka100, kama2784 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyslodka100 wrote:I ja już po wizycie
"Mała" ma 1700g-1950g więc hehe no bobasek niezły tj moje wcześniejsze dzieciaczki
Więc na to wygląda że poród będę mieć indukowany tj w poprzednim porodzie balonikiem jak skończę 38tc
No i na szczęście obróciła się główka w dół i niby tak już zostanie a tak wszystko ok więc bardzo się cieszę jedynie nie mam zdjęcia bo uparta była u mimo różnych pozycji i płukania głowica nie chciała zdjąć rączki z buzkislodka100 lubi tę wiadomość
-
Samari ja biorę ze względu na poprzednią ciąże kiedy to wykryta była skrajna hipotrofia i fatalne przepływy a wręcz ich brak więc zapobiegawczo biorę jak tylko się dowiedziałam o ciąży. Też mam tardyferon i jak cała ciąże mam zaparcia tak po nim mi się nawet polepszyło tylko stolec w kolorze węgla ale podobno to normalne. Mi przepisał kiedy hemoglobina spadła do 11,2Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVerbena wrote:Samari ja biorę ze względu na poprzednią ciąże kiedy to wykryta była skrajna hipotrofia i fatalne przepływy a wręcz ich brak więc zapobiegawczo biorę jak tylko się dowiedziałam o ciąży. Też mam tardyferon i jak cała ciąże mam zaparcia tak po nim mi się nawet polepszyło tylko stolec w kolorze węgla ale podobno to normalne. Mi przepisał kiedy hemoglobina spadła do 11,2
A czemu będziesz mieć cc ? -
nick nieaktualnyaktyde85 wrote:Samari to w sumie mam gorsze wyniki niż Ty, czy źle widzę?
Jak porownywalam to w sumie podobne, niektóre czynniki ty masz wyższe A ja niższe i odwrotnie , ja lekarzem nie jestem ale skoro mi przy tych wynikach lekarz włączył zelazo i neoparine to chyba twój też powinien zareagować może zapytaj ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 19:48
-
nick nieaktualny