WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka 100

Ja wczoraj od położnej dostałam moja ukochana kartę ruchów płodu...A już myślałam że teraz się tego nie praktykuje A jednak... muszę wpisać godzinę od której zaczęłam liczyć ruchy jak nalicze 10.to zaznaczyć mam w ilu godzinach to.naliczylam i tak codziennie do porodu...

slodka100 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, skąd to nosidełko? Wygląda bardzo fajnie, jak je znaleźć?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, u mnie od ponad 2 tygodni liczenie ruchów mija się z celem bo mały praktycznie ciągle się rusza, ale tez przez to czasem zdążę się postresowac jak nagle mi zrobi dłuższą przerwę :D ewidentnie się to zmieniło a mówili ze teraz ruchy będą słabiej odczuwane, u mnie to dopiero się porządnie zaczęło :)

Ja jeszcze 2 dni do wizyty, a już wariuje, bez magnezu w kroplowkach brzuch wraca do kiepskiej formy niestety :/

I strasznie bym chciała się zabrać już za wyprawkę, dalej nic kompletnie nie mamy ale teraz się po prostu boję że coś się wydarzy czego nie zatrzymamy a to jeszcze nie jest czas w którym jest pewność uratowania dziecka :( z miesiąc się jeszcze wstrzymam, chociaż mnie skręca Jak tak piszecie co już macie :)

slodka100 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie mknę na wizytę. W miarę pospalismy dzis, juhuu :)
    U nas wichura niezła, lało w nocy okropnie :O

slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Samari0702, kama2784, Izka37, PatkaPP, Milka1991 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane spokojnie dotrwacie!
    Sasiadka moja w tamtym roku urodzila syna w 26 tc (miala zstrucie ciazowe) szybkq cesarka. Maly urodzil sie 1200 g w styczniu skończył rok. Jest duzym normalnie rozwijajacym chlopcem. Gdybym nie wiedziala w zyciu bym nie pomyslala ze to taki skrajny wczesniak.
    Medycyna jest teraz bardzo posunieta do przodu.
    Im ty bedziesz spokojniejsza tym twoj organizm bedzie spokojniejszy. Nam Sie moze wydawac ze sie nie denerwujemy a te nerwy siedza gdzies gleboko.
    Takze dziewczyny myslimy pozytywnie kazdy kolejny dzien w naszym brzuchu to plus.

slodka100, MaryJane, kama2784, Paula_071, Milka1991, iwwk, Rudzik1 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja nie liczę ruchów, bo bym zwariowala. Wczoraj np i dziś od rana rusza się ładnie. Ale co któryś dzień jest tak, że cisza i muszę się wczuwac, żeby coś wyczuć :/ gdyby nie to, że to druga ciąża to bym minimum raz w tygodniu była w szpitalu...

W ogóle witam się na l4 :D czas wstać z łóżka ;)

Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1 lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Nie martw się chociaż wiem że łatwo się mówi jak coś nas nie dotyczy, ale wierzę że dotrwacie na czas w dwupaku i wszystko będzie dobrze ! Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

Oo to teraz masz luz-blus możesz odpoczywać i szaleć z zakupami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka Ale masz już nisko ten brzusio :-O , i jaki piękny ❤️ .

Chusy No no piękna wyprawka ❤️ .

Co do liczenia ruchów płodu na ostatniej wizycie mój Pan gin jedynie wspomniał jak tam ruchy czuję to mu powiedziałam że nom stop , ja też mam tą kartę do liczenia ruchów płodu ale nic mi nie mówił że mam prowadzić obserwacje .

Mary Jane Teraz jest taki sprzęt że ratują i mniejsze dzieci , w takim szpitalu gdzie zamierzam rodzić to przyszło maleństwo z wagą 300 gram i przeżyło , zaciskaj nogi i nie martw się zakupami możesz i przez net spokojnie kupić , ja jedynie co mam to przewijak na łóżeczko turystyczne i będę kupować walizkę na kółkach i to jedyne zakupy na razie .

Samari U mnie nocka oki tylko że już drugi dzień chyba dziąsło mnie boli , a nie będę nom stop faszerować się proszkami B-) , chyba muszę wizytę u dentystki przyspieszyć bo jeść nawet nie mam jak B-) , i nie wiem czy to od zęba żadnej afty czy podrażnienia nie mam ani dziury i nie wiem co dokładnie mnie boli :-\ .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-) .

No to witam się już w 30 tc :-O :-O :-O ❤️ , nie no nie wierzę że to już 30 tc ❤️ tak czekałam na ten tydzień ciąży . Okropnie dziś wieje omal że głowy nie urwie , słoneczko pięknie świeci gdyby nie ten wiatr to pięknie byłoby .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:04

puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, MaryJane, kama2784, Izka37, Samari0702, slodka100, PatkaPP, Pestkkaa, Paula_071, Rudzik1, Chusy lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Mamami udało mi się wyprać i co najważniejsze złożyć ten fotelik, faktycznie to łatwe, a fajnie, że ten maxi cosi ma ten filmik to każdy ogarnie;)
    Dla neonatologii są takie punkty kluczowe 24 tc- gdzie można myśleć o ratowaniu 28 tc- gdzie to przeżycie jest praktycznie 100% i potem 32 tc-gdzie te dzieci są już naprawdę fajne, także idziemy do przodu i będzie dobrze ;)W tym tygodniu ostatnie z nas kończą 28 tc, więc do przodu) ;) wiadomo wcześniak to zawsze wcześniak i im dłużej tym lepiej.

MaryJane, MaMaMi83, kama2784, PatkaPP, 4me, Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071, Veri lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaczynam 30tc :D rany Julek za 2 miechy mogę rodzić ;P

Wiecie co, tak czytam jakie wymiary mają Wasze maluchy i moja mi się mała wydaje bo wczoraj było 1300g, 29+0 z om. Wiem, że to różnie, po prostu pierwsza córka zawsze była oceniana na sporo większą niż wskazywał wiek ciąży z om (a urodziła się w 40tc z waga 3270g) i tak mnie to zastanawia. Tylko że wtedy owulka była tydzień wcześniej, a teraz tydzień później, więc może temu... No i dwa to ja tej mojej gin i jej pomiarom nie do końca wierzę :/ także czekam na wizytę w przyszły poniedziałek, badanie 3 trymestru i trochę stres mam, bo ciągle żaden lekarz nie obejrzał jej podniebienia, bo niby tak ułożona, że nie widać. Mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi, że wszystko z nią ok.

Milka1991 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari będę szaleć, jak dostanę zwrot podatku ;) a zawsze jakoś długo na to czekam :/ chociaż nie wiem, czy szaleć, czy odkładać na czas bycia na łasce i nie łasce zusu 😂 w ogóle pytałam wczoraj w przychodni, jak mi to l4 pisały i one mówią, że to z automatu od razu idzie do pracodawcy oraz do ZUS.

Samari0702 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Samari będę szaleć, jak dostanę zwrot podatku ;) a zawsze jakoś długo na to czekam :/ chociaż nie wiem, czy szaleć, czy odkładać na czas bycia na łasce i nie łasce zusu 😂 w ogóle pytałam wczoraj w przychodni, jak mi to l4 pisały i one mówią, że to z automatu od razu idzie do pracodawcy oraz do ZUS.

Aktyde zgadza się ,i właśnie pracodawca twoje zwolnienie potwierdza tym drukiem z3 żeby ZUS zaczął naliczać ci świadczenie :)

P.s A lekarz nie pokazuje ci wagi dziecka na siatce centylowej ? Bo moj mi zawsze pokazuje ta siatkę i tłumaczy gdzie na tym etapie powinno być dziecko wagowo i zawsze drukuje mi zdjęcie tej siatki

Już pity złożone ?? Ja przez Internet złożyłam 23.02 zobaczymy jak szybko się ze zwrotem uwina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 09:24

• Nistera Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane wiem że im dłużej w brzuszku tym lepiej ale jesteś już w takim tygodniu że spokojnie możesz pozytywnie myśleć, i tak jak Mamami pisze dzieciaczki we wcześniejszym tygodniu już ratują.
    Uważam że właśnie powinnaś zająć się wyprawką choć trochę odciaganie to też twoje myśli od problemów. W każdym razie trzymam kciuki za Ciebie jak najdłużej
    2 in 1. :D

MaryJane lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczesliwaMamusiu

Ale Już masz duży brzuszek ! :) super,rosniecie :) no i wszyscy na tym statku powoli dopływamy do 30 tygodnia, teraz już może być tylko lepiej :)

slodka100, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 z przodu dzisiaj <3 :D

Asiul w Izraelu jest taka babka ktora sie zajmuje robieniem wylacznie nosidelek ( araczej cos pomiedzy chusta a nosidlem) i wlasnie robi takie cudenka. Zobacze czy jest na ebayu albo amazonie to podrzuce linka

Izka37, slodka100, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Rudzik1, Asiul lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie tak sobie myślę czy u was na ekranie nie ma podawanej wagi tj u mnie? Że od do? No bo mój gin zawsze mówi że jest te 250g plus minus dlatego moja mała ma 1700-1950g tak pokazuje sprzęt a wy zawsze piszecie chyba że macie jedna wagę hmmm... Może bierzecie te niższa pod uwagę

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka u mnie na wydruku zawsze pisze +/- 150g

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Slodka u mnie na wydruku zawsze pisze +/- 150g

U mnie dokładnie tak samo.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek a powiedz mi od kiedy dokładnie uznaje się ciąże za donoszona? Od 37tc+0dni czy 37+1dn? Wogole to trochę się gubię w tych obliczeniach bo wg belly i mojej apki mi tygodnie kończą się w poniedziałki np wczoraj 30tc+0dn a ginekolog mówił że dziś wg jego jakiegoś kółeczka więc już sama nie wiem czego się trzymać a chciałam sobie zapisać w kalendarzu od kiedy mogę spokojnie rodzic że donoszona ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 09:40

atdc2n0ay3iuybl8.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ