Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVerbena
U mnie w szpitalu jest tak że idzie się że skierowaniem od lekarza prowadzącego do ordynatora oddziału i umawia się na termin cc i on wpisuje w ten ich kalendarz lekarski,nie ma żadnych kwalifikacji itd. Jedynie pyta z jakiej przyczyny i ktore cc (ale nie wiem jak to teraz wygląda po zmianie tych przepisow) ja mam zwezona miednice i stan po dwóch cieciach, z racji na to pierwsze nikt nie będzie podważać opinii mojego lekarza prowadzącego , ja skierowanie dostanę 25.03 od mojego lekarza i wtedy udam się do szpitala to więcej coś będę mogła powiedzieć
Aaaa i u mnie w szpitalu trzeba sie umawiać 3-4 tygodnie wcześniej,ale w każdym jest pewnie inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:50
-
Puszek a ja mam małą rozkmine. Ostatnio urodziłam w 37t1d. Czyli mi się fuksło. Z tym że teraz na karcie ciąży mam wpisane data porodu z om 16.05 a z usg na 21.05 bo owulka tydzień później. Na który termin patrzą w szpitalu ? Boję się że jak urodze urodze np 30.04 to będzie wcześniak z usg ale może będą patrzeć na termin z om ? Jak myślisz ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:48
-
nick nieaktualnyMilka
U nas w szpitalu patrzą na termin om bo z synem miałam 10 dni różnicy w terminie , bo na 2 miałam termin om 12 termin usg, a jak przyjmowali mnie w szpitalu i patrząc po wypisie wzięli pod uwagę termin om mimo że usg był zaznaczony na czerwono...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:50
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Puszek a ja mam małą rozkmine. Ostatnio urodziłam w 37t1d. Czyli mi się fuksło. Z tym że teraz na karcie ciąży mam wpisane data porodu z om 16.05 a z usg na 21.05 bo owulka tydzień później. Na który termin patrzą w szpitalu ? Boję się że jak urodze urodze np 30.04 to będzie wcześniak z usg ale może będą patrzeć na termin z om ? Jak myślisz ?
-
Verbena wrote:A i jak teraz jest tylko elektroniczne to jak wam lekarz wystawi L4 które z automatu jest wysyłane do pracodawcy to i tak poinformujcie o tym pracodawcę bo mój stwierdził że nie ma obowiązku zaglądać na pue więc też miałam opóźnienie bo z3 musiał jeszcze do ZUS dostarczyć. Ja mam założone pue więc sprawdzam sobie kiedy wypłata będzie szła zazwyczaj piszą tydzień przed.
No właśnie ja już dzowniłam i jej mówiłam. A jak to pue sie zakłąda, kiedys kojarze probowałam, ale coś mi nie wyszło haha -
Ojej muszę pogadać z ginem co robić. Poprzednio było to samo i kazał mi wpisać temin z om tydzień później po prostu i była gitara a teraz tak jak było faktycznie. I lipa
boję się że urodze teoretycznie wcześniaka jak popatrza na usg a też urodze wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:02
-
Milka1991 wrote:Puszek a ja mam małą rozkmine. Ostatnio urodziłam w 37t1d. Czyli mi się fuksło. Z tym że teraz na karcie ciąży mam wpisane data porodu z om 16.05 a z usg na 21.05 bo owulka tydzień później. Na który termin patrzą w szpitalu ? Boję się że jak urodze urodze np 30.04 to będzie wcześniak z usg ale może będą patrzeć na termin z om ? Jak myślisz ?
Dziewczyny pamiętajcie, że wcześniaki mają lepsze szczepionki na nfz (5w1), więcej badań itp, moja koleżanka rodziła 36+6 g 21, gdyby mały urodził się 3 godziny później nie byłby wcześniakiem, czy te 3 godziny sprawiłyby, że by dojrzał? nie, bo jednak dzieci z 37 tc też są omaziowane itp, jeszcze mogłyby posiedzieć, ale dzięki temu miał badań więcej i te szczepieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:04
-
Moja kuzynka właśnie tak teraz miała, lekarze patrzyli usilnie na dzień OM, a było to kompletnie bez sensu bo brała tabletki i wpadła po prostu. Pewnie brała nieregularnie, ale w każdym razie nie mogli ocenic kiedy była owulacja. A ze miała poprzednie 2 cesarki to umówili ja na trzecia w 38 tygodniu mimo iż mała było widać że jest mniejsza. Urodziła się 2300 gram o ile pamiętam i głowę dadzą ze była po prostu wczesniakiem przez to ze żaden lekarz nie chciał słuchac
No ale chodziła do jakiegoś kiepskiego lekarza na nfz i miała tylko 3 usg przez całą ciążę
mała zdrowa, ale było to bezsensowne
-
nick nieaktualnyU mnie była.wlasnie różnica 10 dni i na to nie patrzyli , nie wiem czemu w tych szpitalach jest taka rozbieżność w różnych procedurach. Milka nie martw się na pewno malutki urodzi się o czasie
mój wg om urodził.sie 37+1 z waga 3360 gram
Verbena
Jedynie możesz się dowiedzieć w jakie godziny urzeduje ordynator położnictwa żeby na darmo nie jeździć bo że skierowaniem.to napewno do niego kaza się udaćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:27
-
nick nieaktualny
-
Verbena zadzwoń na ip i tam powiedzą co i jak, ale myślę, że bez skierowania nie ma sensu jechać.
Kruszynka my mierzymy na sali porodowej przyrządem o nazwie miednicomierz, w 4 wymiarach, może być dyskomfort przy tym (jak to dociskamy), najważniejszym wymiarem jest sprzężna zewnętrzna.
https://pl.wikipedia.org/wiki/MiednicomierzWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:34
-
Samari0702 wrote:U mnie lekarz nigdy nie podaje takich dużych widalek wagowych , zawsze mierzy i na tej podstawie podaje szacowana wagę dlatego a
Ja zawsze mam jedna wagę , a że w sumie w poprzednich ciazach tolerancja między usg A narodzinami była gdzieś około.50-100 gramow to myślę że lekarz dobrze ma.wzzystko pomierzone
Samari to nie lekarz podaje te widełki tylko takie widełki sa na wydruku, który za każdym razem dostaje. To są ustawienia w systemie uzg.Samari0702 lubi tę wiadomość
-
Puszek a nie powinno się tego wcześniej zmierzyć żeby nie było potem zaskoczenia dla wszystkich ze cesarka? Też lepiej się przygotować. Może lekarz wcześniej też mierzy? Czy to tylko w dniu porodu można obiektywnie oszacować?
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ale produkcja od rana !
Ja mam termin wpisany z pierwszego usg prenatalnego, moja gin nawet z OM nie wpisywała, powiedziała, że tego terminu z usg się trzymamy i on się zgadza z owulacją. Z ostatniej miesiączki mam termin wcześniej, także u mnie nie można brać tego pod uwagę
Czekam właśnie na pierwsze zamówienie z gemmini, kurier ma niedługo podjechaćJutro może przyjdzie zamówienie z 5, 10, 15, bo też korzystałam z ostatnich promocji. Ajj już się nie mogę doczekać prania i prasowania
Młoda co mi wczoraj przed zaśnięciem dała popalić! Nie wiem czy na zmianę pogody czy co, ale jakiegoś świrka dostałaChciałam wcześniej się położyć żeby noc poprzednią odespać, to tej się coś podziało i kopała tak mocno, że na skórze czułam jakby mi siniaka nabiła
Dzisiaj byłam u położnej, serduszka też nie chciała dać posłuchać i znów chwilę trwało poszukiwanie, za to w głowicę waliła mocno
Na szczęście wszystko ok, bije ładnie serduszko
MaryJane będzie wszystko dobrze, nie zamartwiaj się kochana, kompletuj wyprawkęSzczęśliwa Mamusia, Pestkkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzka37 wrote:Samari to nie lekarz podaje te widełki tylko takie widełki sa na wydruku, który za każdym razem dostaje. To są ustawienia w systemie uzg.
A widzisz to.nie wiedziałam tego bo u mnie właśnie nie ma takich widelek.nigdyale.to pewnie jak dziewczyny mówią zależy od sprzętu i programów na jakich pracuje dany specjalista
Izka37 lubi tę wiadomość