WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak został mi jeden:).

Co do obliczeń to mi tez wychodzi czasami w zależności od kalkulatora 1 dzień różnicy, ale to juz tak mało że nie ma chyba znaczenia.
    No i wogóle między nami też sie zgadza, miałaś transfer tydzień później i jest akurat różnica tygodnia.

A Ty masz coś jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:39

ug3773sblvjhwzbs.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Oleander

Ja mam w sumie 4 komplety na 56 cm 2 komplety kaftanik+spiochy i 2 body kopertowe+polspiochy, 8 kompletów na 62 po 4 takich jak wyżej, mam też ubrania na 68 i 74 bo akurat były promocje Wielopaki na smyku i nawet jeśli jakościowo nie są super to się opłacało kupić chociażby na czas "marchewkowy" , i mam.tez kilka kompletów body+polspiochy I body+spodenki ale to bardziej na później :)

P.s macie jakiegoś ocieplanego pajaca na wiosnę gdyby byko chłodno ? Ja kupiłam polarkowy na 62 cm rozpinany
    Ja mam dwa z kapturkiem polarowe jeden 56 drugi 62 kupiłam właśnie w razie jakby było chłodno

Samari0702 lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka Co do KTG to na pewno położna Ci powie co i jak :-) , ja miałam trochę inna sytuację gdyż byłam już po terminie i mi lekarze sami mówili kiedy mam przyjechać .

Samari Ale cudne to wszystko ❤️❤️.

Co do rozmiarów ciuszków to najpierw są te 56 potem 62,68, 74 ja będę mieć 56 i trochę na 62 dokupię jeszcze tych 62 i inne rozmiary aby mieć na później :-).

Jak coś trzeba mieć w zanadrzu takie polarowe i welurowe :-) , welurowe to te cieplejsze nie wiadomo jak będzie w Maju ja rodziłam już dwa razy w Maju :-) , Marysię 4 Maja a miałam ją urodzić 28 Kwietnia :-P , i było okropnie zimno zaś Gabrysię urodziłam 20 Maja i normalnie ciepło jak w tropikach :-D jak wy chodziłyśmy ze szpitala to założyłam jej tam body i pajacyk polarowy w nosidełko i do domu oczywiscie czapeczka też była :-) .

agao91 Jej moja droga u Was to już 33 tc :-O :-O nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę , już coraz bliżej masz do 38 tc ja już się nie mogę doczekać kiedy będzie ciąża donoszona i wypędzać będę Dominika z brzuszka ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:43

Samari0702, Pestkkaa, ago91 lubią tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku, czyli które usg jest znaczace jesli chodzi o inny termin porodu?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Tak został mi jeden:).

Co do obliczeń to mi tez wychodzi czasami w zależności od kalkulatora 1 dzień różnicy, ale to juz tak mało że nie ma chyba znaczenia.
    No i wogóle między nami też sie zgadza, miałaś transfer tydzień później i jest akurat różnica tygodnia.

A Ty masz coś jeszcze?

Teraz mówię, ze niestety mam. Mial byc 1 gora 2 zdaniem Sz. A wyszly 4, zostały 3...wtedy sie cieszylam ale szczesliwie udało sie za pierwszym razem. Teraz nie wiem jak mam je komus oddać i pozniej spotkac brata moich synow w piaskownicy :/ bede je mrozic po wiecznosci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:49

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma.ktos może wieści co.u Skarba i Alicji ?? Bo długo nic nie pisza.... może ktoś miły da im cynka na.fejsie żeby dały też nam tutaj znać ....:)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, jesteście jak zawsze niezastąpione :D

Z tymi rozmiarami to tak różnie, teraz w szpitalu jak byłam dziewczyny zakładaly 56 ubranka i były jeszcze luźne z zapasem, a od jednej mały miał 58cm i 3450 wagę. Tylko jedna zaczynała od 62 ale chłopiec zrobił niespodziankę i urodzil się z waga 4700 i 61cm!! Urodziła naturalnie :o

Ja będę zaczynać od 56 i 62, raczej maleństwo mi się szykuje, potem na bieżąco będę kupować, zreszta mam masę rzeczy od siostry i będą schodzily kolejne :)
    Pajace grubsze widziałam że też mam ze 2 haha, nawet tego nie ogarnęłam jeszcze, a mogą się przydać, zwłaszcza jeśli mały się pospieszy

Menka uspokoiło się u Ciebie trochę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:02

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Teraz mówię, ze niestety mam. Mial byc 1 gora 2 zdaniem Sz. A wyszly 4, zostały 3...wtedy sie cieszylam ale szczesliwie udało sie za pierwszym razem. Teraz nie wiem jak mam je komus oddać i pozniej spotkac brata moich synow w piaskownicy :/ bede je mrozic po wiecznosci...

No tak Ty masz już jedno dziecko. Wiesz niepowiedziane że te 3 zostaną(niestety wiem bo straciłam 4:().Troszke im zafundujesz zimowiska. Mozliwe że przeniosa je do Sopotu jak sie tam wybuduje Invicta.... na razie o tym nie myśl. Temat powróci we wrześniu jak będzimy opłacać kolejny rok.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Matko 4700 i SN :-O :-O nie no szacun , moja siostra cioteczna urodziła synka ważył 4500 i też SN i mi mówiła że Krystiana tak ma na imię łatwiej jej było urodzić niż Julitkę ona ważyła 3600 i ciężko jej szło i ją zszywali tam od środka .

• 4me Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    No tak Ty masz już jedno dziecko. Wiesz niepowiedziane że te 3 zostaną(niestety wiem bo straciłam 4:().Troszke im zafundujesz zimowiska. Mozliwe że przeniosa je do Sopotu jak sie tam wybuduje Invicta.... na razie o tym nie myśl. Temat powróci we wrześniu jak będzimy opłacać kolejny rok.
    Wiadomo nic z nich moze nie być ale jak oddaje to jednak ktos ma nadzieje, ze bedzie. I pozniej spotkam dziecko, ktore wyglada jak moje :/ to sa aspekty o ktorych nie do konca mysli sie przed ivf a pozniej wlasnie człowiek ma takie dylematy. Juz nie mowiac o strachach jak z filmu,ze bedzie dziewczynka pozna chlopaka, z ktorym rozumie sie bez slow a to brat! Hehehe wiem, wiem przeginka ale niestety mozliwa. U mnie na osiedlu jest mega wysyp blizniakow-jakos nie wierze, ze wszystkie naturalnie ;)
    Jak trzeba będzie bede mrozic i 20 lat;)

To kosztuje 800 pln ale za jeden czy za komplet- orientujesz sie?

Przykro mi z powodu wczesniejszych niepowodzen:( ale teraz Ci sie udalo i to najwazniejsze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:22

Izka37 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Puszku, czyli które usg jest znaczace jesli chodzi o inny termin porodu?
    Te początkowe USG w I try-w sumie im wcześniejsze tym lepiej (jak różnica z om ponad tydzień), potem już nie bo dzieci różne rosną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:22

Izka37 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Mary Jane Matko 4700 i SN :-O :-O nie no szacun , moja siostra cioteczna urodziła synka ważył 4500 i też SN i mi mówiła że Krystiana tak ma na imię łatwiej jej było urodzić niż Julitkę ona ważyła 3600 i ciężko jej szło i ją zszywali tam od środka .
    Bo wagi nie ma się co bać, czasami łatwiej rodzą się dzieci koło 4 jak te 2500

Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me opłata jest "za słomke" czyli jak masz każdego osobno to x3, tak przynajmniej było Rozumiem ten dylemat. Podczas stymualacji chcesz jak najwięcej, czasami ktos pisze mam tylko 6...
    Zmiana lekarza i udało sie od razu:)więc albo to pomogło albo głowa sie przestawiła:). No chyba że pisana mi była dziewczynka. Teraz jest misja"Maj":)!

Pani Moł, 4me lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mam pytanie:

Natknelam sie na smoczek z termometrem. Uzywal ktos?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie, jakie Wit dla kobiet w ciąży z dha polecicie? Kupię też sobie jakieś żelazo, są jakieś które zaparć nie powodują, albo w mniejszym stopniu?

Pestkkaa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś planuje kupić to w Rosmanie mają w promocji po.5.59 zl/100.szt Babydream woreczki na zużyte pieluszki podobno super są właśnie zamówiłam na próbę napewno.to przydatne jest na wyjścia bo niespodziankę pakujemy w woreczek i będąc w "gosciach" pozbędziemy się problemu,one niweluja zapach jak by ktoś.chcial.to podrzucam info:)

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Szybkie pytanie, jakie Wit dla kobiet w ciąży z dha polecicie? Kupię też sobie jakieś żelazo, są jakieś które zaparć nie powodują, albo w mniejszym stopniu?

Ja od początku ciąży biorę Mama.Dha Premium plus dobra opinia się cieszą, możesz też rzucić okiem na ranking Pana Tabletki witaminy dla.ciezarnych tam ma.super opisane co i jak :)

https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

dodatkowo.biore.magnez Slow-Mag, a z zelazem nie pomogę bo.od.wczoraj biorę i to na receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:18

aktyde85 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Ja biorę prenatal duo jestem zadowolona, niestety muszę suplementować żelazo i padło na ascofer, w piątek robię kontrolną morfologię to wtedy się wypowiem czy podniosły mi się wyniki ;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:40

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore pregne plus i pregne dha
    Cena szalowa nie jest niestety

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ