Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Może ja się tu martwię na zapas i szykuję na wczesny poród a się okaże że przenoszę ciążę
Kruszynka ja miałam mierzona przy przyjęciu na porodowke
Moja droga pamiętasz ja też na naszym Kwietniowym wątku nastawiałam się na wczesny poród , a raczej szybki i co du** blada, Ania była na tyle uparta że nawet na porodówce nie chciała współpracować oby Dominik taki nie był
.
-
nick nieaktualnyDziewczyny zapisałam się na jutro na pierwsze ktg prywatnie u położnej. Wiem, że jeszcze wcześnie, bo to dopiero 30 tc, ale pierwsza ciąża zakończyła się u mnie w 34 tc, ja miałam stan przedrzucawkowy i podłączono mnie do ktg wtedy i od razu był zły zapis, spadające tętno i cięcie na cito. Było to moje pierwsze i jedyne ktg wtedy w pierwszej ciąży. I teraz tak sobie myślę,że może już wcześniej ktg by pokazało że coś jest nie tak i można by było jakoś zareagować i mały posiedziałby dłużej w brzuchu, albo przynajmniej byłby czas podać np.sterydy na płuca. I teraz zastanawiam się co ile chodzić na ktg żeby zawczasu móc coś ewentualnie wykryć gdyby było nie tak, czy raz w tygodniu, czy ze dwa razy, no nie wiem sama, może ta położna coś mi jutro podpowie?
-
nick nieaktualnyMy po wizycie
Moj synulek już 1460 g, wymiarowo 29+1, czyli jak OM, a owu była tak +4 dni, wiec mi moj dr liczy, ze ja dzis jestem 28+4 bodajze, bo sobie przekalkulował z tą owulacją.
Rośnie ładnie, mam foto 3d tak srednio wyrazne bo ogniskowanie z jakichś 20 cm - tak daleko buzia od głowicyco wizytę robi fotkę 3d.
No i za 2 tyg znow wizyta. Ma to swoje plusynie swiruję między wizytami jak przy wiz co 4 tyg
W zusie dzis bylam potwierdzic profil pue, bo moj bank nie wspolpracuje z weryfikacją zus, będę mogla sprawdzac kiedy przewidują jakies hajsyPestkkaa, iwwk, slodka100, Izka37, Oleander, Samari0702, Chusy, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Paula_071, Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
nie wyspałam się w ogóle, każdy najmniejszy hałas mnie budził śmiałam się z mężem, że zaczęły się nieprzespane noce i teraz tak będzie kolejne 18 lat..
Widziałam temat nosidełek, znalazłam fajne z chicco BOPPY COMFY FIT jest jak chusta ale już zawiązania wystarczy jeden supeł zrobićmoże któraś z Was skorzysta bo ja długo szukałam czegoś takiego
A do jakich rozmiarów kupujecie ubranka? Na razie tylko do 62 i większe będziecie na bieżąco? -
Kruszynka91 wrote:Puszek a nie powinno się tego wcześniej zmierzyć żeby nie było potem zaskoczenia dla wszystkich ze cesarka? Też lepiej się przygotować. Może lekarz wcześniej też mierzy? Czy to tylko w dniu porodu można obiektywnie oszacować?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:03
4me lubi tę wiadomość
-
Izka37 wrote:Po in vitro człowiek jest jednego pewien-kiedy była owulacja, bo wtedy pobieraja komórki, kiedy było zapłodnienie i kiedy ma 5 dni bo do 5 dnia zarodek rozwija sie w labie. Zwiedza i decyduje czy zostaje:).
Mi chyba wyszło z jednego i drugiego to samo ale właśnie nie pamiętam. Oczywiście powinno wyjsc to samo ale roznie bywazwłaszcza jak ktos nie do konca pamięta, kiedy bylo OM
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Oleander ja kupuję 62 i 68, mam chyba tylko jedno w rozmiarze 56. Póki co chyba więcej nie będę kupować, czekam co pospływa do nas od innych. A potem to pewnie na bieżąco, kompletnie nie znam się jak szybko z tych 62 wyrastają, ale wole mieć na zaś kilka 68, a i tak promocje są takie, że warto
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander
Ja mam w sumie 4 komplety na 56 cm 2 komplety kaftanik+spiochy i 2 body kopertowe+polspiochy, 8 kompletów na 62 po 4 takich jak wyżej, mam też ubrania na 68 i 74 bo akurat były promocje Wielopaki na smyku i nawet jeśli jakościowo nie są super to się opłacało kupić chociażby na czas "marchewkowy" , i mam.tez kilka kompletów body+polspiochy I body+spodenki ale to bardziej na później
P.s macie jakiegoś ocieplanego pajaca na wiosnę gdyby byko chłodno ? Ja kupiłam polarkowy na 62 cm rozpinanyOleander lubi tę wiadomość
-
Oleander ja kupuje 62,68,74. Nie przewiduje narazie zeby moj mlody byl chuderlakiem wiec bede startowac z 62. Mam tez dostac od szwagierki troche ubranek wiec tam cos chyba bedzie z 56 tyle tylko ze jej synio z listopada wiec pora roku rozmiary beda sie mijac niestety.
Oleander lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
4me wrote:Hehehe no właśnie. A powiedz Twoj lekarz liczy z OM czy z kalendarza in vitro?
Mi chyba wyszło z jednego i drugiego to samo ale właśnie nie pamiętam. Oczywiście powinno wyjsc to samo ale roznie bywazwłaszcza jak ktos nie do konca pamięta, kiedy bylo OM
Mi wyszło dokładnie to samo bo pick up(owulacja )na 14 dc także jakby nie liczył to wychodzi to samo. Ja miałam transfer 04.09 a Ty? -
nick nieaktualny
-
U mnie w sumie mam ogarniete ciuszki do 9 miesiecy przynajmniej. Mam tez takie na roczek po corze ale chyba trzeba je bedzie jednak wymienic bo juz rok i powyzej to poplamione wszystkim co sie da i prane piecset razy.
Znalazlam linka do sklepu tej babki, wysyla za granice rowniez nosidelka, podrzucam wam gdybyscie chcialy.
http://sharondror.com/baby-carrier.html
A co do nosidelko - chust to jeszcze infantino ma fajne, mozna zobaczyc na ebayu albo amazonie.
Samari te dresiki przeuroczeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:20
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, Asiul lubią tę wiadomość
-
Rudzik1 wrote:No właśnie u mnie się nie zgadza, bo z OM wychodzi mi termin 5 dni późniejszy (taki jak w suwaczku), a już mi lekarz zapowiedział, że mnie rozpakują w 39 tygodniu, czyli na koniec maja.
https://www.princetonivf.com/due-date-calculator
Ja kiedys uzywalam jakiegos polskiego kalkulatora i mi wychodzilo inaczej niz lekarzom. Teraz mi liczy tak jak u lekarza z tym kalk.
Tam masz trzy opcje. Sprawdz sobie wszystkie trzy wpisujac za kazdym razem inna date:
Ostatnia OM
Dzien pick-up
Dzien transferu
Tylko musisz pamiętać aby zaznaczyć odpowiednie opcje na początku plus w tranferach wazne czy swieze czy mrozone i ilu dniowe- 3 razy trzeba policzyc.
Mi sie zgadza idealnie dzien pickup z dniem transferu blastocysty ale z OM jeden dzien pozniej wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:25
Izka37, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAaa zapomnialam jeszcze dopisac ze mój dzidź uparcie siedzi miednicowo - wiem ze jeszcze ma kupę czasu, żeby się odwrócić, ale dr tak dzis mowil jakby nie bylo wielkich szans na poród naturalny po cc, ech! Mam nadzieję, że się sytuacja rozwinie na korzyść psn.
Ja mam ciuszki już mocno do przodu bo córka na bieżąco wyrasta - teraz nosi od 86 po 98w zaleznosci od rozmiarowki. Kwiatki i kokardki oddaję, ale generaljienu nas w przewadze biel, szarości, czerwiny, granat, zieleń itp, czyli dobije brat coiszki po siostrze