Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVeri
Jeśli lekarz nic nie mówił.to znaczy że jest okejlepiej jak jest troszkę większy niż masz się ciągle.martwic że za mało waży, myślę że za jakiś czas trochę przystopuje z waga
A zresztą to tylko.srednie szacunki są nie ma co się tym przejmować
Veri lubi tę wiadomość
-
Samari0702 wrote:Veri
Jeśli lekarz nic nie mówił.to znaczy że jest okejlepiej jak jest troszkę większy niż masz się ciągle.martwic że za mało waży, myślę że za jakiś czas trochę przystopuje z waga
A zresztą to tylko.srednie szacunki są nie ma co się tym przejmować
Dzięki Samari. Staram się właśnie nie wkręcać, bo i tak wczoraj przeżyłam chwile grozy.
Lekarz w opisie USG wpisał, że kość udowa ma 51 mm. Po powrocie do domu zaznaczyłam wszystkie wymiary na wykresie na ovu, a tam zonk... bo w ogóle poza skalą. Dzięki Bogu, że na innym wydruku (takim komputerowym) z USG było 60, więc po prostu się machnął. Ale co się nastresowałam zanim to odkryłam... -
Dzięki dziewczyny, coś tam kupiłam. Mam nadzieję że się wyniki poprawia, mimo że mi skierowania nie dała, to sobie dla siebie zrobię badania. W ogóle dla odmiany teraz mnie zaczęła boleć kość ogonowa... normalnie przypomniały mi się przeżycia po pierwszym porodzie. Puszek myślisz, że mała mi naciska? Czyli ani leżeć ani chodzić, bo tak nie dobrze i tak. Moją za to chyba najmniejsza z tym swoim 1300g? No nic pierwsza córka zawsze była największą, a urodziła się średnia, to może teraz nie będzie tak źle ;P
-
aktyde85 wrote:Dzięki dziewczyny, coś tam kupiłam. Mam nadzieję że się wyniki poprawia, mimo że mi skierowania nie dała, to sobie dla siebie zrobię badania. W ogóle dla odmiany teraz mnie zaczęła boleć kość ogonowa... normalnie przypomniały mi się przeżycia po pierwszym porodzie. Puszek myślisz, że mała mi naciska? Czyli ani leżeć ani chodzić, bo tak nie dobrze i tak. Moją za to chyba najmniejsza z tym swoim 1300g? No nic pierwsza córka zawsze była największą, a urodziła się średnia, to może teraz nie będzie tak źle ;P
-
nick nieaktualnyAktyde
Ja na bol kości ogonowej uskarzam się od kilku miesięcy, rozmawiałam na ten temat z lekarzem ale wykluczył żeby to było przez położenie dziecka, no i nie pocieszyl mnie bo mówił że będzie jescze bardziej się nasila ten ból.wraz ze wzrostem wagi i rosnieciem brzucha, pytałam też o.fizjoterapeute to mi an ta chwilę odradzil, ale może u Ciebie warto skonsultować bo mamy dwie inne sytuacje jeśli chodzi o porody A jak można sobie pomóc to warto spróbowaćja już się pogofzilam z tym że ta kość żyć mi nie da aż do porodu ...
-
Dziewczyny pierzecie pokrowiec na materacyk?
Doszło mi dzisiaj wszystko z zamówień i w sumię mam tylko jedną rzecz na 56 rozmiar. Młoda będzie raczej malutka, koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że 62 to może być trochę za duże i chyba muszę dokupić trochę na 56 hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:14
-
iwwk wrote:Dziewczyny pierzecie pokrowiec na materacyk?
Doszło mi dzisiaj wszystko z zamówień i w sumię mam tylko jedną rzecz na 56 rozmiar. Młoda będzie raczej malutka, koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że 62 to może być trochę za duże i chyba muszę dokupić trochę na 56 haha
-
Mamami, też mam taka fobie i wszystko piorę
nawet jak rzeczy były w opakowaniach
zresztą lubię swój zapach mieć na rzeczach
Iwwk, przydadzą się, przydadzą, pisałam dziś właśnie wcześniej że jednak wiele noworodków zaczyna od 56 i trochę je nosi Jak nie sa jakieś spore
-
MaryJane no właśnie tutaj wychodzi w moim przypadku brak doświadczenia
Dobrze mieć te większe w zapasie, bo to kiedyś założy hehe
W sumie to nawet fajnie, bardzo mi się podoba kupowanie ciuszków dla małej
Mąż tylko myślał, że może już się wstrzymamy z wyprawką ciuszkową hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:30
-
Kupowanie ciuszkow dopiero sie zacznie. Dla dziewczynek jest tyle ladny rzeczy w sklepach, ze mozna oszalec! Serio ja mam porównanie bo szukam tylko dla chlopakow a dla nich to sa pomyslowe ciuszki tak do roku zycia a pozniej wszystko to samo.
Poza tym w kazdym sklepie-wyprzedaz dla dziewczyny wieszaki, wieszaki i jescze raz wieszaki. Dla chlopca-jeden marny wieszaczek a na nim jakies przebrane resztki.
Takze mamy córek bedziecie szaleckama2784, Oleander, Chusy, Pestkkaa, puszek369, Nistera, PatkaPP, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny