X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri

Jeśli lekarz nic nie mówił.to znaczy że jest okej :) lepiej jak jest troszkę większy niż masz się ciągle.martwic że za mało waży, myślę że za jakiś czas trochę przystopuje z waga :) A zresztą to tylko.srednie szacunki są nie ma co się tym przejmować :)

Veri lubi tę wiadomość

• Veri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Veri

Jeśli lekarz nic nie mówił.to znaczy że jest okej :) lepiej jak jest troszkę większy niż masz się ciągle.martwic że za mało waży, myślę że za jakiś czas trochę przystopuje z waga :) A zresztą to tylko.srednie szacunki są nie ma co się tym przejmować :)

Dzięki Samari. Staram się właśnie nie wkręcać, bo i tak wczoraj przeżyłam chwile grozy.
    Lekarz w opisie USG wpisał, że kość udowa ma 51 mm. Po powrocie do domu zaznaczyłam wszystkie wymiary na wykresie na ovu, a tam zonk... bo w ogóle poza skalą. Dzięki Bogu, że na innym wydruku (takim komputerowym) z USG było 60, więc po prostu się machnął. Ale co się nastresowałam zanim to odkryłam... :( :(

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, coś tam kupiłam. Mam nadzieję że się wyniki poprawia, mimo że mi skierowania nie dała, to sobie dla siebie zrobię badania. W ogóle dla odmiany teraz mnie zaczęła boleć kość ogonowa... normalnie przypomniały mi się przeżycia po pierwszym porodzie. Puszek myślisz, że mała mi naciska? Czyli ani leżeć ani chodzić, bo tak nie dobrze i tak. Moją za to chyba najmniejsza z tym swoim 1300g? No nic pierwsza córka zawsze była największą, a urodziła się średnia, to może teraz nie będzie tak źle ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, u mnie według pomiaru że szpitala mały mial około 980g a był to 26t5d, więc do Twojego 29tygodnia też więcej jak 1300 mieć nie będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:53

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Dzięki dziewczyny, coś tam kupiłam. Mam nadzieję że się wyniki poprawia, mimo że mi skierowania nie dała, to sobie dla siebie zrobię badania. W ogóle dla odmiany teraz mnie zaczęła boleć kość ogonowa... normalnie przypomniały mi się przeżycia po pierwszym porodzie. Puszek myślisz, że mała mi naciska? Czyli ani leżeć ani chodzić, bo tak nie dobrze i tak. Moją za to chyba najmniejsza z tym swoim 1300g? No nic pierwsza córka zawsze była największą, a urodziła się średnia, to może teraz nie będzie tak źle ;P
    Może tak być, warto do fizjo podejść, może uda się pkt spustowe/tejpy nakleic, żeby pomogło

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wroce do tego materaca hevea... Jaki to ma byc konkretnie?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi ja mam ten https://heveamaterace.pl/karta-produktu/Materac-z-lateksem-Hevea-Baby-Max/

Materac z lateksem Hevea Baby Max
    120/60 (Aegis Natural Care) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:11

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

Ja na bol kości ogonowej uskarzam się od kilku miesięcy, rozmawiałam na ten temat z lekarzem ale wykluczył żeby to było przez położenie dziecka, no i nie pocieszyl mnie bo mówił że będzie jescze bardziej się nasila ten ból.wraz ze wzrostem wagi i rosnieciem brzucha, pytałam też o.fizjoterapeute to mi an ta chwilę odradzil, ale może u Ciebie warto skonsultować bo mamy dwie inne sytuacje jeśli chodzi o porody A jak można sobie pomóc to warto spróbować :) ja już się pogofzilam z tym że ta kość żyć mi nie da aż do porodu ... :(

• iwwk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierzecie pokrowiec na materacyk?

Doszło mi dzisiaj wszystko z zamówień i w sumię mam tylko jedną rzecz na 56 rozmiar. Młoda będzie raczej malutka, koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że 62 to może być trochę za duże i chyba muszę dokupić trochę na 56 haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:14

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk dziekuje, jutro jade po poludniu na rozeznanie.

iwwk lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny pierzecie pokrowiec na materacyk?

Doszło mi dzisiaj wszystko z zamówień i w sumię mam tylko jedną rzecz na 56 rozmiar. Młoda będzie raczej malutka, koleżanka mi dzisiaj powiedziała, że 62 to może być trochę za duże i chyba muszę dokupić trochę na 56 haha :D
    Tak ja piore. Jednak to z fabryki przyjechało ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no właśnie tak myślałam, żeby wyprać, ale wolałam dopytać mądrzejsze głowy hehe :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogole wszystko piore co przyniose nowe ze sklepu nigdy nie wiadomo kto to mierzyl.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, też mam taka fobie i wszystko piorę :D nawet jak rzeczy były w opakowaniach :D zresztą lubię swój zapach mieć na rzeczach :P

Iwwk, przydadzą się, przydadzą, pisałam dziś właśnie wcześniej że jednak wiele noworodków zaczyna od 56 i trochę je nosi Jak nie sa jakieś spore :)

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano tak, przypomnialyscie mi że do osteopaty się miałam umówić... Co do tej kości... to mi pękła w czasie porodu hahah tak, ja miałam wszystkie możliwe atrakcje ;) i może temu teraz boli

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaMaMi ja mam ten https://heveamaterace.pl/karta-produktu/Materac-z-lateksem-Hevea-Baby-Max/

Materac z lateksem Hevea Baby Max
    120/60 (Aegis Natural Care) :)

Iwwk a masz go już w domu? Ja właśnie też taki wczoraj zamówiłam tylko 140/70.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri tak, już z miesiąc temu zamawiałam. Bardzo ładnie się prezentuje, wykonanie super, twardość idealna. Jesteśmy z mężem bardzo z niego zadowoleni :)

Veri lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane no właśnie tutaj wychodzi w moim przypadku brak doświadczenia :D Dobrze mieć te większe w zapasie, bo to kiedyś założy hehe :D W sumie to nawet fajnie, bardzo mi się podoba kupowanie ciuszków dla małej :D :D Mąż tylko myślał, że może już się wstrzymamy z wyprawką ciuszkową hehe :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 20:30

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowanie ciuszkow dopiero sie zacznie. Dla dziewczynek jest tyle ladny rzeczy w sklepach, ze mozna oszalec! Serio ja mam porównanie bo szukam tylko dla chlopakow a dla nich to sa pomyslowe ciuszki tak do roku zycia a pozniej wszystko to samo.
    Poza tym w kazdym sklepie-wyprzedaz dla dziewczyny wieszaki, wieszaki i jescze raz wieszaki. Dla chlopca-jeden marny wieszaczek a na nim jakies przebrane resztki.

Takze mamy córek bedziecie szalec :D :D

kama2784, Oleander, Chusy, Pestkkaa, puszek369, Nistera, PatkaPP, Paula_071 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Moja córka urodziła się niby miała 56 cm a w.62.się topila i w sumie pierwsze dwa tygodnie nosiła 56 rozmiar, synek.54 cm miał.i też w 56 cm chodził.bo w 62 wyglądał śmiesznie :) za dużo nie ma.co kupować ale parę kompletów warto mieć :)

‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ