Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Maltusia wrote:Ja mam dopiero pierwszą wizytę 9.10 ;/ masakra... mowiliscie już rodzinie o ciąży?
U mnie poza mezem i przyjaciolką nikt nie wie. Jakos narazie nie odczuwam takiej potrzeby zeby pochwalic sie calemu swiatu. Chyba po proronieniu czlowiek nest bardziej ostrożny.
W poprzedniej ciazy dokladnie zaplanowalam to kiedy powiemy rodzicom i tesciom mialo byc na dzien babci i dziadka a okazalo sie 3 dni wczesniej ze serduszko juz nie bije takze dowiedzieli sie jak jechalam do szpitala na zabieg. Dla nich szok a teraz temat tabu wiec w tej ciazy nie czuje takiej potrzeby chyba ze strachu ze cos sie moze stac.
Co do cen u mnie w miescie to roznie chyba to zalezy od tego jak lekarz jest "dobry" ci najlepsi za zwykłą wizyte biorą 150-200zl + cena za usg.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
my nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy, powiemy za miesiąc po badaniu prenatalnym, jedynie mojej mamie powiemy wcześniej, ponieważ pracuje za granicą i będzie w Polsce niedługo, a chcemy zrobić to osobiście
jestem ciekawa reakcji otoczenia, bo nikt na pewno się nie spodziewa -
nick nieaktualny
-
MaMaMi u nas tak samo było z tym dniem babci i dziadka, mąż wtedy pojechał do swoich dziadków z teściem i przy całej rodzinie obwieścił szczęśliwą nowinę. Najgorsze były potem jakieś spotkania rodzinne, jak ktoś nie wiedział to zagadywał jak się czuję... Unikałam jak mogłam rozmów. Niektórzy podchodzili i zagadywali co się stało.. i ciągnęli za język.
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko77 wrote:Robicie już badania krwi (grupa krwi, wirusologia, ogólne, tarczyca) ? Ja dziś robię wszystko ..
do lek chodzę prw oraz od teraz już na abo.
Ja mam grupę krwi zrobioną. Ale warto już zrobić. Na następną wizytę za dwa tyg. mam do zrobienia tsh, glukoze, morfologie i mocz, zrobię na 2 dni przed żeby mieć świeże. Potem pewnie to co lekarz kolejno zleci Poprzednio miałam wszystkie wyniki ok, także myślę, że nic złego się nie przyplątało przez ten czas. -
Ciasteczko77 wrote:Robicie już badania krwi (grupa krwi, wirusologia, ogólne, tarczyca) ? Ja dziś robię wszystko ..
do lek chodzę prw oraz od teraz już na abo.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Porzeczka17 dziękuję ❤
Ja chciałam poczekać z ta informacją do końca 1 trymestru, ale w związku z pobytem w szpitalu parę osób już wie. Reszta musi poczekać aż będę wiedziała że wszystko ok. Wolałabym żeby reszta dowiedziała się jak najpóźniej, najlepiej jak juz najpierw będzie szedł brzuch a później ja -
Ja chodzę prywatnie, poprzednio również i trochę to wyniosło. Wizyty po 150 a prenatalne i połówkowe za 200. Plus badania krwi masakra ceny ale nic nie zrobisz.
Ja mam termin jednak na 3 maja. Mam na imię Kasia i jestem z Konina.
Mi o dziwo przeszły wszystkie dolegliwości jutro egzamin i będę częściej zaglądać -
nick nieaktualnyKasiaH wrote:Ja miałam poprzednio cukrzycę i teraz też. Nie jest tak źle, ja dzięki bogu reguluję dietą
Ja bad krwi rożne robiłam wiele razy - przy IVF robiłam juz od stycznia .. grupę znam, tsh robię co 2 -3 tyg ...
Ale nie czuje żadnych objawów cukrzycy / nie kumam.... czy to może byc od tych wysokich dawek progesteronu ??????
-
do lek chodzę prw oraz od teraz już na abo.
Tak jak to u mnie lekarz powiedzial ze mam swietne wyniki
Grupe krwi to juz mam od 1 ciazy. -
nick nieaktualny
-
Ja jak nie trzymam diety też mam wysoki cukier. Musialabym poszukać wyniki z poprzednoego obciazenia. Tez mialam wysoki i dietą dalam rade.
A powuedzcie mi czy dostalyscie skierowanie na cytomegalie teraz na poczatku ciazy? Mi lekarz nie przepisal a u sasiadow wnuczka uposledzona przez to i wolalabym zrobic juz teraz ale nie wiem czy nie za wczesnie. -
skarb15 wrote:Tak jak to u mnie lekarz powiedzial ze mam swietne wyniki
Grupe krwi to juz mam od 1 ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:33
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny pomocy jestem załapana ((((
robiłam badania na toxo, różyczkę i cytomegalie i własnie ta cytomegalia wyszła mi i w IgM reaktywna i w IGg reaktywna, z tego co czytam to znaczy że choroba jest w pełni rozwinięta, strasznie się martwię jakie konsekwencje niesie to dla malucha a wizyta dopiero 8 października.
Mój wynik Igm 1,0 COI ( reaktywne jest >=1)
IgG 135,2 (ta sama norma)
-
Widzę że wszędzie ceny powalają. Na śląsku około 180 - 200 wizyta z Usg, reszta nie wiem jak, nie będę chodziła prywatnie, za dużo mnie to wyjdzie, mam ubezpieczenie w luxmedzie także trochę na tym zaoszczędze, a tam można znaleźć dobrych lekarzy i mają porządny, nowy sprzęt.
My narazie prawie nikomu nie mówimy, mimo że to moja pierwsza ciąża, podchodzimy z rezerwa, jeśli się okaże ze jest serduszko i wszystko się rozwija to pewnie powiemy rodzicom. Póki co Wie tylko moja siostra i szwagierka
A ja tak się zastanawiam czy czasem mi się pojawiaja mdłości czy to moja głowa płata figle. Czasem mi się niedobrze zrobi, cofnie kilka razy i po wszystkiemu. Piersi mam dalej mini jak były, a tak na nie liczyłam, jedynie przy dotknięciu sutki trochę bolesneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:54