Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, byłam przeziębiona od niedzieli. Bol gardła, ale już mi przeszło. Teraz zaczął się okropny kaszel. Aż się duszę momentami. Samopoczucie ok. Nie czuje się jakbym była chora tylko ten kaszel. Martwię się że to zle wplynie na maleństwo. Co radzice?
Przepraszam, że mało się udzielam ale pracuje codziennie do późna. Iwwk bardzo się cieszę z dobrej wiadomości! -
Dziewczyny jak sądzicie- czy jak przestaja boleć piersi w 7 tygodniu to musi oznaczać, że dzieje się coś złego? Umieram że strachu i nie wiem czy iść do lekarza wcześniej. Wizytę mam na 6.10 dopiero
Aniołek 2015
Leon 21.07.2016 ❤
Aniołek 2018
Aniołek 2018 -
Porzeczka17 wrote:Dziewczyny jak sądzicie- czy jak przestaja boleć piersi w 7 tygodniu to musi oznaczać, że dzieje się coś złego? Umieram że strachu i nie wiem czy iść do lekarza wcześniej. Wizytę mam na 6.10 dopiero
Myślę a właściwie mam nadzieję że nie. Mnie tez bolały tydzień temu a już nie bolą w ogóle. -
Pomarańczka83 wrote:Norma była do 18 a ja miałam 22. Lykalam solgara b-complex a tam było 200% dziennej dawki ale syntetycznego. Miesiąc przed badaniem odstawiłam i brałam folik. No i wyszło. Teraz jem tylko metylowany.
Ja miałam 19 w takim razie bo pamiętam że o jeden za wysoko.
Czy którejś z Was dziewczyny wyszedl kwas foliowy za wysoko i wszystko było ok ? Czytałam że jak ten syntetyczny się nie przyswaja dobrze to może mieć skutek odwrotnyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 21:53
-
Goldwinch kaszel na pewno nie zaszkodzi, nie martw się.
Porzeczka mnie też nie bolą codziennie piersi także to nie musi oznaczać nic złego.
Chusty wysłałam zaproszenie na priv ale widzę że nie ma odzewu więc proszę dopisz mnie do listy na 29 maja. Jestem z Poznania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 22:23
-
Hejka dziewczyny? jak wasze samopoczucie?.
Ja dziś w miarę dobrze się czułam nic mnie nie meczy
Mam jedna zagwozdke , muszę zmienić lekarza i nie wiem czy isc na NFZ czy tez prywatnie. Teraz chodzę prywatnie ale lekarz jest kiepski i zero zaufania mam do niego. Ale nie chce ciagle chodzić na usg i sprawdzać lekarzy bo wiadomo ze hak pojde do nowego lekarza to usg musi zrobic a zbyt częste to tez nie za dobrze . -
KamKam1100 wrote:Hejka dziewczyny? jak wasze samopoczucie?.
Ja dziś w miarę dobrze się czułam nic mnie nie meczy
Mam jedna zagwozdke , muszę zmienić lekarza i nie wiem czy isc na NFZ czy tez prywatnie. Teraz chodzę prywatnie ale lekarz jest kiepski i zero zaufania mam do niego. Ale nie chce ciagle chodzić na usg i sprawdzać lekarzy bo wiadomo ze hak pojde do nowego lekarza to usg musi zrobic a zbyt częste to tez nie za dobrze .
Mam podobną sytuację. Jak dostałam plamien to pojechałam do lekarza który po prostu miał wolny termin i mógł mnie przyjąć tego dnia. Ogólnie z wizyty byłam zadowolona, ale przeczytałam o nim kilka negatywnych opinii dotyczących dosyć poważnych spraw i mam wątpliwości. Na usg 3.10 zapisałam się już dawno do innej gin i na razie wizyty nie odwołałam, ale też przekonana nie jestem. Mam swoją gin, ale ona jest na urlopie do listopada, a najbliższe wolne terminy i niej to koniec listopada. Za późno na 1 badanie I szczerze nie wiem co robic. Iść do tej nowej 3.10 i zobaczyć czy szukać jezzcze kogoś innego? Nie wiem jak moja gin prowadzi ciąże. Eh
O USG czytalam roznie. Raz że jest szkodliwe, raz że niezbadane do końca a ostatnio ktoś na forum ovu napisał mi, że USG w ogóle nie jest szkodliwe i że to tylko mity o jego szkodliwości.
Ja dzisiaj czuje się bardzo dobrze. Mdlosci miałam przez 3 ostatnie dni, dzisiaj jest ok. Nie zjem wszystkiego, nawet moje ukochane tosty dzisiaj nie weszły, ale chociaż nie ma tych mdłości! Kupiłam sobie opaski na ręce SeaBand. Czytałam o nich różne opinie - lepsze i gorsze- ale czyżby u mnie delikatnie zadziałały? Albo to efekt placebo tylko :p może jeszcze mdłości na dobre się nie rozkrecily u mnie po prostu.
Niby kaszel nie jest groźny, wiem. Ale jak kaszle to boli mnie aż cały dół i się martwięWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 23:53
-
nick nieaktualnyNie martwcie się, USG nie jest absolutnie szkodliwe. To dobrodziejstwo dzisiejszych czasów, badanie, które całkowicie nieinwazyjne i całkowicie bezpieczne moze nam dawać podgląd na maluszka co wizytę. To tylko ultradżwięki. A jestem z wykształcenia biologiem, więc wiem co mówię.
A z wyborem lekarza, nie pomogę. Może rzeczywiście warto szukaćc takiego, który wzbudzi zaufanie, wkońcu powierzacie mu swoje nienarodzone dziecko. Ja chodze do stałej Pani gin, prowadziła moje wszystkie ciaże, ufam jej. I choć nie jest wylewna, to wiem,że jakby było coś nie tak, to zaraz bym o tym wiedziała.
U mnie mdłosci ciut lżejsze, mam nadzieje,że zmierzajaą ku końcowi Oczywiście nic za darmo. W zamian szybko się męcze i jestem senna.
Goldfish, ja tak miałam jak Ty. Do 5 tyg mnie mdliło, potem tydzień cisza. A jak w 6 tygodniu wzieło mnie to masakra -
cześć dziewczynki w ten słoneczny poranek u Was też?
z tymi lekarzami to ciężka sprawa...
Kochane też macie taki problem ze snem? ja dzień w dzień pobudka o 4 rano i ani nie drgnie zasnąć dalej, a w dzień umieram z braku snu i ze zmęczenia.
Piersi bolą okropnie, są nabrzmiałe i najbardziej dokuczają mi sutki.
Mdłości to już codzienność i nie mijają.
ale.. ale... jakoś dni mi lecą już dużo szybciej, zaraz kończę 9 tydzień, jupi
wcześniej ciągnęło się w nieskończoność. -
Hej . Dawno tu nie zagladalam . Syn daje mi popalic,nauczyl sie wchodzic na meble. Musze miec oczy naokolo wiadmo czego. Mamusie czy ktras z was nie miala jeszczw usg ? U mnie i prywatnie i na.nfz kolejka ,a już 8 tc... zalezy mi zeby przed 10 mi zalozyli karte ciazy. Ogolnie ktras z was prowadzila ciaze prywatnie ? Drogo wychodzi za badania ?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja też mam termin na maj (22.05). Na samym początku nie obyło się bez problemow, bo 2 dni po tym jak się dowiedziałam miałam plamienie żywo czerwone, wiec spanikowana pojechałam do szpitala. Myślałam, że juz po wszystkim i jedbak sie nie udało. Ale na szczescie 3dni później było widać pęcherzyk, beta ładnie rośnie. Czekam w poniedziałek na wizytę u lekarza.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Ja płacę prywatnie 120 za wizytę plus wiadomo za badania krwi itd. też będę musiała płacić. Dzisiaj zadzwonię umówić się na badania prenatalne, chociaż ten wydatek odpadnie.
U mnie też dzisiaj pięknie i słonecznie, mam przypływ energii i zamierzam go wykorzystać. Chociaż po śniadaniu myślałam, że zwymiotuję, ale po wypiciu kawy trochę przeszło:D Piersi urosły, zaczynają dokuczać pomału. Dzisiaj planuję dłuższy spacer i w końcu coś poćwiczyć
My jeszcze nikomu nie mówimy, ostatnio powiedzieliśmy od razu wszystkim dookoła i potem każdy żył naszą tragedią... do tego trochę się zawiodłam na kilku osobach i teraz nawet nie chcę im mówić. Planujemy na święta bądź po nowym roku podzielić się informacją z najbliższymi.