X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mamusie którym przysługuje odpis na dziecko z podatku i składały w tym.roku PIT w formie elektronicznej. Dostal już może ktoś zwrot.?? Bo ja pierwszy raz składałam elektroniczne i jestem czysto ciekawa w jakim tempie to idzie ( wiem że mają 45 dni) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Tak przy pessarze w 2 ciazy miałam dużo wydzieliny teraz to samo

O witaj, jak się czujesz ??.kochana lecisz z tematem już zaczynasz 33 tydzień !! Mocno wam.kibicuje oby jak.nqjdluzej w dwupaku. Odpoczywasz dużo ??

• Chusy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze cos mi tej energii zostalo ale nie wiele :D Chyba jak skoncze wszystko ogarniac to sie rozloze na podlodze i wstawac nie bede :P

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Mamami- a tak z ciekawości zmieniają Ci sie jeszcze te wyniki czy już w 3 trymestrze jest stabilniej?

Juz od 3 miesiecy mam mniej wiecej na tym samym poziomie miedzy 0.7 a 1.2 ft 4 tak samo mi sie trzyma mniej wiecej tyle samo co miesiąc wiec dr stwierdzila ze nie ma sensu przychodzic pokazywac wyniki i placic 120zl jak nic sie nie dzieje.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tego wszystkiego zapomniałam całkiem że też mam 3 prenatalne 19 marca, oby spokojnie dotrwać do tego momentu :)

Puszek, bądź ktoś inny może wie, mogę sobie łyżkę lactulozy łyknac dla pobudzenia jelit? Ogółem nie mam jakichś super problemow, co drugi dzień idę ale teraz przez ten pessar czuję że wszystko mnie w dole brzucha gniecie i przydałoby się zaliczyć toaletę a coś się zablokowałam :/ wybaczcie tematyke :D

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane moze za mało pijesz.? Walnij sobie kefirek albo np suszone sliwki jak lubisz.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarb15 Podpisuje się pod Samari Co tam u Was ?. Jej ale lecą te tc to już 33 u Was ❤️❤️ , mojej siostry bratowa też ma pessar , leży plackiem pod koniec Marca a raczej na dwa tygodnie przed idzie do szpitala termin porodu ma wszak na 12 Kwietnia , ale ze względu na to że miała na dwa tygodnie przed terminem pierwszy poród , to już z mężem i lekarzem podjęła taką decyzję , że tak będzie lepiej dla nich jak coś będzie w szpitalu pod ciągłą obserwacją .

Samari Nie wiem dokładnie jak to jest z nami mamami , mój mąż z pracy dostał i teraz sami wszystko wypełniają aby po tych urzędach nie latać , i na konto mu przyjdzie oni tam posiadają wszystkie bieżące i aktualne informacje jak na razie mój mąż jeszcze z rozliczenia z pit nic nie dostał .

Mary Jane Ja nigdy laktozy nie stosowałam na pobudzenie jelit , ugotuj np kompot z jabłek lub zjedz suszone śliwki , mnie to zawsze oczyszcza po takim serku z Biedronki 7 zbóż , są też takie jogurty do picia np że śliwką z żywymi kulturalni bakterii .

• Pantera Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczyny!

Ja już po badaniu na przeciwciała na rumień zakaźny, wyniki do 2 tygodni, czyli siedzę w domu z córką, która może mieć rumień lub nie... i w oczekiwaniu na wyniki nadal nie wiem czy robię dobrze...

Czy bóle okresowe brzucha w nocy to skurcze?

Ciasteczko życzę Ci siły i zdrówka i niestety doskonale znam to... tyle km mamy do siebie a wirus ten sam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczesliwaMamusiu

A może źle napisałam bo my z mężem się rozliczamy wspólnie na jednym picie to powinnam napisać w sumie rodzice dzieci którym przysługuje zwrot A że tu same kobitki to mamusie lepiej brzmi :D

Jak tam młoda lepiej śpi nie szaleje ci w nocy ?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od tego roku Urząd Skarbowy Nas rozlicza.

https://epit1.podatki.gov.pl/ Na tej stronie można sobie sprawdzić jak wygląda nasze rozliczenie, ewentualnie nanieść poprawki bądź jeśli wszystko się zgadza zatwierdzić pit. Jeśli jednak nic nie zrobimy to do końca kwietnia rozliczone będzie automatycznie. Ja 16 lutego miałam już rozliczony pit przez US, sprawdziłam tylko czy się wszystko zgadza i po 11 dniach miałam już zwrot podatku :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

No ja właśnie o tym elektronicznym picie mówię udostępnionym na stronie ministerstwa, ,ale żeby przyspieszyć proces wypłaty to trzeba to zaakceptować :)

Paula_071 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A ja z tego wszystkiego zapomniałam całkiem że też mam 3 prenatalne 19 marca, oby spokojnie dotrwać do tego momentu :)

Puszek, bądź ktoś inny może wie, mogę sobie łyżkę lactulozy łyknac dla pobudzenia jelit? Ogółem nie mam jakichś super problemow, co drugi dzień idę ale teraz przez ten pessar czuję że wszystko mnie w dole brzucha gniecie i przydałoby się zaliczyć toaletę a coś się zablokowałam :/ wybaczcie tematyke :D
    Możesz ;) Lctulosa u ciężarnych i położnic jak najbardziej;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku tak mnie czasem bawi ta terminologia.
    Polożnice to mi sie kojarza z nałożnicami z czasow faraona hahaha

puszek369, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy macie też jakąś okrutna zarlaczke ?? No ja to przechodzę sama siebie gdzie się nie obróce to coś jem... I na dodatek co chwila jestem głodna :(

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    SzczesliwaMamusiu

A może źle napisałam bo my z mężem się rozliczamy wspólnie na jednym picie to powinnam napisać w sumie rodzice dzieci którym przysługuje zwrot A że tu same kobitki to mamusie lepiej brzmi :D

Jak tam młoda lepiej śpi nie szaleje ci w nocy ?

Odpukać lepiej śpi ale z Anią to wszystko jest możliwe , kto wie jak dziś i pozostałe noce będą wyglądać .

Pantera Ciężko określić choć to moja 6 ciąża a poród 5 to jak sama wiesz u każdej może być inaczej , jak bardzo są bolesne te bóle to tak mi się wydaje że są to te skurcze jak bardzo często będzie Ci się to powtarzać to lepiej do gina zadzwoń , lub kierunek IP mi to często brzusio się napina , i już mam do mojego Pana gina całą litanię :-P , zwariuje On że mną pomyśli o 5 dziecko 6 ciąża i histeryczka jakaś :-P .

Samari Pożycz no :-P lub się podziel Twoim wilczym apetytem ;-) :-P ja normalnie jem tak mało że teraz mam takie głupie schizy czy dziecko moje odpowiednio rośnie B-) , np rano zjem jedną kanapkę potem do tej 12 potrafię nic nie zjeść serio nie mam jakiś apetytu , potem tam jem zupę lub kolejne kanapki w zależności co mam w lodówce ;-) , przychodzę do domu z dziećmi przygotować lub odgrzać obiad i dopiero jem około 15/16 potem znów o 18.30 i tyle mojego jedzenia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu !

Bardzo chętnie ,przesyłam Ci mój wilczy apetyt bo w takim tempie to do porodu dzwigiem mnie będą podnosić i do cesarki rozkładać stół ten plus size haha :D

Edit
    O 9 zjadłam 3 kromki z gulaszem angielskim i pomidorem,wypilam herbatę, za godzinę zjadłam batona i wypilam kawę o 13 zjadłam 4 naleśniki z dżemem malinowym A teraz jem 3 tosta z serem :O

A po tym zelazie nie mam rozwolnienia ale do wc chodzę że 3-4 razy może stąd ten głód bo jakoś szybko to się trawi czy o co chodzi hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:45

Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez mam słaby dzień. Kolezanka mi do pracy przyniosła ciacho z fasoli, było pyszne, ale chyba mi trochę zaszkodziło :( mąż mnie godzinę temu przywiózł do domu, więc leżę w łóżku z laptopem, ale na szczęście już przechodzi.... uff

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusiu !

Bardzo chętnie ,przesyłam Ci mój wilczy apetyt bo w takim tempie to do porodu dzwigiem mnie będą podnosić i do cesarki rozkładać stół ten plus size haha :D

Edit
    O 9 zjadłam 3 kromki z gulaszem angielskim i pomidorem,wypilam herbatę, za godzinę zjadłam batona i wypilam kawę o 13 zjadłam 4 naleśniki z dżemem malinowym A teraz jem 3 tosta z serem :O

A po tym zelazie nie mam rozwolnienia ale do wc chodzę że 3-4 razy może stąd ten głód bo jakoś szybko to się trawi czy o co chodzi hmmm
    Mmm, ale wyżerka :D

Samari0702 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Sarb15 Podpisuje się pod Samari Co tam u Was ?. Jej ale lecą te tc to już 33 u Was ❤️❤️ , mojej siostry bratowa też ma pessar , leży plackiem pod koniec Marca a raczej na dwa tygodnie przed idzie do szpitala termin porodu ma wszak na 12 Kwietnia , ale ze względu na to że miała na dwa tygodnie przed terminem pierwszy poród , to już z mężem i lekarzem podjęła taką decyzję , że tak będzie lepiej dla nich jak coś będzie w szpitalu pod ciągłą obserwacją .

Samari Nie wiem dokładnie jak to jest z nami mamami , mój mąż z pracy dostał i teraz sami wszystko wypełniają aby po tych urzędach nie latać , i na konto mu przyjdzie oni tam posiadają wszystkie bieżące i aktualne informacje jak na razie mój mąż jeszcze z rozliczenia z pit nic nie dostał .

Mary Jane Ja nigdy laktozy nie stosowałam na pobudzenie jelit , ugotuj np kompot z jabłek lub zjedz suszone śliwki , mnie to zawsze oczyszcza po takim serku z Biedronki 7 zbóż , są też takie jogurty do picia np że śliwką z żywymi kulturalni bakterii .
    Na mnie Activia tak działa, że zaraz dosłownie biegunka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za miłe słowa i energię!
    Niestety nic mi nie przechodzi - leci cały czas :( Temp tylko spadła. Staram sie cos zjeść (ryż), pije wodę i trochę Coli
    Okropny wirus czegoś takiego nie pamietam..
    Pantera - Ty miałaś tak 3 dni ze leciała woda ? I przeszło samo ?? :(

‹‹ 909 910 911 912 913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ