Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari0702 wrote:Mamusiu !
Bardzo chętnie ,przesyłam Ci mój wilczy apetyt bo w takim tempie to do porodu dzwigiem mnie będą podnosić i do cesarki rozkładać stół ten plus size haha
Edit
O 9 zjadłam 3 kromki z gulaszem angielskim i pomidorem,wypilam herbatę, za godzinę zjadłam batona i wypilam kawę o 13 zjadłam 4 naleśniki z dżemem malinowym A teraz jem 3 tosta z serem
A po tym zelazie nie mam rozwolnienia ale do wc chodzę że 3-4 razy może stąd ten głód bo jakoś szybko to się trawi czy o co chodzi hmmm
Dobra jesteśA jak stoisz z wagą?
Ja dzisiaj byłam na wizycie, mam +3kg, młody waży 1,6kg, szyjka 4,1cm. Wszystko ok.
Oleander, Nistera, puszek369 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Dobra jesteś
A jak stoisz z wagą?
Ja dzisiaj byłam na wizycie, mam +3kg, młody waży 1,6kg, szyjka 4,1cm. Wszystko ok.
Paula, od początku ciąży do dzisiaj mam.+12 kg, a skąd.ta zarlaczka mi się wzięła.to pojęcia nie mamw pierwszej ciąży przytylam 17 kg A w drugiej 15 kg , teraz widzę że będzie podobnie coz poradzić , a nie mogę nie jeść bo młody teraz idzie na masę haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 15:32
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez juz mialam czas ze delektowalam sie jedzeniem i eksperymentowalam ale od jakiegos czasu zgaga znowu mi wszystko psuje:( na początku pojawiala sie wieczorami a ostatnio nawet po sniadaniu juz jest😢 apetyt mam ale boje sie jesc. Dzis zjadlam rano bulke z maslem serem i pomidorem potem kolo 13 placka ziemniaczanego i tyle. Teraz jade pod meza prace mam przy sobie drozdowke w razie czego:P u mnie po wczorajszej wizycie okropna 7 na początku wagi..ja jestem 7,5 kg od wrzesnia
-
Samari0702 wrote:Paula, od początku ciąży do dzisiaj mam.+12 kg, a skąd.ta zarlaczka mi się wzięła.to pojęcia nie mam
w pierwszej ciąży przytylam 17 kg A w drugiej 15 kg , teraz widzę że będzie podobnie coz poradzić , a nie mogę nie jeść bo młody teraz idzie na masę haha
Czyli cały czas podobnie utrzymujesz wagę, więc nie ma się czym martwić. Korzystaj póki możesz zwalić na ciążę
Ale dzisiaj u nas wiatry, masakra...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Szczęśliwa Mamusia wrote:
Samari Nie wiem dokładnie jak to jest z nami mamami , mój mąż z pracy dostał i teraz sami wszystko wypełniają aby po tych urzędach nie latać , i na konto mu przyjdzie oni tam posiadają wszystkie bieżące i aktualne informacje jak na razie mój mąż jeszcze z rozliczenia z pit nic nie dostał .
Musi sam wejść na stronę i zaakcpetować wprowadzone dane, jeśli tego nie zrobi dopiero ostatniego dnia kwietnia z automatu zostanie przesłane. Więc zwrot dostanie się później niż szybciej. Lepiej tam wejść i posprawdzać, bo nie są tam wpisane wszystkie ulgi np. za internet (ja nigdy z niej nie korzystałam nie wiem dlaczego, w tym roku mam taki zamiar) i oczywiście chcę przekazać 1%.
Samari0702 wrote:Czy mamusie którym przysługuje odpis na dziecko z podatku i składały w tym.roku PIT w formie elektronicznej. Dostal już może ktoś zwrot.?? Bo ja pierwszy raz składałam elektroniczne i jestem czysto ciekawa w jakim tempie to idzie ( wiem że mają 45 dni)
To wszystko zależy od urzędu pod który się podlega, nie ma reguły niestety ile trwa zwrot.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Samari0702 wrote:Czy mamusie którym przysługuje odpis na dziecko z podatku i składały w tym.roku PIT w formie elektronicznej. Dostal już może ktoś zwrot.?? Bo ja pierwszy raz składałam elektroniczne i jestem czysto ciekawa w jakim tempie to idzie ( wiem że mają 45 dni)
Ja dostałam przedwczoraj, składałam 17.02. Ale nie masz co patrzeć na to, bo z tego co wizę, każdy US ma swoje terminy wypłat. -
Samari0702 wrote:Czy wy macie też jakąś okrutna zarlaczke ?? No ja to przechodzę sama siebie gdzie się nie obróce to coś jem... I na dodatek co chwila jestem głodna
Mi macica dusi na jelita, po dwóch tabletek żelza zamiast biegunki mam jej odrotnosc, więc zdycham z bólu brzucha, nie chce mi się jeść...
-
Aktyde witaj w klubie
ja cała ciąże męczę się z zaparciami a teraz jeszcze jak żelazo biorę to jest jakiś koszmar już 5 dzień nie potrafię się wyróżnić
muszę o tym z lekarzem porozmawiać
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Verbena wrote:Aktyde witaj w klubie
ja cała ciąże męczę się z zaparciami a teraz jeszcze jak żelazo biorę to jest jakiś koszmar już 5 dzień nie potrafię się wyróżnić
muszę o tym z lekarzem porozmawiać
Ja od roku mam biegunki, więc dla mnie to nowość... -
Tez mialam czas przewleklych biegunek wrecz zapomnialam co to jest z gory przepraszam "normalna kupa ". W moim przypadku bylo to chyba spowodowane zlym odzywianem ( chinszczyzna co drugi dzien jako obiad pracowniczy)na dodatek mialam wtedy jakas egzeme i mysle ze to przez glutaminian. Teraz w ciazy wrocilo do normy nie mam juz skretu jelit i sie nie drapie jak szalona
-
nick nieaktualnyDziewczynki ale piszecie, ciężko nadrobić
fajnie że jesteście.
Nie umiem robić suwaczków, jestem w 29 tc
Ja należę do teamu biegunka heheh (przepraszam za moje głupie poczucie humoru), na początku ciąży miałam zaparcia a teraz co chwilę biegunki no ale z dwojga złego wolę już to.
Czy u Was też chce łeb urwać? Brrr A takie ładne słoneczko, myślałam że jakiś spacerek się uda zrobić ale strach wychodzić z domuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 17:15
Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ja też muszę kupić koszulę, bo te z pierwszej ciąży są ok, ale na jakiś czas po porodzie. W czasie nawału w tych co mam nie mieściłam się w piersiach, chociaż przed porodem było ok.
A na zaparcia polecam wieczorem zalać 4 suszone śliwki wodą, rano wypić i zjeść na czczo. Po zjedzeniu śniadania powinno ruszyć jelitaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 17:15
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJa właśnie już gadam o.tej koszuli A nadal.jej nie zamówiłam , w weekend to w końcu ogarnę , bo jescze wyprać muszę, i za 2 .5 tygodnia jak będę mieć umówiony termin cesarki to biorę się za pakowanie torby i uzupełnianie ewentualnych drobnych braków w wyprawce.
A nie dowiedziałam się , jakie pampersy kupujecie na początek ? Bo ja miałam w planie Lupilu A co się okazało że są wycofane że sprzedaży i jakąś inna firma będzie produkować i jakieś rozmiary mini midi i maksi bo dzwoniłam na infolinię się pytać .... czyli qpa. W takim razie wrócę do pampers Premium Care (chociaż syna uczulala marka pampers, córka tylko znów pampersy) może ma.ktos doświadczenie z tymi z rosmana ? Wszelkie opinie mile widziane bo normalnie mam poważny dylemat haha -
nick nieaktualnyAsiul wrote:Dziewczynki ale piszecie, ciężko nadrobić
fajnie że jesteście.
Nie umiem robić suwaczków, jestem w 29 tc
Ja należę do teamu biegunka heheh (przepraszam za moje głupie poczucie humoru), na początku ciąży miałam zaparcia a teraz co chwilę biegunki no ale z dwojga złego wolę już to.
Czy u Was też chce łeb urwać? Brrr A takie ładne słoneczko, myślałam że jakiś spacerek się uda zrobić ale strach wychodzić z domu
Tutaj robisz suwaczek, na samym końcu skopiujesz sobie link który ci wygeneruje strona i na belly w ustawieniach wklejasz jako podpis na forum
https://www.suwaczki.com/krokpierwszy/
pregnancy.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 17:45
Asiul lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, że ostatnio też podpowiadałyscie mi śliwki na zaparcia. Stosuję od tygodnia codziennie rano i muszę przyznać że jest poprawa. Zalewam ciepłą wodą rano i po pół godzinie jem. Ale spróbuję jeszcze na wieczór zalać i rano zjeść zobaczę czy jest jakaś różnica.
Z etapu zarlaczki chyba wyszłam. Teraz coś skubne pomiędzy posiłkami ale zgaga mi za bardzo nie daje żyć. Ale rennie lub zawiesina gaviscon pomaga. U mnie +10kg.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️