Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, u mnie ten problem ze po niedrożnosci tak średnio śliwki. Ale kefir na noc sobie wypije. Zwykle rano piję ciepła wodę z cytryną i miodem i dosyć fajnie jak na mnie działam, ewidentnie ma to coś wspólnego teraz z założeniem krążka
Ma ktoś już jakiś kącik dla dziecka przygotowany?chętnie bym sobie pooglądała co fajnego macie
ja zaczęłam oglądać i się nakręcac na różne rzeczy haha
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis wypralam koszule z poprzedniej ciąży. Wyprasowałam je właśnie i spakowalam do torby. Musze jeszcze dokupić 1-2 ciemne kolory. Kacika jeszcze nie mam i z tym sie narazie wstrzymam, bo w miejscu w ktorym bedzie stało lozeczko poki co stoi suszarka na pranie i nie chce zastawiać narazie niepotrzebnie. Moze nawet maz lozeczko złoży jak my w szpitalu będziemy. Musze kupic jakis koszyk/ organizer na pieluszki, chusteczki, kremy itd.
Samari nie bedzie pieluszek lupilu? Szkoda lubilam je. Ciekawe jakiej jakosci teraz beda. Te byly naprawde ok. Ja planuje na poczatek pampers premium, a później dady i wlasnie lupilu chcialam. Te z rosmana maja dobre opinie ale mi one jakos noe pasowaly, nie lubilam ich. Syn nie mial problemow ze skora i kupowalam pw zaleznosci w ktorym sklepie akurat robilam zakupy. Mam nadzieje, ze teraz tez tak bedzie. -
nick nieaktualny
-
A ja po dwóch dniach naprawde ograniczonych ruchow malego a jesli juz byly to tak slabe, ze totalnie nie podobne jestem na IP.
Dodatkowo przy tych ograniczonych przeplywach juz dłużej nie chcialam sie zastanawiac.
Oczywiście czuje sie tutaj jal wariatka panikara bo przecież tetno jest wiec o co mi chodzi a to dopiero wczesna ciaza 29 tydzień i w ogole to powinnam najpierw dzwonic do lekarza swojego... Tak usluszalam.
Tylko, ze ja wiem, ze zaden lekarz po telefonie od pacjentki, ze nie czuje ruchow lub czuje bardzo slabe nie zaryzkowalby stwierdzenia, ze mam zostac w domu bo wszystko dobrze. Kazdy by chronił swoj tylek i kazal jechac do szpitala...
Posiedze tu pewnie kilka godzin bo na porodowce jakas ciezka operacja, przetaczanie krwi, lekarzy nie ma... Trzeba czekac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me chyba żartujesz, ze tak Ci ktos powiedział?? W szoku jestem! Ja jak weszlam ma ip, podeszłam do okienka powiedziałam tylko, ze jestem w ciazy i twradnieje mi brzuch, pani zapytala ktory tydzien i powiedziała ze mam czekac pod dyzurka ginekkologiczna a ona dzwoni po polozna i 5min pozniej zeszla polozna. Nikt na mnie nie patrzyl jak na wariatke. Bardzo dobrze,ze pojechalas!
-
Dzizzaass nie mam co robic to odwiedzajacych na porodowce obserwuje.... cale rodziny. Rekord 6 osob do jednej rodzacej! Przecież to na dwa auta trzeba orzyjechac... I jeszcze Ci co wychodza to z kwiatami w rece bo pewnie zdziwienie, ze nie mozna zostawic na sali...
Jak ja się cieszę, ze u nas nie ma odwiedzin na salach...
-
Ciasteczko777 wrote:Dziękuje Dziewczyny za miłe słowa i energię!
Niestety nic mi nie przechodzi - leci cały czasTemp tylko spadła. Staram sie cos zjeść (ryż), pije wodę i trochę Coli
Okropny wirus czegoś takiego nie pamietam..
Pantera - Ty miałaś tak 3 dni ze leciała woda ? I przeszło samo ??
Orsalit pij koniecznie 3xdziennie plus entetol bo to LEK, inne probiotyki to tylko suple i mają niezywe bakterie
Przeszło samo ale trwało kilka dni -
Hej dziewczyny, siedzenie nad praca magisterska pochłania więcej czasu niż sądziłam. Co do pieluszek to ja chyba wybiorę bamiboo z rossmana. Byłam dzisiaj na badaniu prenatalnym i lekarz poinformował mnie ze maluch raczej już się nie obróci mimo ze to końcówka 30 tygodnia i będzie cesarka. Miała któraś? Jak to wyglada? Chodziłam do szkoły rodzenia ale tam niewiele mówili o cesarce i tez nastawiona byłam na naturalny poród. Oczywiście żyje nadzieja ze jakoś się obróci ale muszę brać już taka ewentualność pod uwagę. Ile czasu przed radzicie mieć spakowana torbę?
-
Pantera wrote:Ciasteczko u mnie tylko 2-3 dni i to max dwa razy dziennie, bardziej mdlosci, zgaga, bóle mięśni, gorączka. A mój mąż tego samego wirusa przechodził właśnie tak że 3 dni woda leciała. Córka najlżej z kolei
Orsalit pij koniecznie 3xdziennie plus entetol bo to LEK, inne probiotyki to tylko suple i mają niezywe bakterie
Przeszło samo ale trwało kilka dni -
4me, Dobrze ze pojechałaś, zrobia usg, przepływy i się uspokoisz. Nie do pomyślenia takie gadanie, Jak ja pojechałam na izbę to lekarz w 3 minuty był u mnie
A co do odwiedzin to jak teraz leżałam laska pobiła rekord kiedy przyszło do niej 7 osób plus trójka dzieci, idioci, bo inaczej już tego nazwać nie można. Zresztą całymi dniami ktoś do niej przychodził, a nie była sama w sali, w sumie nikt z personelu raczej nie interweniował
Madzia, u mojej koleżanki mała odwróciła się teraz w 34 tygodniu, w 32 była jeszcze pośladkowo
-
nick nieaktualnymadzia8018 wrote:My w aptece zawsze polecamy elektrolity, smecte również można podczas ciąży działa ściągająco i chroni ściany jelit, probiotyk żeby wyrównać florę bakteryjna i No-spa rozkurcza mięśnie gładkie i delikatnie spowalnia perystaltykę jelit.
Pantera - ja byłam w te 2 dni minumum 40 x i już przestałam liczyćleci mi już krew..
-
Jak rozmawiałam z lekarzem to można 3x. Ale jeśli trwa to już kilka dni to może warto zgłosić się do szpitala, sprawdza poziom elektrolitów i ewentualnie dadzą kroplówkę. Krew może pojawić się w związku z podrażnieniem jelit.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadzia8018 wrote:Hej dziewczyny, siedzenie nad praca magisterska pochłania więcej czasu niż sądziłam. Co do pieluszek to ja chyba wybiorę bamiboo z rossmana. Byłam dzisiaj na badaniu prenatalnym i lekarz poinformował mnie ze maluch raczej już się nie obróci mimo ze to końcówka 30 tygodnia i będzie cesarka. Miała któraś? Jak to wyglada? Chodziłam do szkoły rodzenia ale tam niewiele mówili o cesarce i tez nastawiona byłam na naturalny poród. Oczywiście żyje nadzieja ze jakoś się obróci ale muszę brać już taka ewentualność pod uwagę. Ile czasu przed radzicie mieć spakowana torbę?