X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko no to udane zakupy chyba? :) Czemu masz dość?
    Ja jestem niby zdecydowana na te chicco ale ta cena aaa poczekam jeszcze może będą jakieś promocje hahaha.. Tsaa jasne :D
    A zabawki kupujecie już? Znajoma niedawno rodziła i mówiła że mam zabawek nie kupować no oni dostali tyle od rodziny i znajomych że nie mają tego gdzie trzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 22:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ok - Ciacho wydało dziś 3 tys zł B) na dostawkę, nianie, pieluszki kocyki, gemini, ciuszki wanienkę itp
    Nie mam chicco baby hug, karuzeli ani zabawek .. mam dosyć..

Hmm... jak by to powiedzieć ja na cała wyprawkę z łóżkiem,wózkiem, gemini ,ubraniami, i swoimi rzeczami wydalam max 6.5 tysiąca haha :D

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie kumam tej kwoty :( samo gemini i sprzęt typu inhalatory, termometr, laktator itp to 1000 zl :( a produkty z listy Puszka.. plus te pieluchy (tetra, flanele, bambus) kocyki :(
    Te zakupy itp szukanie, czytanie, mnie wykończyło .. żałuje, ze nie kupowałam od kilku msc, ale posłuchałam tez zabobonnej mamy „nie kupuj przed 8 msc bo zapeszysz”..
    aaa pampersow jeszcze nie mam ;) ciuszków od 68, butelek i sprzętu do niego, krzesełka i produktów do karmienia .. i rzeczy aż do 18’urodzin XD

Melduje, że jak teraz kurierzy mi to wszystko dostarczą, pakuje torbę i mogę rodzić! No i M tylko skręci łóżeczka ;)
    4me- Mission completed !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 22:51

Oleander, kama2784, 4me, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem sie okaże ze 1/3 tych rzeczy sie nie użyje hihihi
    Pieluchy kupilam tylko tetre u nas flanela wogole nie podeszla mlodej oddalam nieuzywane szwagierce. Mloda miala jedna ulubiona ukochana wymamlaną i byla tragedia jak zgubila na spacerze.

Ale ciacho jestem z ciebie dumna ogarnelas temat pieknie, masz juz naprawde dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 23:04

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flanelowe mam 3 pieluszki, 3 muslinowe, 3 bambusowe, reszta to ta grubsza tetra (20); kocyki- 1 minky, 1 bambusowy, 1 bambusowo bawełniany (odpowiednik lulli), 1 pluszowy; pościel do większego łóżeczka i tej dostawki, do wózka..
    Aaa i takie bzdety jak torba do wózka, Organizer, czy lusterko; wanienka za 40 zł bez stojaka itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 23:07

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialas torby przy wózku?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Nie mialas torby przy wózku?
    Hehe .. wózek za tyle $$ i niestety ma tylko moskiet. + folie ;) to niestety norma przy tych cholernych wózkach za miliony monet..Można dokupić taką -za jedyne 490 zł XD
    Torbę kupiłam skip hop duo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 23:11

Bibs lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fuck torba za 5 stowek....
    No to sie nie dziwie ze dokupilas inna.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie leje i wieje. Opuscilam rolety w calym mieszkaniu ale tak deszcz po nich dudni ze tv nie slychac. masakra. Mam nadzieje ze sasiedzi nic nie maja na balkonie bo jeden samochod zostal na podjezdzie pod garazem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Najważniejsze że jesteś zadowolona, w końcu dla.obcego nie kupiłaś tylko dla.swjego dziecka :) ja poprostu już mam inne rozeznanie i doświadczenie i wiem co mi potrzeba konkretnie stąd też tak dużo nie wydaje, no u mnie odpadły termometry laktatory, krzesełko do karmienia , maty edukacyjne bo to mi zostało po.synu A jednak.to duży koszt :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie młoda wybudziła szaleństwami, siedzę i czekam aż się ułoży wygodnie, bo chyba ostro walczy o zmianę pozycji :D Jeszcze tego brakuje żeby się na pośladkowe przekręciła. No i więcej jej nie pochwalę, że w nocy śpi grzecznie i mi pozwala :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez wieje i leje. W brzuchu i tak szaleństwo wiec i tak spac nie mogę.
    Ciacho super, ze skończyłaś wyprawke! Szybciutko sie z nia uwinęłaś! Ja w tym tygodniu zabieram sie za pranie. Torba w polowie spakowana.

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho lal szalejesz! Ale jestem dumna bo widzisz ja sama nawet nie mam jeszcze polowy :D
    Ja znalazlam plik z pierwszej ciazy, gdzoe zapisalam wszystkie wydatki (łoł jestem sama soba zdziwiona) i wydalam cale 4 tys na pierwsze dziecko ;)

Ale jednak ja przed porodem nie kupowalam takich rzeczy jak krzeselko do siedzenia np... Dziecko usiadzie kolo 6 miesiecy najszybciej to po co pol roku ma to zajmowac miejsce. Karuzele wybralam na spokojnie po porodzie- na poczatku tez nie uzyjesz itd...
    Takze koszty pewnie sie jakos rozlozyly w czasie :)
    Teraz sila rzeczy bedzie więcej bo sam wozek i fotelik to tym razem byly 4 tys.

Dziewczyny trzymajcie kciuki bym dzis wyszla!

Paula_071, Paula_071 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz bliżej <3

Nistera, Pani Moł, Milka1991, Izka37, Oleander, kama2784, Pestkkaa, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie noc średnia... naprawdę ostatnio źle usypiam jescze wytrzymać te kilka tygodni... w nocy obudziłam się i musiałam zdjąć obrączkę bo opuchly mi tak palce ! :/ masakra.. Ale pociesza się myślą że idzie i wiosna i humor chociaż będzie lepszy jak słońce wyjdzie :)

Miłego dnia

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago, ale zazdroszczę! Moje marzenie taki tydzień :D

Ja też miałam w brzuchu dyskotekę ale na własne życzenie :/ wstałam do toalety, ale potem zamiast spać to czekałam żeby mały dał znak, długo nie dawał to ja już na maxa rozbudzona, aż zaczął nagle tak się kręcić i kopać, dodatkowo te koszmarne wichury i jestem dziś kompletnie niewyspana :D

ago91 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, potem fotelik powyzej 9 kg to też spory wydatek, ja jestem jednak wyznawczynią dobrych rwf-ów i żadne marketówy nie przejdą. Ale Oleander i 4me dobrze mówią - dużo rzeczy się dostanie, ja np.bardzo chcialam córce kupić fajne tipi, ale jej chrzestna pytala nas, czy nie chcemy tipi na roczek - i kupiła przecudowne, córka je uwielbia. Po narodzinach też duża część rodziny pytala czego nam potrzeba. Teraz np.chcę Mlodej kupic taką drewnianą kuchnię z ikei, zrzucam się z moją mamą. Na święta jak rodzice pytali, to wybralismy drewniane klocki, a szwagierka kupila sliczne książki - rok na wsi, rok w lesie i drewniane figurki - sczczerze, to naprawdę samego tego, co się w prezentach dziecko dostanie za chwilę nie ma gdzie trzymać;) krzeselko do karmienia kupilismy dopiero kolo 5 miesiąca wiedząc, że przyda się po ukonczonym 6m. Teraz dodatkowo postaram się na bieżąco oddawać/sprzedawać zbędne już rzeczy, bo to naprawdę ogrom miejsca zajmuje, czyli jak Dzidziuś wyrosnie z kosza Mojzesza to od razu na olx itd - po corce wszystko kitralismy wiedząc, ze szybko będxiemy chcieli drugie bobo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. wstaję rano a tu śnieg :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po córce też wszystko trzymałam w szafach hehe A jak się okazało że będzie syn i wszystko muszę kupić to migiem sprzedawała wszystkie.dzidzusiowo-dziewczece ciuchy :)
    Po.synu wszystko sprzedałam oprócz właśnie tego co wyżej pisałam bo przecież dzieci to może za 10 lat A instynkt taki silny dostałam że mówię teraz albo nigdy A że za 1 razem.sie udało to znów zakupy hehe :D

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ