Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPuszku ❤️❤️❤️❤️❤️Dziękuje !!!! Świetna lista (i pod nasz szpital).
Gratuluje MamusiuSynek duży !!!!
Chusy - bardzo mi przykro / widzisz co za wirusu mnie szczęśliwie nikogo nie zaraziłam .. biedna Ty i Córcia - a jak się Ty czujesz ???
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
No to chyba ja też się przez to łącze internetowe zaraziłam. Póki co ani biegunki ani niczego nie mam, ale czuję się mega słabo, boli mnie brzuch i kwestia czasu aż polecę wymiotować, czuję jak mnie rwie
Nagle mnie tak teraz wzięło, rano czułam się super, a teraz jak zwłoki
-
nick nieaktualnyJa nie biorę laktatora, ani żadnych kocykow czy rzeczy które będę używać w domu- korzystam z tych udostępnionych przez szpital w tym że szpitalnych becikow i ubranek, jestem zdania że w takie miejsce należy brać minimum potrzebnych rzeczy pobyt z reguły trwa 2 góra 3 dni nie ma też co przesadzać
no chyba że szpital nie zapewnia nic to co innego
A zawsze w ostateczności ktoś z bliskich dowiezie co zabraknie
-
Szczęśliwa- duży chłopak:)! Dobrze że wszystko ok.
Dziewczyny przykro mi z powodu waszych wirusówek-oby szybko przeszło.
Czy podczas badania usg lekarz podaje wam wartośc wód płodowych AFI, czy tylko mówi że wszystko ok? Jakie macie ogólnei poziomy?
Czy też macie wahania wagi w ciągu dnia? U mnie duza różnica między rankiem a wieczorem? Myślicie że to zbierająca się woda?
Co do wózka ja też mam Espiro Next-ponoc wjedzie wszędzie.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
U nas dadzą ubranka i kocyk jak ktoś nie ma(natomiast dobrze, żeby dziecko kolonizowalo się bakteriami z domu, te ubrania że szpitala są gotowane itp, ale z domu to z domu) , czy koszule jak ktoś nie ma, lignine i podpaski, ale ja bym w takiej koszuli rodzic i chodzić nie chciała
https://goo.gl/images/JTbhhZ
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 11:46
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPewnie niech każdy bierze co tam chce, ale dobrze że każdy napiszę różne opinie to można wybrać sobie z tego to co nas interesuje korzystając z różnych doświadczeń
ja już przy 3 dziecku podchodzę do tych tematów wyprawki torby do szpitala na luziku ale w pełni rozumiem mamy pierwszych pociech sama też to kiedyś przechodziłam
-
Mi już trochę lepiej, mięta pomogła, na szczęście obeszło się bez wymiotów, ale nie wiem co to było. Teraz leżę, bo dalej taka dziwna jestem.
Izka co do wagi to wieczorem zawsze będzie wyższa że względu na zawartość żołądka i jelit po całym dniu. U mnie zawsze wieczorem tak 1,5kg jest więcej, dlatego biorę pod uwagę wagę tylko rano na czczo po toalecieW okresie świątecznym po calodniowym obżarstwie to dopiero na wieczór potrafi podskoczyć hehe
Co do AFI to ostatnio moja ginekolog podała na wydruku usg, ale to chyba dlatego, że zrobiła usg 3 trymestru i wyszło mi 13. To chyba ok wynik, bo nic nie mówiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 12:03
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z hm mam nie typowe leginsy tylko takie spodnie w stylu pumpy z kieszeniami(po 89 lub 79 zł one byly) i wzięłam rozmiar L ale okazały się za duże i w dodatku się bardzo mocno rozciągają to kupiłam rozmiar M i one dużo lepiej leżą i mimo to po dniu noszenia też się rozciągają
Rudzik1 lubi tę wiadomość
-
Rudzik, ja też mam trochę tych leggi z hm, wszystkie eski sa Mi dobre teraz, przed ciążą nosiłam tak s,m. Jeszcze zwrócę tylko uwagę ze szare mają całkiem inny materiał niż czarne, czarne sa zdecydowanie bardziej elastyczne, a mnie najlepiej w tych szarych się chodzi
Wód też nigdy nie wiem ile mam, lekarze chyba jedna kieszonkę największą mierzą, w szpitalu słyszałam jak mówi o jednej mojej ze ma 5 i to bardzo ładnie haha
A wagę polecam sprawdzać tylko rano na czczo, nie tyle woda się w ciągu dnia zbiera a wszystko co w siebie włożymy, ja potrafię mieć 2kg różnicy między ranem a wieczoremWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 12:12
Rudzik1, Izka37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi na wizycie lekarz o wodach wspomina zawsze ze ilosć w porządku, dodatkowo na karcie z wizyty którą dostaje tam jest zawsze wartość napisana np. AFI 13 to wtedy wiem że poziom wód jest prawidłowy
Zjadłam obiad, lecę się ogarniać i jedziemy na te urodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 13:23
Izka37 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudzik ja mam z hm spodnie i leginsy na rozmiar M. Mam obecnie niecałe 70kg wagi 172cm wzrostu. Służyły mi od 13tc i posłużą do końca bo są bardzo elastyczne
Ja do szpitala biorę swój becik i ubranka. Szpitalne są okropne i nie widzę w nich mojego dziecka. Więc gdy tylko będę mogła to przebiore. Poprzednio miałam naszykowane 3 komplety ubranek, a że leżałam tydzień to M mi dowozil na bieżąco
Jeśli chodzi o wody to gin mówi że prawidłowy stan wód. Ale na tej wizycie pewnie już będzie dokładnie mierzyć.Rudzik1, Izka37 lubią tę wiadomość
-
Rudzik ja wcześniej nosiłam S,M a spodnie ciążowe z HM mam 40, a legginsy teraz kupiłam te szare M i bluzeczki ciążowe też M choć S też pasowały ale wolę troszkę luzniejsze tym bardziej że dalej będę rosnąć. Spodnie zaczęły mnie już cisnac, ten pas na brzuch.
Mi ostatnio na tym USG 3trym lekarz powiedział że mam w dolnej granicy wody, ale ze jest ok. Nie mogę znaleźć tej wartości AFI, może u mnie jest inaczej podpisana albo w ogóle nie napisał...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 14:14
Rudzik1, Izka37 lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100