X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku ❤️❤️❤️❤️❤️Dziękuje !!!! Świetna lista (i pod nasz szpital).

Gratuluje Mamusiu :) Synek duży !!!!
    Chusy - bardzo mi przykro / widzisz co za wirus :( u mnie szczęśliwie nikogo nie zaraziłam .. biedna Ty i Córcia - a jak się Ty czujesz ???

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba ja też się przez to łącze internetowe zaraziłam. Póki co ani biegunki ani niczego nie mam, ale czuję się mega słabo, boli mnie brzuch i kwestia czasu aż polecę wymiotować, czuję jak mnie rwie :( Nagle mnie tak teraz wzięło, rano czułam się super, a teraz jak zwłoki :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, coś dziś jest na rzeczy, bo mnie od rana gniecie w żołądku i jelitach. Nie latam właśnie do toalety a szkoda, bo zaraz się martwię że coś się znowu zablokuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 11:11

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mojej listy dopisalam podpaski bella mamma/canpol i lewatywa :)
    Kurcze dziewczyny trzymajcie się z tymi jelitami.
    My zaraz idziemy na te targi mamaville :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę laktatora, ani żadnych kocykow czy rzeczy które będę używać w domu- korzystam z tych udostępnionych przez szpital w tym że szpitalnych becikow i ubranek, jestem zdania że w takie miejsce należy brać minimum potrzebnych rzeczy pobyt z reguły trwa 2 góra 3 dni nie ma też co przesadzać :) no chyba że szpital nie zapewnia nic to co innego :) A zawsze w ostateczności ktoś z bliskich dowiezie co zabraknie

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa- duży chłopak:)! Dobrze że wszystko ok.

Dziewczyny przykro mi z powodu waszych wirusówek-oby szybko przeszło.

Czy podczas badania usg lekarz podaje wam wartośc wód płodowych AFI, czy tylko mówi że wszystko ok? Jakie macie ogólnei poziomy?

Czy też macie wahania wagi w ciągu dnia? U mnie duza różnica między rankiem a wieczorem? Myślicie że to zbierająca się woda?

Co do wózka ja też mam Espiro Next-ponoc wjedzie wszędzie.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dadzą ubranka i kocyk jak ktoś nie ma(natomiast dobrze, żeby dziecko kolonizowalo się bakteriami z domu, te ubrania że szpitala są gotowane itp, ale z domu to z domu) , czy koszule jak ktoś nie ma, lignine i podpaski, ale ja bym w takiej koszuli rodzic i chodzić nie chciała
    https://goo.gl/images/JTbhhZ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 11:46

Oleander lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja mam 3 pary jeansow ciążowych z HM i nosiłam M przed ciążą i Mki są na mnie dobre to pewnie z leggisami będzie podobnie :)
    Jeej co to za pogrom jelitowy, trzymajcie się dziewczyny :( <3

Rudzik1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie niech każdy bierze co tam chce, ale dobrze że każdy napiszę różne opinie to można wybrać sobie z tego to co nas interesuje korzystając z różnych doświadczeń:) ja już przy 3 dziecku podchodzę do tych tematów wyprawki torby do szpitala na luziku ale w pełni rozumiem mamy pierwszych pociech sama też to kiedyś przechodziłam :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już trochę lepiej, mięta pomogła, na szczęście obeszło się bez wymiotów, ale nie wiem co to było. Teraz leżę, bo dalej taka dziwna jestem.

Izka co do wagi to wieczorem zawsze będzie wyższa że względu na zawartość żołądka i jelit po całym dniu. U mnie zawsze wieczorem tak 1,5kg jest więcej, dlatego biorę pod uwagę wagę tylko rano na czczo po toalecie :) W okresie świątecznym po calodniowym obżarstwie to dopiero na wieczór potrafi podskoczyć hehe :D

Co do AFI to ostatnio moja ginekolog podała na wydruku usg, ale to chyba dlatego, że zrobiła usg 3 trymestru i wyszło mi 13. To chyba ok wynik, bo nic nie mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 12:03

Izka37 lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z hm mam nie typowe leginsy tylko takie spodnie w stylu pumpy z kieszeniami(po 89 lub 79 zł one byly) i wzięłam rozmiar L ale okazały się za duże i w dodatku się bardzo mocno rozciągają to kupiłam rozmiar M i one dużo lepiej leżą i mimo to po dniu noszenia też się rozciągają :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja mam 3 pary jeansow z hm ciazowych kazde w onnym rozmiaresze od 38 do 42 i wszystkie dobrem a spodnie takie dresowe ciazowe z hm mam rozmiar 36.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Iwwk- dokładnie wieczorem 1,2-1,5 więcej:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik, ja też mam trochę tych leggi z hm, wszystkie eski sa Mi dobre teraz, przed ciążą nosiłam tak s,m. Jeszcze zwrócę tylko uwagę ze szare mają całkiem inny materiał niż czarne, czarne sa zdecydowanie bardziej elastyczne, a mnie najlepiej w tych szarych się chodzi :D

Wód też nigdy nie wiem ile mam, lekarze chyba jedna kieszonkę największą mierzą, w szpitalu słyszałam jak mówi o jednej mojej ze ma 5 i to bardzo ładnie haha

A wagę polecam sprawdzać tylko rano na czczo, nie tyle woda się w ciągu dnia zbiera a wszystko co w siebie włożymy, ja potrafię mieć 2kg różnicy między ranem a wieczorem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 12:12

Rudzik1, Izka37 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:41

Izka37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wizycie lekarz o wodach wspomina zawsze ze ilosć w porządku, dodatkowo na karcie z wizyty którą dostaje tam jest zawsze wartość napisana np. AFI 13 to wtedy wiem że poziom wód jest prawidłowy :)

Zjadłam obiad, lecę się ogarniać i jedziemy na te urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 13:23

Izka37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co dajo w HM za 3 dyszki
    fd621072395c24f5med.jpg

Jakie słodkie omg mój bratanek w takich gumowych gaciach śmigał, na wieś idealne :D wzięłam 86 myślę że będzie na następną jesień lub zimę ale za 30zl nie mogłam się powstrzymać :D

Izka37 lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja mam z hm spodnie i leginsy na rozmiar M. Mam obecnie niecałe 70kg wagi 172cm wzrostu. Służyły mi od 13tc i posłużą do końca bo są bardzo elastyczne ;)

Ja do szpitala biorę swój becik i ubranka. Szpitalne są okropne i nie widzę w nich mojego dziecka. Więc gdy tylko będę mogła to przebiore. Poprzednio miałam naszykowane 3 komplety ubranek, a że leżałam tydzień to M mi dowozil na bieżąco ;)

Jeśli chodzi o wody to gin mówi że prawidłowy stan wód. Ale na tej wizycie pewnie już będzie dokładnie mierzyć.

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik ja wcześniej nosiłam S,M a spodnie ciążowe z HM mam 40, a legginsy teraz kupiłam te szare M i bluzeczki ciążowe też M choć S też pasowały ale wolę troszkę luzniejsze tym bardziej że dalej będę rosnąć. Spodnie zaczęły mnie już cisnac, ten pas na brzuch.

Mi ostatnio na tym USG 3trym lekarz powiedział że mam w dolnej granicy wody, ale ze jest ok. Nie mogę znaleźć tej wartości AFI, może u mnie jest inaczej podpisana albo w ogóle nie napisał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 14:14

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ