X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ciacho chyba zes mi tego swojego wirusa przeslala internetami.. Od wczoraj mnie meczy taka biegunka ze normalnie sie ze mnie leje brzydko mowiac, slaba jestem jak nie wiem i niedobrze mi jak cholera. To albo wirus albo cos zezarlam. Widze ze wszystko lapie jak leci w tej ciazy, jakis mam magnes w tylku na wirusy i bakterie.

MaryJane ja mam babyzen yoyo, jest lekki, zwrotny, sklada sie jak kanapka. Ale nie wiem jaki by byl na innych terenach niz chodnik bo z nas mieszczuchy :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, błagam Was, jeszcze raz, na jakie konkretnie wózki się zdecydowałyscie? Bo kurde ciężko znaleźć żeby był lekki, ładny i stabilny, dający radę na różnym terenie haha :D zainspirujcie mnie, bo już nie raz o tym pisałyśmy ale nie pamiętam i fajnie to w kupie mieć :D

My mamy Invictus V Plus.

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Chusy współczuje .. chyba jakiś wirus panuje- to istna masakra.. leci woda :( zdrówka życzę !!!
    Bravo Iwwk :)
    Ok -do pupci kupuję mydło Biały Jeleń (do wody) + te Chusteczki.. nie wiem już sama..

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chusteczki a jak wieeeelka kupa to do wanienki normalnie. W umywalce to dla mnie jakis level master.
    Do mycia mam juz hipp baby santf.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowia Chusy! Ty to rzeczywiście ciągle cos z tych chorobsk. Biedna :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chusteczkami myłam przy każdej zmianie pieluszki. Teraz zrobię tak samo.

A jeśli chodzi o rzeczy do szpitala to polecam zabrać laktator i duży plastikowy pojemnik. Ja wyparzałam go właśnie we własnym pojemniku po każdym użyciu. Jak sobie przypomnę, jak mi się mleko lało, wszystkie noworodki mogłabym na oddziale wykarmić.

Ja mam Bebetto Holland wózek, został mi po synu. A spacerówkę mam Valco Spap 4 - polecam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, normalnie mi jelita wykreca. :<<

Ja kapie teraz corke w umywalce, bo w zimie mamy w lazience lodowke poprostu a nie da sie tam ogrzewania wlaczyc. A na wanienke z plastiku jest juz duzo za duza :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

O masz ci los teraz u Ciebie ?? Lekka dieta i do łóżka leżeć i odpoczywać mąż niech młoda się zajmie ! Dużo zdrówka wam przesyłam,pisz jak u was :)

A u mnie dla odmiany zaliczyłam w czwartek przypal , siedzimy u męża chrzestnej na kawie A mój mąż z tekstem "kochanie masz bluzkę mokra", głośniej mógł się drzec :/ faktycznie patrzę A tam na cycu mokra plama :/ opcje są dwie -koniec z jasnymi bluzkami lub wkładki laktacyjne wyjścia nie ma.

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty moj 3, 5 latek kąpię sie w wanience :D hehehe
    Ale kupiliśmy mu najwieksza, metrowa ;) niestety mamy tylko prysznic, do ktorego jeszcze nie dojrzał ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :( Chusy współczuje .. chyba jakiś wirus panuje- to istna masakra.. leci woda :( zdrówka życzę !!!
    Bravo Iwwk :)
    Ok -do pupci kupuję mydło Biały Jeleń (do wody) + te Chusteczki.. nie wiem już sama..

Biały jelen to jest fajne mydło , ale właśnie używam to do pielęgnacji blizny po cc i pierwsze tygodnie do mycia je stosuje dopóki szwy mam założone :)

Dla dziecka mam awaryjnie kupione bambino- chociaż kosmetyki są średnie to mydlo zawsze to biorę

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja wlasnie z ta mysla ze nie majac wanny jakos musze kąpac dziecko kupilam prysznic z glebokim brodzikiem i nalewalam wody jak do wanny. Teraz juz młoda jest na tyle duza ze spokojnie korzysta z prysznica ale czasem jeszcze lubi nalac sobie wody do brodzika.

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie leze w lozku i tak nie mam sily nic robic. Malz kochany posprzatal (uwielbiam jak faceci sprzataja, powkladal zabawki do koszow, ale te co pod sofe i stol wpadly juz nie tknal, no to slodkie jest :D)

4me jakos sie stresuje ja w wanience kapac bo cora jest mega ruchliwa, boje sie zeby ten plastik nie wytrzymal, do tego zachlapane wszystko dookola bankowo. Dobrze ze umywalka jest duza, a raczej zlew bo ja w kuchni kapie a mamy te glebokie duze zlewozmywaki. Jak sie zrobi cieplej to sie wyprowadzimy do normalnej wanny, tylko musze to krzeselko dokupic do kapania.

4me lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci w sumie z wanienki korzystały do maks 1.5 roku potem już tylko w wannie chciały :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki poradźcie mi proszę jaki aspirator do noska kupić? Na odkurzacz chyba nie chcę bo mam bardzo stary, a ten do ust jest dobry? Czytałam że takie gęste gile ciężko się nim zbiera? Jakie Wy macie? Widziałam np Canpola

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    4me ja wlasnie z ta mysla ze nie majac wanny jakos musze kąpac dziecko kupilam prysznic z glebokim brodzikiem i nalewalam wody jak do wanny. Teraz juz młoda jest na tyle duza ze spokojnie korzysta z prysznica ale czasem jeszcze lubi nalac sobie wody do brodzika.
    My mamy walk in i robilismy zanim dzieci sie pojawily a wtedy liczyl sie wygląd a nie funckja hehehe
    Chociaz szczerze to mialabym dylemat, gdyby drugi raz przyszlo do remontu czy cos zmieniac. Za to moj maz od razu, bo mowi, ze pozbawialismy młodego dzieciństwa tym brakiem wanny :D ejj przesadza mlody i po 40 min w wanience siedzi dalej i zabawki tez mu sie mieszcza ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul ja uzywam gruszki i sprawdza sie wporzadku, jakos tak mnie stresuje ten aspirator.

Asiul lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja to z milą checia wymienilabym na wannę myslalam ze prysznic super sprawa szybciutko i jest sie umytym. A teraz bym sobie polezala w wannie a tu nie ma gdzie.

Szczesliwa ledwo zywa, 4me lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul

Ja mam właśnie katarek plus do odkurzacza i na nic bym nie zamieniła, wcześniej kupiłam fride ale dla mnie to była porażka płuca to by trzeba było mieć jak dobry saksofonista i co.chwila lapalam infekcje, a gruszka to nie udał i mi się wyciągnąć nic , takie ja mam doświadczenie z aspiratoorami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 21:38

Asiul lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, spisuje wszystko i jutro będę oglądać :D

Powiem Wam ze marzę o sobotnim sprzątaniu, a muszę leżeć Jak ta sierota. Mój mąż sprząta, ale wiecie Jak to chłop, środki głównie, połowy zapomni i jeszcze się obrazi Jak na coś zwrócę mu uwagę, alleluja. To co ja zrobię w 3 godziny to on ma zrobione w pół :o próbowałam coś się po domu poruszać więcej ale brzuch od razu twardnieje raz za razem, także wróciłam na kanapę bo już serio się bardzo dobrze czułam w porównaniu do tego co było 2 tygodnie temu :)

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zastanawiam się bo mam naprawdę stary odkurzacz który waży z 50kg hehe i nie wiem czy będzie wygodnie z niego korzystać

‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ