Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja biore juz jak mi sie przypomni
Zaczelam miec problemy z brzuchem i teraz testuje co tak nagle zaczelo na mnie dzialac bo nic nie zmienialam a wczesniej problemów zero.
Mezus byl, przywiozl pyszny obiad, pelno gazet i monety na tvSzczesliwa ledwo zywa, Oleander, Izka37, Ciasteczko777, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę caly czas i miesiąc po porodzie potem już nie, kupiłam sobie 3 opakowania wybiorę je i koniec. Ja mam Mama dha premium plus
dodatkowo biorę magnez slow mag, tardyferon fol i jescze 4 zastrzyki Neoparine
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 15:05
-
Ja biorę prenatal classic i DHA plus do tego magnez . Taki zestaw utrzymam przy kp. Ogólnie co jakiś czas badam poziom witamin z krwi.
Ciastko zaszalałaś z ta wyprawką. 130 ciuszków to chyba już do 18 stki:).
4me no to brzuszek pełen, towarzystwo było a filmiki będą. No i najważniejsze że wszystko ogólnie z maluszkiem dobrze.A powiedz robią Ci ktg, usg czy jak wygląda taka obserwacja?
Czyli wybieramy się razem na kolejne targi Mamaville w październiku?
Pozdrawiam
-
Wiecie co ja to jestem spostrzegawcza.
W galerii kolo mnie jest sklep Italian Fashion hahahhaha 100 razy kolo niego przechodzilam i dopiero dzis sie zorientowałam ze nigdy do niego nie weszlam. Hahahahah jak to mozliwe. Zawsze jezdzilam do innej galerii bo myslalam ze w tej nie ma hahahaha brawo ja hahahaiwwk, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyUff zamówiłam w końcu wanienke , wybrałam kolor miętowy
https://allegro.pl/oferta/tega-wanna-wanienka-anatomiczna-komfort-5416413922?snapshot=MjAxOS0wMy0wOVQxNjoxMDoxNS4xNjJaO2J1eWVyOzQ1NzNhNDk1ZTA5ZDhmZWUwMDMzOGVjMWYzNDE2YWJmZjNmMzkyNjA3MmUwZjMzMTZjNDkzZTIyODljNDY2ODQ%3DCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
MaMaMi haha brawo
Ważne, że już odkryłaś hehe
Melduję, że u mnie syndrom wicia gniazda wjechał pełną parą, zagoniłam męża do roboty i sprzątamy szafy, wywalamy niepotrzebne rzeczy. 3 wory wielkie ubrań, butów i innych szmat na śmietnik, a jeszcze część plus jakieś pościele do oddania potrzebującym. Masakra, co roku robie takie porządki, ale dopiero teraz pozbywam się rzeczy, które zawsze zostawiłam, bo mogły się przydaćPo porodzie czekają mnie zakupy, bo jednak moja szafa opustoszała bardzo, wychodzi na to, że nie będę miała w czym chodzić
Za to sukienek, spodni, koszul i butów wyjściowych to mam od cholery, ale na spacery z dzidziem to się nie będzie nadawało
Ciasteczko777, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwwk- my też!! Zrobiliśmy ostatnią cała i ogromną szafę
Juppi ! Skończone
A ciuszki białe posegregowane w szufladzie, nie trzeba prasować (kocham moją suszarkę!!), teraz jeszcze kolorowe wjadą
i przygotowuje paczki do torby do szpitala
Wystarczy kliknąć koszyk gemini i w sumie torba szpitalna będzie ready
Dziewczyny - co pakujecie do torby szpitalnej? Macie jakaś listę / gotowca? -
Izka37 wrote:Ja biorę prenatal classic i DHA plus do tego magnez . Taki zestaw utrzymam przy kp. Ogólnie co jakiś czas badam poziom witamin z krwi.
Ciastko zaszalałaś z ta wyprawką. 130 ciuszków to chyba już do 18 stki:).
4me no to brzuszek pełen, towarzystwo było a filmiki będą. No i najważniejsze że wszystko ogólnie z maluszkiem dobrze.A powiedz robią Ci ktg, usg czy jak wygląda taka obserwacja?
Czyli wybieramy się razem na kolejne targi Mamaville w październiku?
Pozdrawiam
A propos diagnostyki to dobre pytanie. Specjalnie sie wczoraj pytalm lekarza, ktory mnie przyjmowal, jak to bedzie wygladac by obserwacja nie polegala tylko na lezeniu i mowieniu jak sie czuje... Mialam miec dwa razy dziennie KTG i UsG dopplerowskie. KTG mam rzeczywiście dw arazy dziennie a takie ekspresowe co 3h ale usg mialam tylko jedno na przyjęciu i coa czuje, ze przed poniedzialkiem kolejnego nie bedzie...
-
nick nieaktualnyCiasteczko, najpierw zorientuje się co daje szpital w którym będziesz rodzić żeby nie tracąc niepotrzebnie rzeczy. Ja dużo nie biorę bo u mnie szpital daje ubranka,rożek ,pampersy dla dziecka I podkłady na łóżko.
Ja biorę 2 ręczniki duży i mały płyny przelewam do samolotowej, szczotka do włosów, szczotką do zębów i mini pasta, sztućce,kubek i talerzyk, woda z dziobkiem, ja do operacji to przekąsek nie biorę bo muszę być na czczo później mąż mi coś dostarczy, 2 koszule, biustonosz miękki , gatki jednorazowe i wielorazowe ,podkłady bella mama, wkładki laktacyjne 10 sztuk do woreczka, szlafrok ,ładowarka do telefonu, dokumenty ciążowe , jakis antyperspirant łagodny żeby dziecko nie drażni ten zapach ,mokre chusteczki ,nakładki na sedes do szpitala, awaryjnie wrzucam do torby kilka.pampersow ale nie dużo ,no i klapki basenowe nie biorę nigdy kapci do szpitala, i biorę skarpetki bo często nogi mi marzna
A na wyjście ubieram to w czym przyjadę , a dla.dziecka następuje rzeczy w nosidelku które mąż na wyjście zabierze że sobą żeby w szpitalu nie leżałyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:00
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me- No w weekend to z badaniami lipa .. ale w pon Ci zrobią
a ile będziesz tam siedzieć ??
A na te targi to i ja wtedy ide
Dziękuje Samari - u nas dla dziecka niczego nie dająwięc musze mieć wszystko chyba ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:00
-
Ciasteczko777 wrote:4me- No w weekend to z badaniami lipa .. ale w pon Ci zrobią
a ile będziesz tam siedzieć ??
A na te targi to i ja wtedy ide
Dziękuje Samari - u nas dla dziecka niczego nie dająwięc musze mieć wszystko chyba ??
W ogole dziwnie sie tu czuje. Tu sa chyba same laski na koncu lub z przenoszonymi ciazami. Czekajace na wywołanie, z wielkimi brzuchami plus ja, ktora przy nich to ma brzuch jak mala pileczka (a myslalam, ze mam wielki) i ciagle tylko slysze od pielęgniarek - uuu ciaza jeszcze mloda... To KtG nawet ciężko Pani zrobicTakze jak slon w skladzie porcelany
Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość
-
No i znow zaczely mnie przerazac brzuchy po porodzie. Dzizaaas dziewczyny jakie one sa dalej wielkie... Te wakacje raczej nie beda do nas nalezec
Ja po pierwszym porodzie prawie nie mialam brzucha. Nie ludze sie, ze bedziw tak i teraz bo juz miesnie nie te...ale zeby chociaz szybko zeszlo...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, błagam Was, jeszcze raz, na jakie konkretnie wózki się zdecydowałyscie? Bo kurde ciężko znaleźć żeby był lekki, ładny i stabilny, dający radę na różnym terenie haha
zainspirujcie mnie, bo już nie raz o tym pisałyśmy ale nie pamiętam i fajnie to w kupie mieć
-
nick nieaktualnyMaryJane ok haha Espiro Next
4me kurcze mnie tak nie przeraża wielkość brzucha po porodzie (bo w końcu kiedyś się tam wchłonie prawda?) ale przeraża mnie wisząca i pomarszczona skóra. Moja siostra ma piękny brzuch po dwóch ciążach i liczę, że mamy to w genach
4me lubi tę wiadomość