X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ja biorę prenatal duo i po porodzie też będę brać bo jest zalecany do końca karmienia piersią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 14:09

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownoez biore caly czas witaminy pregne plus o pregne dha + magne b6

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę cały czas Prenatal duo i magnez i D3. I to bede brać też podczas kp.
    Białe wyprane i już w suszarce :) teraz kolor.

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja biore juz jak mi sie przypomni :/
    Zaczelam miec problemy z brzuchem i teraz testuje co tak nagle zaczelo na mnie dzialac bo nic nie zmienialam a wczesniej problemów zero.

Mezus byl, przywiozl pyszny obiad, pelno gazet i monety na tv :D

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Izka37, Ciasteczko777, Paula_071 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę caly czas i miesiąc po porodzie potem już nie, kupiłam sobie 3 opakowania wybiorę je i koniec. Ja mam Mama dha premium plus :) dodatkowo biorę magnez slow mag, tardyferon fol i jescze 4 zastrzyki Neoparine

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 15:05

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie biore dalej:)

Dziewczyny ktore kupowały z Jukki , kupowalyscie bezposrednio od nich czy z allegro? Teoretycznie z allegro wychodzi troche taniej ale nie wiem czy to nie jakas gorsza jakosc czy cos:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę prenatal classic i DHA plus do tego magnez . Taki zestaw utrzymam przy kp. Ogólnie co jakiś czas badam poziom witamin z krwi.

Ciastko zaszalałaś z ta wyprawką. 130 ciuszków to chyba już do 18 stki:).

4me no to brzuszek pełen, towarzystwo było a filmiki będą. No i najważniejsze że wszystko ogólnie z maluszkiem dobrze.A powiedz robią Ci ktg, usg czy jak wygląda taka obserwacja?
    Czyli wybieramy się razem na kolejne targi Mamaville w październiku?:)
    Pozdrawiam

ug3773sblvjhwzbs.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja to jestem spostrzegawcza.
    W galerii kolo mnie jest sklep Italian Fashion hahahhaha 100 razy kolo niego przechodzilam i dopiero dzis sie zorientowałam ze nigdy do niego nie weszlam. Hahahahah jak to mozliwe. Zawsze jezdzilam do innej galerii bo myslalam ze w tej nie ma hahahaha brawo ja hahaha

iwwk, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff zamówiłam w końcu wanienke , wybrałam kolor miętowy :)

https://allegro.pl/oferta/tega-wanna-wanienka-anatomiczna-komfort-5416413922?snapshot=MjAxOS0wMy0wOVQxNjoxMDoxNS4xNjJaO2J1eWVyOzQ1NzNhNDk1ZTA5ZDhmZWUwMDMzOGVjMWYzNDE2YWJmZjNmMzkyNjA3MmUwZjMzMTZjNDkzZTIyODljNDY2ODQ%3D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi haha brawo :D Ważne, że już odkryłaś hehe :D

Melduję, że u mnie syndrom wicia gniazda wjechał pełną parą, zagoniłam męża do roboty i sprzątamy szafy, wywalamy niepotrzebne rzeczy. 3 wory wielkie ubrań, butów i innych szmat na śmietnik, a jeszcze część plus jakieś pościele do oddania potrzebującym. Masakra, co roku robie takie porządki, ale dopiero teraz pozbywam się rzeczy, które zawsze zostawiłam, bo mogły się przydać :D Po porodzie czekają mnie zakupy, bo jednak moja szafa opustoszała bardzo, wychodzi na to, że nie będę miała w czym chodzić :D Za to sukienek, spodni, koszul i butów wyjściowych to mam od cholery, ale na spacery z dzidziem to się nie będzie nadawało :D

Ciasteczko777, Rudzik1 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk- my też!! Zrobiliśmy ostatnią cała i ogromną szafę :) Juppi ! Skończone :) A ciuszki białe posegregowane w szufladzie, nie trzeba prasować (kocham moją suszarkę!!), teraz jeszcze kolorowe wjadą ;) i przygotowuje paczki do torby do szpitala ;)
    Wystarczy kliknąć koszyk gemini i w sumie torba szpitalna będzie ready :)

Dziewczyny - co pakujecie do torby szpitalnej? Macie jakaś listę / gotowca?

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Ja biorę prenatal classic i DHA plus do tego magnez . Taki zestaw utrzymam przy kp. Ogólnie co jakiś czas badam poziom witamin z krwi.

Ciastko zaszalałaś z ta wyprawką. 130 ciuszków to chyba już do 18 stki:).

4me no to brzuszek pełen, towarzystwo było a filmiki będą. No i najważniejsze że wszystko ogólnie z maluszkiem dobrze.A powiedz robią Ci ktg, usg czy jak wygląda taka obserwacja?
    Czyli wybieramy się razem na kolejne targi Mamaville w październiku?:)
    Pozdrawiam
    No targow chyba jutro nie ogarne. Mooze gdyby szpital byl blizej to nikt by nie zauwazyl, ze wybylam.
    A propos diagnostyki to dobre pytanie. Specjalnie sie wczoraj pytalm lekarza, ktory mnie przyjmowal, jak to bedzie wygladac by obserwacja nie polegala tylko na lezeniu i mowieniu jak sie czuje... Mialam miec dwa razy dziennie KTG i UsG dopplerowskie. KTG mam rzeczywiście dw arazy dziennie a takie ekspresowe co 3h ale usg mialam tylko jedno na przyjęciu i coa czuje, ze przed poniedzialkiem kolejnego nie bedzie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, najpierw zorientuje się co daje szpital w którym będziesz rodzić żeby nie tracąc niepotrzebnie rzeczy. Ja dużo nie biorę bo u mnie szpital daje ubranka,rożek ,pampersy dla dziecka I podkłady na łóżko.

Ja biorę 2 ręczniki duży i mały płyny przelewam do samolotowej, szczotka do włosów, szczotką do zębów i mini pasta, sztućce,kubek i talerzyk, woda z dziobkiem, ja do operacji to przekąsek nie biorę bo muszę być na czczo później mąż mi coś dostarczy, 2 koszule, biustonosz miękki , gatki jednorazowe i wielorazowe ,podkłady bella mama, wkładki laktacyjne 10 sztuk do woreczka, szlafrok ,ładowarka do telefonu, dokumenty ciążowe , jakis antyperspirant łagodny żeby dziecko nie drażni ten zapach ,mokre chusteczki ,nakładki na sedes do szpitala, awaryjnie wrzucam do torby kilka.pampersow ale nie dużo ,no i klapki basenowe nie biorę nigdy kapci do szpitala, i biorę skarpetki bo często nogi mi marzna

A na wyjście ubieram to w czym przyjadę , a dla.dziecka następuje rzeczy w nosidelku które mąż na wyjście zabierze że sobą żeby w szpitalu nie leżały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:00

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- No w weekend to z badaniami lipa .. ale w pon Ci zrobią :) a ile będziesz tam siedzieć ??
    A na te targi to i ja wtedy ide :)

Dziękuje Samari - u nas dla dziecka niczego nie dają :( więc musze mieć wszystko chyba ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:00

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    4me- No w weekend to z badaniami lipa .. ale w pon Ci zrobią :) a ile będziesz tam siedzieć ??
    A na te targi to i ja wtedy ide :)

Dziękuje Samari - u nas dla dziecka niczego nie dają :( więc musze mieć wszystko chyba ??
    Nie wiem. Lekarze mówią, ze w pn wyjde jesli na usg bedzie wszystko ok. Pielegniarki, zebym nie robila sobie nadziei, bo we wtorek...
    W ogole dziwnie sie tu czuje. Tu sa chyba same laski na koncu lub z przenoszonymi ciazami. Czekajace na wywołanie, z wielkimi brzuchami plus ja, ktora przy nich to ma brzuch jak mala pileczka (a myslalam, ze mam wielki) i ciagle tylko slysze od pielęgniarek - uuu ciaza jeszcze mloda... To KtG nawet ciężko Pani zrobic ;) Takze jak slon w skladzie porcelany ;)

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znow zaczely mnie przerazac brzuchy po porodzie. Dzizaaas dziewczyny jakie one sa dalej wielkie... Te wakacje raczej nie beda do nas nalezec ;)

Ja po pierwszym porodzie prawie nie mialam brzucha. Nie ludze sie, ze bedziw tak i teraz bo juz miesnie nie te...ale zeby chociaz szybko zeszlo...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja tak bardzo unikam IP ;) bo lubią zamykać ;) No nic - życzę wytrwałości i obyś mogła pospać. A jak jedzonko??

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, błagam Was, jeszcze raz, na jakie konkretnie wózki się zdecydowałyscie? Bo kurde ciężko znaleźć żeby był lekki, ładny i stabilny, dający radę na różnym terenie haha :D zainspirujcie mnie, bo już nie raz o tym pisałyśmy ale nie pamiętam i fajnie to w kupie mieć :D

gann3e3k0unlohxb.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dlatego ja tak bardzo unikam IP ;) bo lubią zamykać ;) No nic - życzę wytrwałości i obyś mogła pospać. A jak jedzonko??
    Wczasy odchudzające :) Ty tu lepiej nie wpadaj ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane ok haha Espiro Next :D

4me kurcze mnie tak nie przeraża wielkość brzucha po porodzie (bo w końcu kiedyś się tam wchłonie prawda? :D ) ale przeraża mnie wisząca i pomarszczona skóra. Moja siostra ma piękny brzuch po dwóch ciążach i liczę, że mamy to w genach :D

4me lubi tę wiadomość

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ