X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, błagam Was, jeszcze raz, na jakie konkretnie wózki się zdecydowałyscie? Bo kurde ciężko znaleźć żeby był lekki, ładny i stabilny, dający radę na różnym terenie haha :D zainspirujcie mnie, bo już nie raz o tym pisałyśmy ale nie pamiętam i fajnie to w kupie mieć :D
    A mutsy patrzylas? Maja tansze i drozsze ja wybralam ze sredniej polki.
    Mialam juz kiedys mutsy i myslalam, ze chce cos innego. Ale jak poszlam do sklepu porownalam z innymi to kazdy mi sie wydawal wieeelki. Plus pomierzylam wymairy gondoli z miarka w reku w tych wielkich i niby mniejszych mutsy i Wyszly niestety inne niz deklaruje wielu producentow w sieci bo mialam pospisywane... Wyszlo mi na to, ze mutsy wcale nie sa mniejsze, czasem nawet wieksze a znacznie zgrabniejsze.
    Ja mam chyba mutsy nio jesli pamietam dobrze pamietam.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    MaryJane ok haha Espiro Next :D

4me kurcze mnie tak nie przeraża wielkość brzucha po porodzie (bo w końcu kiedyś się tam wchłonie prawda? :D ) ale przeraża mnie wisząca i pomarszczona skóra. Moja siostra ma piękny brzuch po dwóch ciążach i liczę, że mamy to w genach :D
    Na pewno geny tu ogrywaja duza role i tego sie trzymajmy :D

Oleander lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane gdybym kupowała nowy to najbardziej podobaja mi sie espiro next lekkie zwrotne ladne wizualnie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valco baby snap 4 trend sport 9kg.
    Napisze potem listę do szpitala, jak będę na kompie :)

Izka37, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary - ze wzgl na rozmiar po złożeniu- emmalujunga nxt 60.
    4me- oooo Nieee :) ja już odchudzanie zaliczyłam ;) czyli słabo dalej z jedzonkiem .. ech - ale dają catering czy jak?

Szukam wszędzie D3 Vigantol 20 000IU dla dziecka i wiecie że nigdzie nie ma- czyżby wycofali???

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko weszłam w internety i co już była akcja z tym preparatem... https://polki.pl/zdrowie/leki,vigantol-wycofany-z-rynku,10070902,artykul.html

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch ponoć jest mały i ledwo zauważalny to mam nadzieję, że szybko wróci do stanu sprzed ciąży i nic tam nie będzie zwisać hehe :D Wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi, którzy nie wiedzieli jeszcze o ciąży i nikt nie zauważył (pewnie głupio było zwrócić uwagę, że coś pulchna jestem haha), a jak powiedziałam, który tydzień to wielki szok, że ja prawie brzucha nie mam. Na plusie u mnie 8kg, ale ja mam wrażenie, że duży mam ten brzuszek i ogólnie, że kulka jestem. Mąż mówi, że to ja sobie wkrecam, bo nikt tego po mnie nie widzi. Może, dlatego, że wcześniej dość szczupła byłam, a teraz wyglądam normalnie i tylko ja widzę sporą różnicę :D

Co do wózka to my kupiliśmy bebetto Holland i jestem bardzo zadowolona. Lekki, łatwo się składa i jest piękny :) Do tego cena spoko.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane u mnie już czeka ABC Desing Condor 4

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaka wit D kupić? Kurczę :) a jeszcze tydz temu miałam w koszyku
    Dziękuje Puszku!
    Edit- to jest z 2014.. może znowu to się wydarzyło??
    Ale widzę na kto ma lek/ są dostępne stacjonarnie chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:55

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam w koszyku ja mam te
    https://goo.gl/images/vWAFPv

Potem zobacze co pediatra powie

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane my kupiliśmy bebetto murano, wizualnie mi się spodobał i wydaje się całkiem spoko ale wiadomo wyjdzie w praniu ;)
    Dziewczyny pisałyście ostatnio a tym że jeszcze nie macie imienia wybranego na 100% no i kurcze u nas znów zagwozdka no wczoraj tak z mężem mówimy że kurcze Cezary nijak nam nie pasuje, podoba się ale nie pasuje jakoś dziwnie nam tym imieniem młodego nazywać :/ jesteśmy w kropce bo naprawdę żadne nam nie pasuje, na początku jeszcze myślałam Fabian ale kurcze to też nie to. Mąż się śmieje że nazwiemy go Wojciech tak samo jak mąż ma i będziemy wołać junior... ;/ albo zobaczymy na jaki dzień mi wyznaczą cc i sprawdzimy kto ma wtedy imieniny a mnie coraz mniej do śmiechu no żarty zartami a czas leci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:06

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mary - ze wzgl na rozmiar po złożeniu- emmalujunga nxt 60.
    4me- oooo Nieee :) ja już odchudzanie zaliczyłam ;) czyli słabo dalej z jedzonkiem .. ech - ale dają catering czy jak?

Szukam wszędzie D3 Vigantol 20 000IU dla dziecka i wiecie że nigdzie nie ma- czyżby wycofali???
    Dieta pudelkowa z Rucoli :D ;D

Cholera wie ale nie wyglada dobrze a ja jem oczami ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio pudełka z Rucoli?? XD A smakuje chociaż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:29

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Serio pudełka z Rucoli?? XD A smakuje chociaż?

Hehehe Ciacho no co Ty to byl zart :D

Pudelek z Rucoli to my sie tu nigdy nie doczekamy. Jedzenie jest beznadziejne. I tyle ;) jedne co da sie zjeść to kanapki - jak ma sie swój ser lub szynkę ;)

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hehehe Ciacho no co Ty to byl zart :D

Pudelek z Rucoli to my sie tu nigdy nie doczekamy. Jedzenie jest beznadziejne. I tyle ;) jedne co da sie zjeść to kanapki - jak ma sie swój ser lub szynkę ;)
    ;) No wiemmm- ech .. marzenia :) ja po każdym szpitalu zawsze miałam minusik na wadze ;) ha ha

Ok- koszyk gemini mam już na 700 zł a drugi w melisa na 500.. masakra !!!!! ale mam w tym inhalator, termometr, laktator el canpol ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie - jak będziecie myć/ czyścić pupcie po 2 (np po dużej 2)? Pod kran i mydełko - jeżeli tak - jakie mydełko ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ten link z vigantolem to w sumie stara sprawa z 2014 roku, ja kupiłam go akurat mam w domu - wiem że zmieniają szatę graficzną stąd chwilowy brak go w aptekach- na gemini jest taka informacja , U mnie pediatra kategorycznie odradza wszelkie olejowe kapsulki-mowi że ich wchlanialnosc jest znikoma tymbardziej że to są suplementy diety i wypisuje zazwyczaj na receptę witaminę D :) można też się wstrzymać z kupnem witaminy D i zapytać w szpitalu lekarki neonatolog lub swojego pediatry :)

Screeny z gemini z ta informacja, a ja ten lek widzę dlatego że miałam go zamówiony i w swoich zamówieniach mogę wejść w link

54afb7599232f9c0med.jpg

a8dc51e176e694e0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Pytanie - jak będziecie myć/ czyścić pupcie po 2 (np po dużej 2)? Pod kran i mydełko - jeżeli tak - jakie mydełko ???

Ja przy dwójce dzieci stosowalam mokre chusteczki,no chyba że naprawdę to była mega awaria to normalnie kapalam w wanience ja używam żelu hipp babysanft :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho mokre chusteczki. No chyba ze kupa po łopatki hehhehe to trzeba wykąpać

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się napracowałam dziś, kręgosłup nie mój. Do porodu tylko drobne sprzątanie :D Nie zdążyłam dużych luster pomyć, sił zabrakło, a i tak dużo mąż robił. Teraz zasłużony odpoczynek w wannie i jakaś dobra kolacja :) Jutro cały dzień lenistwa w nagrodę! :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ