X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dziewczyny, błagam Was, jeszcze raz, na jakie konkretnie wózki się zdecydowałyscie? Bo kurde ciężko znaleźć żeby był lekki, ładny i stabilny, dający radę na różnym terenie haha :D zainspirujcie mnie, bo już nie raz o tym pisałyśmy ale nie pamiętam i fajnie to w kupie mieć :D
    A mutsy patrzylas? Maja tansze i drozsze ja wybralam ze sredniej polki.
    Mialam juz kiedys mutsy i myslalam, ze chce cos innego. Ale jak poszlam do sklepu porownalam z innymi to kazdy mi sie wydawal wieeelki. Plus pomierzylam wymairy gondoli z miarka w reku w tych wielkich i niby mniejszych mutsy i Wyszly niestety inne niz deklaruje wielu producentow w sieci bo mialam pospisywane... Wyszlo mi na to, ze mutsy wcale nie sa mniejsze, czasem nawet wieksze a znacznie zgrabniejsze.
    Ja mam chyba mutsy nio jesli pamietam dobrze pamietam.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    MaryJane ok haha Espiro Next :D

4me kurcze mnie tak nie przeraża wielkość brzucha po porodzie (bo w końcu kiedyś się tam wchłonie prawda? :D ) ale przeraża mnie wisząca i pomarszczona skóra. Moja siostra ma piękny brzuch po dwóch ciążach i liczę, że mamy to w genach :D
    Na pewno geny tu ogrywaja duza role i tego sie trzymajmy :D

Oleander lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane gdybym kupowała nowy to najbardziej podobaja mi sie espiro next lekkie zwrotne ladne wizualnie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valco baby snap 4 trend sport 9kg.
    Napisze potem listę do szpitala, jak będę na kompie :)

Izka37, PatkaPP lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary - ze wzgl na rozmiar po złożeniu- emmalujunga nxt 60.
    4me- oooo Nieee :) ja już odchudzanie zaliczyłam ;) czyli słabo dalej z jedzonkiem .. ech - ale dają catering czy jak?

Szukam wszędzie D3 Vigantol 20 000IU dla dziecka i wiecie że nigdzie nie ma- czyżby wycofali???

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko weszłam w internety i co już była akcja z tym preparatem... https://polki.pl/zdrowie/leki,vigantol-wycofany-z-rynku,10070902,artykul.html

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch ponoć jest mały i ledwo zauważalny to mam nadzieję, że szybko wróci do stanu sprzed ciąży i nic tam nie będzie zwisać hehe :D Wczoraj widzieliśmy się ze znajomymi, którzy nie wiedzieli jeszcze o ciąży i nikt nie zauważył (pewnie głupio było zwrócić uwagę, że coś pulchna jestem haha), a jak powiedziałam, który tydzień to wielki szok, że ja prawie brzucha nie mam. Na plusie u mnie 8kg, ale ja mam wrażenie, że duży mam ten brzuszek i ogólnie, że kulka jestem. Mąż mówi, że to ja sobie wkrecam, bo nikt tego po mnie nie widzi. Może, dlatego, że wcześniej dość szczupła byłam, a teraz wyglądam normalnie i tylko ja widzę sporą różnicę :D

Co do wózka to my kupiliśmy bebetto Holland i jestem bardzo zadowolona. Lekki, łatwo się składa i jest piękny :) Do tego cena spoko.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane u mnie już czeka ABC Desing Condor 4

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jaka wit D kupić? Kurczę :) a jeszcze tydz temu miałam w koszyku
    Dziękuje Puszku!
    Edit- to jest z 2014.. może znowu to się wydarzyło??
    Ale widzę na kto ma lek/ są dostępne stacjonarnie chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 18:55

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam w koszyku ja mam te
    https://goo.gl/images/vWAFPv

Potem zobacze co pediatra powie

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane my kupiliśmy bebetto murano, wizualnie mi się spodobał i wydaje się całkiem spoko ale wiadomo wyjdzie w praniu ;)
    Dziewczyny pisałyście ostatnio a tym że jeszcze nie macie imienia wybranego na 100% no i kurcze u nas znów zagwozdka no wczoraj tak z mężem mówimy że kurcze Cezary nijak nam nie pasuje, podoba się ale nie pasuje jakoś dziwnie nam tym imieniem młodego nazywać :/ jesteśmy w kropce bo naprawdę żadne nam nie pasuje, na początku jeszcze myślałam Fabian ale kurcze to też nie to. Mąż się śmieje że nazwiemy go Wojciech tak samo jak mąż ma i będziemy wołać junior... ;/ albo zobaczymy na jaki dzień mi wyznaczą cc i sprawdzimy kto ma wtedy imieniny a mnie coraz mniej do śmiechu no żarty zartami a czas leci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:06

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mary - ze wzgl na rozmiar po złożeniu- emmalujunga nxt 60.
    4me- oooo Nieee :) ja już odchudzanie zaliczyłam ;) czyli słabo dalej z jedzonkiem .. ech - ale dają catering czy jak?

Szukam wszędzie D3 Vigantol 20 000IU dla dziecka i wiecie że nigdzie nie ma- czyżby wycofali???
    Dieta pudelkowa z Rucoli :D ;D

Cholera wie ale nie wyglada dobrze a ja jem oczami ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio pudełka z Rucoli?? XD A smakuje chociaż?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:29

• 4me Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Serio pudełka z Rucoli?? XD A smakuje chociaż?

Hehehe Ciacho no co Ty to byl zart :D

Pudelek z Rucoli to my sie tu nigdy nie doczekamy. Jedzenie jest beznadziejne. I tyle ;) jedne co da sie zjeść to kanapki - jak ma sie swój ser lub szynkę ;)

Ciasteczko777, Izka37 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hehehe Ciacho no co Ty to byl zart :D

Pudelek z Rucoli to my sie tu nigdy nie doczekamy. Jedzenie jest beznadziejne. I tyle ;) jedne co da sie zjeść to kanapki - jak ma sie swój ser lub szynkę ;)
    ;) No wiemmm- ech .. marzenia :) ja po każdym szpitalu zawsze miałam minusik na wadze ;) ha ha

Ok- koszyk gemini mam już na 700 zł a drugi w melisa na 500.. masakra !!!!! ale mam w tym inhalator, termometr, laktator el canpol ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie - jak będziecie myć/ czyścić pupcie po 2 (np po dużej 2)? Pod kran i mydełko - jeżeli tak - jakie mydełko ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ten link z vigantolem to w sumie stara sprawa z 2014 roku, ja kupiłam go akurat mam w domu - wiem że zmieniają szatę graficzną stąd chwilowy brak go w aptekach- na gemini jest taka informacja , U mnie pediatra kategorycznie odradza wszelkie olejowe kapsulki-mowi że ich wchlanialnosc jest znikoma tymbardziej że to są suplementy diety i wypisuje zazwyczaj na receptę witaminę D :) można też się wstrzymać z kupnem witaminy D i zapytać w szpitalu lekarki neonatolog lub swojego pediatry :)

Screeny z gemini z ta informacja, a ja ten lek widzę dlatego że miałam go zamówiony i w swoich zamówieniach mogę wejść w link

54afb7599232f9c0med.jpg

a8dc51e176e694e0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 19:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Pytanie - jak będziecie myć/ czyścić pupcie po 2 (np po dużej 2)? Pod kran i mydełko - jeżeli tak - jakie mydełko ???

Ja przy dwójce dzieci stosowalam mokre chusteczki,no chyba że naprawdę to była mega awaria to normalnie kapalam w wanience ja używam żelu hipp babysanft :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho mokre chusteczki. No chyba ze kupa po łopatki hehhehe to trzeba wykąpać

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się napracowałam dziś, kręgosłup nie mój. Do porodu tylko drobne sprzątanie :D Nie zdążyłam dużych luster pomyć, sił zabrakło, a i tak dużo mąż robił. Teraz zasłużony odpoczynek w wannie i jakaś dobra kolacja :) Jutro cały dzień lenistwa w nagrodę! :D

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 916 917 918 919 920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ