X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc tragiczna i u mnie, jak mała dała zasnąć to wichura już nie. Myślałam, że okna wyrwie. Obok mamy budowę to chyba wszystko z niej wywiało. Jadę na 11 do endokrynologa to pewnie po drodzę zobaczę skutki tego nocnego wiatru.

Jeszcze mnie okropne koszmary męczyły, chyba sobie nawkręcałam przed zaśnięciem dużo rzeczy. Mąż się obudził radosny, bo mu się śniło, że już na porodówce byłam, a on biegał i mi donosił wszystko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 07:55

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me aby Cię nie trzymali jeśli nie ma takiej potrzeby! Trzymaj sie!

4me lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Coraz bliżej <3

Dokładnie! Tak sie zaczęłam zastanawiać kto pierwszy z naszego wątku "sie rozpakuje":).
    No nic chyba naprawdę trzeba się ogarniać...:)

Oleander, ago91 lubią tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja właśnie wstałam :) zabawek nie kupuje na chwilę obecną bo potem pewnie przyniosą, czy na święta czy na to, więc bez sensu. Kilka dostalam od koleżanek :p
    Miłego dnia wszystkim

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy macie w ostatnim czasie zwiększona ilość śluzu ?? Bo ja już któryś dzień mam.go dużo że kilka razy dziennie muszę wkładki zmieniać ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u nas też okropna noc, zasnęłam dopiero o 3 jak zeszłam spać do salonu na parterze bo tam nie było tak słychać.. Straszny wiatr, grad i burza, masakra :o
    No kwietniówki już w gotowości, za chwilę to będzie u nas, jak to leci szybko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 08:31

Izka37 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - kciuki za wypuszczenie!
    Nooo ja żartowałam - krzesełka jeszcze nie kupuję :) Ceny wszystkiego to kosmos.. a starałam się serio brać najtaniej i promocje.
    Ja spałam 3 godziny i dalej jestem słaba, prawie nic nie jem, miałam zrobić bad ale przesuwam bo wyjdą tragicznie..

Nistera - a my rozpoczynamy 33 tc!!!!

oj oby tylko dotrwać do 40 tyg, ja nie chcę urodzić w kwietniu; przed chciałabym zdążyć ogarnąć kosmetyczkę i fryzjera :P

Nistera, Samari0702, Pani Moł, Pani Moł, 4me lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Dokładnie! Tak sie zaczęłam zastanawiać kto pierwszy z naszego wątku "sie rozpakuje":).
    No nic chyba naprawdę trzeba się ogarniać...:)

Nie ma co ukrywać ,że jeszcze miesiąc i pierwsze torby będą spakowane , emocje to dopiero się zaczyna w kwietniu bo teraz jescze taki luzik psychiczny jest bo "do maja tyle.czasu " :D

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku:)jak tam wczorajsze zakupy na targach? Było warto sie na nie wybrać?

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me mi powiedzieli, ze musze byc 5dni zeby nfz pokryl szpitalowi moj pobyt. Moj gin na wizycie tez mi to powiedzial. Na wlasne rzadanie moglam wyjść ale bałam sie, ze bedzie to źle odebrane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Daj znaka po obchodzie,ale myślę.ze jak.wzzytsko jest okej to napewno Cię puszczą :) kciuki zacisniete👍👍👍👍

4me lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro 32 tydzien zaczynam :)

Oleander, Samari0702, Nistera, Izka37, Rudzik1, puszek369, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Ciasteczko777, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też ciężka noc, spałam 4h.
    Córka od miesiąca chora, 2 zapalenia oskrzeli i nadal kaszle, w dodatku jest zagrożenie tym rumieniem zakaźnym.
    Już powoli psychicznie mam dosyć tych niekończacych się chorób jej i moich oraz siedzenia w domu :(

Wy tu już o pakowaniu i rozpakowywaniu z dwupaku... ja narazie jeszcze o tym nie myślę, jeszcze 2 - 2,5 mca zostało i to taki najcięższy fizycznie okres nas czeka :)
    Jakby nie patrzeć to i tak znaczna większość rodzi około terminu, pomijając wyjątkowe przypadki np z tą szyjką czy planowane cc

U nas jeszcze musimy ogarnąć remont, aby zacząć kompletować wyprawkę ehh

Też Was bolą żebra przy siedzeniu i leżeniu? Mi już brzuszek na żebra zaczął zachodzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Współczuję sytuacji w domu, wiem dobrze co to chore dzieci mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i moment się wyleczycie i.wyjdziecoe na.prosta. Jeszcze nie robiłaś wyprawki ? Kurczę to.sporo pracy Cię czeka... dużo siły i zdrówka.zycze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj w kwietniu będą i emocje i pierwsze rozpakowania ;) ja jestem już gotowa na wszystko po porodzie w 35+5 tc a to przeciez i tak już duże dziecko bylo :) no a mimo wszystko miesiąc przed terminem. Jakby tak z 37 tygodni się tym razem udało pohasać to już by bylo okej :D

Izka37, kama2784 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tak niedużo nam zostało, a dopiero się tu zbierałyśmy we wrześniu :) Mi teraz czas bardzo szybko leci, październik u mnie trwał pół roku, a styczeń i luty dosłownie tydzień hahaha :D Jeszcze tyle do zrobienia.

Mi też trochę poszło na wyprawkę, szczerze już nawet nie wiem ile, kiedyś to podliczę z ciekawości. Wczoraj z mężem stwierdziliśmy, że na dziecko nam się wydaje bardzo łatwo pieniądze, nie mamy z tyłu głowy myśli, czy to nam potrzebne i czy jest sens kupować. Jak sobie coś chcemy kupić to myślimy, zastanawiamy się, a dla młodej raz, dwa i sprawia to ogromną przyjemność :D

Izka37, Oleander, kama2784, Veri, PatkaPP lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do porodow to fakt tak jak Pantera.mowi większość osób rodzi w terminie lub około terminu , nie ma.co się nastawiac ze wybije 37+1 i każdy urodzi bo to są naprawdę przypadki gdzie ciążę są kłopotliwe i problematyczne , Dla dziecka najlepiej jest jak dłużej posiedzi w brzuchu urośnie i rozwinie się w swoim tempie , mi tam też do śmiechu nie jest że po 37 tygodniu będzie ciąża rozwiązana ale co mam zrobić dwa wcześniejsze porody rozwarcie w 36 tygodniu i ochodzący czop , ale po cc to też co innego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk mi też teraz tak czas leci! W zeszła niedziele byliśmy na basenie a mi się wydaje że to było wczoraj :D

Hmm może dziś też podliczę ile tego wyszło za wyprawkę :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka37 wrote:
    Puszku:)jak tam wczorajsze zakupy na targach? Było warto sie na nie wybrać?
    Dużo ludzi, mało miejsca, pełno ludzi z wózkami, mogli może jakoś godziny dostosować do ciężarnych i mam, bo jednak ciężko było chodzić między alejkami, jeszcze żeby nie oberwac w brzuch. Kupilam proseco 0%szczotka do włosów naturalna, chustka i opaska i w mustela kupiłam liniment za 22 i dali dużo gratis kosmetyczko-saszetke z próbkami i jakieś takie małe zabawki do kąpieli:) było dużo ładnych ciuchów, ceny spore, więc kupię je jak będzie wolniej rosla :)

Ciasteczko777, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok już policzyłam :D wyszło mi około 6000zł, z droższych został do kupienia leżaczek chicco i łóżeczko kinderkraft razem około 1500zł

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ