X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mi powiedziala ze sprobuja na poczatku delikatnie to wyciszyc. Nospa i asmag to i teraz biore w domu jak czesciej sie napina. Tez mam szyjke miekka ale zamknieta poki co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,noc standard 2x wc, głowa mnie coś bolała... że.spaniem marnie. Czy wasze dzieci też tak szaleją w nocy ?? Ja jak.wstane do wc to potem nie mam.jak.spac bo młody robi mi dyskotekę.w brzuchu...

A co do skurczy, to ja wam.powiem że pojecia nie mam jak je rozpoznać chyba nigdy ich nie miałam :)

• Pantera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Jak rozpoznać Braxton-Hicks'a, kurcze czasem mam wrażenie, że mi się napina macica, a we wtorek lekarka mowila, ze w badaniu szyja miękka itp, jakby otwarta, w usg oki, ale się martwię :( jak chodze to muszę robic przerwy bo mnie łapie i nie wiem myślałam, że to więzadła. Macie tak na tym etapie?
    U mnie chyba to takie dłuższe napinanie brzucha, jakby mały się w nim nie mieścił, zwykle wieczorem. Pod prysznicem też. W nocy tez miewałam czasem takie jakby chwilowe obręcze na wys pępka.
    W 1szej ciąży z kolei byłam bardzo aktywna do 9 mca i na ok 3 tyg przed porodem zaczęły mi się takie kłucia w macicy/szyjce bardzo nisko, ze aż musiałam się zatrzymać, gdy szłam. Urodziłam w terminie, wszystko było ok.

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuuu
    Az sie pochwale.
    Cukier rano 78!
    Przez 18 tyg nie schodzilo ponizej 84 i to sporadycznie a zazwyczaj bylo na granicy 88-89 a dzis szok.

Fikus, Ciasteczko777, Rudzik1, Milka1991, Oleander, puszek369, kama2784, 4me, PatkaPP, Veri, Pani Moł, Nistera, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, Paula_071 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas w końcu skończony 29 tydzień :)

Co do tych "skurczy" to ja mam dokładnie tak jak pisał Puszek. Brzuch twardnieje i się napina, zwłaszcza po południu i wieczorami. Czasem też ciągnie podbrzusze i chyba wiązadła. Jak mnie to złapie gdy akurat chodzę to muszę albo mocno zwolnić albo się zatrzymać, w domu kładę się i odpoczywam. W przyszłym tygodniu mam wizytę, więc zapytam o to lekarza.

Mam pytanie do mam, które już mają doświadczenie w przewijaniu dzieci. Co Waszym zdaniem najlepiej używać na przewijaku, pieluszkę, podkłady jednorazowe czy pokrowiec na przewijak?

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus ja nie używałam podkładów. Na przewijaku mialam polozony pokrowiec i przewijalam na pokrowcu ewentualnie podkladalam pieluche albo nieduzy ręcznik.
    Podkładów jednorazowych używałam tylko poza domem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mmie te braxtony to po prostu twardnienia, czuję je zawsze gdy są. Brzuch się mocno spina i robi twardy jak jak kamień. Kilka na godzinę to u mnie norma. Czasem jak mnie złapie w czasie chodzenia to ciężko mi zrobić krok do przodu.

Ja już byłam w lab. Robiłam krew i mocz. A zaraz jadę do gina do szpitala po dopegyt. Szkoda że nie refundowany bo bardzo drogi :/ bierze któraś ?

Fikus ja używałam pieluszek flanelowych. Teraz też będę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:02

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fikus

Ja na przewijak kladlam pieluszki flanelowe, podkłady jedynie poza domem czy na spacerze w wózku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam flanelowych kocykow/pieluch do przewijania. A jak wszystkie byly brudne to tak jak Mamami ręcznik.
    Jade wlasnie do rodzinnej po skierowania.

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam plastikowy przewijak, więc uzywalam materialowy pokrowiec,zeby mlodemu bylo przyjemniej. Jednak na pokrowiec i tak przed kazda pielucha rozkladalam jednorazowy podklad (zazywczaj przeciety na pol tylko pod pupke). Sluzyl mi kilka dni lub poki sie nie zabrudzil. Po przewijaniu zwijalam go do pojemnika z pieluchami. Jak był brudny do smieci i po problemie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:23

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócę jeszcze do tematu butelek przy kp - butelka przyda się jeszcze do podania naparu z kopru włoskiego przy silnych kolkach (trzeba w aptece kupić koperek w torebkach w ziarnach, nie susz, i żadne tam nestle).
    Oraz przy dłuższych upałach typu 35 stopni też można podać miedzy karmieniami. Odeszło się od dopajania, ale lepiej przy takich upałach odrobinę podać, by się dzidzius nie odwodnił

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie twardnienia czy napinania to jak jestem na nogach i ciągle coś robię bez przerwy np przez godzinę. Szczególnie przy schylaniu czy kucaniu jak się wyprostuje. Ostatnio też zdarzyło mi się jak szłam to aż musiałam stanąć i kilka metrów tiptopami zrobić.
    Czy któraś z Was planuje sesje brzuszkową? Nas właśnie zaprosiła przyjaciółka i dziś idziemy.. pierwsza i ostatnią sesje to miałam ślubną 5,5 roku temu...

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    U mnie takie twardnienia czy napinania to jak jestem na nogach i ciągle coś robię bez przerwy np przez godzinę. Szczególnie przy schylaniu czy kucaniu jak się wyprostuje. Ostatnio też zdarzyło mi się jak szłam to aż musiałam stanąć i kilka metrów tiptopami zrobić.
    Czy któraś z Was planuje sesje brzuszkową? Nas właśnie zaprosiła przyjaciółka i dziś idziemy.. pierwsza i ostatnią sesje to miałam ślubną 5,5 roku temu...
    Pochwal sie wynikami sesji :D

Ja chyba wolę siebie nie ogladac. Hehehe pewnie sobie zrobi sami, jak w poprzedniej ciąży. Za to pierwszy syn mial sesje po narodzinach wiec drugiemu tez musimy zrobic ;) my też sie pewnie zalapiemy :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez na przewijaku zawsze uzywalam flanelowej pieluszki. Na wyjscia podkłady jednorazowe i jeszcze mam takie 2 maty do przewijania nieprzemakalne, wielorazowe. Takie jakby matowe "ceratki" pikowane, chyba w pepco to kupilam. Zawsze u ludzi tego uzywam, szczerze to do dzis trochę mnie wkurza jak znajoma synkowi kupę przebiera mi bezposrednio na kanapie, jak wpadną. Ja wlasne dziecko targam na przewijak, nie przewijam pupska na kanapie bo nie mam ochoty na kupo-plamy a ustalmy, ze po wlasnym dziecku bym się trochę mniej ( ;) ) brzydzila, niz cudzej dwójeczki ;)

kama2784 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te skurcze to jakieś Urban legend. Nie wiem czy je mam. Kilka razy mi się wydawało, że tak, ale pewności nie mam. Czasem mam takie uczucie, jak 4me pisze, że ściska i trudno oddech wziąć. Czasem z dołu takie scisniecie. Także wiem, że nic nie wiem. Na ostatnim badaniu szyjka twarda i długa. A ostatnio mam takie klocia w szyjce. Moją córka powiedziała, że Helenka się urodzi 15.05 jestem za ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sesji to ja się chyba tym razem zdecyduję :) poprzednio czułam się jak slon i nie zrobiliśmy, ale więcej dzieci już raczej nie planujemy, więc tym razem chyba jednak tak :) nasza fotografka u ktorej robilismy corce sesję noworodkową a potem bylismy jeszcze na swiątecznej ma pakiet znizkowy na sesję brzuszkową+noworodkową, wiec skorzystamy :)

W ogole na max się cieszę, że zrobilismy sesję noworodkową, mąż na poczatku byl tak srednio nastawiony, ale ostatecznie sie ucieszyl z efektow, no niestety nigdy bysmy takich fot sami nie zrobili, najwspanialsza pamiątka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 08:59

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam sobie zrobić sesję ciążowa bo w sumie to ostatnie nasze dziecko , ale przez to samopoczucie i ogólny podły humor nawet się nie rozejrzalam za tym A nie wiem czy na tym etapie znajdę od.reki fotografa , a nawet nie wiem czy mój mąż by chciał haha noworodkowych sesji nie robiłam żadnemu dziecku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem pozować. Za bardzo jestem spieta i to potem na zdjęciach widac.gdyby nie to, myślę ze bym zrobila. Super pamiatka. Tylko trzeba tez dobrego fotografa znalezc bo niestety duzo sesji jak dla mnie jesr kiczowatych. Chce zrobic sesje dzieciom jak sie maluszek urodzi.

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile placicie za takie sesje? Mi się większość nie podoba, zwłaszcza te gdzie są gole brzuchu, albo przebierane w jakieś suknie, wolę naturalne zdjęcia. Nasza bliska znajoma jest fotografem, robiła nam plener ślubny i robi super naturalne zdjęcia, nie pozowanie. Takie foty bym chciała, przy okazji żeby pyknela kilka fot córce, bo jest tak piękna, że trzeba to uwiecznić ;P Nie chce żeby nam to za free robiła bo to jej praca, a pewnie będzie chciała, stąd moje pytanie po ile takie foty chodzą. Powiedzmy 10-15 zdjęć.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to chyba pójdę w pieluszki na przewijak.

Pani Mol fajny pomysł z takim wielokrotnym podkładem, poszukam też czegoś takiego :)

Ja robię sesję ciążowa na początku kwietnia, ale taką totalna na luzie u nas w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 09:21

Milka1991 lubi tę wiadomość

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ