X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche wkurzam na pogode bo powiedzialam sobie ze nie bede kupowac specjalnie kurtki na zime a naprawdę ledwo ledwo sie juz dopinam a tu wcale cieplo nie jest a na co mi kurtka na 2-3 tygodnie ktora za rok będzie jak worek

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul - ja planuję i mam wielką nadzieję, że kp pyknie, ale na wszelki wypadek kupilam jedną butelkę lovi w zestawie ze smoczkiem. Zobaczymy, oby się nie przydala :) //edit: w sensie smoczkiem takim uspokającym, tez biorę 1, córka nie chciala smoczka i w sumie spoko, jakby mlodszy brat tez nie chcial to okej :)

Do kp mam kilka bluzek i dwie sukienki ale poza tym to tak jak laski piszą - bluzeczki na ramiączkach, i ja też bardzo lubię koszule rozpinane, też okej. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:34

Asiul lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mam zamiar kp wiec nie wiem po co w koszyku mam zestaw butelek tommy teppee za prawie stowke chyba usune i zostawie jedna na wszelki wypadek cumla tez jednego bo wolala bym ich uniknąć

Asiul lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelek też nie kupuję na zaś, jakby KP nie wyszło to pod nosem są sklepy można na szybko coś kupić :)

Szczesliwa też mnie wkurza pogoda, bo kurtkę miałam wywalić na śmietnik, bo chce na następną zimę nową, ale jeszcze mi się lampka zapaliła, że może z pogodą być różnie więc zostawiłam na chwilę. Płaszcz już zapinam i mi się do góry podwija, a trochę za zimno teraz żeby w rozpiętym chodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:17

Szczesliwa ledwo zywa, Asiul lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam problem z kurtką, w grubej ktora jest dobra jest mi za goraco, chodze w sportowej ktora ledwo juz dopinam. Musze kupic plaszcz wiosenny bo z mloda do kosciola na proby przed komunia, swieta potem bialy tydzien cos trzeba miec eleganckiego. Jak patrzylam na ceny plaszczy ciazowych to od 250zl w gore. Na 3 cxy 4 tygdonie chodzenia w tym to jakos nie usmiecha mi sie wydawać.
    O sukience na komunie corki nawet nie mysle bo bede kupoeac na ostatnia chwile.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopinam w kurtkę ale mam nadzieję że wiosna tuż tuż bo coraz mniej luzu :D nowej na pewno już nie będę kupować, tak samo jak bluzek do karmienia, brzydkie są wg mnie :( za to staniki do karmienia już mam bo jak kupowałam większe na ciążę to wzięłam od razu takie do karmienia :)
    Kupiłam 2 butelki chyba Lovi i Avent i jeszcze jedna jest z laktatorem, mam nadzieję że uda mi się odciągnać mleko żeby małą czasem dziadkom zostawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:56

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo.. widzę że aktualnie nie tylko ja mam problem z płaszczykiem/kurtka. Właśnie ledwo się dopinam i zaczęłam poszukiwania. Szukam coś w stylu płaszczyk poncho czy a'la trapez, co by nosić i po ciąży. Ale nie ma nic takiego. Jeden zamówiłam (zapina się tylko na guzik koło szyi) i lipa za wielkie to na mnie.
    Co do staników, póki co kupiłam zwykle, przymierzałam w h&m ale mi w ogóle nie odpowiadały. Mam jeden taki top niby do karmienia, nawet wygodny to wezmę do szpitala, potem zobaczę co dalej.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mieszczcze jeszcze i w zimową i w przejściowa :D

Butelki będę miała kompatybilne z laktatorem. Tylko laktatora jezcze nie wybrałam Haha poprzednio miałam aventa ręczny i był spoko, więc może też teraz kupię taki.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie mam cieplej kurtki na zime. Czekam az zima sie skonczy a tu snieg co wieczor pada :/

Asiula ja mam zamiar KP ale kupuje jedna buteleke tommee teepi, czy jak tam to sie pisze. Taka butelka to dwadziescia pare złotych a jak mi w nocy dziecko zacznie robic sceny, ze nie chce jesc z cycka a butelki nie bedzie to nie wiem, gdzie kupimy. Generlanie jak taki kilkutygodniowy bobas placze Ci w nocy ktoras godzine z rzędu to człowieka lapie lekka panika i lapiesz sie wszystkich sposobow.
    Poza tym pamiętam, ze przy pierwszym moj maz co chwile gdzies jezdzil bo cały czas nam czegos brakowalo i teraz chce tego uniknąć. A niby wszystko wtedy mielismy ;)

Druga sprawa-odciaganie mleka, butelka jest wtedy niezbedna a polecam taki myk, ze czasem odciagniesz mleko i tatus poda w nocy jak ty bedziesz smacznie spac albo gdy w koncu wyrwiemy sie na zakupy w rozmiarze sprzed ciazy bo bedziemy tego potrzebowac jak tlenu do zycia ;)

Warto tez czasem podac odciagniete mleko z butli bo duzo dzieci po cycku nie chce juz butli i to tez moze byc problem. Jednak tu trzeba uwazac bo sa tez takie leniuszki, ze jak raz zakosztuja latwego picia z butli to pozniej nie chce im sie ciagnac z cyca ;) trzeba po prostu nauczyć sie swojego dziecka bo kazde jest inne :)

Oczywiście to porady, ktore nie kazdy akcpetuje bo wiem, ze sa mamy ktore chca tylko z piersi karmic i wtedy mnie nie słuchajcie :)

Ja chce minimum wolnosci i bardzo nie chce dziecka, ktore bedzie na mnie wisiec 24h na dobe a ja bede jak dojna krowka.
    Ja nawet dopuszczam mysl dokarmiania MM jesli bedzie taka potrzeba. Tak bylo z mlodym i nie mieliśmy z tym problemu, ze czasem zje modyfikowane jak baza bylo moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:13

Oleander, Asiul lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz kurtki nie kupie. Szkoda mi kasy. Jeszcze sie w zimowej dopinam, bo mam taka luzniejsza. Mam plaszcz wiosenny niezapinany tylko wiazany paskie to jak sie cieplej zrobi to będę w nim chodzic. Za 3tygodnie mam bierzmoeanie siostrzenicy, bede swiadkiem to mam nadzieje, ze bedzie na tyle ciepło, ze płaszcz wystarczy. Jak nie to kie wiem w czym do sukienki wystapie. Mamami zdazysz z komunia przed porodem?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jestem wstepnie umowiona z moja dr na polowe maja. Wiec pewnie kolo 15tego wysle mnie do szpitala. Termin mam na 25tego ale nie bedzie mnie tyle trzymać

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me zgadzam się, najlepiej jak się uda dziecku czasem z butli dać swoje mleko, żeby umialo z butelki pić, ale też żeby się nie odzwyczailo od cycusia. Mi się poprzednio udało, ale też moja córka była pod względem kp łatwa w obsłudze. Oby było tak i teraz, bo to jednak duży komfort, odciągnąć, zostawić bobo tatusiowi i wyjść gdziekolwiek samemu, w sensie bez uczepionego ssaka. Pamiętam, że dla mnie największym szokiem było uwiazanie w domu. Pracowałam do 9 miesiąca i tu nagle buch, siedzę w domu z wyjacym stworem, który wiecznie chciał być na rękach i przy cycku.jak już mogłam wyjść z domu bez niej to było normalnie, jakbym wzięła pierwszy oddech od kilku miesiecy ;P

4me lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    4me zgadzam się, najlepiej jak się uda dziecku czasem z butli dać swoje mleko, żeby umialo z butelki pić, ale też żeby się nie odzwyczailo od cycusia. Mi się poprzednio udało, ale też moja córka była pod względem kp łatwa w obsłudze. Oby było tak i teraz, bo to jednak duży komfort, odciągnąć, zostawić bobo tatusiowi i wyjść gdziekolwiek samemu, w sensie bez uczepionego ssaka. Pamiętam, że dla mnie największym szokiem było uwiazanie w domu. Pracowałam do 9 miesiąca i tu nagle buch, siedzę w domu z wyjacym stworem, który wiecznie chciał być na rękach i przy cycku.jak już mogłam wyjść z domu bez niej to było normalnie, jakbym wzięła pierwszy oddech od kilku miesiecy ;P
    Ja pamietam do dzis jak wyszlam pierwszy raz po porodzie sama z domu. To byla wyprawa do... biedronki. I bylam mega, mega szczęśliwa :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:26

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahha ja tez poszlam do biedronki

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zgadzam się z tym, żeby dziecie też z butelki nauczyć pić i z tatą samych zostawić. Też mam zamiar nie dać się uwiązać małemu ssaczkowi i wyjść czasem z domu na zakupy czy siłownię. Może jeszcze dzieci nie mam i nie wiem jak to jest, ale domyślam się jak to potrzebne kobiecie żeby poczuła się dobrze, a i na dzidziusia i męża też to dobrze wpłynie, bo szczęśliwa żona i mama to raj w domu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:32

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelki kupiłam mniejszą i większą, Aventa wychodzę z założenia że nie jestem niewolnikiem mojego dziecka i będą takie sytuacje że będę musiała wyjść z domu i zostanie pod opieką to ściągnę mleko i teściowa czy mąż dadzą z butelki nie mam zamiaru biegać z jeziorem na wierzchu bo karmienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:02

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Fikus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że niedługo w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna, bo w płaszcz zimowy dopinam się na styk. Jak chcę w nim wsiąść do auta to muszę najpierw go rozpiąć, bo już jest za ciasno. Też bym nie chciała kupować ciepłego płaszcza na 2-3 tygodnie ;/

Co do ciuchów ciążowych, to ja jedynie kupowałam spodnie ciążowe. Do karmienia chyba nie planuję nic jakoś specjalnie kupować, z wyjątkiem staników do karmienia. Wydaje mi się, że mogą się przydać, ale wyjdzie w praniu.

Co do karmienia to ja też się nastawiam na kp, przynajmniej będę próbować, żeby się udało, ale butelkę planuję kupić. Poza tym chcę żeby mąż się mógł sam się też młodym zająć, a ja żebym od czasu do czasu mogła wyjść z domu :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja pamietam do dzis jak wyszlam pierwszy raz po porodzie sama z domu. To byla wyprawa do... biedronki. I bylam mega, mega szczęśliwa :D :D :D

U mnie też to była bieda ahahaha ale najlepiej bulo, jak Karo miała 3 miechy, a ja poszłam na piwo z koleżankami, rany... upilam się dwoma piwa i haha

4me lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam dużo butelek z lovi:)
    Aktualnie mam dwa ręczne laktatory, jakby ktoś chciał nowy ręczny właśnie z lovi to możemy się dogadać mam ten :p

https://www.smyk.com/dwufazowy-laktator-reczny-lovi-protect.html

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na urodzinach i po.2.5 godzinach do domu wyszliśmy nie mogłam siedzieć złapał mnie taki ból w tej Bliznie promieniowal ostro do krzyża A w środku normalnie pieczenie :/ wystraszylam się nie na żarty idę się umyć i idę do łóżka :/

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ