Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAsiul - ja planuję i mam wielką nadzieję, że kp pyknie, ale na wszelki wypadek kupilam jedną butelkę lovi w zestawie ze smoczkiem. Zobaczymy, oby się nie przydala
//edit: w sensie smoczkiem takim uspokającym, tez biorę 1, córka nie chciala smoczka i w sumie spoko, jakby mlodszy brat tez nie chcial to okej
Do kp mam kilka bluzek i dwie sukienki ale poza tym to tak jak laski piszą - bluzeczki na ramiączkach, i ja też bardzo lubię koszule rozpinane, też okej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:34
Asiul lubi tę wiadomość
-
Butelek też nie kupuję na zaś, jakby KP nie wyszło to pod nosem są sklepy można na szybko coś kupić
Szczesliwa też mnie wkurza pogoda, bo kurtkę miałam wywalić na śmietnik, bo chce na następną zimę nową, ale jeszcze mi się lampka zapaliła, że może z pogodą być różnie więc zostawiłam na chwilę. Płaszcz już zapinam i mi się do góry podwija, a trochę za zimno teraz żeby w rozpiętym chodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:17
Szczesliwa ledwo zywa, Asiul lubią tę wiadomość
-
Ja mam ten sam problem z kurtką, w grubej ktora jest dobra jest mi za goraco, chodze w sportowej ktora ledwo juz dopinam. Musze kupic plaszcz wiosenny bo z mloda do kosciola na proby przed komunia, swieta potem bialy tydzien cos trzeba miec eleganckiego. Jak patrzylam na ceny plaszczy ciazowych to od 250zl w gore. Na 3 cxy 4 tygdonie chodzenia w tym to jakos nie usmiecha mi sie wydawać.
O sukience na komunie corki nawet nie mysle bo bede kupoeac na ostatnia chwile.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyJa się dopinam w kurtkę ale mam nadzieję że wiosna tuż tuż bo coraz mniej luzu
nowej na pewno już nie będę kupować, tak samo jak bluzek do karmienia, brzydkie są wg mnie
za to staniki do karmienia już mam bo jak kupowałam większe na ciążę to wzięłam od razu takie do karmienia
Kupiłam 2 butelki chyba Lovi i Avent i jeszcze jedna jest z laktatorem, mam nadzieję że uda mi się odciągnać mleko żeby małą czasem dziadkom zostawićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 18:56
-
Oo.. widzę że aktualnie nie tylko ja mam problem z płaszczykiem/kurtka. Właśnie ledwo się dopinam i zaczęłam poszukiwania. Szukam coś w stylu płaszczyk poncho czy a'la trapez, co by nosić i po ciąży. Ale nie ma nic takiego. Jeden zamówiłam (zapina się tylko na guzik koło szyi) i lipa za wielkie to na mnie.
Co do staników, póki co kupiłam zwykle, przymierzałam w h&m ale mi w ogóle nie odpowiadały. Mam jeden taki top niby do karmienia, nawet wygodny to wezmę do szpitala, potem zobaczę co dalej.
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Ja juz nie mam cieplej kurtki na zime. Czekam az zima sie skonczy a tu snieg co wieczor pada
Asiula ja mam zamiar KP ale kupuje jedna buteleke tommee teepi, czy jak tam to sie pisze. Taka butelka to dwadziescia pare złotych a jak mi w nocy dziecko zacznie robic sceny, ze nie chce jesc z cycka a butelki nie bedzie to nie wiem, gdzie kupimy. Generlanie jak taki kilkutygodniowy bobas placze Ci w nocy ktoras godzine z rzędu to człowieka lapie lekka panika i lapiesz sie wszystkich sposobow.
Poza tym pamiętam, ze przy pierwszym moj maz co chwile gdzies jezdzil bo cały czas nam czegos brakowalo i teraz chce tego uniknąć. A niby wszystko wtedy mielismy
Druga sprawa-odciaganie mleka, butelka jest wtedy niezbedna a polecam taki myk, ze czasem odciagniesz mleko i tatus poda w nocy jak ty bedziesz smacznie spac albo gdy w koncu wyrwiemy sie na zakupy w rozmiarze sprzed ciazy bo bedziemy tego potrzebowac jak tlenu do zycia
Warto tez czasem podac odciagniete mleko z butli bo duzo dzieci po cycku nie chce juz butli i to tez moze byc problem. Jednak tu trzeba uwazac bo sa tez takie leniuszki, ze jak raz zakosztuja latwego picia z butli to pozniej nie chce im sie ciagnac z cycatrzeba po prostu nauczyć sie swojego dziecka bo kazde jest inne
Oczywiście to porady, ktore nie kazdy akcpetuje bo wiem, ze sa mamy ktore chca tylko z piersi karmic i wtedy mnie nie słuchajcie
Ja chce minimum wolnosci i bardzo nie chce dziecka, ktore bedzie na mnie wisiec 24h na dobe a ja bede jak dojna krowka.
Ja nawet dopuszczam mysl dokarmiania MM jesli bedzie taka potrzeba. Tak bylo z mlodym i nie mieliśmy z tym problemu, ze czasem zje modyfikowane jak baza bylo moje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:13
Oleander, Asiul lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa juz kurtki nie kupie. Szkoda mi kasy. Jeszcze sie w zimowej dopinam, bo mam taka luzniejsza. Mam plaszcz wiosenny niezapinany tylko wiazany paskie to jak sie cieplej zrobi to będę w nim chodzic. Za 3tygodnie mam bierzmoeanie siostrzenicy, bede swiadkiem to mam nadzieje, ze bedzie na tyle ciepło, ze płaszcz wystarczy. Jak nie to kie wiem w czym do sukienki wystapie. Mamami zdazysz z komunia przed porodem?
-
4me zgadzam się, najlepiej jak się uda dziecku czasem z butli dać swoje mleko, żeby umialo z butelki pić, ale też żeby się nie odzwyczailo od cycusia. Mi się poprzednio udało, ale też moja córka była pod względem kp łatwa w obsłudze. Oby było tak i teraz, bo to jednak duży komfort, odciągnąć, zostawić bobo tatusiowi i wyjść gdziekolwiek samemu, w sensie bez uczepionego ssaka. Pamiętam, że dla mnie największym szokiem było uwiazanie w domu. Pracowałam do 9 miesiąca i tu nagle buch, siedzę w domu z wyjacym stworem, który wiecznie chciał być na rękach i przy cycku.jak już mogłam wyjść z domu bez niej to było normalnie, jakbym wzięła pierwszy oddech od kilku miesiecy ;P
4me lubi tę wiadomość
-
aktyde85 wrote:4me zgadzam się, najlepiej jak się uda dziecku czasem z butli dać swoje mleko, żeby umialo z butelki pić, ale też żeby się nie odzwyczailo od cycusia. Mi się poprzednio udało, ale też moja córka była pod względem kp łatwa w obsłudze. Oby było tak i teraz, bo to jednak duży komfort, odciągnąć, zostawić bobo tatusiowi i wyjść gdziekolwiek samemu, w sensie bez uczepionego ssaka. Pamiętam, że dla mnie największym szokiem było uwiazanie w domu. Pracowałam do 9 miesiąca i tu nagle buch, siedzę w domu z wyjacym stworem, który wiecznie chciał być na rękach i przy cycku.jak już mogłam wyjść z domu bez niej to było normalnie, jakbym wzięła pierwszy oddech od kilku miesiecy ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:26
-
Dziewczyny zgadzam się z tym, żeby dziecie też z butelki nauczyć pić i z tatą samych zostawić. Też mam zamiar nie dać się uwiązać małemu ssaczkowi i wyjść czasem z domu na zakupy czy siłownię. Może jeszcze dzieci nie mam i nie wiem jak to jest, ale domyślam się jak to potrzebne kobiecie żeby poczuła się dobrze, a i na dzidziusia i męża też to dobrze wpłynie, bo szczęśliwa żona i mama to raj w domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 19:32
-
nick nieaktualnyJa butelki kupiłam mniejszą i większą, Aventa wychodzę z założenia że nie jestem niewolnikiem mojego dziecka i będą takie sytuacje że będę musiała wyjść z domu i zostanie pod opieką to ściągnę mleko i teściowa czy mąż dadzą z butelki nie mam zamiaru biegać z jeziorem na wierzchu bo karmienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 20:02
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Mam nadzieję, że niedługo w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna, bo w płaszcz zimowy dopinam się na styk. Jak chcę w nim wsiąść do auta to muszę najpierw go rozpiąć, bo już jest za ciasno. Też bym nie chciała kupować ciepłego płaszcza na 2-3 tygodnie ;/
Co do ciuchów ciążowych, to ja jedynie kupowałam spodnie ciążowe. Do karmienia chyba nie planuję nic jakoś specjalnie kupować, z wyjątkiem staników do karmienia. Wydaje mi się, że mogą się przydać, ale wyjdzie w praniu.
Co do karmienia to ja też się nastawiam na kp, przynajmniej będę próbować, żeby się udało, ale butelkę planuję kupić. Poza tym chcę żeby mąż się mógł sam się też młodym zająć, a ja żebym od czasu do czasu mogła wyjść z domu -
4me wrote:Ja pamietam do dzis jak wyszlam pierwszy raz po porodzie sama z domu. To byla wyprawa do... biedronki. I bylam mega, mega szczęśliwa
U mnie też to była bieda ahahaha ale najlepiej bulo, jak Karo miała 3 miechy, a ja poszłam na piwo z koleżankami, rany... upilam się dwoma piwa i haha4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny