Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wlasnie panicznie boje sie zajsc odrazu w druga ciaze:P dlatego pytalam tez kiedy dostalyscie okres bo to dla mnie taki wykladnik ciaza lub jej brak a jak nie bede go miala to ciagle bede myslala ze znowu:D i w sumie to jedyny plus okresu bo jednak mysl ze nie miala bym go jeszcze z rok jest bardzo pozytywna:D
-
Mamusia, ja przed przyjęciem do szpitala byłam z tym pogodzona od 2 tygodni, znałam diagnozę swoje przepłakałam i chciałam iść dalej. Różne nastroje potem temu towarzyszły, było ciężko, burza hormonów, nawet zastanawiałam się, czy jestem normalna skoro tak szybko mam na to ochotę i może powinnam leżeć pod kołdrą i tylko płakać. Jednak wiem, że wszystko ze mną w porządku, po prostu każdy przeżywa to na swój sposób.
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
iwwk wrote:Ago, a próbowaliście wcześniej z grą wstępną, jakieś dotykanie itd.? Mi na nawilżenie i rozluźnienie pomaga wcześniejsze mizianie, bez tego to teraz nie przejdzie. Ale pogadaj z ginekologiem, może są jakieś nawilżacze, których można w ciąży używać i trochę sobie pomóc.
Pani Moł ja mam datę wypłaty zawsze wpisaną, ostatnio decyzja pojawiła się tydzień od wpłynięcia zwolnienia, a data wypłaty 3 dni po tym.
Oleander dokładnie, brakuje tej mobilności strasznie, ruchy są ograniczone co mnie bardzo irytuje, bo też zawsze było szaleństwo
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Ja zamierzam wrócić do tabletek anty. Przed ciąża brałam i mam zamiar po porodzie brać oczywiście już nie te co wcześniej bo teraz będę musiała takie przy których można karmić piersią. To jest wygodne dla mnie bardzo i szczerze to nawet jakbym miała ich nie brać to balabym się nawet z prezerwatywa że zajdę znowu
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyPaula_071 Mój mąż w życiu na to sie nie zgodzi , na razie nie myślę o tym na pewno z moim Panem ginem znajdę odpowiednie dla mnie rozwiązanie .
Agao Moja droga może dlatego masz ten dyskomfort , gdyż tam wszystko się jakby powiększa , ja to już nie wiem jak mam z mężem współżyć żadna pozycja mi nie pasuje tak źle tak nie dobrze, zamiast czerpać z tego przyjemność to bardziej sie zmęczę ,
nie wiem jak mamy Dominika w Maju wypędzać jak seksić nie ma jak.
-
Ja zakładam z powrotem po porodzie spiralę, dla mnie to jest cud techniki. Tabsy odpadają bo ja sklerotyczka i wiecznie zapomniałam je brać więc nieraz miałam cały miesiąc okres tak sobie tym brakiem konsekwencji ulatwilam życie:D
A tak to założą nic nie czuć nie trzeba pamiętać o n8czym , tyle że miesiączki miałam obfite bardzo.
-
Dziewczyny z tym zusem to się tak nie denerwujcie.
Pani mol czasami zdarza się że nie ma wpisanej daty wypłaty, powinna się pojawić spokojnie w ciągu tygodnia. Ja też czasami tak mam zwłaszcza kiedy wcześniej wprowadzą L4 do komputera a minąl dopiero np tydzień od dostarczenia. Każdy oddział ZUS niestety działa po swojemu i robią jak chcą. Ja zawsze dostaje wypłatę w okolicach daty kiedy to L4 mi się kończy czyli po jakichś 3 tygodniach od dostarczenia i tak jak pisze też nie zawsze od razu data jest w wpisana.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualnyNistera
Ja właśnie też teraz założę już wkładkę na 5 lat jedynie pierwsze miesiące będę brała tabletki bo po cesarce z tego co słyszałam to wkładkę mozną założyć około 6 miesięcy po operacji, ale muszę dopytać mojego lekarza jescze dokładnie jak to wygląda bo ja zawsze tabsy brałam bo planowaliśmy 3 dzieci i bez sensu byko by zakładać i wyciągać co chwila. A teraz już będą "wszyscy w domu" to spokojnie zajmę się tym tematem:)
Dawno zapomniany temat
Co dziś na obiad ???? 🙂🙂🙂🤔🤔
P.s od rana uszczęśliwil mnie urząd skarbowy dostałam zwrot z podatku na dzieciaki, wyczuwam kurierów z przesylkami mimo że mówiłam że już definitywnie koniec wyprawki no ale jak jest wolna gotówka hahaha
Przyszła mi dziś koszula z Italian Fashion, z kolekcji mama , bardzo fajna dobrze się układa materiał bardzo przyjemny już wisi wypranawzięłam rozmiar xl że względu na obfity biust (116 cm ) ale spokojnie mogłam wziąść rozmiar L bo ta lekko luźna w ramionach ale do porodu pewnie jescze przypisuje to będzie jak ulał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:42
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Samari ja zakładałam zawsze taka na 2 lata i mój gin mówił że najlepiej zakładać zawsze jak jest jeszcze krwawienie albo zaraz po porodzie bo wtedy wszystko jest tam rozpulchnione i nie boli tak. No ale ja miałam SN więc faktycznie może inne wytyczne są przy CC, lepiej się dopytać.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamami - gratuluje
klocek przyhamował ale i tak jest ładny duży
mój miał ten wymiar tydzień pózniej.
Ja na kolejne dziecko to w cuda nie wierze i nawet nie chcemy się zabezpieczać bo szanse mamy marne - wiecie, że my przecież jesteśmy niepłodni i synek z IVF nasz mały cudale chyba wrócę do tabl ze wzgl na cerę i spokoj hormonalny .. zobaczymy..
Melduje - torba do szpitala w 90% spakowanaorganizacja w woreczkach strunowych z ikea i wszystko ładnie opisane
dokupie drugą mała torbę na rzeczy dla maluszka bo w tej ledwo się mieszczę
najwiecej miejsca zajmują podkłady poporodowe (biorę 10) i te na łóżko .. ech
zaraz wstawię pralkę z pieluchami (30 pieluch wypiorę) i ręcznikami, czekam jeszcze na dostawę -kocyki. Jak wszystko ogarnę o zepnie do końca to już tylko leżeć i czekać na D day
Ps. Kocham Cię Puszku ❤️Oleander, Pani Moł, Milka1991, Izka37, PatkaPP, kama2784, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko super! Ja jeszcze czekam aż torba wyschnie po praniu i też będę pakować
wczoraj wieczorem do mnie dotarło że poród jest nieunikniony hahahaha wiem głupieale dopiero zdałam sobie z tego sprawę że to na prawde przede mną
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow ciacho nie próznujesz gratulacje
jescze trochę i będzie "mission complete" i pozostanie nic tylko czekać
Ja już wspomniałam wczoraj że też już mam wszystko wyprane, wyprasowane, dzień przed szpitalem rozlozymy łóżeczko ubierxemy pościele i wyciagniemy wózek z kartona, przyszukuje nosidełko i rzeczy na wyjście dla syna, bo ja wyjdę w tym w czym przyjadę , a torbę sobie spakuje na koniec marca po wizycie u doktorka ,klapki wczoraj przyszły, koszula dzisiaj już wyprana, zostaje mi kupić nową szczoteczke do zębów i gabke do mycia :)A nakładki na sedes są po 4 zł w Rosmanie, A i na początku kwietnia kupię jakiś zapas pampersow wrzucę do szafy żeby z tym też spokój już był
Zastanawiam się czy już na następnej wizycie pobierze mi wymaz do GBS to będzie 34 tydzień czy jeszcze i będzie czekał hmmm
Aaaaa i kupić małe wody z dziobkiem ! Muszę to zrobić choćby dziś bo na bank o tym zapomnę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:35
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Ciasteczko super! Ja jeszcze czekam aż torba wyschnie po praniu i też będę pakować
wczoraj wieczorem do mnie dotarło że poród jest nieunikniony hahahaha wiem głupieale dopiero zdałam sobie z tego sprawę że to na prawde przede mną
A powiem Ci że to wcale nie jest głupie, bo ja mimo że to nie 1 dziecko mam tak samo... ostatnio pół dnia ryczalam bo zdałam sobie sprawę że nie ma żartów i za 6 tygodni idę pod noz i jestem przerażona 😭😭😭😭😭😭 -
Hej dziewczyny
Wreszcie wracam do siebie! Ogarnelam dom bo wygladalo jak zoo, skonczylam pranie i chyba sie wezme za skladanie lozeczka bo juz mnie korci od dluzszego czasu.
U mnie miesiaczka wrocila gdzies po 5 miesiacach, karmilam MM. Roznie to bywa. Moja kuzynka zaszla w ciaze jakies dwa miesiace po porodzie i nie miala jeszcze miesiaczki, teraz jest w 6 miesiacuCiasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOki już po wizycie, Marysia jest główką w dół i waży 1340g 😍 przepływy, łożysko, wody wszystko dobrze 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:57
Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Pestkkaa, Milka1991, iwwk, Paula_071, Izka37, MaMaMi83, puszek369, 4me, PatkaPP, Fikus, kama2784, Chusy, Nistera, Veri, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
te podkładki na wc są super wzięłam 2 opakowania.
Muszę dokupić pampki bo mam tylko 10 x dada oraz jakiś atomizer, żeby rozrobić tantum rosa.
Aa i wyparzyć laktator + smoczki.. ile tych rzeczy jest - szok! Oddzielnie robię taki wór na sam poród (koszula, laczki, skarpetki, woda z dziubkiem, podkład). Oddzielnie dla Synka po narodzinach- zestawik do ubrania, pampek, podkład. Nigdy w życiu tak się dokładnie nie pakowałamtaki porządek że ho ho. Chcę mieć wszystko gotowe tak żeby tylko już spokojnie czekać.
Milka1991, Izka37, Pani Moł, Rudzik1, Nistera lubią tę wiadomość
-
Super wieści z wizyt dziewczyny
Oleander, mówił lekarz który to centyl albo jaki wiek ciążowy wychodzi z usg?próbuje się nastawić jaki mój mały będzie miał wagę w przyszłym tygodniu
Mamami, ładna waga, bo się bałam że mnie już tu zabijesz jakimś niecałym 2kg haha
Aaaa, Mi dzisiaj przyszły koszule i się przeraziłam czy serio jestem taka wielka hahawzięłam rozmiar M a wydają się takie ogromne, a po założeniu miejsce na brzuch jest ale w ramionach dobre :o jedna ale będę odsyłac bo nie podoba mi się na mnie kompletnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:25