X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie panicznie boje sie zajsc odrazu w druga ciaze:P dlatego pytalam tez kiedy dostalyscie okres bo to dla mnie taki wykladnik ciaza lub jej brak a jak nie bede go miala to ciagle bede myslala ze znowu:D i w sumie to jedyny plus okresu bo jednak mysl ze nie miala bym go jeszcze z rok jest bardzo pozytywna:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia, ja przed przyjęciem do szpitala byłam z tym pogodzona od 2 tygodni, znałam diagnozę swoje przepłakałam i chciałam iść dalej. Różne nastroje potem temu towarzyszły, było ciężko, burza hormonów, nawet zastanawiałam się, czy jestem normalna skoro tak szybko mam na to ochotę i może powinnam leżeć pod kołdrą i tylko płakać. Jednak wiem, że wszystko ze mną w porządku, po prostu każdy przeżywa to na swój sposób.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ago, a próbowaliście wcześniej z grą wstępną, jakieś dotykanie itd.? Mi na nawilżenie i rozluźnienie pomaga wcześniejsze mizianie, bez tego to teraz nie przejdzie. Ale pogadaj z ginekologiem, może są jakieś nawilżacze, których można w ciąży używać i trochę sobie pomóc.

Pani Moł ja mam datę wypłaty zawsze wpisaną, ostatnio decyzja pojawiła się tydzień od wpłynięcia zwolnienia, a data wypłaty 3 dni po tym.

Oleander dokładnie, brakuje tej mobilności strasznie, ruchy są ograniczone co mnie bardzo irytuje, bo też zawsze było szaleństwo :P
    Pisałam już wcześniej że z nawilżeniem jest ok, u nas zawsze jest gra wstępna, mój mówi że on nic nie czuje aby tyle że jest mokro ale ja niestety odczuwam dyskomfort jakbym miała tam wszystko napuchnięte...

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Nistera właśnie miałam o to pytać. Ciekawa jestem jak to będzie i kiedy po porodzie można albo kiedy wracają chęci?
    Oj ja po porodzie to dluuugo nie mialam ochoty. Chyba dopiero pk 3-4mc.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam wrócić do tabletek anty. Przed ciąża brałam i mam zamiar po porodzie brać oczywiście już nie te co wcześniej bo teraz będę musiała takie przy których można karmić piersią. To jest wygodne dla mnie bardzo i szczerze to nawet jakbym miała ich nie brać to balabym się nawet z prezerwatywa że zajdę znowu

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze maz moze sie podwiazac, wazektomia jest dozwolona w Polsce, bo jest to czesto odwracalny zabieg.

Ja po pierwszej cc zsczelam wspolzycie po 4-5 tygodniach, chociaz mowi sie zeby wytrzymać 6 tygodni czyli polog.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 Mój mąż w życiu na to sie nie zgodzi , na razie nie myślę o tym na pewno z moim Panem ginem znajdę odpowiednie dla mnie rozwiązanie .

Agao Moja droga może dlatego masz ten dyskomfort , gdyż tam wszystko się jakby powiększa , ja to już nie wiem jak mam z mężem współżyć żadna pozycja mi nie pasuje tak źle tak nie dobrze B-) , zamiast czerpać z tego przyjemność to bardziej sie zmęczę ,
    nie wiem jak mamy Dominika w Maju wypędzać jak seksić nie ma jak :-P .

• Nistera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam z powrotem po porodzie spiralę, dla mnie to jest cud techniki. Tabsy odpadają bo ja sklerotyczka i wiecznie zapomniałam je brać więc nieraz miałam cały miesiąc okres tak sobie tym brakiem konsekwencji ulatwilam życie:D
    A tak to założą nic nie czuć nie trzeba pamiętać o n8czym , tyle że miesiączki miałam obfite bardzo.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym zusem to się tak nie denerwujcie.
    Pani mol czasami zdarza się że nie ma wpisanej daty wypłaty, powinna się pojawić spokojnie w ciągu tygodnia. Ja też czasami tak mam zwłaszcza kiedy wcześniej wprowadzą L4 do komputera a minąl dopiero np tydzień od dostarczenia. Każdy oddział ZUS niestety działa po swojemu i robią jak chcą. Ja zawsze dostaje wypłatę w okolicach daty kiedy to L4 mi się kończy czyli po jakichś 3 tygodniach od dostarczenia i tak jak pisze też nie zawsze od razu data jest w wpisana.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera

Ja właśnie też teraz założę już wkładkę na 5 lat jedynie pierwsze miesiące będę brała tabletki bo po cesarce z tego co słyszałam to wkładkę mozną założyć około 6 miesięcy po operacji, ale muszę dopytać mojego lekarza jescze dokładnie jak to wygląda bo ja zawsze tabsy brałam bo planowaliśmy 3 dzieci i bez sensu byko by zakładać i wyciągać co chwila. A teraz już będą "wszyscy w domu" to spokojnie zajmę się tym tematem:)

Dawno zapomniany temat

Co dziś na obiad ???? 🙂🙂🙂🤔🤔

P.s od rana uszczęśliwil mnie urząd skarbowy dostałam zwrot z podatku na dzieciaki, wyczuwam kurierów z przesylkami mimo że mówiłam że już definitywnie koniec wyprawki no ale jak jest wolna gotówka hahaha

Przyszła mi dziś koszula z Italian Fashion, z kolekcji mama , bardzo fajna dobrze się układa materiał bardzo przyjemny już wisi wyprana :) wzięłam rozmiar xl że względu na obfity biust (116 cm ) ale spokojnie mogłam wziąść rozmiar L bo ta lekko luźna w ramionach ale do porodu pewnie jescze przypisuje to będzie jak ulał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 12:42

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja zakładałam zawsze taka na 2 lata i mój gin mówił że najlepiej zakładać zawsze jak jest jeszcze krwawienie albo zaraz po porodzie bo wtedy wszystko jest tam rozpulchnione i nie boli tak. No ale ja miałam SN więc faktycznie może inne wytyczne są przy CC, lepiej się dopytać.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Nie wiem nie mam pomysłów , zup mój mąż nie lubi woli mięso , wskoczę do Biedry i kotlety może usmażę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami - gratuluje :) klocek przyhamował ale i tak jest ładny duży ;) mój miał ten wymiar tydzień pózniej.
    Ja na kolejne dziecko to w cuda nie wierze i nawet nie chcemy się zabezpieczać bo szanse mamy marne - wiecie, że my przecież jesteśmy niepłodni i synek z IVF nasz mały cud :( ale chyba wrócę do tabl ze wzgl na cerę i spokoj hormonalny .. zobaczymy..

Melduje - torba do szpitala w 90% spakowana :D organizacja w woreczkach strunowych z ikea i wszystko ładnie opisane :) dokupie drugą mała torbę na rzeczy dla maluszka bo w tej ledwo się mieszczę :) najwiecej miejsca zajmują podkłady poporodowe (biorę 10) i te na łóżko .. ech :( zaraz wstawię pralkę z pieluchami (30 pieluch wypiorę) i ręcznikami, czekam jeszcze na dostawę -kocyki. Jak wszystko ogarnę o zepnie do końca to już tylko leżeć i czekać na D day ;)
    Ps. Kocham Cię Puszku ❤️

Oleander, Pani Moł, Milka1991, Izka37, PatkaPP, kama2784, Rudzik1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko super! Ja jeszcze czekam aż torba wyschnie po praniu i też będę pakować :)
    wczoraj wieczorem do mnie dotarło że poród jest nieunikniony hahahaha wiem głupie :D ale dopiero zdałam sobie z tego sprawę że to na prawde przede mną :D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ciacho nie próznujesz gratulacje :) jescze trochę i będzie "mission complete" i pozostanie nic tylko czekać :)

Ja już wspomniałam wczoraj że też już mam wszystko wyprane, wyprasowane, dzień przed szpitalem rozlozymy łóżeczko ubierxemy pościele i wyciagniemy wózek z kartona, przyszukuje nosidełko i rzeczy na wyjście dla syna, bo ja wyjdę w tym w czym przyjadę , a torbę sobie spakuje na koniec marca po wizycie u doktorka ,klapki wczoraj przyszły, koszula dzisiaj już wyprana, zostaje mi kupić nową szczoteczke do zębów i gabke do mycia :)A nakładki na sedes są po 4 zł w Rosmanie, A i na początku kwietnia kupię jakiś zapas pampersow wrzucę do szafy żeby z tym też spokój już był :)

Zastanawiam się czy już na następnej wizycie pobierze mi wymaz do GBS to będzie 34 tydzień czy jeszcze i będzie czekał hmmm

Aaaaa i kupić małe wody z dziobkiem ! Muszę to zrobić choćby dziś bo na bank o tym zapomnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:35

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ciasteczko super! Ja jeszcze czekam aż torba wyschnie po praniu i też będę pakować :)
    wczoraj wieczorem do mnie dotarło że poród jest nieunikniony hahahaha wiem głupie :D ale dopiero zdałam sobie z tego sprawę że to na prawde przede mną :D

A powiem Ci że to wcale nie jest głupie, bo ja mimo że to nie 1 dziecko mam tak samo... ostatnio pół dnia ryczalam bo zdałam sobie sprawę że nie ma żartów i za 6 tygodni idę pod noz i jestem przerażona 😭😭😭😭😭😭

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny <3

Wreszcie wracam do siebie! Ogarnelam dom bo wygladalo jak zoo, skonczylam pranie i chyba sie wezme za skladanie lozeczka bo juz mnie korci od dluzszego czasu.

U mnie miesiaczka wrocila gdzies po 5 miesiacach, karmilam MM. Roznie to bywa. Moja kuzynka zaszla w ciaze jakies dwa miesiace po porodzie i nie miala jeszcze miesiaczki, teraz jest w 6 miesiacu :P

Ciasteczko777, PatkaPP lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki już po wizycie, Marysia jest główką w dół i waży 1340g 😍 przepływy, łożysko, wody wszystko dobrze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:57

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Pani Moł, Pestkkaa, Milka1991, iwwk, Paula_071, Izka37, MaMaMi83, puszek369, 4me, PatkaPP, Fikus, kama2784, Chusy, Nistera, Veri, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D te podkładki na wc są super wzięłam 2 opakowania.
    Muszę dokupić pampki bo mam tylko 10 x dada oraz jakiś atomizer, żeby rozrobić tantum rosa.
    Aa i wyparzyć laktator + smoczki.. ile tych rzeczy jest - szok! Oddzielnie robię taki wór na sam poród (koszula, laczki, skarpetki, woda z dziubkiem, podkład). Oddzielnie dla Synka po narodzinach- zestawik do ubrania, pampek, podkład. Nigdy w życiu tak się dokładnie nie pakowałam :D taki porządek że ho ho. Chcę mieć wszystko gotowe tak żeby tylko już spokojnie czekać.

Milka1991, Izka37, Pani Moł, Rudzik1, Nistera lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści z wizyt dziewczyny :D

Oleander, mówił lekarz który to centyl albo jaki wiek ciążowy wychodzi z usg? :D próbuje się nastawić jaki mój mały będzie miał wagę w przyszłym tygodniu :D

Mamami, ładna waga, bo się bałam że mnie już tu zabijesz jakimś niecałym 2kg haha :D

Aaaa, Mi dzisiaj przyszły koszule i się przeraziłam czy serio jestem taka wielka haha :D wzięłam rozmiar M a wydają się takie ogromne, a po założeniu miejsce na brzuch jest ale w ramionach dobre :o jedna ale będę odsyłac bo nie podoba mi się na mnie kompletnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:25

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ