X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dziewczyny na L4 - pytanie takie mam jesli korzystacie z ZUS PUE - czy po decyzji od razu macie date wyplaty wyznaczoną?? Bylam przekonana, że od razu to info się będzie pojawialo, a tu dla 3 kolejnych zwolnien nie ma podanych dat (ostatni hajs od pracodawcy w styczniu, a tu juz polowa marca) i nie wiem czy cos tu jest nie tak, bo te rubryczki w PUE z datą wyplaty są puste.

Może przedzwon do zusu i zapytaj czy pracodawca do wszystkich zwolnień dołączył druk z3 , bo bez tego druku będą wstrzymane wypłaty świadczenia, często pracodawcy złoża raz i myślą że spoko , a z każdym nowym zwolnieniem muszą załączać właśnie ten druk

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂🙂Dziewczyny kciuki za wizyty, dajcie znać po napewno będą same dobre wieści😁😁

Chusy
    Jak się czujesz ?? 👍👍👍

Szczęśliwa Mamusia

To bardzo dobrze że u córeczki wszystko w porządku,mam nadzieję że z wiekiem wada całkowicie zniknie i będziecie spać spokojnie :)
    A co do auta, to nie warto jadę do z nich się pozbyć żeby nie mnożyć kosztów utrzymania ? A może rozejrzeć się za czymś nowszym i sprawnym żeby stałe nie trzeba było się denerwować ? Trzymajcie się ciepło głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:31

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dziewczyny na L4 - pytanie takie mam jesli korzystacie z ZUS PUE - czy po decyzji od razu macie date wyplaty wyznaczoną?? Bylam przekonana, że od razu to info się będzie pojawialo, a tu dla 3 kolejnych zwolnien nie ma podanych dat (ostatni hajs od pracodawcy w styczniu, a tu juz polowa marca) i nie wiem czy cos tu jest nie tak, bo te rubryczki w PUE z datą wyplaty są puste.

Dzwoń na infolinie do tych złodziei i ich maltretuj. Oby nie wymyślili sobie kontroli, chociaż mnie to nie zdziwiloby... Ja dopiero kilka dni na l4.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie rozumiem o co chodzi z tymi problemami z l4, nie dostaje żadnych druków ani potwierdzeń, l4 co 3 tygodnie wysyła lekarz elektronicznie a ja mam pięknie planowo ciągle wypłate. Już się zaczęłam teraz zastanawiać czy nie powinnam gdzieś czegoś wypisywać :D teraz jedynie muszę iść po l4 do rodzinnego bo w szpitalu mi wyslali l4 do 15go marca a swojego lekarza teraz nie mam. W sumie nie wiem po co je wysyłali bo pokrylo się prawie z tym co miałam wystawione już, ZUS będzie miał tam cyrk przez te moje zwolnienia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:33

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, a wiesz może czy jak ja jestem na l4 od 5.03 i zadzwonię powiedzmy za tydzień na infolinię i zapytam o to czy są wszystkie druki, to mi udzielą odp? Bo ja tak, to bym co miesiąc dzwoniła i pytała. Póki co szefową scigalam, ona jest kochana, ale takich kwestii nie ogarnia, ma od tego księgową, a na mam złe doświadczenia z poprzedniej ciszy z księgowymi, jak to na l4 i macierzyńskie czekałam 3 miesiące :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie zbieram zobaczyc tego mojego klocka.

Oleander, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, iwwk, 4me, Veri, Milka1991, Fikus, puszek369 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane a płaci Ci pracodawca czt zus?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami-powodzenia:)!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dni śpię spokojnie do rana.
    Co do seksow, to się ostatnio wstrzymalismy, jak ta głową była tak nisko, ale się ostatnio podniosła, tylko co z tego, jak ja ciągle chora, ochotę mam ale sił już nie. Także czekam na cudowne ozdrowienie i ruszam do akcji. W głowie mam słowa kumpeli ze starej pracy, że się kochali z mężem do samego końca i miała łatwy poród haha w pierwszej ciąży praktycznie od drugiego trymestru był koniec seksu, potem po porodzie dluuuuuugo do siebie dochodziła, potem blokada psychiczną i w sumie wyszlo jakieś 9 miesięcy bez seksu :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Dziękuje ❤.

Ja to nie wiem już co to znaczy współżycie , mi już jest ciężko nie zawsze ma się też i ochotę bo się bardziej zakrąglamy , i zamiast przynosić to przyjemność to bardziej się zmęczę .

Ciasteczko , Samari Co do naszego przeklętego samochodu my go kuiliśmy w 2015 roku więc lat już ma jest z 2004 roku , jak tylko go kupilismy przynosił same nieszczęścia, w życiu nie widziałam tak pechowego samochodu . Ja chciałabym jak najszybciej się go pozbyć , i kupić może jakiś mniejszy i tańszy co do np części i utrzymania, niestety mój mąż nie chce się na to absolutnie zgodzić więc nic na to nie poradzę .

Co do wady serca naszej Ani nic tam mi Pani kardiolog nie mówiła że jej to minie z wiekiem , jak coś by się działo to wiadomo koniecznie do niej mamy też pediatrę ona nic tam nie mówi że coś jest nie tak . Przy ciąży wszystko było dobrze nie było widać tej wady , ubytku serce zdrowe jak rydz i przepływy oki , a u mnie i u męża w rodzinie nikt nie miał żadnych problemów z sercem czy wad . Po porodzie stwierdzili ten ubytek miała szmery w sercu i była pod stałą konsultacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:51

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Ja to w ogóle nie rozumiem o co chodzi z tymi problemami z l4, nie dostaje żadnych druków ani potwierdzeń, l4 co 3 tygodnie wysyła lekarz elektronicznie a ja mam pięknie planowo ciągle wypłate. Już się zaczęłam teraz zastanawiać czy nie powinnam gdzieś czegoś wypisywać :D teraz jedynie muszę iść po l4 do rodzinnego bo w szpitalu mi wyslali l4 do 15go marca a swojego lekarza teraz nie mam. W sumie nie wiem po co je wysyłali bo pokrylo się prawie z tym co miałam wystawione już, ZUS będzie miał tam cyrk przez te moje zwolnienia :D
    A Twoj pracodawca to powyżej 200 osob zatrudnia? Bo jesli tak to płaci Ci zakład pracy i sam sie z zusem rozlicza.
    Wtedy nie ma zadnych problemow, ty nic nie musisz zalatwiac a kase masz zawsze tak jak przed ciaza.
    Ja np tak mam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Samari, a wiesz może czy jak ja jestem na l4 od 5.03 i zadzwonię powiedzmy za tydzień na infolinię i zapytam o to czy są wszystkie druki, to mi udzielą odp? Bo ja tak, to bym co miesiąc dzwoniła i pytała. Póki co szefową scigalam, ona jest kochana, ale takich kwestii nie ogarnia, ma od tego księgową, a na mam złe doświadczenia z poprzedniej ciszy z księgowymi, jak to na l4 i macierzyńskie czekałam 3 miesiące :/

ZUS na wypłatę zwolnienia ma 30 dni od jego wpłynięcia i to na każde jedno niestety, załóż sobie platformę pue ZUS żeby monitorować jak sytuacja wygląda, w sumie pracodawca powinien niezwłocznie od wpłynięcia zwolnienia uzupełnić.dokumentacje o.druk z3 którą właśnie potwierdza twoje zatrudnienie i uprawnienie do świadczen ale wiesz jak to praktyce wygląda... jeśli kadry terminowo wysyłają dokumentację to myślę że jeśli zadzwonisz tak po 20.03( około 14 dni od wpłynięcia l4 do pracodawcy) i zapytasz o ewentualny termin wypalty i o to czy kady dostarczyly dokumenty to muszą ci udzielić informacji żadnej łaski nie robią.

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, zdjęcia robił standardowe pomiarów. Nie prosiliśmy o 3d. Dopiero na koniec jak pytał się czy mamy jakieś pytania. To spytaliśmy co z łożyskiem bo ostatnio było brzeznie przodujące. On na to że hmm.. zaraz spojrzy. I męczył i sprawdzał długo. Na koniec powiedział że faktycznie jest trochę blisko i tyle. Wiem że to tylko wizyta prenatalna, mój prowadzący powinien więcej na ten temat powiedzieć, ale on milczy.. nie mówi kompletnie nic o tym. Raz zaraz po drugim prenatalnych jak go o to zapytaliśmy to stwierdził że już nie jest tak blisko. Więc nie wiem czy on jest w stanie coś więcej powiedzieć bo decyzja i tak prowadzącego. Ale podpytać zawsze możesz.

Szczęśliwa Mamusia trzymam kciuki za Anię, aby na kolejnej wizycie okazało się że jest wszystko dobrze. A co do auta, niestety czasami tak się trafi. My też mieliśmy takie auto, dwa lata wytrzymaliśmy bo ciagle coś w nim się psuło, nie dość że było to nasze pierwsze auto. Teraz mamy od prawie dwóch lat inne i to jest niebo a ziemia. Powodzenia

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A Twoj pracodawca to powyżej 200 osob zatrudnia? Bo jesli tak to płaci Ci zakład pracy i sam sie z zusem rozlicza.
    Wtedy nie ma zadnych problemow, ty nic nie musisz zalatwiac a kase masz zawsze tak jak przed ciaza.
    Ja np tak mam ;)

4 me
    O jedno zero za.duzo napisałaś :) powyżej 20 pracowników jak zatrudnia , ja też mam tak samo że płaci mi pracodawca który sam rozlicza się z zusem A ja wypłatę zawsze mam tak jak moja zakładowa czyli ostatniego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Może przedzwon do zusu i zapytaj czy pracodawca do wszystkich zwolnień dołączył druk z3 , bo bez tego druku będą wstrzymane wypłaty świadczenia, często pracodawcy złoża raz i myślą że spoko , a z każdym nowym zwolnieniem muszą załączać właśnie ten druk
    No wlasnie najpierw pracodawca nie wysylal i wtedy ZUS w ogole nic nie mial wprowadzone z obecnej ciąży, w ogole zwoonienia nie widzieli. Ja narobilam troszkę rabanu u pracodawcy, to się z tydzień zbierali ale w koncu to wszystko poslali. Teraz jak świr co 2 tyg po wizytach wysylam dyrowi przypominajkę o wysłaniu tego z3. No a w platformie pue mam wyszczególnione ze swiadczenie jest przyznane za 3 kolejne zwolnienia (4 jeszcze niewidoczne), ale bez dat wyplaty. Echhhh biednemu zawsze wiatr w oczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia - az sie smutno robi, ze coreczka tak musi przeżywać dotkliwie te kontrole. Oby bylo tylko lepiej, przekaż jej buziaki od ciotek - Majówek! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:23

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksow mam tak samo jak Oleander. Niby wszystko fajnie ale czuje sie jak babcia 80 letnia a moze i taka byla by bardziej zwawsza:P ogolnie denerwuje mnie to ze dysze zlapac oddechu nie moge przez to szybko kończymy a i ogolnie wszystko bardziej ukrwione to i szybciej o przyjemnosc:P po za tym maz wraca padniety ostatnio to zasypia w ubraniu..

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Szczesliwa Mamusia - az sie smutno robi, ze coreczka tak musi przeżywać dotkliwie te kontrole. Oby byki tylko lepiej, przekaż jej buziaki od ciotek - Majówek! :*

Dziękuję ❤❤.

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo seksu to u mnie jest książkowo. Mam dużo większą ochotę od początku ciąży a doznania nieziemskie, wystarczy chwilka i już orgazm, aż czasem jestem zła bo chciałabym dłużej. Ostatnio znaleźliśmy odpowiednią pozycje bo brzuch już przeszkadzał i jest super. Praktykujemy co najmniej 2 razy w tygodniu.

Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,to już wszystko jasne :D mamy powyżej 20 pracowników więc faktycznie chyba po prostu pracodawca Mi wypłaca i dlatego nie nie ma problemu :)

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ