X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dziewczyny na L4 - pytanie takie mam jesli korzystacie z ZUS PUE - czy po decyzji od razu macie date wyplaty wyznaczoną?? Bylam przekonana, że od razu to info się będzie pojawialo, a tu dla 3 kolejnych zwolnien nie ma podanych dat (ostatni hajs od pracodawcy w styczniu, a tu juz polowa marca) i nie wiem czy cos tu jest nie tak, bo te rubryczki w PUE z datą wyplaty są puste.

Może przedzwon do zusu i zapytaj czy pracodawca do wszystkich zwolnień dołączył druk z3 , bo bez tego druku będą wstrzymane wypłaty świadczenia, często pracodawcy złoża raz i myślą że spoko , a z każdym nowym zwolnieniem muszą załączać właśnie ten druk

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🙂🙂Dziewczyny kciuki za wizyty, dajcie znać po napewno będą same dobre wieści😁😁

Chusy
    Jak się czujesz ?? 👍👍👍

Szczęśliwa Mamusia

To bardzo dobrze że u córeczki wszystko w porządku,mam nadzieję że z wiekiem wada całkowicie zniknie i będziecie spać spokojnie :)
    A co do auta, to nie warto jadę do z nich się pozbyć żeby nie mnożyć kosztów utrzymania ? A może rozejrzeć się za czymś nowszym i sprawnym żeby stałe nie trzeba było się denerwować ? Trzymajcie się ciepło głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:31

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Dziewczyny na L4 - pytanie takie mam jesli korzystacie z ZUS PUE - czy po decyzji od razu macie date wyplaty wyznaczoną?? Bylam przekonana, że od razu to info się będzie pojawialo, a tu dla 3 kolejnych zwolnien nie ma podanych dat (ostatni hajs od pracodawcy w styczniu, a tu juz polowa marca) i nie wiem czy cos tu jest nie tak, bo te rubryczki w PUE z datą wyplaty są puste.

Dzwoń na infolinie do tych złodziei i ich maltretuj. Oby nie wymyślili sobie kontroli, chociaż mnie to nie zdziwiloby... Ja dopiero kilka dni na l4.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle nie rozumiem o co chodzi z tymi problemami z l4, nie dostaje żadnych druków ani potwierdzeń, l4 co 3 tygodnie wysyła lekarz elektronicznie a ja mam pięknie planowo ciągle wypłate. Już się zaczęłam teraz zastanawiać czy nie powinnam gdzieś czegoś wypisywać :D teraz jedynie muszę iść po l4 do rodzinnego bo w szpitalu mi wyslali l4 do 15go marca a swojego lekarza teraz nie mam. W sumie nie wiem po co je wysyłali bo pokrylo się prawie z tym co miałam wystawione już, ZUS będzie miał tam cyrk przez te moje zwolnienia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:33

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, a wiesz może czy jak ja jestem na l4 od 5.03 i zadzwonię powiedzmy za tydzień na infolinię i zapytam o to czy są wszystkie druki, to mi udzielą odp? Bo ja tak, to bym co miesiąc dzwoniła i pytała. Póki co szefową scigalam, ona jest kochana, ale takich kwestii nie ogarnia, ma od tego księgową, a na mam złe doświadczenia z poprzedniej ciszy z księgowymi, jak to na l4 i macierzyńskie czekałam 3 miesiące :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie zbieram zobaczyc tego mojego klocka.

Oleander, Izka37, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, iwwk, 4me, Veri, Milka1991, Fikus, puszek369 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane a płaci Ci pracodawca czt zus?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami-powodzenia:)!

ug3773sblvjhwzbs.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dni śpię spokojnie do rana.
    Co do seksow, to się ostatnio wstrzymalismy, jak ta głową była tak nisko, ale się ostatnio podniosła, tylko co z tego, jak ja ciągle chora, ochotę mam ale sił już nie. Także czekam na cudowne ozdrowienie i ruszam do akcji. W głowie mam słowa kumpeli ze starej pracy, że się kochali z mężem do samego końca i miała łatwy poród haha w pierwszej ciąży praktycznie od drugiego trymestru był koniec seksu, potem po porodzie dluuuuuugo do siebie dochodziła, potem blokada psychiczną i w sumie wyszlo jakieś 9 miesięcy bez seksu :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Dziękuje ❤.

Ja to nie wiem już co to znaczy współżycie , mi już jest ciężko nie zawsze ma się też i ochotę bo się bardziej zakrąglamy , i zamiast przynosić to przyjemność to bardziej się zmęczę .

Ciasteczko , Samari Co do naszego przeklętego samochodu my go kuiliśmy w 2015 roku więc lat już ma jest z 2004 roku , jak tylko go kupilismy przynosił same nieszczęścia, w życiu nie widziałam tak pechowego samochodu . Ja chciałabym jak najszybciej się go pozbyć , i kupić może jakiś mniejszy i tańszy co do np części i utrzymania, niestety mój mąż nie chce się na to absolutnie zgodzić więc nic na to nie poradzę .

Co do wady serca naszej Ani nic tam mi Pani kardiolog nie mówiła że jej to minie z wiekiem , jak coś by się działo to wiadomo koniecznie do niej mamy też pediatrę ona nic tam nie mówi że coś jest nie tak . Przy ciąży wszystko było dobrze nie było widać tej wady , ubytku serce zdrowe jak rydz i przepływy oki , a u mnie i u męża w rodzinie nikt nie miał żadnych problemów z sercem czy wad . Po porodzie stwierdzili ten ubytek miała szmery w sercu i była pod stałą konsultacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:51

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Ja to w ogóle nie rozumiem o co chodzi z tymi problemami z l4, nie dostaje żadnych druków ani potwierdzeń, l4 co 3 tygodnie wysyła lekarz elektronicznie a ja mam pięknie planowo ciągle wypłate. Już się zaczęłam teraz zastanawiać czy nie powinnam gdzieś czegoś wypisywać :D teraz jedynie muszę iść po l4 do rodzinnego bo w szpitalu mi wyslali l4 do 15go marca a swojego lekarza teraz nie mam. W sumie nie wiem po co je wysyłali bo pokrylo się prawie z tym co miałam wystawione już, ZUS będzie miał tam cyrk przez te moje zwolnienia :D
    A Twoj pracodawca to powyżej 200 osob zatrudnia? Bo jesli tak to płaci Ci zakład pracy i sam sie z zusem rozlicza.
    Wtedy nie ma zadnych problemow, ty nic nie musisz zalatwiac a kase masz zawsze tak jak przed ciaza.
    Ja np tak mam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Samari, a wiesz może czy jak ja jestem na l4 od 5.03 i zadzwonię powiedzmy za tydzień na infolinię i zapytam o to czy są wszystkie druki, to mi udzielą odp? Bo ja tak, to bym co miesiąc dzwoniła i pytała. Póki co szefową scigalam, ona jest kochana, ale takich kwestii nie ogarnia, ma od tego księgową, a na mam złe doświadczenia z poprzedniej ciszy z księgowymi, jak to na l4 i macierzyńskie czekałam 3 miesiące :/

ZUS na wypłatę zwolnienia ma 30 dni od jego wpłynięcia i to na każde jedno niestety, załóż sobie platformę pue ZUS żeby monitorować jak sytuacja wygląda, w sumie pracodawca powinien niezwłocznie od wpłynięcia zwolnienia uzupełnić.dokumentacje o.druk z3 którą właśnie potwierdza twoje zatrudnienie i uprawnienie do świadczen ale wiesz jak to praktyce wygląda... jeśli kadry terminowo wysyłają dokumentację to myślę że jeśli zadzwonisz tak po 20.03( około 14 dni od wpłynięcia l4 do pracodawcy) i zapytasz o ewentualny termin wypalty i o to czy kady dostarczyly dokumenty to muszą ci udzielić informacji żadnej łaski nie robią.

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, zdjęcia robił standardowe pomiarów. Nie prosiliśmy o 3d. Dopiero na koniec jak pytał się czy mamy jakieś pytania. To spytaliśmy co z łożyskiem bo ostatnio było brzeznie przodujące. On na to że hmm.. zaraz spojrzy. I męczył i sprawdzał długo. Na koniec powiedział że faktycznie jest trochę blisko i tyle. Wiem że to tylko wizyta prenatalna, mój prowadzący powinien więcej na ten temat powiedzieć, ale on milczy.. nie mówi kompletnie nic o tym. Raz zaraz po drugim prenatalnych jak go o to zapytaliśmy to stwierdził że już nie jest tak blisko. Więc nie wiem czy on jest w stanie coś więcej powiedzieć bo decyzja i tak prowadzącego. Ale podpytać zawsze możesz.

Szczęśliwa Mamusia trzymam kciuki za Anię, aby na kolejnej wizycie okazało się że jest wszystko dobrze. A co do auta, niestety czasami tak się trafi. My też mieliśmy takie auto, dwa lata wytrzymaliśmy bo ciagle coś w nim się psuło, nie dość że było to nasze pierwsze auto. Teraz mamy od prawie dwóch lat inne i to jest niebo a ziemia. Powodzenia

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A Twoj pracodawca to powyżej 200 osob zatrudnia? Bo jesli tak to płaci Ci zakład pracy i sam sie z zusem rozlicza.
    Wtedy nie ma zadnych problemow, ty nic nie musisz zalatwiac a kase masz zawsze tak jak przed ciaza.
    Ja np tak mam ;)

4 me
    O jedno zero za.duzo napisałaś :) powyżej 20 pracowników jak zatrudnia , ja też mam tak samo że płaci mi pracodawca który sam rozlicza się z zusem A ja wypłatę zawsze mam tak jak moja zakładowa czyli ostatniego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Może przedzwon do zusu i zapytaj czy pracodawca do wszystkich zwolnień dołączył druk z3 , bo bez tego druku będą wstrzymane wypłaty świadczenia, często pracodawcy złoża raz i myślą że spoko , a z każdym nowym zwolnieniem muszą załączać właśnie ten druk
    No wlasnie najpierw pracodawca nie wysylal i wtedy ZUS w ogole nic nie mial wprowadzone z obecnej ciąży, w ogole zwoonienia nie widzieli. Ja narobilam troszkę rabanu u pracodawcy, to się z tydzień zbierali ale w koncu to wszystko poslali. Teraz jak świr co 2 tyg po wizytach wysylam dyrowi przypominajkę o wysłaniu tego z3. No a w platformie pue mam wyszczególnione ze swiadczenie jest przyznane za 3 kolejne zwolnienia (4 jeszcze niewidoczne), ale bez dat wyplaty. Echhhh biednemu zawsze wiatr w oczy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa Mamusia - az sie smutno robi, ze coreczka tak musi przeżywać dotkliwie te kontrole. Oby bylo tylko lepiej, przekaż jej buziaki od ciotek - Majówek! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:23

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksow mam tak samo jak Oleander. Niby wszystko fajnie ale czuje sie jak babcia 80 letnia a moze i taka byla by bardziej zwawsza:P ogolnie denerwuje mnie to ze dysze zlapac oddechu nie moge przez to szybko kończymy a i ogolnie wszystko bardziej ukrwione to i szybciej o przyjemnosc:P po za tym maz wraca padniety ostatnio to zasypia w ubraniu..

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Szczesliwa Mamusia - az sie smutno robi, ze coreczka tak musi przeżywać dotkliwie te kontrole. Oby byki tylko lepiej, przekaż jej buziaki od ciotek - Majówek! :*

Dziękuję ❤❤.

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo seksu to u mnie jest książkowo. Mam dużo większą ochotę od początku ciąży a doznania nieziemskie, wystarczy chwilka i już orgazm, aż czasem jestem zła bo chciałabym dłużej. Ostatnio znaleźliśmy odpowiednią pozycje bo brzuch już przeszkadzał i jest super. Praktykujemy co najmniej 2 razy w tygodniu.

Ciasteczko777, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A,to już wszystko jasne :D mamy powyżej 20 pracowników więc faktycznie chyba po prostu pracodawca Mi wypłaca i dlatego nie nie ma problemu :)

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ