Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez nie chciala bym zebu mąż mial na glowie pranie ciuszków jak bede w szpitalu. I tak bedzie mial duzo na glowie, praca, synek, my w szpitalu to pranie wole teraz ogarnąć. Mam coraz wiecej kiepskich dni wiec nie chce z tym czekac ale ja juz 32 tydzien to mam ciut mniej czasu niz dziewczyny z terminem na koniec maja.
-
nick nieaktualny
-
puszek369 wrote:Zależy od lekarza, lepiej zrobić nowa, oznaczyc chociaż jedną. Też miałam książeczke dawcy na panieńskie i nie zaakceptowal mi jej lekarz.
Czyli to musi byc jakies specjalnie badanie na krew czy poprostu badanie na grupie krwi?slodka100 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, my po badaniu. Wszystko jest w porządku, przepływy, serduszko ok. Łożysko cały czas blisko szyjki, ale nie jest że nachodzi czy brzeznie przoduje. Córeczka pozostanie córeczką. Nic się tam raczej nie schowało. Waży 1600g
Dziś też wstawiłam pierwsze pranie ubranek. Powoli zaczyna coś się kulać do przodu. Aktualnie też mam takie dni że w jeden dzień mogę ruszyć wszystko, a nastepnego ledwo się ruszam. Więc wolałam zacząć teraz, co prawda malowanie pokoiku jeszcze przed nami, ale pochowany do worków i wyniose do innego pokoju.
A oto przedstawiam Wam Zosię
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99a79eb5481e.jpg
Rudzik1, iwwk, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Chusy, Oleander, kama2784, Nistera, Fikus, Veri, puszek369, Milka1991, Pani Moł, slodka100, Kruszynka91 lubią tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Kupiłam żelazko, tego philipsa, jeszcze prawie stówe przecenione
Oczywiście musiałam poprasować na próbę i jest świetne!
Dzięki dziewczyny za pomoc w wyborze
Widzę, że większość z Nas dopadają coraz to słabsze dni. Teraz już ciężko coś zaplanować, bo nie wiadomo jak z samopoczuciem będzie. Ja chcę teraz każdy lepszy dzień wykorzystać, żeby w te słabe tylko leżeć. Co do prasowania ciuszków to też wolę żeby ta przyjemność mi przypadła, lubię prasować świeżo ściągnięte pranie, wtedy tak pięknie pachnie -
nick nieaktualnyNo ale to fakt że jak ktoś ma termin na koniec maja to ma.w sumie dobre 2
Miesiące A nawet 2.5 miesiącadziś mi przyszły klapki,biustonosz,koszula w drodze , wanienke zamówiłam.dzisiaj od innego sprzedawcy jak to wszystko przyjdzie to zamykam temat wyprawki dokupić gabke i szczoteczke.do zębów i po wizycie na koniec marca pakuje do szpitala bo kwiecień będę siedzieć jak na bombie....
-
Dziewczynki stał się cud, zostalam wypisana do domku,zagrożenie przedwczesnym porodem oczywiście jest, ale lekarze zrobili wszystko co mogli na tą chwilę, sterydy dali, skurcze się wyciszyly, szyjka i rozwarcie nie zmieniło się od poprzedniego badania toteż mogę leżeć w domu. Jestem przeszczesliwa bo znowu mam moja kochana córcie przy sobie
Teraz to już musi być dobrze!
Oleander, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Nistera, aktyde85, Fikus, Veri, Rudzik1, PatkaPP, puszek369, Ciasteczko777, Milka1991, 4me, Pani Moł, slodka100, Kruszynka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:Patka super Zosia, w angeliusie byłaś?
łożysko blisko, Ale na tyle daleko ze możesz rodzić naturalnie?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PatkaPP wrote:Tak, w Angeliusie. Niestety tego lekarz nie powiedział. Za dwa tygodnie mam wizytę u swojego prowadzącego. Chcę się go oto dopytać. A ostatnio też dziwną rzecz powiedział jak ustalaliśmy terminy kolejnych wizyt, że ostatnia 25.04 a potem zobaczymy kiedy się położymy. (Termin mam na 18.05) Wyglądało to na to że myśli nad cc. Jeszcze nie rozmawialiśmy o porodzie. Ale mi cały czas w głowie sn. Więc im coraz bliżej porodu tym się zastanawiam. Muszę go w końcu zaatakować o to.
-
Któraś jeszcze cierpi na bezsenność? Usunęłam przed 23 na 15 minut, wstałam do toalety i do tej pory spać nie mogę. Masakra jakaś. Nie wiem co z sobą zrobić hehe, chce mi się spać, ale żadna pozycja nie odpowiada, bo młoda zaczyna gdzies uściskać i chodzę jak głupia po domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 00:53
-
Aktyde, łożysko przodujące lub brzeznie przodujące jest wskazaniem do cc.
Jestem w ciąży średniego ryzyka ze względu na leczoną niepłodność. Na wcześniejszych badaniach prenatalnych łożysko było brzeznie przodujące, lekko się podniosło, ale dalej jest nisko.
Więc zobaczymy co mój prowadzący powie na następnej wizycie.aktyde85 lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
iwwk wrote:Któraś jeszcze cierpi na bezsenność? Usunęłam przed 23 na 15 minut, wstałam do toalety i do tej pory spać nie mogę. Masakra jakaś. Nie wiem co z sobą zrobić hehe, chce mi się spać, ale żadna pozycja nie odpowiada, bo młoda zaczyna gdzies uściskać i chodzę jak głupia po domu
Iwwk, udało się Tobie zasnąć, budzilas się jeszcze?
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
PatkaPP wrote:Aktyde, łożysko przodujące lub brzeznie przodujące jest wskazaniem do cc.
Jestem w ciąży średniego ryzyka ze względu na leczoną niepłodność. Na wcześniejszych badaniach prenatalnych łożysko było brzeznie przodujące, lekko się podniosło, ale dalej jest nisko.
Więc zobaczymy co mój prowadzący powie na następnej wizycie.
U mnie brzeżnie przodujace tylko 4 mm odsuniete od ujscia. Dr powiedziała że nie zaryzykuje sn. Do tego jeszcze skierowali mnie do poradni patologii ciąży do obserwacji czy lozysko nie wrasta w blizne po cięciu.
Znajoma mogla rodzic sn przy brzeżnie przodującym gdy odsunelo sie od ujscia na 2 cm. Jesli zalezy ci na sn pytaj lekarza jaka jest bezpieczna odleglosc zebys mogla spróbować.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Mamami, dzięki za info i sugestie. Miałam też trzy laparoskopię na jajnikach i ostatnio zaczęłam się też zastanawiać czy to aby nie jest przeciwskazaniem do sn. No cóż uzbroić się w cierpliwość i czekać do kolejnej wizyty za dwa tygodnie. Może się czegoś dowiem 😉
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️