X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chciala bym zebu mąż mial na glowie pranie ciuszków jak bede w szpitalu. I tak bedzie mial duzo na glowie, praca, synek, my w szpitalu to pranie wole teraz ogarnąć. Mam coraz wiecej kiepskich dni wiec nie chce z tym czekac ale ja juz 32 tydzien to mam ciut mniej czasu niz dziewczyny z terminem na koniec maja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi i tak na kwiecień zostanie pranie wozka i fotelika. Z tym czekam na ładna pogodę zeby na słońce wystawic. Zakupy jeszcze tez nie skonczone ale to rozkladam sobie na wyplaty zeby w jeden miesiac calej nie wydac hehe.

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Zależy od lekarza, lepiej zrobić nowa, oznaczyc chociaż jedną. Też miałam książeczke dawcy na panieńskie i nie zaakceptowal mi jej lekarz.

Czyli to musi byc jakies specjalnie badanie na krew czy poprostu badanie na grupie krwi?

slodka100 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grupa krwi :) ja mam krew kartę, czyli dwa razy oznaczona, więc jest potwierdzona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:46

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Grupa krwi :)
    A no to spoko. Dzieki! Odbiore dowodzik i zrobie.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my po badaniu. Wszystko jest w porządku, przepływy, serduszko ok. Łożysko cały czas blisko szyjki, ale nie jest że nachodzi czy brzeznie przoduje. Córeczka pozostanie córeczką. Nic się tam raczej nie schowało. Waży 1600g :)
    Dziś też wstawiłam pierwsze pranie ubranek. Powoli zaczyna coś się kulać do przodu. Aktualnie też mam takie dni że w jeden dzień mogę ruszyć wszystko, a nastepnego ledwo się ruszam. Więc wolałam zacząć teraz, co prawda malowanie pokoiku jeszcze przed nami, ale pochowany do worków i wyniose do innego pokoju.
    A oto przedstawiam Wam Zosię
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99a79eb5481e.jpg

Rudzik1, iwwk, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Chusy, Oleander, kama2784, Nistera, Fikus, Veri, puszek369, Milka1991, Pani Moł, slodka100, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam żelazko, tego philipsa, jeszcze prawie stówe przecenione :) Oczywiście musiałam poprasować na próbę i jest świetne! :) Dzięki dziewczyny za pomoc w wyborze :)

Widzę, że większość z Nas dopadają coraz to słabsze dni. Teraz już ciężko coś zaplanować, bo nie wiadomo jak z samopoczuciem będzie. Ja chcę teraz każdy lepszy dzień wykorzystać, żeby w te słabe tylko leżeć. Co do prasowania ciuszków to też wolę żeby ta przyjemność mi przypadła, lubię prasować świeżo ściągnięte pranie, wtedy tak pięknie pachnie :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to fakt że jak ktoś ma termin na koniec maja to ma.w sumie dobre 2
    Miesiące A nawet 2.5 miesiąca :) dziś mi przyszły klapki,biustonosz,koszula w drodze , wanienke zamówiłam.dzisiaj od innego sprzedawcy jak to wszystko przyjdzie to zamykam temat wyprawki dokupić gabke i szczoteczke.do zębów i po wizycie na koniec marca pakuje do szpitala bo kwiecień będę siedzieć jak na bombie....

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka super Zosia, w angeliusie byłaś? :D łożysko blisko, Ale na tyle daleko ze możesz rodzić naturalnie? :D

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki stał się cud, zostalam wypisana do domku,zagrożenie przedwczesnym porodem oczywiście jest, ale lekarze zrobili wszystko co mogli na tą chwilę, sterydy dali, skurcze się wyciszyly, szyjka i rozwarcie nie zmieniło się od poprzedniego badania toteż mogę leżeć w domu. Jestem przeszczesliwa bo znowu mam moja kochana córcie przy sobie :D Teraz to już musi być dobrze!

Oleander, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, kama2784, Nistera, aktyde85, Fikus, Veri, Rudzik1, PatkaPP, puszek369, Ciasteczko777, Milka1991, 4me, Pani Moł, slodka100, Kruszynka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs

Super.wiadomosc! 🙂 lez,odpoczywaj i się nie stresuj napewno będzie dobrze 🙂🙂

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Patka super Zosia, w angeliusie byłaś? :D łożysko blisko, Ale na tyle daleko ze możesz rodzić naturalnie? :D
    Tak, w Angeliusie. Niestety tego lekarz nie powiedział. Za dwa tygodnie mam wizytę u swojego prowadzącego. Chcę się go oto dopytać. A ostatnio też dziwną rzecz powiedział jak ustalaliśmy terminy kolejnych wizyt, że ostatnia 25.04 a potem zobaczymy kiedy się położymy. (Termin mam na 18.05) Wyglądało to na to że myśli nad cc. Jeszcze nie rozmawialiśmy o porodzie. Ale mi cały czas w głowie sn. Więc im coraz bliżej porodu tym się zastanawiam. Muszę go w końcu zaatakować o to.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs super wiadomość!! :)
    PatkaPP jakie piękne zdjęcie 😍

PatkaPP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bips super, ze wrocilas do domku!! Tesknota za dzieckiem jest straszna!

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Tak, w Angeliusie. Niestety tego lekarz nie powiedział. Za dwa tygodnie mam wizytę u swojego prowadzącego. Chcę się go oto dopytać. A ostatnio też dziwną rzecz powiedział jak ustalaliśmy terminy kolejnych wizyt, że ostatnia 25.04 a potem zobaczymy kiedy się położymy. (Termin mam na 18.05) Wyglądało to na to że myśli nad cc. Jeszcze nie rozmawialiśmy o porodzie. Ale mi cały czas w głowie sn. Więc im coraz bliżej porodu tym się zastanawiam. Muszę go w końcu zaatakować o to.
    Czemu cc?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś jeszcze cierpi na bezsenność? Usunęłam przed 23 na 15 minut, wstałam do toalety i do tej pory spać nie mogę. Masakra jakaś. Nie wiem co z sobą zrobić hehe, chce mi się spać, ale żadna pozycja nie odpowiada, bo młoda zaczyna gdzies uściskać i chodzę jak głupia po domu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 00:53

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, łożysko przodujące lub brzeznie przodujące jest wskazaniem do cc.
    Jestem w ciąży średniego ryzyka ze względu na leczoną niepłodność. Na wcześniejszych badaniach prenatalnych łożysko było brzeznie przodujące, lekko się podniosło, ale dalej jest nisko.
    Więc zobaczymy co mój prowadzący powie na następnej wizycie.

aktyde85 lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Któraś jeszcze cierpi na bezsenność? Usunęłam przed 23 na 15 minut, wstałam do toalety i do tej pory spać nie mogę. Masakra jakaś. Nie wiem co z sobą zrobić hehe, chce mi się spać, ale żadna pozycja nie odpowiada, bo młoda zaczyna gdzies uściskać i chodzę jak głupia po domu :D
    Jak ja to rozumiem. U mnie to zazwyczaj mąż mnie gani do łóżka, całe szczęście mam czytnik książek z podświetleniem więc robię herbatę i wracam czytać do łóżka. U mnie bezsenność to przebudzenie pomiędzy 2 a 4 w nocy. Ostatnie dwie nocki takie były, dziś nocka lepsza, pewnie zmęczenie po poprzednich ;)
    Iwwk, udało się Tobie zasnąć, budzilas się jeszcze?

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP wrote:
    Aktyde, łożysko przodujące lub brzeznie przodujące jest wskazaniem do cc.
    Jestem w ciąży średniego ryzyka ze względu na leczoną niepłodność. Na wcześniejszych badaniach prenatalnych łożysko było brzeznie przodujące, lekko się podniosło, ale dalej jest nisko.
    Więc zobaczymy co mój prowadzący powie na następnej wizycie.

U mnie brzeżnie przodujace tylko 4 mm odsuniete od ujscia. Dr powiedziała że nie zaryzykuje sn. Do tego jeszcze skierowali mnie do poradni patologii ciąży do obserwacji czy lozysko nie wrasta w blizne po cięciu.
    Znajoma mogla rodzic sn przy brzeżnie przodującym gdy odsunelo sie od ujscia na 2 cm. Jesli zalezy ci na sn pytaj lekarza jaka jest bezpieczna odleglosc zebys mogla spróbować.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, dzięki za info i sugestie. Miałam też trzy laparoskopię na jajnikach i ostatnio zaczęłam się też zastanawiać czy to aby nie jest przeciwskazaniem do sn. No cóż uzbroić się w cierpliwość i czekać do kolejnej wizyty za dwa tygodnie. Może się czegoś dowiem 😉

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ