X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczelam pranie i pochowam wszystko do szuflad to w szufladach sie nie zakurzy myślę. Normalnie na półkach w szafie pewnie by sie zakurzyły. Zastanawialam sie tez czy nie za wczesnie ale jak stanelam przy zelazku i oo 5min mialam dość to upewnilam sie, ze dobrze, ze już zaczęłam. No i jakos ten pobyt w szpitalu mnie wystraszył i wole być gotowa wczesniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Ja będę prac w kwietniu ;)

Podziwiam, ja bym nie miało na to siły ale wiadomo że każdy inaczej też się czuje, mimo wszystko wiem że na końcówce jest bardzo ciężko... niech niedajboze dziecko się pośpieszy to człowiek jest w czarnej dupie i w stresie, bo różnie to może być ... u mnie było wszystko okej poszłam na kontrolę rano do gina wieczorem byłam na porodowce A w środę syn się urodził :) A dzieci też nie powinny być w sterylnych warunkach wszędzie dookola są bakterie począwszy od szpitala po kontakt z innymi ludźmi i dom :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja mam termin na 20.05, więc myślę, że tak się nie pospieszy, raczej wątpliwe w moim wypadku, ale nawet jeśli, to mój mąż też wie, jak obsługiwać pralkę ;) w ogóle to bardziej się boję, że przenoszę :/ a tego nie chce oj nie chcę...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś z Was przy porodzie, albo ma zamiar używać tens? Puszek co myślisz o tym, pomaga?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz zaczelam pranie i prasowanie, niestety stanelam w polowie przez ta cala zabawe z jelitami. Bylam dzisiaj u lekarza, wypisal mi cos przeciw biegunce i licze ze od jutra spokoj i nabiore sil. Wrocilam z +11 do +9 kg, takze plusy sa :P

Nic sie wam przez dwa miesiace nie zakurzy, nie panikujmy dziewczyny ;) Komode wystarcy przetrzec, nie trzeba sterylizowac wszystkiego. Mysle ze takie dzialanie to raczej na szkode bedzie bo przeciez noworodek i tak sie z tymi bakteriami zetknie, nie ma opcji ze nie :)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Samari, ja mam termin na 20.05, więc myślę, że tak się nie pospieszy, raczej wątpliwe w moim wypadku, ale nawet jeśli, to mój mąż też wie, jak obsługiwać pralkę ;) w ogóle to bardziej się boję, że przenoszę :/ a tego nie chce oj nie chcę...

Haha no racja kochana, ja tylko może też nad wyraz panikuje , ale jeśli donoszę to mój syn przyjdzie na świat za 6 tygodni ,kumacie to ?? Totalna masakra dla mnie że to moment i koniec ciąży...

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari daj spokoj. Jak sie dziecko pospieszy to maz ma tez dwie ręce, zeby wyprasowac :P
    Poza tym ja nie prasowalam wszystkich rzeczy pierwszemu dziecku i nic mu sie z tego powodu nie stalo...

Wiecie co w szufladach, zamkniętej szafie to chyba rzeczywiście jest inaczej. Ja mam garderobe jak łazienkę i tam mozna wejsc, wszytskie półki otwarte-no kurzy sie niemiłosiernie... Jednak poczekam z praniem do kwietnia a teraz skupie sie na zrobieniu miejsca na kosmetyki, pomalowaniu lozeczka i ostatnich wyprawach do ikei i akpolu po dzieciece rzeczy. To byłoby trudniej ogarnac gdyby nagle pojawilo sie dziecko.
    Tak czy inaczej pomoglyscie mi podjąć decyzje - hehehehe :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Używała któraś z Was przy porodzie, albo ma zamiar używać tens? Puszek co myślisz o tym, pomaga?
    Ja uzywalam i mam zamiar tym razem tez.
    Powiem tak bolalo i tak ale nie wiem jakby bolalo bez tego i wolalam nie sprawdzac. Jedno jest pewna - skupialam sie by to wlaczac przy skurczu, co troche odciagalo mysli od samego skurzczu. Hehehe

aktyde85 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoś może kontakt z Alicją ??Bo dawno nic nie pisała i się zastanawiam czy okej u niej ...

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek mam pytanko:
    Jestem w trakcie czekania na nowy dowod ( zmiana nazwiska) i co mam zrobic zeby w szpitalu nie czepiali sie o ta grupe krwi? Nowe badanie na grupe? Raz czy dwa razy?

Alicja moze byc na fejsie ale pewności nie mam

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Haha masz rację, chociaż mimo ze mój mąż złoty chłopak nie chciała bym żeby ogarniał dziecięce ciuszki , jednak spokojna glowa że zrobiłam po mojemu jest bezcenna 🙂🙂 dość roboty przy 2 dzieci będzie miał jak z nimi zostanie 😂😂😂

Ja też z tych co są z zelazkiem na bakier wyprasowalam tylko pierwszy rzut ciuszkow, kołderek,pościeli potem też nie mam nawet takiego zamiaru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:26

kama2784 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Puszek mam pytanko:
    Jestem w trakcie czekania na nowy dowod ( zmiana nazwiska) i co mam zrobic zeby w szpitalu nie czepiali sie o ta grupe krwi? Nowe badanie na grupe? Raz czy dwa razy?

Alicja moze byc na fejsie ale pewności nie mam

Ja miałam grupę krwi na panieńskie nazwisko jak rodzilam i nikt mi problemów nie robił bo tam jest pasel wpisany , chyba że teraz się przepisy zmieniły.... chociaż lekarz grupę krwi mi spisywał również z tej samej kartki którą niezmiennie jest na nazwisko panieńskie i nie kazał mi powtarzać badania ale jak się mylę to piszcie żebym i ja problemów nie miała haha :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me malz moj ma dwie rece, i owszem gdybym mu powiedziala to by poprasowal i zrobil ale pytanie JAK by to zrobil :D Niektorzy (JA.) maja swira i musza sprzatac i robic wszystko po swojemu, wiec za taka samodzielnosc sie placi i trzeba wszystko robic wczesniej :P

A rzeczwiscie jak doczytalam ze masz otwarta garderobe to inna historia. U mnie sie na otwartych polkach po tygodniu kurzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:52

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Fikus Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pranie i prasowanie będzie dopiero w kwietniu, na spokojnie bo to jeszcze duży zapas przed terminem 30 maja :) Nawet jeśli by się coś wydarzyło i bym wylądowała wcześniej w szpitalu to mój M sobie poradzi, oczywiście wolę wszystko mieć wcześniej przygotowane, ale nic mu się nie stanie jak trochę poprasuje :)

Mój plan zakłada zakup całej wyprawki do końca marca, dosłownie wszystkiego co mam na liście, tak żeby później nie trzeba było biegać po sklepach czy aptekach. Mąż też by dał sobie radę, ale wiem jak uwielbia wszelkiego rodzaju zakupy :P

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    4me malz moj ma dwie rece, i owszem gdybym mu powiedziala to by poprasowal i zrobil ale pytanie JAK by to zrobil :D Niektorzy (JA.) maja swira i musza sprzatac i robic wszystko po swojemu, wiec za taka samodzielnosc sie placi i trzeba wszystko robic wczesniej :P

A rzeczwiscie jak doczytalam ze masz otwarta garderobe to inna historia. U mnie sie na otwartych polkach po tygodniu kurzy.
    Nie no pewnie. Jakb miala możliwość to tez bym to zrobila juz teraz ale jeśli to zrobię bede musiala dwa razy to robic wiec bez sensu.
    Za to mecza mnie inne nie pozamykane sprawy wiec musze sie na nich skupic :)
    Jak odzyskam moc dzialania bo powiem Wam, ze jak przed szpitalem zaczelam sie dobrze czuc i miec sily na dzialanie to teraz taki marazm i deprecha, ze nie ogarnelam sie jeszcze dzis z niczym... Moze jutro bedzie lepszy dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 20:55

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak jest od miesiaca praktycznie.. Mam jeden dzien zapas energii, zabieram sie za cos a na drugi dzien bum.. albo grypa, albo jelitowka, albo zeby do wyrwania i tak leci tydzien po tygodniu z zyciorysu na lezeniu w lozku.

Jestem teraz tak slaba i zmeczona ze zastanawiam sie czy w ogole jeszcze bede miala lepszy dzien do porodu zeby w ogole cokolwiek w domu ogarnac.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam część rzeczy w komodzie a część w zamykanej szafie, nic się nie zakurzy :)

Kurde, narzekałam na brak ruchów a tu od 1,5 h takie intensywne ruchy, że się zaczęłam martwić w drugą stronę...

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Laski, ja poza rzeczami po starszej nie ogarnięty i, wanienka i becikiem, nie mam jeszcze nic ;) niestety ciągle choroby sprawiają, że nie mam siły nawet skupić się na jakiś zakupach :/ do tego ciągle na tapecie poszukiwania chaty i spotkania z deweloperami, zaraz się zacznie załatwianie kredytu... A w czwartek wyjeżdżam nad morze i mam nadzieję, że po powrocie już będzie i czas i siły żeby działać. Tylko żebym zdrowa była...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy od lekarza, lepiej zrobić nowa, oznaczyc chociaż jedną. Też miałam książeczke dawcy na panieńskie i nie zaakceptowal mi jej lekarz.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tens ma sens jak go założysz już w domu, na pierwsze skurcze. Jak ktoś z rozkręcona akcja przyjedzie i wtedy chce Tens to już nie pomoże :pmoim zdaniem warto spróbować:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ