X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, fajnowo, jest, sama chciałam jedna taka długa komodę ale wtedy by mi nie weszło łóżeczko haha :D albo musiałoby być po 2 stronach pokoju to średnio wygodnie :)
    Mój ma dzisiaj też bardzo spokojny dzień, co jakiś czas tylko lekko coś mnie tam smyrnie :D ale czekam cierpliwie :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander - bardzo ladnie :)

U mnie tez dzis ruchy takie se, przez moment intensywne a teraz znowu cisza-spokoj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ładniejszy ciążowy ma M - taki duży i okrągły
    Serio nawet sesji nie zrobię bo nie ma co pokazać chyba, że kupie atrapę ciążowego brzucha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ciasteczko przepraszam ale mnie rozbawilas tym 😂😂😂 napewno nie jest tak źle :) ja ci powiem coś mam +12 kg i waże 90 kg to nie wiem czy otworzyć licytację kto da więcej haha 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:28

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To juz bedzie za pozno. Jak wówczas wyprowadza starsza siostre z sypialni poczuje sie zazdrosna i odrzucona-bo czemu male bobo moze a ona nie...

Masz rację... Nie pomyślałam o tym :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nu nu - ta licytacja jest beeee ;)
    Z wagą u mnie jest na minusie- od początku ciąży (ale ja serio mam nadbagaż) tylko brakuje mi tej okrągłej, typowej piłeczki do szczęścia i chociaż kilku zdjeć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to po porodzie będziesz szczuplejsza niż przed ciąża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ciasteczko to po porodzie będziesz szczuplejsza niż przed ciąża :)
    Dokładnie - tak się zapowiada ;) i dobrze .. nie zdążyłam przed :P a liczę, że synuś pomoże zrzucić kolejne kg (karmienie, spacery i opieka). Może w końcu wrócę do wagi sprzed hashi :)
    Ufff wyniki morfo i mocz Ok :)

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Paula_071 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho noooo hashimoto robi swoje. U mnie przez 6 lat chorowania 10kg przybylo.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho noooo hashimoto robi swoje. U mnie przez 6 lat chorowania 10kg przybylo.
    U mnie to było 30 kg w rok :( do tego doszła depresja i nerwica, toksyczny (ex) mąż .. to był bardzo zły okres w moim życiu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj zakręcony dzień. Rano laboratorium, zaniosłam mocz do badania, zrobiłam morfologię tak jak doktor zleciła, a dodatkowo zrobiłam sobie jeszcze bo sama chciałam, kwas moczowy, kreatyninę, mocznik, alat i aspat pod kątem profilaktyki rzucawki z 1 ciąży.
    Wyniki super :-)
    Później byłam u dentysty, leżałam pod mikroskopem. Mam do re-endo czyli do powtórnego leczenia kanałowego szóstkę, ale nie wiadomo czy się uda, bo kanał jeden jest niedrożny :/ jak nie zadziała lek na udrożnienie który mam założony na tydzień, to niestety ząb nie do uratowania :(
    Na koniec byłam na ktg - już moje drugie w tej ciąży. Zapis super :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Nie martw się po porodzie moment zgubisz , ja z synem wazylam 97 kg jak szłam do porodu wychodziłam że szpitala to wazylam 90 kg, A po miesiącu wazylam już 78 kg... serio ktoś by powiedział że nie do wiary ale naprawdę tak było. Najmniejsza wagę miałam z córka jak szłam do porodu wazylam 84 kg A przytylam z nią 17 kg. Marzy mi się powrót do wagi sprzed trzech ciąż i nad tym będę pracować jak się ogarnę po operacji i z młodym :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wlasnie najgorzej jak sie nawarstwi więcej problemów. Zaczniesz latac za mlodym na polu to nawet nie zauwazysz jak kg beda leciec.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy tak juz pierzecie te wszystkie ubranka, nie boicie sie, ze to sie zakurzy??? Będziecie to praly jeszcze raz czy olewacie, w szafie czysto?

U mnie jest taka garderoba co do niej mozna wejsc i ja co 2 tygodnie tone kurzy sprzatam... Chyba bez sensu, zebym teraz prala... Chyba wypiore tylko zestaw awaryjny.
    Jak wy to ogarniacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubrania wypralam,wyprasowalam poukladalam i schowałam je do komody , i drugi raz już ich prac nie mam zamiaru komoda jest niemalże nowa i nie zauważyłam żeby ciuchy się w niej kurzyly bo swoje.ciuchy też w niej mam :) A nawet jeśli to przecież dziecku nic nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja już nie bede prać, mam w szufladach. A jak masz garderobę to możesz włożyć wyprane do pojemników/worków i też się nie zakurzy :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me ja jeszcze nic nie piore. Zaczne w kwietniu jak juz bedzie mogło wszystko ladnie schnac na polu.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie teraz sie skaplam ze moglam odkazic szuflady specjalnym srodkiem zanim wsadzilam ubranka niby nowa komoda ale bylo by bardziej sterylnie.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a Wy tak juz pierzecie te wszystkie ubranka, nie boicie sie, ze to sie zakurzy??? Będziecie to praly jeszcze raz czy olewacie, w szafie czysto?

U mnie jest taka garderoba co do niej mozna wejsc i ja co 2 tygodnie tone kurzy sprzatam... Chyba bez sensu, zebym teraz prala... Chyba wypiore tylko zestaw awaryjny.
    Jak wy to ogarniacie?

Ja będę prac w kwietniu ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :D ładniejszy ciążowy ma M - taki duży i okrągły
    Serio nawet sesji nie zrobię bo nie ma co pokazać chyba, że kupie atrapę ciążowego brzucha ;)

Właśnie w pierwszej nie robiłam, bo nie było co ;) ale teraz bym chciała, najwyżej sobie wypcham haha

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ