X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander, fajnowo, jest, sama chciałam jedna taka długa komodę ale wtedy by mi nie weszło łóżeczko haha :D albo musiałoby być po 2 stronach pokoju to średnio wygodnie :)
    Mój ma dzisiaj też bardzo spokojny dzień, co jakiś czas tylko lekko coś mnie tam smyrnie :D ale czekam cierpliwie :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander - bardzo ladnie :)

U mnie tez dzis ruchy takie se, przez moment intensywne a teraz znowu cisza-spokoj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ładniejszy ciążowy ma M - taki duży i okrągły
    Serio nawet sesji nie zrobię bo nie ma co pokazać chyba, że kupie atrapę ciążowego brzucha ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ciasteczko przepraszam ale mnie rozbawilas tym 😂😂😂 napewno nie jest tak źle :) ja ci powiem coś mam +12 kg i waże 90 kg to nie wiem czy otworzyć licytację kto da więcej haha 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:28

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To juz bedzie za pozno. Jak wówczas wyprowadza starsza siostre z sypialni poczuje sie zazdrosna i odrzucona-bo czemu male bobo moze a ona nie...

Masz rację... Nie pomyślałam o tym :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nu nu - ta licytacja jest beeee ;)
    Z wagą u mnie jest na minusie- od początku ciąży (ale ja serio mam nadbagaż) tylko brakuje mi tej okrągłej, typowej piłeczki do szczęścia i chociaż kilku zdjeć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko to po porodzie będziesz szczuplejsza niż przed ciąża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ciasteczko to po porodzie będziesz szczuplejsza niż przed ciąża :)
    Dokładnie - tak się zapowiada ;) i dobrze .. nie zdążyłam przed :P a liczę, że synuś pomoże zrzucić kolejne kg (karmienie, spacery i opieka). Może w końcu wrócę do wagi sprzed hashi :)
    Ufff wyniki morfo i mocz Ok :)

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Paula_071 lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho noooo hashimoto robi swoje. U mnie przez 6 lat chorowania 10kg przybylo.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho noooo hashimoto robi swoje. U mnie przez 6 lat chorowania 10kg przybylo.
    U mnie to było 30 kg w rok :( do tego doszła depresja i nerwica, toksyczny (ex) mąż .. to był bardzo zły okres w moim życiu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dzisiaj zakręcony dzień. Rano laboratorium, zaniosłam mocz do badania, zrobiłam morfologię tak jak doktor zleciła, a dodatkowo zrobiłam sobie jeszcze bo sama chciałam, kwas moczowy, kreatyninę, mocznik, alat i aspat pod kątem profilaktyki rzucawki z 1 ciąży.
    Wyniki super :-)
    Później byłam u dentysty, leżałam pod mikroskopem. Mam do re-endo czyli do powtórnego leczenia kanałowego szóstkę, ale nie wiadomo czy się uda, bo kanał jeden jest niedrożny :/ jak nie zadziała lek na udrożnienie który mam założony na tydzień, to niestety ząb nie do uratowania :(
    Na koniec byłam na ktg - już moje drugie w tej ciąży. Zapis super :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Nie martw się po porodzie moment zgubisz , ja z synem wazylam 97 kg jak szłam do porodu wychodziłam że szpitala to wazylam 90 kg, A po miesiącu wazylam już 78 kg... serio ktoś by powiedział że nie do wiary ale naprawdę tak było. Najmniejsza wagę miałam z córka jak szłam do porodu wazylam 84 kg A przytylam z nią 17 kg. Marzy mi się powrót do wagi sprzed trzech ciąż i nad tym będę pracować jak się ogarnę po operacji i z młodym :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho wlasnie najgorzej jak sie nawarstwi więcej problemów. Zaczniesz latac za mlodym na polu to nawet nie zauwazysz jak kg beda leciec.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy tak juz pierzecie te wszystkie ubranka, nie boicie sie, ze to sie zakurzy??? Będziecie to praly jeszcze raz czy olewacie, w szafie czysto?

U mnie jest taka garderoba co do niej mozna wejsc i ja co 2 tygodnie tone kurzy sprzatam... Chyba bez sensu, zebym teraz prala... Chyba wypiore tylko zestaw awaryjny.
    Jak wy to ogarniacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubrania wypralam,wyprasowalam poukladalam i schowałam je do komody , i drugi raz już ich prac nie mam zamiaru komoda jest niemalże nowa i nie zauważyłam żeby ciuchy się w niej kurzyly bo swoje.ciuchy też w niej mam :) A nawet jeśli to przecież dziecku nic nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja już nie bede prać, mam w szufladach. A jak masz garderobę to możesz włożyć wyprane do pojemników/worków i też się nie zakurzy :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me ja jeszcze nic nie piore. Zaczne w kwietniu jak juz bedzie mogło wszystko ladnie schnac na polu.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie teraz sie skaplam ze moglam odkazic szuflady specjalnym srodkiem zanim wsadzilam ubranka niby nowa komoda ale bylo by bardziej sterylnie.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a Wy tak juz pierzecie te wszystkie ubranka, nie boicie sie, ze to sie zakurzy??? Będziecie to praly jeszcze raz czy olewacie, w szafie czysto?

U mnie jest taka garderoba co do niej mozna wejsc i ja co 2 tygodnie tone kurzy sprzatam... Chyba bez sensu, zebym teraz prala... Chyba wypiore tylko zestaw awaryjny.
    Jak wy to ogarniacie?

Ja będę prac w kwietniu ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    :D ładniejszy ciążowy ma M - taki duży i okrągły
    Serio nawet sesji nie zrobię bo nie ma co pokazać chyba, że kupie atrapę ciążowego brzucha ;)

Właśnie w pierwszej nie robiłam, bo nie było co ;) ale teraz bym chciała, najwyżej sobie wypcham haha

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ