X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa mój syn ma czkawke, pierwszy raz haha jakie fajne uczucie 😍
    A jeszcze nie dawno pisałam Wam że nie wiem jak to jest 😁

Izka37, Oleander, iwwk, Pani Moł lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, mam pytanko-jakie polecasz biustonosze do karmienia na te nasze duże rozmiary:)? Ty pewnie masz już jakieś doświadczenie a ja szukam i szukam i nic nie moge znaleźć.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci że ja nie kupowałam specjalnych do karmienia, używałam całkiem normalnych i teraz chyba też tak zrobię. Więc niestety nie pomogę w tym temacie 😉

Izka37 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Aaaaa mój syn ma czkawke, pierwszy raz haha jakie fajne uczucie 😍
    A jeszcze nie dawno pisałam Wam że nie wiem jak to jest 😁
    Ha mój dziś rano też!! Pierwszy raz poczułam ;) mega śmieszne

Izka - ja mam giga i kupiłam kapphal

Izka37, Nistera lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wosku drugi raz, dużo mniej bolało :)
    Też słyszałam że żelazka Philips są jedne z lepszych
    Lozeczko przyszło już wow ekspresowo wczoraj Zamawialam :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho dzięki za info,ja niestety mam giga ale giga małe:))). Te wszystkie do karmienia są naprawdę dziwne dla mnie. Chyba podobnie jak Nistera zostanę przy takich jakie normalnie noszę.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb my jak syna przenieslismy do jego pokoju to spalam miesiac na podlodze na msteracu. Jak plakal to go pogłaskałam i spal dalej. Po miesiacu wróciłam do naszej sypialni. Chodzi moim zdaniem o to zeby nie pokazywać mu, ze moze w nocy przyjsc spac do rodzicow. Od grudnia spal z nami znowu bo duzo chorował i po miesiacu nie chciał wrocic do siebie. Wrocilam ze szpitala to stwierdzilam ze musze wykorzystac to ze kilka nocy spal beze mnie i juz prawie tydzien spi u siebie. Rozkladam koldry na podlodze bo juz nie mam materaca i jak zasypia to wychodze. Większość nocy spi sam ladnie a jak sie budzi i placze to sie klade na podlodze. Nie pozwalam mu w ogole do nas przychodzić. Troche dla mnie meczace ale moim zdaniem to najlepszy sposob.

• Nistera Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym odprowadzeniem to męczące strasznie A jak już pisałam ja jestem miękka matka i mi się nie chce po prostu, czasami to nawet nie wiem kiedy młody do nas przychodzi w nocy. Dla mnie to i tak jest sukces że bez gadania idzie spać do siebie i dopiero e nocy przychodzi, choć już mu mówiłam że jak Tymek będzie i zacznie w nocy płakać to będzie szybko z powrotem do siebie uciekac 😂

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:42

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś jeszcze ma na tym etapie położenie miednicowe?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Jest ciężko bo maz ma inne zdanie niż ja . Ona się rozplacze i ten Nikusia kochanie chodź zero konsekwencji jak spala w jednym pokoju to spala sama A teraz w innym chwilę u siebie potem do rana z nami dla mnie to jest nie pojęte . Często nie zgadzamy się co do wychowania dziecka . Mu jej szkoda ciągle i robi z niej malusiego bobasa czego ja nie toleruje . Tymbardziej że teraz muszę lezec plackiem i nie będę jej ciągnąć A ten podgaduje .
    Skarb jak nie bedzie zgodni w tym temacie z mezem to niestety szanse zerowe. Zapytaj sie go czy chcw spac z dwojka, kgora na zmiane bedzie go budzic juz nie dlugo... Nawet jesli teraz nie slyszy i nie wstaje do malej to orzy dwojce i jego beda budzic pare razy w nocy...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja tym razem mam juz glowke w dol. Ale w pierwszej ciazy mialam jeszcze miednicowe,przekrecil sie pozniej ale nie pamiętam niestety dokladnie kiedy. Pamietam jednak, ze go o to usilnie prosilam bo lekarz mowil, ze juz pora ;) takze chyba jeszcze nic straconego :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio główką w dół, mam nadzieję, że się nie przekręciła po tych przedwczorajszych fikańcach nocnych :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 15 mamy spotkanie z położną... mam nadzieję że się nie zawiodę. Jakoś mam ostatnio duże wymagania co do ludzi, którym mam za coś płacić i oczekuję dużo profesjonalizmu. A nie wiem czemu, czuję że to nie będzie to. A ciężko położna obecnie zalnalezc. No nic, zobaczymy, trzymajcie kciuki ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb, może oczy mu się otworzą, jak się drugi bobas pojawi i nagle dla niego zabraknie miejsca ;) tylko go czasem z sypialni nie wrzucaj, bo to ponoć pierwszy gwóźdź do trumny związku ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek ale macie jeszcze czas żeby się obróciło prawda?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Skarb, może oczy mu się otworzą, jak się drugi bobas pojawi i nagle dla niego zabraknie miejsca ;) tylko go czasem z sypialni nie wrzucaj, bo to ponoć pierwszy gwóźdź do trumny związku ;)
    To juz bedzie za pozno. Jak wówczas wyprowadza starsza siostre z sypialni poczuje sie zazdrosna i odrzucona-bo czemu male bobo moze a ona nie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:

Bede wiedziec w srode wprawdzie miednicowego nie mam.
    Ale czy poprzeczne to to samo co skośne? bo u mojej dr mialam wpisane poprzeczne a na echu skośne. Przy moim lozysku i jedno i drugie kwalifikuje sie do cięcia.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka - ja też mam male gabaryty :) mam 2 pary z h&m i dwie pary z lidla takich zupełnie miękkich i są okej - wygodniej z nimi niz ze zwyklym biustonoszem.

Puszku, u mnie na ostatniej wizycie (tydzien temu) był miednicowo ulożony Maluszek. Czekam aż zrobi zwrot, po ruchach trudno mi cokolwiek wyczaic - kica wszędzie, mam wrażenie. W poniedzialek idę znowu, może juz będzie odwrócony :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mialam plan ze 1marca jest oststeczny termin na jego powrot do swojego pokoju. 2mc przed porodem to minimum żeby nie kojarzyl, ze przez malego braciszka musi spac sam.

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ