Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMąż poprasował wczoraj ostatnie ciuszki do 68
większych na razie nie piorę, czekają w pudłach na dzidziutka, no i potem juz nie będę prasować. Dzis spróbuję po powrocie męża z pracy ogarnąć rossmanna i mogę pakować torbę
Izka37, Oleander, kama2784 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaryJane co do zaparć mogę opowiedzieć jak to było i jest u mnie... ja w pierwszej ciąży miałam problem z tym plus psychologiczny bo bardzo mnie to stresowalo jak bylam w szpitalu. Mi pomogło coś takiego jak parafina ciekla do picia, jest to nie tyle nie smaczne, ale jakbyś piła olej. Stosuje to "po swojemu" tzn duża łyżka stołowa po południu i rano po wypiciu inki ładnie sobie wszystko wyregulowalam. Jak masz problem od 4 dni to uważam, że tm czopki em powinnaś się jednak odblokować bo to już sporo dni. No i ja biorę jeszcze żelazo na niską hemoglobine co dodatkowo zatyka, pije na to syrop "ferrum lek" i to jedyny preparat który nie powoduje dodatkowych zaparć u mnie...
-
Ej dziewczyny wy tak pierzecie widzę różne rozmiary a ja tylko te najmniejsze (takie od 0m) heh pomyślałam że później zacznę prac te większe jak troszkę podrosnie bo nie mam tyle szaf żeby to chować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 09:49
-
nick nieaktualny
-
Tak zrobię, ja jako tako nie mam zaparc, były w 1 trymestrze po niedroznosci jelit a potem długie tygodnie miałam spokój. Właśnie teraz w szpitalu się zaczęlo, ja nie pójdę w innym miejscu niż w domu do toalety także w końcu po paru dniach mnie przegoniło po syropku. To chyba taka jednorazowa sytuacja teraz, zwykle co 2 dzień czy codziennie nawet chodziłam, więc spróbuję z czopkiem Jak do wieczora nic nie ruszy
Patrząc na Wasze postępy to chyba najwyższa pora jakaś komodę zamówić bo stoi karton ciuszków od siostry ale bez sensu je prac jak nawet nie ma gdzie układać
-
Wszystko Oki 1300g pośladki trochę miękka szyja, ale długa w usg
9.04,07.05,21.05,30.05 kolejne wizytyiwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Pani Moł, Milka1991, MaMaMi83, Oleander, Rudzik1, kama2784, skarb15, slodka100, Izka37, 4me, Veri, Pestkkaa, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Ej dziewczyny wy tak pierzecie widzę różne rozmiary a ja tylko te najmniejsze (takie od 0m) heh pomyślałam że później zacznę prac te większe jak troszkę podrosnie bo nie mam tyle szaf żeby to chować
Ja do 68 wyprałam i wyprasowałam bo wsumie to 56 dziecko może A nie musi nosić zależy jak duże się urodzi A jak będzie to myślę że średnio 2 tygodnie i następny rozmiar . A i tak mam wsumie wszystkiego po ok 10 szt resztę będę na bieżącą dokupywać. Na flohmarku wsumie parę rzeczy kupiłam ale większe bo nie było nic i interesującego. Brakuje mi wsumie krótkich body na lato.slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHa ha, jestem
teraz czeka mnie zmasowany atak kurierów
Byłam dziś pobrać krew i znowu żyła pękłai to w dłoni (igła wystrzeliła i zalałam podłogę). Zawsze coś
Chusy jak zdrówko??
Gratuluje udanych wizytkciuki za następne !!
Ja też nie mam ciuszków pow 68.
-
Ja jestem mniejwiecej w polowie prania ubranek do 68 ( jeszcze dwa worki zostaly ) mam dwa karyony takich 74 i 80 ale to bede prala jak juz bedzie zblizal sie czas ubrania bo naprawdę nie mam gdzie ich wsadzic hmm a moze zle ukladam? Jeszcze zostanie wyprać przescieradla rozki i kocyki. Matko ale mlody trzesie mi brzuchem a ja sie dziwie ze mi nie dobrze jak zoladek tak skopany.
A właśnie wczoraj wpadlo mi pytanie do mam juz rodzacych kiedy dostalyscie pierwszy okres po porodzie? Wiem ze jest to bardzo zróżnicowane zalezy od wielu czynnikow ale tak orientacyjnie:) -
nick nieaktualnyslodka100 wrote:Samari w sumie miałam wybrany ten co ty ale wyszły nowe kolory i wybrałam wersję satin 02 z miedzianym stelazem. Ja czekam na wypłatę męża hehe
Też ładny kolorja od początku sobie upierniczylam ten czarno złoty i mimo że oglądałam inne różne kolory to żaden mi się tak nie podobał jak ten 😂😂😂😂 i kupiłam ten A potem do męża mówię czy on nie jest za czarny hahaha
slodka100 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaryJane też tak mam, że poza domem nie mogę i jak gdzieś jesteśmy to mimo, że skręca to blokada i nawet 2-3 dni nic, dopiero w domu jest dobrze
Cieszę się, że ja prosto po przebudzeniu lecę do toalety i potem spokojnie mogę z niego wyjść hehe
U mnie pranie ciuszków będzie jak wszystko już skompletuję, opróżniłam małej jedną szufladę w sypialni, szuflada też jest w łóżeczku to tam będę trzymać to co będzie potrzebne na szybko, na początek wystarczy. W kwietniu mam nadzieję, że kupimy już mebelki i tam resztę ciuszków powsadzam, a tymczasem będę u siebie w szafie trzymać -
slodka100 wrote:Ej dziewczyny wy tak pierzecie widzę różne rozmiary a ja tylko te najmniejsze (takie od 0m) heh pomyślałam że później zacznę prac te większe jak troszkę podrosnie bo nie mam tyle szaf żeby to chować
tez nie mam zmaiaru prac tych wiekszych, tylko 56 i 62u nas kurat corka szybko wskoczyla w 63 chyba po 2 tyg
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Ja jestem mniejwiecej w polowie prania ubranek do 68 ( jeszcze dwa worki zostaly ) mam dwa karyony takich 74 i 80 ale to bede prala jak juz bedzie zblizal sie czas ubrania bo naprawdę nie mam gdzie ich wsadzic hmm a moze zle ukladam? Jeszcze zostanie wyprać przescieradla rozki i kocyki. Matko ale mlody trzesie mi brzuchem a ja sie dziwie ze mi nie dobrze jak zoladek tak skopany.
A właśnie wczoraj wpadlo mi pytanie do mam juz rodzacych kiedy dostalyscie pierwszy okres po porodzie? Wiem ze jest to bardzo zróżnicowane zalezy od wielu czynnikow ale tak orientacyjnie:)
Za szybko! hahah rodzilam na koniec maja, a okres chyba we wrzesniu, jakos po 3 miesiacach. -
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Ja jestem mniejwiecej w polowie prania ubranek do 68 ( jeszcze dwa worki zostaly ) mam dwa karyony takich 74 i 80 ale to bede prala jak juz bedzie zblizal sie czas ubrania bo naprawdę nie mam gdzie ich wsadzic hmm a moze zle ukladam? Jeszcze zostanie wyprać przescieradla rozki i kocyki. Matko ale mlody trzesie mi brzuchem a ja sie dziwie ze mi nie dobrze jak zoladek tak skopany.
A właśnie wczoraj wpadlo mi pytanie do mam juz rodzacych kiedy dostalyscie pierwszy okres po porodzie? Wiem ze jest to bardzo zróżnicowane zalezy od wielu czynnikow ale tak orientacyjnie:)