Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie też noc kiepska, najgorzej jak czytam, chodzę, albo nawet zerknę w tele to się jeszcze bardziej rozbudzam, więc w nadziei na spanko leżę jak koras bezczynnie. Tez po sisi juz zwykle kiepsko z ponownym spaniem. Dzidziutek się dlugo i mocno wiercil, dobrze, że od rana jakoś tak "normalniej" się zachowuje, choć chyba jakieś zwroty tam wykonuje - wieczorem wierzganka i wypychania czulam z obu boków, dzis już jakby ukośnie - lewa pachwina - prawe żebra. Kibicuję temu maluchowi żeby udalo się glową w dół wylądowac
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny , ja o ile dobrze w miarę zasnę to wstaje w nocy do wc i rano przed 6 lato samo..jestem.dzis jakąś przetracona. Mam dziś z młodym 1 wizytę u okulisty bo dziwnie mi ciapie oczami i nie podoba mi się to trzymajcie kciuki żeby było dobrze , po okuliscie idziemy na urodziny do chrzesnicy męża...Mam nadzieję że fizycznie dam radę....
Miłego dnia -
nick nieaktualny
-
Puszku mam pytanko. Od kilku dni puchną mi palce u dłoni. Najbardziej w nocy. Bardzo to nieprzyjemne. Poza tym mam też lekko podwyższone ciśnienie. Wczoraj 141/85. Napisałam do gina czy się niepokoić. Odpisał tylko żeby się nie denerwować i codziennie mierzyć ciśnienie 3x i zapisywać i pokazac na wizycie. Co myślisz ? To częste u kobitek na tym etapie ?
-
Milka1991 wrote:Puszku mam pytanko. Od kilku dni puchną mi palce u dłoni. Najbardziej w nocy. Bardzo to nieprzyjemne. Poza tym mam też lekko podwyższone ciśnienie. Wczoraj 141/85. Napisałam do gina czy się niepokoić. Odpisał tylko żeby się nie denerwować i codziennie mierzyć ciśnienie 3x i zapisywać i pokazac na wizycie. Co myślisz ? To częste u kobitek na tym etapie ?
Mierz ciśnienie i kiedy masz wizytę? Czy wyniki ciśnienia są zawsze na tym poziomie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 08:32
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej moje drogie
.
Wczoraj mój mąż miał wolne samochód nam się popsuł, drugi jest w remoncie
jak pech to pech , na szczęście mój mąż zreperował to nasze przeklęte nieszczęście , byliśmy też na wizycie z Anią u kardiolog naszej , akurat spała musiałam ją obudzić już wiedziała o co chodzi i miała łzy w oczach
, EKG nie dało się zrobić , echo serca no jakimś cudem się udało strasznie płakała i się wyrywała , dobrze że mój mąż ze mną był bo sama bym nie dała rady . Z sercem Ani wszystko dobrze nadal ma tą mała wadę nie zagraża to jej życiu , nie trzeba tego operować itp itd kolejna wizyta dopiero jak Ania będzie mieć trzy latka . No i witamy się już w 31 tc ❤❤.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Patka zasnęłam w końcu jakoś po 2. Siedziałam w salonie i czytałam porady na bezsenność w ciąży haha, wypiłam więc troche ciepłego mleka, opatuliłam się szlafrokiem, zawinęłam pod kołdrą i próbowałam zasnąć o dziwo chyba pomogło
Młodą chyba tez tym mlekiem ululałam, bo jakoś mniej się wierciła i nie rozpychała
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak u was ze współżyciem? Bo mój po miesiącu wrócił do domu myślałam że będzie super a tu kiepsko mam jakoś dziwnie ściśniętą pochwę nawilżenie jest ok ale przy samej szyjce to już w ogóle czuje jakbym miała napuchniętą o przyjemności to nawet nie wspomnę bo przez to czuje dyskomfort....
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Kama odpisałam Ci
Ago my mieliśmy chwilową przerwę jak stresowałam się szyjką, chyba z 2-3 tygodnie (dla mnie wieczność hehe) i też "pierwszy" raz był dziwny, myślałam, że tak już zostanie, było mega ciasno i czułam dyskomfort, suchość. No strasznie dziwnie... Nawet nie miałam za bardzo ochoty do tego wracać, ale po 2 dniach znów spróbowaliśmy, bo nie wytrzymałam i już było wszystko ok. W ogóle jak gdzieś czytam, że seks w ciąży jest mega przyjemny i są super doznania to nie wiem kto pisze takie bzdury w tych artykułach, jest ok, ale zero porównania do tego co wcześniejkama2784 lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Puszku nigdy nie miałam problemów z ciśnieniem. Teraz mierzylam i jest ok. 132/78. Moczu dawno nie robiłam. Ale zrobię w piątek. Wizyta 21.03
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
A ja to kurcze śpię jak dziecko w nocy, padlam przed 22 przed tv i tylko się z mężem przeniosłam po północy do sypialni haha
mały dalej leniwy, już w sumie 3 dzień, jak nie on, ale dam mu jeszcze trochę czasu chyba
Współżycie alleluja, u mnie te słowo nie istnieje od 17 tygodnia, najpierw łozysko przodujące, potem problemy z szyjka, teraz przy pessarze już w ogóle nie ma tematu. A z powodu tych napinan brzucha to mąż się w ogóle boi mnie dotknąć hahahah, już chce to widzieć jak to potem będzie
Mamusiu, ważne że wada nie jest jakkolwiek zagrażająca, moja siostrzenica miała takie dwie dziurki w serduszku, zniknęły całkiem po 3 urodzinach
Patka, prosiliscie o przełączanie na 3d obrazu? Robił lekarz jakieś zdjęcia? Pytam bo idę tam za tydzień na prenatalne, nie wiem czy marudzić mu coś o tym
Powodzenia na wizytach, Mamami pewnie nas zagniesz dzisiaj waga synka
Milka, to chyba wciąż nie jest jakieś niskie ciśnienie, faktycznie trzeba kontrolować często. Ja to mam zwykle z 90/60 i lekarz się cieszy zawsze hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:21
MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm no ja się mogę zgodzić że w ciąży wszystko jest tam bardziej czułe na dotyk itp, ale wkurza mnie strasznie to że nie jestem już taka mobilna i nie możemy wszystkiego, a my z tych bardziej energicznych haha więc wolę jednak seksy sprzed ciąży mimo tego mocniejszego czucia teraz
-
nick nieaktualnyJa mam zakaz na współżycie od ostatniej wizyty więc nawet o tym.nie myślę i ostatnio to żadna dla mnie przyjemność więc się w sumie cieszę że mam z tym spokój,,mąż nie koniecznie ale.jakos.trzeba sobie radzić u nas nie wiele.zostalo
Kurde coś dziś brzuch mnie boli okresowo przy biodrach i pachwianach takie ciągnięcia i ostatnio więcej śluzu.... ma ktoś coś podobnego ? Niby wszystko to jest normalne ale wiadomo wcześniejsze porody u mnie i Ja i wariuje i modlę się niech te tygodnie szybciej lecą... -
nick nieaktualnyDziewczyny na L4 - pytanie takie mam jesli korzystacie z ZUS PUE - czy po decyzji od razu macie date wyplaty wyznaczoną?? Bylam przekonana, że od razu to info się będzie pojawialo, a tu dla 3 kolejnych zwolnien nie ma podanych dat (ostatni hajs od pracodawcy w styczniu, a tu juz polowa marca) i nie wiem czy cos tu jest nie tak, bo te rubryczki w PUE z datą wyplaty są puste.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:23
-
nick nieaktualnyHej hej/ spałam bardzo dobrze (to rzadkość). W nocy męczy mnie tylko zgaga gigant ..
To tylko ja jestem jakaś niewyżyta czy cojest mega.. to mój się bardziej boi.
Czy ten sex przy długiej szyjce nie zaszkodzi?? Nie chce wywołać porodu
Szczęśliwa -cieszę się z wizyty Anioby to zupełnie przeszło z wiekiem (jest szansa?). Co do auta to przykro/ zawsze się wszystko psuje na raz - a stare macie te samochody? Może warto sprzedać i kupić coś do max 5 lat (szkoda kasy na naprawy).
Samari / kciuki i obyś spokojne przeszła ten dzień.
Milka ja nic nie puchne, ale faktycznie zrób mocz i ew próby wątrobowe z krwi. Ciśnienie mierz koniecznie.
Mamami Ty masz wizytę ?? To mega kciuki
Czekam dziś na kolejnych kurierów - w tym mega paka z gemini
Łóżeczka beda na koniec msc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:25
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia, puszek369 lubią tę wiadomość
-
Ago, a próbowaliście wcześniej z grą wstępną, jakieś dotykanie itd.? Mi na nawilżenie i rozluźnienie pomaga wcześniejsze mizianie, bez tego to teraz nie przejdzie. Ale pogadaj z ginekologiem, może są jakieś nawilżacze, których można w ciąży używać i trochę sobie pomóc.
Pani Moł ja mam datę wypłaty zawsze wpisaną, ostatnio decyzja pojawiła się tydzień od wpłynięcia zwolnienia, a data wypłaty 3 dni po tym.
Oleander dokładnie, brakuje tej mobilności strasznie, ruchy są ograniczone co mnie bardzo irytuje, bo też zawsze było szaleństwoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 09:28