WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    A propo seksu to u mnie jest książkowo. Mam dużo większą ochotę od początku ciąży a doznania nieziemskie, wystarczy chwilka i już orgazm, aż czasem jestem zła bo chciałabym dłużej. Ostatnio znaleźliśmy odpowiednią pozycje bo brzuch już przeszkadzał i jest super. Praktykujemy co najmniej 2 razy w tygodniu.
    Mam tak samo :D masakra, że tak szybko ale też xxxx razy ;) mega .. aż mi wstyd B)

Menka888 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie ma czego sie wstydzic!:D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jako takiego seksu to już z miesiąc nie ma bo mąż mówi że nie będzie hujkiem walił Helenki po głowie. Ale ostatnio jak się smyralismy to było super, moim zdaniem są mocniejsze doznania i szybciej dochodzę. Z tym że przy orgazmie to mi cały brzuch falował i nie wiem czy to dzidziuś tak się wtedy ruszal czy to były jakieś skurcze ale było to przyjemne takie łaskoczące. My używamy olejku migdałowego czystego bez żadnych dodatków i jest super.

Menka co to za pozycje znaleźliście?

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to tak szybko to ja miałam w I trymestrze, aż mi głupio było przed mężem :D Ledwo zaczęliśmy, a ja już po wszystkim haha, a częstotliwość była ogromna, bo wtedy brzuch nie zawadzał, wielka ochota, a i o szyjce w ogóle nie myślałam haha :D Ta wizja lepszego porodu dzięki regularnemu współżyciu w ciąży mnie zachęca i jak już ciąża będzie donoszona to nie ma zmiłuj, trzeba będzie działać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:52

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ale zus dopiero po 30 dniach płaci, czyli jak poszłam 5.03 na l4, to z zusu dostanę dopiero za okres jakoś od 5.04 ;) tylko zakładam, że lepiej żeby od samego początku pracodawca dostarczał te wszystkie papiery skrupulatnie. Czy jeśli jeszcze pracodawca mi płaci, to im tego z3 nie wysyła?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak sexu już od 4 tc , już zapomniałam wogole co to jest 😂 czekam niecierpliwie do 37+0 tc bo wtedy ściągają szew i będzie w końcu zielone światło 😁
    A tak z ci3kawosci bo już nie pamiętam jak to z synem było, po jakim czasie po porodzie można wrócić do współżycia?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Żeby też się chciało tak pod koniec ciąży współżyć :-P. Ja mam wielką nadzieję i przeczucie żeby Dominik do tego 16 Maja się urodził , co do płci przeczucie mnie nie myliło , więc kto wie jak to będzie z moim już 5 porodem.

Nistera Najlepiej to przez pierwszy msc po porodzie nie seksić , nie jestem specjalistą ale zdarza się że kobiety ledwo co urodziły , już w kolejnej ciąży ja zaledwie trzy miesiące po porodzie juz byłam w kolejnej ciąży także ten najlepiej to z ginem omówić i też jak coś przeczekać tzw płóg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera właśnie miałam o to pytać. Ciekawa jestem jak to będzie i kiedy po porodzie można albo kiedy wracają chęci?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po zakończonym połogu i kontroli u ginekologa jeśli uzna czy jest wszystko ok, czyli po tych 6 tygodniach, ale wiadomo, że to pewnie będzie różnie u każdej z Nas. Ja mam ogromną nadzieję, że wszystko wróci do normy :D Na pewno wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego odbędę w trakcie połogu więc to też pewnie coś pomoże :)

Moja położna poleciła globulki dopochwowe cicatridina, kojarzy któraś? Ponoć przyspieszają regenerację błony śluzowej, tylko nie wiem kiedy należy zacząć je stosować, czy jeszcze w trakcie połogu czy po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:07

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Samari, ale zus dopiero po 30 dniach płaci, czyli jak poszłam 5.03 na l4, to z zusu dostanę dopiero za okres jakoś od 5.04 ;) tylko zakładam, że lepiej żeby od samego początku pracodawca dostarczał te wszystkie papiery skrupulatnie. Czy jeśli jeszcze pracodawca mi płaci, to im tego z3 nie wysyła?

A Ty masz 1 zwolnienie dopiero ? A No to pracodawca płaci ci przez pierwsze 33 dni , to wypłatę dostaniesz normalnie w terminie twojej wypłaty , i wtedy oni sami rozliczają się z zusem poza pracownikiem, informacje ZUS ci będzie udzielał jak przejmą Cię od pracodawcy do płacenia. To teraz nie musisz dzwonić do zusu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Nistera właśnie miałam o to pytać. Ciekawa jestem jak to będzie i kiedy po porodzie można albo kiedy wracają chęci?

Ja po cesarce to miałam taka chcice po 2 tygodniach że szok, ale z racji na krwawienie do skutku doszło po około 4 tygodniach ,wiadomo delikatnie i z zabezpieczeniem ale to było jak spełnienie marzeń hahaha 😂😂😂 A po sn to nie wiem bo u mnie żaden poród nie doszedł do końca sn to może dziewczyny coś więcej powiedza

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk ja te globulki mialam przepisane po długotrwałej infekcji, jak już była wyleczona, a mnie dalej piekło i bolało i wydaje mi się że wtedy pomogły. Jeszcze inne używałam ale nie pamiętam nazwy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Zadzwoń do zusu i powiedz że na Pue nie widzisz terminów wypłat, bez problemu powinni mieć je w systemie i muszą ci udzielić informacji-to nie jest nic tajnego , lub ewentualnie zapytaj z czego wynikają opóźnia ia w płatnościach

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja najbardziej boję się chcicy po porodzie zaraz. Pamiętam jak po wyjściu ze szpitala po poronieniu i łyżeczkowaniu mnie dopadło, dosłownie od razu :/ Ledwo się powstrzymywałam, a wiadomo wszystko tam takie delikatne, to też musiałam odczekać, 3 tygodnie męczyłam się, z tego 2 krwawienia i potem jeszcze tydzień odczekaliśmy. Mąż się bał, że mnie uszkodzi, ale było na moją odpowiedzialność. W zaleceniach od lekarza dostałam, żeby tydzień-dwa się powstrzymać, także uznałam, że 3 to akurat. Dziwnie było, takie szczypanie czułam podczas orgazmu. Na kontroli później byłam u ginekolog i wszystko ładnie było zagojone. Wiem, że nie ma co porównywać do porodu, ale mam nadzieję, że chociaż do tej pierwszej kontroli u ginekologa będę miała psychiczną blokadę i nie rzucę się na męża w połogu :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Haha pociesze Cię to nie realne 😂😂😂 mi jak tylko szew zdjeli po 2 tygodniach i krwawienie po cc jest w sumie bardzo skąpe prznajmniej u mnie to mimo nie przesłanych nocy płaczu dziecka w głowie tylko miałam jedno 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja to wręcz nie chciałam współżyć jak byłam po tym zabiegu , nie docierało to do mnie za szybko to się stało miałam jakby taką blokadę musiałam najpierw pogodzić się ze stratą dziecka , a reszta jakoś sama wróciła do normy . Ja muszę na razie z ginem porozmawiać o anty i najlepszym dla mnie rozwiązaniu nie chcemy mieć już więcej dzieci 5 dzieci to i tak sporo szczęść ❤❤, rozważam tylko podwiązanie janików , nie chce wkładek domacicznych , tabletek też nie chce już raz brałam anty i nie chce proszkami się truć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Najgorszy problem jest w tym że teraz lekarze nie mogą podwiazywac... to jest niezgodne z prawem... chore wiem, bo ja po 3 cesarce to samo chciałam zrobić mimo że dzieci planowałam to teraz już nie zdecyduje się na kolejne dziecko, za duże ryzyko 3 cięcie to już ryzyko A co dopiero kolejne ciążę... I właśnie lekarz mi o tym mówił że za to mogą pójść do więzienia... masakra....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:39

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po mlody 1607g +/- 150g
    Takze na szczescie przez tydzien sie nierozszalał z tym rośnieciem.
    W kwestii lozyska:
    Podnioslo sie z 4mm do 11 mm indo naturalnego porodu potrzeba min 2 cm.
    Przeplywy i inne parametry w porządku.
    Poród 38tc.

Chusy prosze wpisac mi wizyty 26.03 i 10.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:43

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Milka1991, Izka37, Pani Moł, Paula_071, Rudzik1, kama2784, PatkaPP, Ciasteczko777, Pestkkaa, slodka100, puszek369, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A Ty masz 1 zwolnienie dopiero ? A No to pracodawca płaci ci przez pierwsze 33 dni , to wypłatę dostaniesz normalnie w terminie twojej wypłaty , i wtedy oni sami rozliczają się z zusem poza pracownikiem, informacje ZUS ci będzie udzielał jak przejmą Cię od pracodawcy do płacenia. To teraz nie musisz dzwonić do zusu :)

No ja na l4 u niej nigdy nie byłam, bo jak młoda była chora, czy ja, to ona wolała żebym zdalnie z domu cokolwiek robiła niż szła na zwolnienie ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Szczęśliwa

Najgorszy problem jest w tym że teraz lekarze nie mogą podwiazywac... to jest niezgodne z prawem... chore wiem, bo ja po 3 cesarce to samo chciałam zrobić mimo że dzieci planowałam to teraz już nie zdecyduje się na kolejne dziecko, za duże ryzyko 3 cięcie to już ryzyko A co dopiero kolejne ciążę... I właśnie lekarz mi o tym mówił że za to mogą pójść do więzienia... masakra....

O matko nawet o tym nie wiedziałam, to pozostaje mi jak coś anty lub wkładka domaciczna.

Mam taką znajomą co ma 4 dzieci i oni używali tylko prezerwatyw miała wkładkę , ale częste infekcje , plamienia , i dała sobie z tym spokój ma uczulenie na prezerwatywy i zostały jej tylko zastrzyki .

MaMaMi Super wieści ❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:48

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ