X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    A propo seksu to u mnie jest książkowo. Mam dużo większą ochotę od początku ciąży a doznania nieziemskie, wystarczy chwilka i już orgazm, aż czasem jestem zła bo chciałabym dłużej. Ostatnio znaleźliśmy odpowiednią pozycje bo brzuch już przeszkadzał i jest super. Praktykujemy co najmniej 2 razy w tygodniu.
    Mam tak samo :D masakra, że tak szybko ale też xxxx razy ;) mega .. aż mi wstyd B)

Menka888 lubi tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho nie ma czego sie wstydzic!:D

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jako takiego seksu to już z miesiąc nie ma bo mąż mówi że nie będzie hujkiem walił Helenki po głowie. Ale ostatnio jak się smyralismy to było super, moim zdaniem są mocniejsze doznania i szybciej dochodzę. Z tym że przy orgazmie to mi cały brzuch falował i nie wiem czy to dzidziuś tak się wtedy ruszal czy to były jakieś skurcze ale było to przyjemne takie łaskoczące. My używamy olejku migdałowego czystego bez żadnych dodatków i jest super.

Menka co to za pozycje znaleźliście?

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to tak szybko to ja miałam w I trymestrze, aż mi głupio było przed mężem :D Ledwo zaczęliśmy, a ja już po wszystkim haha, a częstotliwość była ogromna, bo wtedy brzuch nie zawadzał, wielka ochota, a i o szyjce w ogóle nie myślałam haha :D Ta wizja lepszego porodu dzięki regularnemu współżyciu w ciąży mnie zachęca i jak już ciąża będzie donoszona to nie ma zmiłuj, trzeba będzie działać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 10:52

Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ale zus dopiero po 30 dniach płaci, czyli jak poszłam 5.03 na l4, to z zusu dostanę dopiero za okres jakoś od 5.04 ;) tylko zakładam, że lepiej żeby od samego początku pracodawca dostarczał te wszystkie papiery skrupulatnie. Czy jeśli jeszcze pracodawca mi płaci, to im tego z3 nie wysyła?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak sexu już od 4 tc , już zapomniałam wogole co to jest 😂 czekam niecierpliwie do 37+0 tc bo wtedy ściągają szew i będzie w końcu zielone światło 😁
    A tak z ci3kawosci bo już nie pamiętam jak to z synem było, po jakim czasie po porodzie można wrócić do współżycia?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Żeby też się chciało tak pod koniec ciąży współżyć :-P. Ja mam wielką nadzieję i przeczucie żeby Dominik do tego 16 Maja się urodził , co do płci przeczucie mnie nie myliło , więc kto wie jak to będzie z moim już 5 porodem.

Nistera Najlepiej to przez pierwszy msc po porodzie nie seksić , nie jestem specjalistą ale zdarza się że kobiety ledwo co urodziły , już w kolejnej ciąży ja zaledwie trzy miesiące po porodzie juz byłam w kolejnej ciąży także ten najlepiej to z ginem omówić i też jak coś przeczekać tzw płóg .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera właśnie miałam o to pytać. Ciekawa jestem jak to będzie i kiedy po porodzie można albo kiedy wracają chęci?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po zakończonym połogu i kontroli u ginekologa jeśli uzna czy jest wszystko ok, czyli po tych 6 tygodniach, ale wiadomo, że to pewnie będzie różnie u każdej z Nas. Ja mam ogromną nadzieję, że wszystko wróci do normy :D Na pewno wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego odbędę w trakcie połogu więc to też pewnie coś pomoże :)

Moja położna poleciła globulki dopochwowe cicatridina, kojarzy któraś? Ponoć przyspieszają regenerację błony śluzowej, tylko nie wiem kiedy należy zacząć je stosować, czy jeszcze w trakcie połogu czy po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:07

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Samari, ale zus dopiero po 30 dniach płaci, czyli jak poszłam 5.03 na l4, to z zusu dostanę dopiero za okres jakoś od 5.04 ;) tylko zakładam, że lepiej żeby od samego początku pracodawca dostarczał te wszystkie papiery skrupulatnie. Czy jeśli jeszcze pracodawca mi płaci, to im tego z3 nie wysyła?

A Ty masz 1 zwolnienie dopiero ? A No to pracodawca płaci ci przez pierwsze 33 dni , to wypłatę dostaniesz normalnie w terminie twojej wypłaty , i wtedy oni sami rozliczają się z zusem poza pracownikiem, informacje ZUS ci będzie udzielał jak przejmą Cię od pracodawcy do płacenia. To teraz nie musisz dzwonić do zusu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Nistera właśnie miałam o to pytać. Ciekawa jestem jak to będzie i kiedy po porodzie można albo kiedy wracają chęci?

Ja po cesarce to miałam taka chcice po 2 tygodniach że szok, ale z racji na krwawienie do skutku doszło po około 4 tygodniach ,wiadomo delikatnie i z zabezpieczeniem ale to było jak spełnienie marzeń hahaha 😂😂😂 A po sn to nie wiem bo u mnie żaden poród nie doszedł do końca sn to może dziewczyny coś więcej powiedza

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk ja te globulki mialam przepisane po długotrwałej infekcji, jak już była wyleczona, a mnie dalej piekło i bolało i wydaje mi się że wtedy pomogły. Jeszcze inne używałam ale nie pamiętam nazwy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

Zadzwoń do zusu i powiedz że na Pue nie widzisz terminów wypłat, bez problemu powinni mieć je w systemie i muszą ci udzielić informacji-to nie jest nic tajnego , lub ewentualnie zapytaj z czego wynikają opóźnia ia w płatnościach

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja najbardziej boję się chcicy po porodzie zaraz. Pamiętam jak po wyjściu ze szpitala po poronieniu i łyżeczkowaniu mnie dopadło, dosłownie od razu :/ Ledwo się powstrzymywałam, a wiadomo wszystko tam takie delikatne, to też musiałam odczekać, 3 tygodnie męczyłam się, z tego 2 krwawienia i potem jeszcze tydzień odczekaliśmy. Mąż się bał, że mnie uszkodzi, ale było na moją odpowiedzialność. W zaleceniach od lekarza dostałam, żeby tydzień-dwa się powstrzymać, także uznałam, że 3 to akurat. Dziwnie było, takie szczypanie czułam podczas orgazmu. Na kontroli później byłam u ginekolog i wszystko ładnie było zagojone. Wiem, że nie ma co porównywać do porodu, ale mam nadzieję, że chociaż do tej pierwszej kontroli u ginekologa będę miała psychiczną blokadę i nie rzucę się na męża w połogu :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Haha pociesze Cię to nie realne 😂😂😂 mi jak tylko szew zdjeli po 2 tygodniach i krwawienie po cc jest w sumie bardzo skąpe prznajmniej u mnie to mimo nie przesłanych nocy płaczu dziecka w głowie tylko miałam jedno 😂😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja to wręcz nie chciałam współżyć jak byłam po tym zabiegu , nie docierało to do mnie za szybko to się stało miałam jakby taką blokadę musiałam najpierw pogodzić się ze stratą dziecka , a reszta jakoś sama wróciła do normy . Ja muszę na razie z ginem porozmawiać o anty i najlepszym dla mnie rozwiązaniu nie chcemy mieć już więcej dzieci 5 dzieci to i tak sporo szczęść ❤❤, rozważam tylko podwiązanie janików , nie chce wkładek domacicznych , tabletek też nie chce już raz brałam anty i nie chce proszkami się truć .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Najgorszy problem jest w tym że teraz lekarze nie mogą podwiazywac... to jest niezgodne z prawem... chore wiem, bo ja po 3 cesarce to samo chciałam zrobić mimo że dzieci planowałam to teraz już nie zdecyduje się na kolejne dziecko, za duże ryzyko 3 cięcie to już ryzyko A co dopiero kolejne ciążę... I właśnie lekarz mi o tym mówił że za to mogą pójść do więzienia... masakra....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:39

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po mlody 1607g +/- 150g
    Takze na szczescie przez tydzien sie nierozszalał z tym rośnieciem.
    W kwestii lozyska:
    Podnioslo sie z 4mm do 11 mm indo naturalnego porodu potrzeba min 2 cm.
    Przeplywy i inne parametry w porządku.
    Poród 38tc.

Chusy prosze wpisac mi wizyty 26.03 i 10.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:43

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Milka1991, Izka37, Pani Moł, Paula_071, Rudzik1, kama2784, PatkaPP, Ciasteczko777, Pestkkaa, slodka100, puszek369, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    A Ty masz 1 zwolnienie dopiero ? A No to pracodawca płaci ci przez pierwsze 33 dni , to wypłatę dostaniesz normalnie w terminie twojej wypłaty , i wtedy oni sami rozliczają się z zusem poza pracownikiem, informacje ZUS ci będzie udzielał jak przejmą Cię od pracodawcy do płacenia. To teraz nie musisz dzwonić do zusu :)

No ja na l4 u niej nigdy nie byłam, bo jak młoda była chora, czy ja, to ona wolała żebym zdalnie z domu cokolwiek robiła niż szła na zwolnienie ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Szczęśliwa

Najgorszy problem jest w tym że teraz lekarze nie mogą podwiazywac... to jest niezgodne z prawem... chore wiem, bo ja po 3 cesarce to samo chciałam zrobić mimo że dzieci planowałam to teraz już nie zdecyduje się na kolejne dziecko, za duże ryzyko 3 cięcie to już ryzyko A co dopiero kolejne ciążę... I właśnie lekarz mi o tym mówił że za to mogą pójść do więzienia... masakra....

O matko nawet o tym nie wiedziałam, to pozostaje mi jak coś anty lub wkładka domaciczna.

Mam taką znajomą co ma 4 dzieci i oni używali tylko prezerwatyw miała wkładkę , ale częste infekcje , plamienia , i dała sobie z tym spokój ma uczulenie na prezerwatywy i zostały jej tylko zastrzyki .

MaMaMi Super wieści ❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:48

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ