X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane kilka dni różnicy wychodziło już nie pamiętam ale pani doktor mówiła że jest bardzo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 15:00

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:

Mamami, ładna waga, bo się bałam że mnie już tu zabijesz jakimś niecałym 2kg haha :D

No ja tez sie balam ze zlapie jakies 2 kg ale wiesz tydzien miedzy badaniami poza tym dwoch różnych lekarzy dwa rozne aparaty usg to i waga moze sie roznic. Nastepne usg mam za 13 dni na patologii ciazy w zwiazku z tym moim lozyskiem jeszcze u innego lekarza. Takzr ja teraz juz co 2 tyg mam wizyty.
    U mnie termin przesunal sie z 25 na 15 maja i tak pani dr chce rozwiazywac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:41

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Super wiadomości z wizyty widzisz czyli już twoja córcia to nie jest taka kruszynka, ciekawe czy mój syn na wizycie dobije do 2 kg w sumie w 33+1 to chyba by było normalne ? :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja wlasnie panicznie boje sie zajsc odrazu w druga ciaze:P dlatego pytalam tez kiedy dostalyscie okres bo to dla mnie taki wykladnik ciaza lub jej brak a jak nie bede go miala to ciagle bede myslala ze znowu:D i w sumie to jedyny plus okresu bo jednak mysl ze nie miala bym go jeszcze z rok jest bardzo pozytywna:D
    Tylko pamiętaj, ze brak okresu absolutnie! nie jest wyznacznikiema, ze będziesz nieplodna. To mit, ktory powoduje te ciążę od razu jedna po drugiej ;)

Ja od razu po połogu zaczynam brac tabsy dla karmiacych. Nam juz dwojeczka wystarczy :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że wizyty udane i maluszki pięknie rosną!

Ja mam pytanie do tych co karmily lub planują karmić piersią, otóż chciałabym rozejrzeć się za jakąś odzieża do KP i chodzi mi bardziej o górne czesci garderoby, jakieś bluzki etc najlepiej takie w które będę mogła nosić też potem i nic nie mogę znaleźć! Typowe ciuchy do mam karmiących sa okropnie drogie a jak się nie uda z kp to po co mi takie a i wybór slaby. Co sądzicie o tym,gdzie szukać, może coś podpowiedzą mamy które mają w tym temacie doświadczenie bo ja w 1ciazy nie karmilam prawie wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:05

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Super, że wizyty udane i maluszki pięknie rosną!

Ja mam pytanie do tych co karmily lub planują karmić piersią, otóż chciałabym rozejrzeć się za jakąś odzieża do KP i chodzi mi bardziej o górne czesci garderoby, jakieś bluzki etc najlepiej takie w które będę mogła nosić też potem i nic nie mogę znaleźć! Typowe ciuchy do mam karmiących sa okropnie drogie a jak się nie uda z kp to po co mi takie a i wybór slaby. Co sądzicie o tym,gdzie szukać, może coś podpowiedzą mamy które mają w tym temacie doświadczenie bo ja w 1ciazy nie karmilam prawie wcale.

Karmilam 1.5 roku i nie kupowałam ani jednego stanika do karmienia i ani jednej bluzki do karmienia, nie czułam takiej potrzeby, wystarczyła bluzka na na ramkach. Zobaczę, jak będzie teraz, jak stwierdze, że mi się przyda jednak, to kupię, ale to na pewno z czasem wyjdzie, nie będę kupować na zapas.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Tylko pamiętaj, ze brak okresu absolutnie! nie jest wyznacznikiema, ze będziesz nieplodna. To mit, ktory powoduje te ciążę od razu jedna po drugiej ;)

Ja od razu po połogu zaczynam brac tabsy dla karmiacych. Nam juz dwojeczka wystarczy :)
    Teoretycznie przy kp jest metoda niepłodności laktacyjnej lamma, jednak tam nawet smoczek, czy niedostateczny czas ssania ja zaburzy😛lepiej nie ryzykować

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole odziez ciazowa i do karmienia jest kosmicznie droga.
    Dobrze ze lato idzie to bluzeczki na szelkach i jakos obskocze. Nie planuje dluzej karmic jak pol roku.
    Stanikow do karmienia przy mlodej nie uzywalam teraz kupilam bo mnie szwagierka namowila. Zalozylam i wirm ze zaloze go tylko w szpitalu w domu w takim staniku chyba by mnie sz... trafil. Dla mnie jak nie ma fiszbiny to nie stanik a niby te bezfiszbinowe sa najbardziej zalecane. Wiec szukam teraz fajnego stanika po pierwsze usztywnianego i normalnie z fiszbinami. I oczywiście nie za miliony

Znalazlam na necie kiedyś taki do karmienia, jest odpinany i usztywniany pewnie zamowie na próbę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbde56e8d409.jpg

Wogole mam wrazenie ze te staniki do karmienia to nadaja sie dla malych piersi jak juz ma sie więcej jak d to juz jest jakas masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:40

Nistera lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używałam odzieży do karmienia, biustonosze i rzeczy nosiłam normalne :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bez specjalnych ubran. Bluzka na ramiaczka sciagana pod cycek... Jak nie chcesz siedzieć taka gola okrywasz cycek i ramie od góry pieluszka i juz.
    Za to ja z kolei uzywalam stanikow do karmienia i meeega ułatwialy zycie. Bez nich sobie nie wyobrazam.

Ja zarowno w pierwszej jak i teraz kupilam sobie takie z h&m i byly naprawde fajne, wygodne i zdaly egzamin.

Podniesienie takich z fiszbinami nie dla karmiących bylo dla mnie nie do zrobienia bez rozpinania calego stanika.

https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0567532004.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzylam tez hm ale jakos mi nie leżą. Cena spoko bo 99 zl za 2 szt.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które planują kp - czy kupujecie do wyprawki butelkę? Nie wiem czy mi się przyda, czy lepiej poczekać i kupić w razie potrzeby? Nie wiem czy będę odciągnąć mleko, nie wiem czy będę miała pokarm, nic nie wiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me- napisałam Ci prv ;)
    Ciuszki ponownie poskladalam w pojemnikach w szufladach, torba dla mnie zamknięta i gotowa; rzeczy dla Synka w workach i tylko dokupie torbę :) ale jestem z siebie dumna :) teraz susze pieluchy, ost ciuszki i ręczniki.
    Tak - mam 1 butelkę marki Mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:25

• Bibs Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki o to mi chodziło jak sobie radzilyscie. Staniki to spoko.
    W sumie nie myślałam o takiej stricte do karmienia tylko jakieś bluzki rozpinane,kopertowe czy coś, zanim się zrobi lato to trochę potrwa a ja jeszcze jestem zmarzlak;) Coś się wymyśli jak będzie trzeba.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś znów wyższe ciśnienie 146/97. Dzwoniłam do gina. Na szczęście nie kazał się kłaść do szpitala. Mam jutro podjechać rano na Jego dyżurze to mi da receptę na dopegyt. Uff

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul ja kupuje, moja mloda nie chciala cycka wiec podejrzewam ze i junior bedzie mial gdzies a ja nie zamierzam za wszelka cene karmic. U mnie to chyba genetyczne, ja nie chcialam cycka moja mama wrocila po 2 miesiacach do pracy, moj mąż tez nie chcial, corka to juz wogole. Nie mam parcia na kp wiec wole miec butelkę na wszelki wypadek.

Asiul lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiul wrote:
    Dziewczyny które planują kp - czy kupujecie do wyprawki butelkę? Nie wiem czy mi się przyda, czy lepiej poczekać i kupić w razie potrzeby? Nie wiem czy będę odciągnąć mleko, nie wiem czy będę miała pokarm, nic nie wiem :D
    Ja kupiłam z Lovi. Z takiej pił mój synek. On akurat był karmiony mm i tylko butelka z Lovi nam podpasowała, a przerobiliśmy ich wiele. Teraz mam nadzieję na kp, ale w razie w butelkę kupiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:31

Asiul lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmilam i teraz tez chcw karmic piersia. Specjalnych bluzek nie kupowałam. Staniki tak, bo mega mi ulatwialy karmienie. Butelki mialam i teraz tez kupie, bo jak bede chciała wyjsc to zeby maz miał małego czym nakarmić. Wcześniej miala z aventu i teraz tez ale mysle o szklanej.
    Mamami i Oleander super, ze same dobre wiesci z wizyt! To tak optymistycznie nastraja :)
    Ja dzis intensywny dzień. Chciałam skiwrowania wziasc do lekarzy od rodzinnej ale dzikie tlumy pod gabinetem a nie kialam czasu czekać, bo fryzjiera umowuonego miałam. Zafarbowywałam w koncu włosy. Az twarz inna hehe. Jutro od rana okupuje gabinet rodzinnej.

Izka37, Asiul lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A używałyscie moze tych opakowan termicznych na gniazdko samochodowe.
    Zastanawiam sie czy kupić. Do rodzicow czy tesciow mamy daleko wiec jest to wyprawa raz dwa razy w miesiacu i pewnie takie opakoeanie by mi sie przydalo.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też specjalnych ubrań do karmienia nie będę raczej kupować, szkoda mi kasy, nie lubię wydawać na coś co może okazać się zbędne. A tak jak piszecie, ciążowe i dla matek karmiących są mega drogie i jak dla mnie brzydkie. Nawet ciążowych ubrań nie kupuję, chodzę teraz już w takich koszulkach porozciąganych haha, a spodnie lekko opuszczam i nie zapinam :D Mam nadzieję, że nie będę musiała nic na ciąże specjalnie kupować, bo to jeszcze 2,5 miesiąca i wolę garderobę uzupełnić jak już schudnę po ciąży :D Jedynie w staniki inwestuję, bo teraz miseczka E, a wcześniej B to nie miałam wyjścia. Kupuję w Esotiq na mega wyprzedażach i mogę polecić, jeden mam właśnie do karmienia, są bardzo wygodne, a i te bez funkcji odpinania można łatwo odchylić :)

atdcjw4ziax1my6y.png
‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ