Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:
Mamami, ładna waga, bo się bałam że mnie już tu zabijesz jakimś niecałym 2kg haha
No ja tez sie balam ze zlapie jakies 2 kg ale wiesz tydzien miedzy badaniami poza tym dwoch różnych lekarzy dwa rozne aparaty usg to i waga moze sie roznic. Nastepne usg mam za 13 dni na patologii ciazy w zwiazku z tym moim lozyskiem jeszcze u innego lekarza. Takzr ja teraz juz co 2 tyg mam wizyty.
U mnie termin przesunal sie z 25 na 15 maja i tak pani dr chce rozwiazywac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 14:41
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa ledwo zywa wrote:Ja wlasnie panicznie boje sie zajsc odrazu w druga ciaze:P dlatego pytalam tez kiedy dostalyscie okres bo to dla mnie taki wykladnik ciaza lub jej brak a jak nie bede go miala to ciagle bede myslala ze znowu:D i w sumie to jedyny plus okresu bo jednak mysl ze nie miala bym go jeszcze z rok jest bardzo pozytywna:D
Ja od razu po połogu zaczynam brac tabsy dla karmiacych. Nam juz dwojeczka wystarczy
-
Super, że wizyty udane i maluszki pięknie rosną!
Ja mam pytanie do tych co karmily lub planują karmić piersią, otóż chciałabym rozejrzeć się za jakąś odzieża do KP i chodzi mi bardziej o górne czesci garderoby, jakieś bluzki etc najlepiej takie w które będę mogła nosić też potem i nic nie mogę znaleźć! Typowe ciuchy do mam karmiących sa okropnie drogie a jak się nie uda z kp to po co mi takie a i wybór slaby. Co sądzicie o tym,gdzie szukać, może coś podpowiedzą mamy które mają w tym temacie doświadczenie bo ja w 1ciazy nie karmilam prawie wcale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:05
-
Bibs wrote:Super, że wizyty udane i maluszki pięknie rosną!
Ja mam pytanie do tych co karmily lub planują karmić piersią, otóż chciałabym rozejrzeć się za jakąś odzieża do KP i chodzi mi bardziej o górne czesci garderoby, jakieś bluzki etc najlepiej takie w które będę mogła nosić też potem i nic nie mogę znaleźć! Typowe ciuchy do mam karmiących sa okropnie drogie a jak się nie uda z kp to po co mi takie a i wybór slaby. Co sądzicie o tym,gdzie szukać, może coś podpowiedzą mamy które mają w tym temacie doświadczenie bo ja w 1ciazy nie karmilam prawie wcale.
Karmilam 1.5 roku i nie kupowałam ani jednego stanika do karmienia i ani jednej bluzki do karmienia, nie czułam takiej potrzeby, wystarczyła bluzka na na ramkach. Zobaczę, jak będzie teraz, jak stwierdze, że mi się przyda jednak, to kupię, ale to na pewno z czasem wyjdzie, nie będę kupować na zapas. -
4me wrote:Tylko pamiętaj, ze brak okresu absolutnie! nie jest wyznacznikiema, ze będziesz nieplodna. To mit, ktory powoduje te ciążę od razu jedna po drugiej
Ja od razu po połogu zaczynam brac tabsy dla karmiacych. Nam juz dwojeczka wystarczy4me lubi tę wiadomość
-
Wogole odziez ciazowa i do karmienia jest kosmicznie droga.
Dobrze ze lato idzie to bluzeczki na szelkach i jakos obskocze. Nie planuje dluzej karmic jak pol roku.
Stanikow do karmienia przy mlodej nie uzywalam teraz kupilam bo mnie szwagierka namowila. Zalozylam i wirm ze zaloze go tylko w szpitalu w domu w takim staniku chyba by mnie sz... trafil. Dla mnie jak nie ma fiszbiny to nie stanik a niby te bezfiszbinowe sa najbardziej zalecane. Wiec szukam teraz fajnego stanika po pierwsze usztywnianego i normalnie z fiszbinami. I oczywiście nie za miliony
Znalazlam na necie kiedyś taki do karmienia, jest odpinany i usztywniany pewnie zamowie na próbę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dbde56e8d409.jpg
Wogole mam wrazenie ze te staniki do karmienia to nadaja sie dla malych piersi jak juz ma sie więcej jak d to juz jest jakas masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 16:40
Nistera lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ja tez bez specjalnych ubran. Bluzka na ramiaczka sciagana pod cycek... Jak nie chcesz siedzieć taka gola okrywasz cycek i ramie od góry pieluszka i juz.
Za to ja z kolei uzywalam stanikow do karmienia i meeega ułatwialy zycie. Bez nich sobie nie wyobrazam.
Ja zarowno w pierwszej jak i teraz kupilam sobie takie z h&m i byly naprawde fajne, wygodne i zdaly egzamin.
Podniesienie takich z fiszbinami nie dla karmiących bylo dla mnie nie do zrobienia bez rozpinania calego stanika.
https://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0567532004.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny4me- napisałam Ci prv
Ciuszki ponownie poskladalam w pojemnikach w szufladach, torba dla mnie zamknięta i gotowa; rzeczy dla Synka w workach i tylko dokupie torbęale jestem z siebie dumna
teraz susze pieluchy, ost ciuszki i ręczniki.
Tak - mam 1 butelkę marki MamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:25
-
Dzięki o to mi chodziło jak sobie radzilyscie. Staniki to spoko.
W sumie nie myślałam o takiej stricte do karmienia tylko jakieś bluzki rozpinane,kopertowe czy coś, zanim się zrobi lato to trochę potrwa a ja jeszcze jestem zmarzlak;) Coś się wymyśli jak będzie trzeba. -
Asiul ja kupuje, moja mloda nie chciala cycka wiec podejrzewam ze i junior bedzie mial gdzies a ja nie zamierzam za wszelka cene karmic. U mnie to chyba genetyczne, ja nie chcialam cycka moja mama wrocila po 2 miesiacach do pracy, moj mąż tez nie chcial, corka to juz wogole. Nie mam parcia na kp wiec wole miec butelkę na wszelki wypadek.
Asiul lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyAsiul wrote:Dziewczyny które planują kp - czy kupujecie do wyprawki butelkę? Nie wiem czy mi się przyda, czy lepiej poczekać i kupić w razie potrzeby? Nie wiem czy będę odciągnąć mleko, nie wiem czy będę miała pokarm, nic nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 17:31
Asiul lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa karmilam i teraz tez chcw karmic piersia. Specjalnych bluzek nie kupowałam. Staniki tak, bo mega mi ulatwialy karmienie. Butelki mialam i teraz tez kupie, bo jak bede chciała wyjsc to zeby maz miał małego czym nakarmić. Wcześniej miala z aventu i teraz tez ale mysle o szklanej.
Mamami i Oleander super, ze same dobre wiesci z wizyt! To tak optymistycznie nastraja
Ja dzis intensywny dzień. Chciałam skiwrowania wziasc do lekarzy od rodzinnej ale dzikie tlumy pod gabinetem a nie kialam czasu czekać, bo fryzjiera umowuonego miałam. Zafarbowywałam w koncu włosy. Az twarz inna hehe. Jutro od rana okupuje gabinet rodzinnej.Izka37, Asiul lubią tę wiadomość
-
A używałyscie moze tych opakowan termicznych na gniazdko samochodowe.
Zastanawiam sie czy kupić. Do rodzicow czy tesciow mamy daleko wiec jest to wyprawa raz dwa razy w miesiacu i pewnie takie opakoeanie by mi sie przydalo.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Też specjalnych ubrań do karmienia nie będę raczej kupować, szkoda mi kasy, nie lubię wydawać na coś co może okazać się zbędne. A tak jak piszecie, ciążowe i dla matek karmiących są mega drogie i jak dla mnie brzydkie. Nawet ciążowych ubrań nie kupuję, chodzę teraz już w takich koszulkach porozciąganych haha, a spodnie lekko opuszczam i nie zapinam
Mam nadzieję, że nie będę musiała nic na ciąże specjalnie kupować, bo to jeszcze 2,5 miesiąca i wolę garderobę uzupełnić jak już schudnę po ciąży
Jedynie w staniki inwestuję, bo teraz miseczka E, a wcześniej B to nie miałam wyjścia. Kupuję w Esotiq na mega wyprzedażach i mogę polecić, jeden mam właśnie do karmienia, są bardzo wygodne, a i te bez funkcji odpinania można łatwo odchylić