Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
puszek369 wrote:To chyba czas na oszczędzanie
bo też tak mam jak dużo chodzę
nie wiem ja chyba na tym weselu koleżanki co jadę w 36 tc urodzę xD
Dziewczyny wygrałam w konkursie na dzień kobiet bon na 50 zł do sklepu z odzieżą ciążowąjejku jak się cieszę
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyPuszek
Haha ales wymyśliła już od razu byś chciała.w 36 tygodniu być po porodzie, akurat! Kolejka jest
Nikt nie mówi.ze ja z majówek pierwsza urodze są jescze Skarb i Alicja które mają starsze ciąże niż jaA nie wiadomo jak to bediz jak u nas się worek rozwiąże z porodami
-
Samari0702 wrote:Puszek
Haha ales wymyśliła już od razu byś chciała.w 36 tygodniu być po porodzie, akurat! Kolejka jest
Nikt nie mówi.ze ja z majówek pierwsza urodze są jescze Skarb i Alicja które mają starsze ciąże niż jaA nie wiadomo jak to bediz jak u nas się worek rozwiąże z porodami
-
nick nieaktualnyPuszek gratulacje! A ty nie za dużo tych konkursów wygrywasz?? Zaczynam Ci zazdrościć
Hasło dnia z dzisiejszych zajęć:
"DZIEWCZYNY, OGARNIEMY TEN PORÓD!" ok no to wierzę położnej na słowo i się już nie stresujęale na prawdę potrafi kobieta pozytywnie nastawić
Samari0702, puszek369, Nistera, Paula_071, PatkaPP, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Zaczeliscie z tymi skurczami i mnie też dopadło
w domu mi brzuch twardniał, bolał w dole, a w drodze miałam całkiem długi i mocny skurcz, aż się zdziwilam. Kurna chyba za dużo nad tym morzem nie pochodzę... Dziś się z domu praktycznie nie Ruszałam, nachodzilam się jedynie przy pakowaniu. Smutno mi, bo mąż nas przywiózł i już pojechał do poznania. Jeszcze się z nim na tyle dni nie rozstawalam odkąd mieszkamy razem ;P
-
nick nieaktualny
-
Ja w przyszłym tygodniu zaczynam już 35tc, w poniedziałek dostaje skierowanie na CC a we wtorek idę do szpitala umówić już termin, coraz bardziej mnie to przeraża.
Dzisiaj kupiłam wanienke i odkupiłam stojak do niej super stabilny i wysoki co jest dużym plusem bo słyszałam że te w zestawach z wanienkami to na żywo bywają niskie.
Powiedzcie mi dziewczyny bo słyszałam różne opinie kupujecie monitor oddechu snuza czy baby sense? Chciałam snuze ale słyszałam że często lubi się alarm bez powodu włączać itp. I czy kupujecie misia szumisia i jak tak to którego bo też właśnie rozglądam się i nie wiem czy nie kupić tylko np samej główki czy jak to się tam zowie.Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Ja odkupilam babysense 7 i nowa wideo nianię babyline 6.1 z lionelo. A jak będzie działał babysense to dopiero w maju się okaże, opinie ma dobre
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyVerbena wrote:Ja w przyszłym tygodniu zaczynam już 35tc, w poniedziałek dostaje skierowanie na CC a we wtorek idę do szpitala umówić już termin, coraz bardziej mnie to przeraża.
Dzisiaj kupiłam wanienke i odkupiłam stojak do niej super stabilny i wysoki co jest dużym plusem bo słyszałam że te w zestawach z wanienkami to na żywo bywają niskie.
Powiedzcie mi dziewczyny bo słyszałam różne opinie kupujecie monitor oddechu snuza czy baby sense? Chciałam snuze ale słyszałam że często lubi się alarm bez powodu włączać itp. I czy kupujecie misia szumisia i jak tak to którego bo też właśnie rozglądam się i nie wiem czy nie kupić tylko np samej główki czy jak to się tam zowie. -
No właśnie tych szumisiów jest tyle że właśnie nie wiem sama co wybrać.
O snuzie myślałam że względu na to że jest dopinana do pieluszki więc to mega mobilność i wiem że też miała status wyrobu medycznego.
Kruszynka lukne na tą nianie bo też szukam właśnie w sumie to na nianie bardziej się mąż nakręcił niż jaKacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
nick nieaktualny
-
Menka przesliczna z ciebie laska, maz przystojniak, swietnie razem wygladacie
Dziewczyny ktore maja problem z pajaczkami/zylakami - kupilam dzisiaj te ponczochy uciskowe i musze wam przyznac ze po calym dniu noszenia moje nogi sie czuja swietnie! zupelnie nie mam juz tego uczucia ciezkosci i opuchniecia, super sprawa
Nie wiem za to jeszcze jak sie sprawdza w sprawie zylakow, zapobiegac pewnie zapobiega ale czy redukuje istniejace to by chyba za duze cuda byly
Wada jest taka ze bankowo spalicie przynajmniej 500 kalorii przy ich zakladaniu.. jeszcze sie tak z niczym nie gimnastykowalam, a przy tym wielkim brzuchu to sie czlowiek nameczy :<
Co do szumisia, to kupilismy dla corki i tak lezy smetnie w koszu z zabawkami, nie byl uzyty ani razu. Jakos mi nie odpowiada ten bialy szum ktory ma do wyboru.. Zobaczymy moze tym razem sie przyda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 21:57
Menka888 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z racji tego że mieszkamy narazie w naszym mieszkaniu nie kupuje monitora ,niani ani takich dodatkowych sprzętów, misie dla mnie są przereklamowane nie chce dziecka uzależnić od jakiegoś szumu ale jak ktoś w to wierzy i widzi w tym sens to szanuje wybór
u nas do zasypiania sprawdzała się poprostu zwykła tetrowa pielucha pachnąca mną
A potem malutka Przytulanka sensoryczna taka kwadratowa szmatka minky
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przy mlodym uzywalam albo szumiacej karuzeli, która budzila rowniez mnie bo sie krecila i mnie wkurzala
albo apki z telefonu - a jak wiadomo kladzenie telefonu kolo glowy dziecka to sredni pomysł. Takze tym razem licze na misia szumisia. Tylko nie wiem szumis czy wishbear. Na pewno chciałabym aby mial kilka szumów do wyboru i zeby nie kosztowal majatku - hehehehe. Jesli szumis to pewnie wybiore te misie dzieci. Dzis widzialam w hurtowni misie rodzicow to strasznie wielkie...
A i ja nie chce funkcji reagowania na placz bo zadne dziecko nagle nie przestanie plakac bo misiu zaczal szumicjak sie obudzi to tylko cycek lub butelka sprawe uratuje
Przy moim pierwszym synku nie zauwazylam jakiegos uzaleznienka od tego. Mam wrazenie, ze to przestaje dzialac na starsze dzieciu nas jako natrualnie zaprzestalismy uzywac.
-
A o monitorach oddechu to udaje, ze nie widze jak piszecie
nie chce już dopisywac kolejnej rzeczy do listy... My nawet mieliśmy pozyczony przy pierwszym ale w ogole go nie uzywalismy. Nie pamiętam juz dlaczego.
Chyba, ze wczesniak wtedy bym pewnie szybko kupowala...
-
nick nieaktualnyMenka - przesliczna jestes! Bardzo ladne zdjęcia!
Szumisia rozwazam - corce szum pomagal zasypiac, ale wlączalam jej z youtube na tablecie, tablet kladlam z dala od lozeczka, no ale przeciez i tak bylo slychac w calym pokoju. Nie uzaleznila się, a dzis czasem wlączam jak są u nas znajomi a Mala juz spi - trochę tlumi dzwiek rozmów, śmiechow itp. Ale jak to Youtube - np po 30 min się potrafiła uruchomic reklama, to myślałam ze mnie piorun trzasnie!więc chyba tym razem szumiś.
Dzidziuś takie harce po szyjce uskutecznia, ze az trochę strach czy nic nie poskraca..
Z tą kolejką do porodow roznie bywana poprzednim wątku w kolejce bylam w polowie stawki a urodzilam druga (przede mną tylko wczesniaczki-blizniaczki).
Menka888 lubi tę wiadomość