X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    To chyba czas na oszczędzanie ;) bo też tak mam jak dużo chodzę ;) nie wiem ja chyba na tym weselu koleżanki co jadę w 36 tc urodzę xD

Dziewczyny wygrałam w konkursie na dzień kobiet bon na 50 zł do sklepu z odzieżą ciążową ;D jejku jak się cieszę;D
    Wow! Super! Gratki. Ja jeszcze nigdy nic nie wygrałam :/

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek

Haha ales wymyśliła już od razu byś chciała.w 36 tygodniu być po porodzie, akurat! Kolejka jest :)

Nikt nie mówi.ze ja z majówek pierwsza urodze są jescze Skarb i Alicja które mają starsze ciąże niż ja :) A nie wiadomo jak to bediz jak u nas się worek rozwiąże z porodami

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Puszek

Haha ales wymyśliła już od razu byś chciała.w 36 tygodniu być po porodzie, akurat! Kolejka jest :)

Nikt nie mówi.ze ja z majówek pierwsza urodze są jescze Skarb i Alicja które mają starsze ciąże niż ja :) A nie wiadomo jak to bediz jak u nas się worek rozwiąże z porodami
    nie chciałabym bo to wesele 100 km od Gdańska;)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek gratulacje! A ty nie za dużo tych konkursów wygrywasz?? Zaczynam Ci zazdrościć :D
    Hasło dnia z dzisiejszych zajęć:
    "DZIEWCZYNY, OGARNIEMY TEN PORÓD!" ok no to wierzę położnej na słowo i się już nie stresuję :D ale na prawdę potrafi kobieta pozytywnie nastawić :)

Samari0702, puszek369, Nistera, Paula_071, PatkaPP, Izka37, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka piękne zdjęcia, piękne panna młoda 🤩

Właśnie co tam z ta nasza Alicją już się tak dawno nie odzywała, ktoś może ma kontakt z nią?

Menka888 lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczeliscie z tymi skurczami i mnie też dopadło :/ w domu mi brzuch twardniał, bolał w dole, a w drodze miałam całkiem długi i mocny skurcz, aż się zdziwilam. Kurna chyba za dużo nad tym morzem nie pochodzę... Dziś się z domu praktycznie nie Ruszałam, nachodzilam się jedynie przy pakowaniu. Smutno mi, bo mąż nas przywiózł i już pojechał do poznania. Jeszcze się z nim na tyle dni nie rozstawalam odkąd mieszkamy razem ;P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie zdziwcie się jak to ja urodzę pierwsza hehe, pierwsza ciąża poród 34 tc, teraz zaraz zaczynam 32 tc to nic nie wiadomo ile mi jeszcze zostało ;-)

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tygodniu zaczynam już 35tc, w poniedziałek dostaje skierowanie na CC a we wtorek idę do szpitala umówić już termin, coraz bardziej mnie to przeraża.

Dzisiaj kupiłam wanienke i odkupiłam stojak do niej super stabilny i wysoki co jest dużym plusem bo słyszałam że te w zestawach z wanienkami to na żywo bywają niskie.

Powiedzcie mi dziewczyny bo słyszałam różne opinie kupujecie monitor oddechu snuza czy baby sense? Chciałam snuze ale słyszałam że często lubi się alarm bez powodu włączać itp. I czy kupujecie misia szumisia i jak tak to którego bo też właśnie rozglądam się i nie wiem czy nie kupić tylko np samej główki czy jak to się tam zowie.

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkupilam babysense 7 i nowa wideo nianię babyline 6.1 z lionelo. A jak będzie działał babysense to dopiero w maju się okaże, opinie ma dobre

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena monitoru nie kupuje, natomiast misia szumisia rozważam ale teraz jest taki wybor w tych wzorach ze sie nie moge zdecydować.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Ja w przyszłym tygodniu zaczynam już 35tc, w poniedziałek dostaje skierowanie na CC a we wtorek idę do szpitala umówić już termin, coraz bardziej mnie to przeraża.

Dzisiaj kupiłam wanienke i odkupiłam stojak do niej super stabilny i wysoki co jest dużym plusem bo słyszałam że te w zestawach z wanienkami to na żywo bywają niskie.

Powiedzcie mi dziewczyny bo słyszałam różne opinie kupujecie monitor oddechu snuza czy baby sense? Chciałam snuze ale słyszałam że często lubi się alarm bez powodu włączać itp. I czy kupujecie misia szumisia i jak tak to którego bo też właśnie rozglądam się i nie wiem czy nie kupić tylko np samej główki czy jak to się tam zowie.
    Kupiłam Babysense 7, chyba jako jedyny ma teraz status wyrobu medycznego

• Verbena Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tych szumisiów jest tyle że właśnie nie wiem sama co wybrać.
    O snuzie myślałam że względu na to że jest dopinana do pieluszki więc to mega mobilność i wiem że też miała status wyrobu medycznego.
    Kruszynka lukne na tą nianie bo też szukam właśnie w sumie to na nianie bardziej się mąż nakręcił niż ja ;)

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka dzięki za info, też zamówiłam tą nianię z rabatem :)

• Chusy Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka przesliczna z ciebie laska, maz przystojniak, swietnie razem wygladacie :)

Dziewczyny ktore maja problem z pajaczkami/zylakami - kupilam dzisiaj te ponczochy uciskowe i musze wam przyznac ze po calym dniu noszenia moje nogi sie czuja swietnie! zupelnie nie mam juz tego uczucia ciezkosci i opuchniecia, super sprawa <3
    Nie wiem za to jeszcze jak sie sprawdza w sprawie zylakow, zapobiegac pewnie zapobiega ale czy redukuje istniejace to by chyba za duze cuda byly :P
    Wada jest taka ze bankowo spalicie przynajmniej 500 kalorii przy ich zakladaniu.. jeszcze sie tak z niczym nie gimnastykowalam, a przy tym wielkim brzuchu to sie czlowiek nameczy :<

Co do szumisia, to kupilismy dla corki i tak lezy smetnie w koszu z zabawkami, nie byl uzyty ani razu. Jakos mi nie odpowiada ten bialy szum ktory ma do wyboru.. Zobaczymy moze tym razem sie przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 21:57

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babysense 7, że względu na ten status wyrobu medycznego.
    Mis szumis nie bierzemy, różne opinie słyszałam, nie chce do tego przyzwyczajać dziecka, bo potem to się zepsuje i będzie ryk :p

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji tego że mieszkamy narazie w naszym mieszkaniu nie kupuje monitora ,niani ani takich dodatkowych sprzętów, misie dla mnie są przereklamowane nie chce dziecka uzależnić od jakiegoś szumu ale jak ktoś w to wierzy i widzi w tym sens to szanuje wybór :) u nas do zasypiania sprawdzała się poprostu zwykła tetrowa pielucha pachnąca mną :) A potem malutka Przytulanka sensoryczna taka kwadratowa szmatka minky :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Snuza :) ma certyfikat medyczny. Potrzebowałam przenośnego (dostawka i łóżeczko). + Nianie elektroniczną z monitorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 22:29

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy mlodym uzywalam albo szumiacej karuzeli, która budzila rowniez mnie bo sie krecila i mnie wkurzala ;) albo apki z telefonu - a jak wiadomo kladzenie telefonu kolo glowy dziecka to sredni pomysł. Takze tym razem licze na misia szumisia. Tylko nie wiem szumis czy wishbear. Na pewno chciałabym aby mial kilka szumów do wyboru i zeby nie kosztowal majatku - hehehehe. Jesli szumis to pewnie wybiore te misie dzieci. Dzis widzialam w hurtowni misie rodzicow to strasznie wielkie...
    A i ja nie chce funkcji reagowania na placz bo zadne dziecko nagle nie przestanie plakac bo misiu zaczal szumic ;) jak sie obudzi to tylko cycek lub butelka sprawe uratuje ;)

Przy moim pierwszym synku nie zauwazylam jakiegos uzaleznienka od tego. Mam wrazenie, ze to przestaje dzialac na starsze dzieci ;) u nas jako natrualnie zaprzestalismy uzywac.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 marca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o monitorach oddechu to udaje, ze nie widze jak piszecie ;) nie chce już dopisywac kolejnej rzeczy do listy... My nawet mieliśmy pozyczony przy pierwszym ale w ogole go nie uzywalismy. Nie pamiętam juz dlaczego.
    Chyba, ze wczesniak wtedy bym pewnie szybko kupowala...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka - przesliczna jestes! Bardzo ladne zdjęcia!

Szumisia rozwazam - corce szum pomagal zasypiac, ale wlączalam jej z youtube na tablecie, tablet kladlam z dala od lozeczka, no ale przeciez i tak bylo slychac w calym pokoju. Nie uzaleznila się, a dzis czasem wlączam jak są u nas znajomi a Mala juz spi - trochę tlumi dzwiek rozmów, śmiechow itp. Ale jak to Youtube - np po 30 min się potrafiła uruchomic reklama, to myślałam ze mnie piorun trzasnie! ;) więc chyba tym razem szumiś.

Dzidziuś takie harce po szyjce uskutecznia, ze az trochę strach czy nic nie poskraca..

Z tą kolejką do porodow roznie bywa ;) na poprzednim wątku w kolejce bylam w polowie stawki a urodzilam druga (przede mną tylko wczesniaczki-blizniaczki). ;)

‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ