X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jednak nastawiam się, że urodzę w terminie. Pomimo tych twardnień brzuszka. Dziś był jak kamień i trzyma nadal, a to dlatego że się przeforsowałam ze sprzątaniem, cały dzień na nogach.
    Na marcówkach dziewczyny urodziły 37-41tc z jednym tylko wyjątkiem
    Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 00:06

• Pantera Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas monitor oddechu wraz z nianią elektr się super sprawdził. Mamy AngelCare. Córka 5lat nadal korzysta, gdy ma zapalenie oskrzeli/płuc i boimy się o oddech.
    Ale u nas zawsze dziecko po karmieniu było odkładane do swojego łóżeczka.

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś na wizytę prywatnie na 9.45, pierwszy raz do tej babki mam nadzieję że jakaś fajna. Trzymajcie kciuki :)

Oleander, Ciasteczko777, Fikus, Samari0702, Nistera, puszek369, Milka1991, Szczesliwa ledwo zywa, PatkaPP, Rudzik1, iwwk, Izka37, Pani Moł, Szczęśliwa Mamusia, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jeden dzień mnie nie było i już ciężko nadrobić :D

4me mi nic lekarz nie mówił o tych bólach i skurczach, chyba MeryJane o tym pisała, że w szpitalu o tym jej mówili. Moja gin jak jej powiedziałam o tych bólach okresowych to jakoś specjalnie nie przejęła się tym.

Widzę, że wszystkie dopadają te skurcze, dziwne bóle. Mnie kłuje skóra brzucha jak mnie młoda skopie za bardzo. Wczoraj mnie brzuch jak na okres pobolewał pod wieczór, jeszcze mnie musiała po żołądku mocno skopać, bo strasznie było mi niedobrze i bolał okropnie.

Macie takie dziwne uczucie w przełyku czasami? Ni to zgaga ni to nie wiem co, a może zgaga, ale w innym wydaniu :D Takie wrażenie, jakby gardło było zdarte po wymiotach.

Byłam wczoraj na usg tarczycy, tarczyca prawidłowa, ale jakieś zwiększone przepływy w płatach wyszły, gość od usg powiedział, że może być przez ciążę, ale zobaczymy co lekarz powie. Hormony wszystkie prawidłowe, bo mnie wzdłuż i wszerz już chyba przebadał.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, cudne zdjęcia 😍
    Monitora oddechu nie rozważamy, ale nianię tak. Jaką kupujecie lub się zastanawiacie.
    Kruszynka pisała o babyline z lionelo. Jakieś jeszcze macie w zanadrzu?
    Trzymam kciuki za wizyty.
    Dobrego dnia 🙂

ago91, Menka888, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Hej dziewczyny, jeden dzień mnie nie było i już ciężko nadrobić :D

4me mi nic lekarz nie mówił o tych bólach i skurczach, chyba MeryJane o tym pisała, że w szpitalu o tym jej mówili. Moja gin jak jej powiedziałam o tych bólach okresowych to jakoś specjalnie nie przejęła się tym.

Widzę, że wszystkie dopadają te skurcze, dziwne bóle. Mnie kłuje skóra brzucha jak mnie młoda skopie za bardzo. Wczoraj mnie brzuch jak na okres pobolewał pod wieczór, jeszcze mnie musiała po żołądku mocno skopać, bo strasznie było mi niedobrze i bolał okropnie.

Macie takie dziwne uczucie w przełyku czasami? Ni to zgaga ni to nie wiem co, a może zgaga, ale w innym wydaniu :D Takie wrażenie, jakby gardło było zdarte po wymiotach.

Byłam wczoraj na usg tarczycy, tarczyca prawidłowa, ale jakieś zwiększone przepływy w płatach wyszły, gość od usg powiedział, że może być przez ciążę, ale zobaczymy co lekarz powie. Hormony wszystkie prawidłowe, bo mnie wzdłuż i wszerz już chyba przebadał.
    Ojj tak mam dziwne uczucie chyba to zgaga :( ciągle mi się odbija, a wczoraj prawie zwymiotowalam kwasem :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, też wczoraj nie pisałam i nie umie ogarnąć żeby Was nadrobić :D dzień miałam po prostu koszmarny, o ile wszystko jakoś udało się opanować tak została jedna kwestia, zepsuł Mi się samochód i nie wiadomo czy nie poszedł silnik tak ze nie warto będzie naprawiać, załamie się, skąd teraz kasa na nowy :o

Tak, ja pisałam o twardnieniach i bólach miesiączkowych ze niebezpieczne w pakiecie, ale chodzi tu o regularne twardnienia przechodzące w ból. Bóle okresowe pleców i brzucha razem to ja już mam długie, długie tygodnie, chociaż ostatnio jakby mniej :)

My będziemy kupować monitor oddechu razem z niania, moja siostra miała dla dzieci angelcare i był super, nawet w małym mieszkaniu daje poczucie bezpieczeństwa :D

Menka, zdjęcia przepiękne! Cudownie wyglądaliscie :)

Menka888 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu z niania elektr. dostaliśmy od koleżanki męża. Nawet nie wiem jakiej firmy. Z córką nie miałam i pewnie teraz bym nie kupowała, ale jak mam to przetestuję, a niania na bank się przyda. Z Karo nie miałam i często z telefonów dwóch nianie robiliśmy.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie koło 23 poszłam spać , koło 5 wstawalam do wc A o 6.30 mój syn już wstał dumny z siebie że nie zrobił siusiu i ma sucho tak był podekscytowany że już spać nie poszedł...A ja kolejny dzień będę po ścianach chodzić :(

No nic idę zjeść jakieś śniadanie ,bo już głodna jestem i w sumie chyba dziś nie mam nic do roboty to będę się lenic :)

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echh a ja przysęłam wczoraj o 19:30 jak usypiałam córkę, obudzilam się o 22:30 na kefirek, kąpiel i insulinę i podzlam spać dalej z jednym szybkim wstawaniem na sisi, u nas pobudki standardowo o 6:00 i ja bylam dalej niewyspana :D no to juz przesada, tyle h snu i dalej moglabym spać, ale jakos tak jest od miesięcy, że Młoda robi pobudkę przed meza budzikiem do pracy i juz wtedy wszyscy wstajemy. Ale i tak jest poprawa! Kilka msc temu byl taki okres, że pobudki robila mloda o 4 - 4:30, wtedy o 8 juz miala pierwszą drzemeczkę ;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pytaniu na śniadanie zaraz będzie o zapominaniu i pracy mózgu, na zajawce usłyszałam tylko, że zapominanie to nic złego, bo mózg robi miejsce na ważne informacje haha :D No to mamy wytłumaczenie w ciąży :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

trochę dam o sobie znać, czytam Was na bieżąco raz na jakiś czas, ale jakoś z udzielam mi nie po drodze, za dużo roboty wciąż w pracy i w domu. Chyba mało internetowa jestem.

u nas wszystko dobrze, niedługo wizyta u lekarza, powoli kończymy kącik dla małej i kupujemy ostatnie dodatki. Czeka mnie jeszcze masa prania i prasowania, czego nienawidzę, wolę już myć gary :p

u nas twardnienia też są na porządku dziennym :< nieprzyjemne, ale jak nic się nie dzieje to ok :)

no i kurcze zaczynam się bać coraz bardziej, zwiedzaliśmy ostatnio porodówkę, chciałabym mieć to już za sobą :D chyba trzeba spakować torbę do szpitala....

Szczęśliwa Mamusia, Izka37, Oleander, PatkaPP, iwwk, Milka1991 lubią tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane to jesteś kolejną ofiarą złośliwych rzeczy martwych, teraz kiedy wydatków na maluszka tyle to jeszcze to.

Mi dzisiaj stuknęła 3 z przodu, coraz bliżej :D

Milka1991, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1 lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) chciałam się wczoraj spakować do szpitala i się nie zamieściłam do torby :( muszę zamówić większą
    Obudziłam się z zawalonymi zatokami i bólem głowy :( spędzę w domu cały dzień dzisiaj żeby mnie nie rozłożyło całkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko :) Jak to się mówi nie taki diabeł straszny jak go malują :-P , ja urodziłam 4 razy SN i na prawdę nie ma się czego obawiać .

Niektóre z Was mają już torby gotowe , a ja dalej za murzynami B-) .

Pantera Żadna z nas nie przewidzi kiedy urodzi , ja w mojej poprzedniej ciąży tak się nastawiłam , że o 3 poród był szybki to ten 4 też będzie ekspress :-P , no i co przeliczyłam się potem miałam taką nauczkę że nie trzeba zakładać niczego z góry , i tak się na stawiać kiedy maleństwo będzie gotowe to da znać i szpital już tak się nie nastawiłam .

Trzymam mocno kciuki ,
    za dzisiejsze wasze wizyty ;-) .

Kiedy wreszcie przyjdzie ta prawdziwa wiosna , dziś idę a tu deszcz i zmokłam jak kura . U nas na mieście w szał wpadli wszędzie drzewa wycinają , nawet chcą mieszkańcy burmistrza pozwać do sądu ,
    rozumiem jakby to były martwe lub chore drzewa , a są to zdrowe i młode co mu te drzewa przeszkadzają B-) . Synek nie ma jak do szkoły za bardzo dojść :-\ gdyż tak rozkopali chodniki , że przejścia nie ma i musi z nami wychodzić o 7 aby przez pół miasta lecieć , jest wszak taka inna droga już kiedyś tamtędy chodził tylko że ja się go boję tamtędy puszczać gdyż dzikie psy tam biegają i nikt z tym nic nie robi , więc chodzi ze mną tą sama drogą co Marysię prowadzę .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny chyba po forum krąży jakaś klątwa złośliwości rzeczy martwych ,nie zgadniecie ... po 7 latach wysiada mi Lodówka ! Tak lodówka, no nie wierzę, już nie ma kiedy wysiadac tylko miesiąc przed porodem chodzi jak stary diesel i leje się woda z zamrażalnika.... jak pech to pech ..No nic muszę się rozejrzeć za jakąś nową bo ja klapnie zupełnie to będę w czarnej D.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

No to bierz się za wyprawkę i torbę już masz 31 tydzień !:) A 5 poród to może zacząć się szybko i przebiec ekspresem ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Mamusia

No to bierz się za wyprawkę i torbę już masz 31 tydzień !:) A 5 poród to może zacząć się szybko i przebiec ekspresem ;)

Oj chciałabym aby tak było , na razie niestety funduszy brak B-) jedynie to mnie powstrzymuje .

My mamy 15 lat pralkę zero kamienia czy rdzy , ale już niestety lata lecą i ledwo co chodzi w ciągu tego roku chyba z 6 razy mój mąż ją naprawiał , na razie nie mamy za co kupić tej pralki , a jeszcze czeka nas remont będziemy budować kuchnię i nowy ganek stawiać , a za nim kuchnia powstanie to też się zjedzie . Lodówkę też mamy starą i czas najwyższy tez ją wymienić , ale na razie chodzi więc mieć tylko nadzieję aby się nie zepsuła .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 09:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Rozumiem, wiadomo jak się jest pod kreską i wszystko wysiada,sypie się to człowiek normalnie ma wrażenie że wszystko jest przeciw niemu , ale głowa do góry lada dzień i ty będziesz kupować piękne rzeczy dla siebie i maluszka :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W smyku jest promocja na artykuły dla dzieci: https://www.smyk.com/promocje/rabaty.html

puszek369, Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ