X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja jednak zmieniłam suwaczek na termin z om. Bo tak jak mówicie w szpitalu będą patrzeć na om a nie usg, zwłaszcza że wychodzi różnica tylko kilku dni. A i gin wpisuje na usg termin z om ;) no to jestem trochę dalej w ciąży :D
    Chusy zmień mi proszę termin porodu na 16.05 :)

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila z Rossmanna, że mogę odebrać pampersy za 1gr

Milka1991, aktyde85 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hejo. Ja jednak zmieniłam suwaczek na termin z om. Bo tak jak mówicie w szpitalu będą patrzeć na om a nie usg, zwłaszcza że wychodzi różnica tylko kilku dni. A i gin wpisuje na usg termin z om ;) no to jestem trochę dalej w ciąży :D
    Chusy zmień mi proszę termin porodu na 16.05 :)

Moj Pan gin za każdym razem się mnie pyta to kiedy ostania miesiączka była :-P ,
    ma napisane na karcie ciąży i w komputerze i jeszcze się pyta :-P :-D :-D :-D :-D . 16 Maja Grześ będzie miał bierzmowanie ❤ piękna data ciekawa jestem czy dotrwam do tego 21 Maja :-P . Mi właśnie z OM wypada na 21 Maja z USG na 19.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny usg i om sobie A dziecko sobie zrobi jak będzie chciało haha :D ciekawa jestem ile z nas urodzi w terminie ile po A ile przed :)

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Julia37, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Widzicie dziewczyny usg i om sobie A dziecko sobie zrobi jak będzie chciało haha :D ciekawa jestem ile z nas urodzi w terminie ile po A ile przed :)

Coś o tym wiem ;-) . Żadne z moich dzieci nie urodziłam o terminie więc tego , Maj i oczekiwanie czy to już :-P .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyszła teczka z bebiprogram, fajnie bo myślałam że to trochę ściema :D przyszedł jakiś przewodnik, karty kontrastowe i szmatka sensoryczna :D także można się rejestrować, wysyłają naprawdę darmowe gadżety :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A mi dzisiaj przyszła teczka z bebiprogram, fajnie bo myślałam że to trochę ściema :D przyszedł jakiś przewodnik, karty kontrastowe i szmatka sensoryczna :D także można się rejestrować, wysyłają naprawdę darmowe gadżety :D

Ja jak dowiedziałam się o ciąży to zaraz się rejestrowałam i dostałam po miesiącu już ten zestaw z synem też były te same :) z bobovity też wysyłają próbki kaszek i słoiczków ale to już jak dziecko ma kilka miesięcy , z enfamama też dostałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dostałam maila z Rossmanna, że mogę odebrać pampersy za 1gr

Ja znów odebrałam Oliwke za 1 grosz bo też jakoś w tym tygodniu meila dostałam ta z Babydream dla mamy na rozstępy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:50

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko ok, wg usg to już 34+4 więc może na święta już urodze <3 Pani doktor mówiła że wg pomiarów jest wszystko idealnie szkoda tylko że wagi nie podała a ja zapomniałam spytać. Śmiać mi się ogólnie chcialo z tej Pani doktor bo mówi że Szymek ma wielkiego ptaka haha :)
    Szyjkę badała na fotelu i powiedziała że wszystko pięknie.
    Także jestem zadowolona z wizyty, myślę że jeszcze z raz do niej pójdę przed porodem :)

Oleander, kama2784, Rudzik1, Pestkkaa, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702, Bibs, Milka1991, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Chusy, Veri, slodka100, puszek369, PatkaPP, Ciasteczko777, Agata :), skarb15 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91 a dostałaś wydruk usg? Tam waga powinna być napisana. Jestem ciekawa bo już jesteś co raz bliżej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao Moja droga to już bliżej masz jak dalej ❤, super wieści ❤ nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie ;-) , szpital już wybrałaś nie wiem jak jest teraz ze szpitalami , jak coś weź ze sobą zaświadczenie że w takim i takim szpitalu chcesz rodzić , nie wiem ile w tym prawdy ale nie wymagają w niektórych szpitalach takich właśnie zaświadczeń .

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja znów odebrałam Oliwke za 1 grosz bo też jakoś w tym tygodniu meila dostałam ta z Babydream dla mamy na rozstępy ;)
    Samari w rosmannie zbiera sie rabat na produkty dzieciece w programie rosne-im dluzej jestes/wiecej kupujesz tym rabat wiekszy. Ja nie moge juz dodac drugiego dziecka, mam status, ze urodzilam ale jakbym skasowala konto i zalozyla nowe, tak jak Ty, to trace 10% rabatu wiec slabo... Wole ten rabat na wszystko co kupuję dla dziecka.

No chyba, ze ktoś zakalda drugie konto na inny mail/telefon to pewnie idzie to obejsc jakos...

Nie stracilas tyk ruchem rabatu?
    Na poczatkubdaja tylko jakies 3% z tego co pamietam a z uplywem czasu/zakupow on narasta do maks 10% właśnie.

Samari0702 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    agao Moja droga to już bliżej masz jak dalej ❤, super wieści ❤ nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie ;-) , szpital już wybrałaś nie wiem jak jest teraz ze szpitalami , jak coś weź ze sobą zaświadczenie że w takim i takim szpitalu chcesz rodzić , nie wiem ile w tym prawdy ale nie wymagają w niektórych szpitalach takich właśnie zaświadczeń .
    Eeee nie ma chyba żadnych zaświadczeń. Mozesz jechac nawet na drugi koniec Polski ;) jak bedzie miejsce to Cie wszedzie przyjma.

Jak ja teraz lezalam w szpitalu to w weekend byly pustki a w poniedziałek tak sie wszystkie rozkrecily, ze nie dosc ze 5 sal porodowych zajeta to jeszcze dziewczyny z patologi po salach zwyklych rodzily ;) pewnie jakies planowane wywołania tez sie do tego przyczynily wiec lepiej nie rodzic po weekendzie :D hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:50

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Ja z synem nie miałam nawet tej aplikacji ,ani nie bylam w tym.klubie rossne więc nie miałam też rabatu dlatego w sumie skasowanie i założenie na nowo nie robiło mi różnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 13:02

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakiej strony kupowalyscie te wideo nianie lionelo z rabatem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me empik, dodaj do koszyka i rabat sam wskakuje :)
    Zapisałam się do okulisty, miałam się pokazać na wizycie w 7 miesiącu a zapomniałam na śmierć o tym :o

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    4me empik, dodaj do koszyka i rabat sam wskakuje :)
    Zapisałam się do okulisty, miałam się pokazać na wizycie w 7 miesiącu a zapomniałam na śmierć o tym :o
    Dzieki :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi terminami porodu z usg na tym etapie to dopytywalam lekarza i sama wielkość dzidzi bardziej się przeklada na ostateczną masę urodzeniową niż datę porodu. Czyli de facto najbardziej polega się na om lub owu, jesli cykle np.wydluzone, i na usg prenatalnym z okolic 12 tc. Jak mialam cc w 35+5 to corka byla o ponad 2 tyg "do przodu", a mimo to w szpitalu tez patrzyli na daty z wydrukow usg z badan prenatalnych w 12 tc jak zastanawiali się, czy już ciąć czy podac sterydy i jeszcze zaczekac.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Ago91 a dostałaś wydruk usg? Tam waga powinna być napisana. Jestem ciekawa bo już jesteś co raz bliżej :)
    No właśnie nie mam podanej wagi

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Po wizycie wszystko ok, wg usg to już 34+4 więc może na święta już urodze <3 Pani doktor mówiła że wg pomiarów jest wszystko idealnie szkoda tylko że wagi nie podała a ja zapomniałam spytać. Śmiać mi się ogólnie chcialo z tej Pani doktor bo mówi że Szymek ma wielkiego ptaka haha :)
    Szyjkę badała na fotelu i powiedziała że wszystko pięknie.
    Także jestem zadowolona z wizyty, myślę że jeszcze z raz do niej pójdę przed porodem :)
    Możesz się zdziwić jednak ;) w pierwszej ciąży termin om miałam na 31.05, z usg najszybciej wychodziło mi coś koło 20.05,a urodziłam 29.05. Także tak jak Samari mówi, terminy swoje, a dzieci swoje. Ja byłam pewna, że urodze do połowy maja a tu dupa ;) najgorzej się ciągnie ostatni miesiąc niestety :/ dlatego lepiej nastawić się że to jednak jeszcze potrwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 14:37

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ