X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja jednak zmieniłam suwaczek na termin z om. Bo tak jak mówicie w szpitalu będą patrzeć na om a nie usg, zwłaszcza że wychodzi różnica tylko kilku dni. A i gin wpisuje na usg termin z om ;) no to jestem trochę dalej w ciąży :D
    Chusy zmień mi proszę termin porodu na 16.05 :)

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam maila z Rossmanna, że mogę odebrać pampersy za 1gr

Milka1991, aktyde85 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Hejo. Ja jednak zmieniłam suwaczek na termin z om. Bo tak jak mówicie w szpitalu będą patrzeć na om a nie usg, zwłaszcza że wychodzi różnica tylko kilku dni. A i gin wpisuje na usg termin z om ;) no to jestem trochę dalej w ciąży :D
    Chusy zmień mi proszę termin porodu na 16.05 :)

Moj Pan gin za każdym razem się mnie pyta to kiedy ostania miesiączka była :-P ,
    ma napisane na karcie ciąży i w komputerze i jeszcze się pyta :-P :-D :-D :-D :-D . 16 Maja Grześ będzie miał bierzmowanie ❤ piękna data ciekawa jestem czy dotrwam do tego 21 Maja :-P . Mi właśnie z OM wypada na 21 Maja z USG na 19.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie dziewczyny usg i om sobie A dziecko sobie zrobi jak będzie chciało haha :D ciekawa jestem ile z nas urodzi w terminie ile po A ile przed :)

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Julia37, Veri lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Widzicie dziewczyny usg i om sobie A dziecko sobie zrobi jak będzie chciało haha :D ciekawa jestem ile z nas urodzi w terminie ile po A ile przed :)

Coś o tym wiem ;-) . Żadne z moich dzieci nie urodziłam o terminie więc tego , Maj i oczekiwanie czy to już :-P .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyszła teczka z bebiprogram, fajnie bo myślałam że to trochę ściema :D przyszedł jakiś przewodnik, karty kontrastowe i szmatka sensoryczna :D także można się rejestrować, wysyłają naprawdę darmowe gadżety :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A mi dzisiaj przyszła teczka z bebiprogram, fajnie bo myślałam że to trochę ściema :D przyszedł jakiś przewodnik, karty kontrastowe i szmatka sensoryczna :D także można się rejestrować, wysyłają naprawdę darmowe gadżety :D

Ja jak dowiedziałam się o ciąży to zaraz się rejestrowałam i dostałam po miesiącu już ten zestaw z synem też były te same :) z bobovity też wysyłają próbki kaszek i słoiczków ale to już jak dziecko ma kilka miesięcy , z enfamama też dostałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dostałam maila z Rossmanna, że mogę odebrać pampersy za 1gr

Ja znów odebrałam Oliwke za 1 grosz bo też jakoś w tym tygodniu meila dostałam ta z Babydream dla mamy na rozstępy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:50

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie wszystko ok, wg usg to już 34+4 więc może na święta już urodze <3 Pani doktor mówiła że wg pomiarów jest wszystko idealnie szkoda tylko że wagi nie podała a ja zapomniałam spytać. Śmiać mi się ogólnie chcialo z tej Pani doktor bo mówi że Szymek ma wielkiego ptaka haha :)
    Szyjkę badała na fotelu i powiedziała że wszystko pięknie.
    Także jestem zadowolona z wizyty, myślę że jeszcze z raz do niej pójdę przed porodem :)

Oleander, kama2784, Rudzik1, Pestkkaa, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702, Bibs, Milka1991, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Chusy, Veri, slodka100, puszek369, PatkaPP, Ciasteczko777, Agata :), skarb15 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ago91 a dostałaś wydruk usg? Tam waga powinna być napisana. Jestem ciekawa bo już jesteś co raz bliżej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agao Moja droga to już bliżej masz jak dalej ❤, super wieści ❤ nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie ;-) , szpital już wybrałaś nie wiem jak jest teraz ze szpitalami , jak coś weź ze sobą zaświadczenie że w takim i takim szpitalu chcesz rodzić , nie wiem ile w tym prawdy ale nie wymagają w niektórych szpitalach takich właśnie zaświadczeń .

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Ja znów odebrałam Oliwke za 1 grosz bo też jakoś w tym tygodniu meila dostałam ta z Babydream dla mamy na rozstępy ;)
    Samari w rosmannie zbiera sie rabat na produkty dzieciece w programie rosne-im dluzej jestes/wiecej kupujesz tym rabat wiekszy. Ja nie moge juz dodac drugiego dziecka, mam status, ze urodzilam ale jakbym skasowala konto i zalozyla nowe, tak jak Ty, to trace 10% rabatu wiec slabo... Wole ten rabat na wszystko co kupuję dla dziecka.

No chyba, ze ktoś zakalda drugie konto na inny mail/telefon to pewnie idzie to obejsc jakos...

Nie stracilas tyk ruchem rabatu?
    Na poczatkubdaja tylko jakies 3% z tego co pamietam a z uplywem czasu/zakupow on narasta do maks 10% właśnie.

Samari0702 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    agao Moja droga to już bliżej masz jak dalej ❤, super wieści ❤ nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie ;-) , szpital już wybrałaś nie wiem jak jest teraz ze szpitalami , jak coś weź ze sobą zaświadczenie że w takim i takim szpitalu chcesz rodzić , nie wiem ile w tym prawdy ale nie wymagają w niektórych szpitalach takich właśnie zaświadczeń .
    Eeee nie ma chyba żadnych zaświadczeń. Mozesz jechac nawet na drugi koniec Polski ;) jak bedzie miejsce to Cie wszedzie przyjma.

Jak ja teraz lezalam w szpitalu to w weekend byly pustki a w poniedziałek tak sie wszystkie rozkrecily, ze nie dosc ze 5 sal porodowych zajeta to jeszcze dziewczyny z patologi po salach zwyklych rodzily ;) pewnie jakies planowane wywołania tez sie do tego przyczynily wiec lepiej nie rodzic po weekendzie :D hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:50

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Ja z synem nie miałam nawet tej aplikacji ,ani nie bylam w tym.klubie rossne więc nie miałam też rabatu dlatego w sumie skasowanie i założenie na nowo nie robiło mi różnicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 13:02

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakiej strony kupowalyscie te wideo nianie lionelo z rabatem?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me empik, dodaj do koszyka i rabat sam wskakuje :)
    Zapisałam się do okulisty, miałam się pokazać na wizycie w 7 miesiącu a zapomniałam na śmierć o tym :o

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    4me empik, dodaj do koszyka i rabat sam wskakuje :)
    Zapisałam się do okulisty, miałam się pokazać na wizycie w 7 miesiącu a zapomniałam na śmierć o tym :o
    Dzieki :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi terminami porodu z usg na tym etapie to dopytywalam lekarza i sama wielkość dzidzi bardziej się przeklada na ostateczną masę urodzeniową niż datę porodu. Czyli de facto najbardziej polega się na om lub owu, jesli cykle np.wydluzone, i na usg prenatalnym z okolic 12 tc. Jak mialam cc w 35+5 to corka byla o ponad 2 tyg "do przodu", a mimo to w szpitalu tez patrzyli na daty z wydrukow usg z badan prenatalnych w 12 tc jak zastanawiali się, czy już ciąć czy podac sterydy i jeszcze zaczekac.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs wrote:
    Ago91 a dostałaś wydruk usg? Tam waga powinna być napisana. Jestem ciekawa bo już jesteś co raz bliżej :)
    No właśnie nie mam podanej wagi

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Po wizycie wszystko ok, wg usg to już 34+4 więc może na święta już urodze <3 Pani doktor mówiła że wg pomiarów jest wszystko idealnie szkoda tylko że wagi nie podała a ja zapomniałam spytać. Śmiać mi się ogólnie chcialo z tej Pani doktor bo mówi że Szymek ma wielkiego ptaka haha :)
    Szyjkę badała na fotelu i powiedziała że wszystko pięknie.
    Także jestem zadowolona z wizyty, myślę że jeszcze z raz do niej pójdę przed porodem :)
    Możesz się zdziwić jednak ;) w pierwszej ciąży termin om miałam na 31.05, z usg najszybciej wychodziło mi coś koło 20.05,a urodziłam 29.05. Także tak jak Samari mówi, terminy swoje, a dzieci swoje. Ja byłam pewna, że urodze do połowy maja a tu dupa ;) najgorzej się ciągnie ostatni miesiąc niestety :/ dlatego lepiej nastawić się że to jednak jeszcze potrwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 14:37

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ