Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo. Ja jednak zmieniłam suwaczek na termin z om. Bo tak jak mówicie w szpitalu będą patrzeć na om a nie usg, zwłaszcza że wychodzi różnica tylko kilku dni. A i gin wpisuje na usg termin z om
no to jestem trochę dalej w ciąży
Chusy zmień mi proszę termin porodu na 16.05Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilka1991 wrote:Hejo. Ja jednak zmieniłam suwaczek na termin z om. Bo tak jak mówicie w szpitalu będą patrzeć na om a nie usg, zwłaszcza że wychodzi różnica tylko kilku dni. A i gin wpisuje na usg termin z om
no to jestem trochę dalej w ciąży
Chusy zmień mi proszę termin porodu na 16.05
Moj Pan gin za każdym razem się mnie pyta to kiedy ostania miesiączka była,
ma napisane na karcie ciąży i w komputerze i jeszcze się pyta. 16 Maja Grześ będzie miał bierzmowanie ❤ piękna data ciekawa jestem czy dotrwam do tego 21 Maja
. Mi właśnie z OM wypada na 21 Maja z USG na 19.
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Widzicie dziewczyny usg i om sobie A dziecko sobie zrobi jak będzie chciało haha
ciekawa jestem ile z nas urodzi w terminie ile po A ile przed
Coś o tym wiem. Żadne z moich dzieci nie urodziłam o terminie więc tego , Maj i oczekiwanie czy to już
.
-
A mi dzisiaj przyszła teczka z bebiprogram, fajnie bo myślałam że to trochę ściema
przyszedł jakiś przewodnik, karty kontrastowe i szmatka sensoryczna
także można się rejestrować, wysyłają naprawdę darmowe gadżety
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:A mi dzisiaj przyszła teczka z bebiprogram, fajnie bo myślałam że to trochę ściema
przyszedł jakiś przewodnik, karty kontrastowe i szmatka sensoryczna
także można się rejestrować, wysyłają naprawdę darmowe gadżety
Ja jak dowiedziałam się o ciąży to zaraz się rejestrowałam i dostałam po miesiącu już ten zestaw z synem też były te samez bobovity też wysyłają próbki kaszek i słoiczków ale to już jak dziecko ma kilka miesięcy , z enfamama też dostałam
-
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:Dostałam maila z Rossmanna, że mogę odebrać pampersy za 1gr
Ja znów odebrałam Oliwke za 1 grosz bo też jakoś w tym tygodniu meila dostałam ta z Babydream dla mamy na rozstępyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 11:50
-
Po wizycie wszystko ok, wg usg to już 34+4 więc może na święta już urodze
Pani doktor mówiła że wg pomiarów jest wszystko idealnie szkoda tylko że wagi nie podała a ja zapomniałam spytać. Śmiać mi się ogólnie chcialo z tej Pani doktor bo mówi że Szymek ma wielkiego ptaka haha
Szyjkę badała na fotelu i powiedziała że wszystko pięknie.
Także jestem zadowolona z wizyty, myślę że jeszcze z raz do niej pójdę przed porodem
Oleander, kama2784, Rudzik1, Pestkkaa, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Samari0702, Bibs, Milka1991, Paula_071, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Chusy, Veri, slodka100, puszek369, PatkaPP, Ciasteczko777, Agata :), skarb15 lubią tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualnyagao Moja droga to już bliżej masz jak dalej ❤, super wieści ❤ nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie
, szpital już wybrałaś nie wiem jak jest teraz ze szpitalami , jak coś weź ze sobą zaświadczenie że w takim i takim szpitalu chcesz rodzić , nie wiem ile w tym prawdy ale nie wymagają w niektórych szpitalach takich właśnie zaświadczeń .
-
Samari0702 wrote:Ja znów odebrałam Oliwke za 1 grosz bo też jakoś w tym tygodniu meila dostałam ta z Babydream dla mamy na rozstępy
No chyba, ze ktoś zakalda drugie konto na inny mail/telefon to pewnie idzie to obejsc jakos...
Nie stracilas tyk ruchem rabatu?
Na poczatkubdaja tylko jakies 3% z tego co pamietam a z uplywem czasu/zakupow on narasta do maks 10% właśnie.Samari0702 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:agao Moja droga to już bliżej masz jak dalej ❤, super wieści ❤ nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę tak pozytywnie
, szpital już wybrałaś nie wiem jak jest teraz ze szpitalami , jak coś weź ze sobą zaświadczenie że w takim i takim szpitalu chcesz rodzić , nie wiem ile w tym prawdy ale nie wymagają w niektórych szpitalach takich właśnie zaświadczeń .
jak bedzie miejsce to Cie wszedzie przyjma.
Jak ja teraz lezalam w szpitalu to w weekend byly pustki a w poniedziałek tak sie wszystkie rozkrecily, ze nie dosc ze 5 sal porodowych zajeta to jeszcze dziewczyny z patologi po salach zwyklych rodzilypewnie jakies planowane wywołania tez sie do tego przyczynily wiec lepiej nie rodzic po weekendzie
hehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 12:50
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny4me
Ja z synem nie miałam nawet tej aplikacji ,ani nie bylam w tym.klubie rossne więc nie miałam też rabatu dlatego w sumie skasowanie i założenie na nowo nie robiło mi różnicyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 13:02
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tymi terminami porodu z usg na tym etapie to dopytywalam lekarza i sama wielkość dzidzi bardziej się przeklada na ostateczną masę urodzeniową niż datę porodu. Czyli de facto najbardziej polega się na om lub owu, jesli cykle np.wydluzone, i na usg prenatalnym z okolic 12 tc. Jak mialam cc w 35+5 to corka byla o ponad 2 tyg "do przodu", a mimo to w szpitalu tez patrzyli na daty z wydrukow usg z badan prenatalnych w 12 tc jak zastanawiali się, czy już ciąć czy podac sterydy i jeszcze zaczekac.
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
ago91 wrote:Po wizycie wszystko ok, wg usg to już 34+4 więc może na święta już urodze
Pani doktor mówiła że wg pomiarów jest wszystko idealnie szkoda tylko że wagi nie podała a ja zapomniałam spytać. Śmiać mi się ogólnie chcialo z tej Pani doktor bo mówi że Szymek ma wielkiego ptaka haha
Szyjkę badała na fotelu i powiedziała że wszystko pięknie.
Także jestem zadowolona z wizyty, myślę że jeszcze z raz do niej pójdę przed porodemw pierwszej ciąży termin om miałam na 31.05, z usg najszybciej wychodziło mi coś koło 20.05,a urodziłam 29.05. Także tak jak Samari mówi, terminy swoje, a dzieci swoje. Ja byłam pewna, że urodze do połowy maja a tu dupa
najgorzej się ciągnie ostatni miesiąc niestety
dlatego lepiej nastawić się że to jednak jeszcze potrwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 14:37