Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamami jest faktycznie takie coś jak opieka nad żoną po porodzie, nawet lekarz rodzinny może wypisać i nie wiem czy to nie jest tak ze 14 dni roboczych? Trzeba się dopytać. Mój na pewno to weźmie. Nie ma znaczenia rodzaj porodu bo sn też może być ciężki i mąż musi się zająć żona
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
MaMaMi83 wrote:Ciacho
Ty to w tych kruczkach prawnych jestes dobra powiedz mi
Czy ojcu przysluguje jakas opieka nad matka po porodzie (cesarce) nie mowie tu o tacierzyńskim. Tylko konkretnie o opieke nad matka. Cos mi sie obilo o uszy ze jest to wymiar 14 dni i to wypisuje albo lekarz ginekolog albo rodzinny.
Ktos cos w tym temacie wie.to jest 80%płatne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 17:08
-
Menka jesteś piękna! Ślicznie wyglądacie
Z tymi twardnieniami pytam mojego gina na każdej wizycie, ale nic nie mówi. Szyjka długa zamknięta podczas badania na fotelu i nic nie zalecał, ani magnezu ani nospy. Magnez sama sobie biorę.
Zastanawiam się, czy gdybym miała wybór sn vs. cc to na co się zdecydować?
Rodzilam sn i bardzo długo dochodziłam do siebie, a sam poród to i tak była oxy, kroplówka, cewnik, vaccum, nacięcie gdzie zrobił się potem krwiak. Siostra męża miała oba typy porodów i lepiej się czuła po cc.
Ja jestem drobna, dziecko spore, a poza tum rozważam poród w szpitalu prywatnym.
Menka888 lubi tę wiadomość
-
Ja mam teraz masakre. Brzuch jak kamien i boli. Jeszcze mnie cos w przedramieniach boli jakbym mnie sciska. Ale pierdziele nigdzie nie jade bo mnie znow zatrzymaja.
Tak to jest jeden lekarz panikuje na twardnienia, drugi na spokojnie mowi-no spa, odpoczywac. Takze dzis slucham tego drugiego. Polozylam sie i leze do konca dnia. Na szczescie przyszedl zmiennik do syna
-
4me wrote:Ja mam teraz masakre. Brzuch jak kamien i boli. Jeszcze mnie cos w przedramieniach boli jakbym mnie sciska. Ale pierdziele nigdzie nie jade bo mnie znow zatrzymaja.
Tak to jest jeden lekarz panikuje na twardnienia, drugi na spokojnie mowi-no spa, odpoczywac. Takze dzis slucham tego drugiego. Polozylam sie i leze do konca dnia. Na szczescie przyszedl zmiennik do syna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
byłam u diabet i wszystko Ok ! Zarówno cukry jak i wielkość maluszka
Mamami - tak -zasiłek opiekuńczy:
http://matkaprawnik.pl/zwolnienie-lekarskie-dla-taty-na-opieke-nad-mama-po-porodzie/
Ale to 80%_nie 100%
Menka - śliczna!!!
A ja w tym tyg zniszczyłam cały album ślubny po ex mezu - mieliśmy też piękna sesje ślubna .. kupa kasy i poszło do śmietnika
4 me- łykaj te leki i leż!!! Dużo leżenia!! Oby przeszło!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:23
4me, Szczesliwa ledwo zywa, Rudzik1, Pani Moł, Menka888, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko
O widzisz to super wiadomości przyniosłasgratulacje
A swoją drogą nie znam twojej sytuacji ale może to dobrze? Śmieci wyniosły się same !! Teraz masz nową rodzinę będziesz mieć wspaniałego synka i będziesz mega szczęśliwatego ci życzę z całego serca !!!
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
4me lez jak możesz, wycisz się i uspokoj, bierz koniecznie leki. Ja jestem wgl przewrazliwiona na te skurcze/twardnienia i na Twoim miejscu absolutnie odpuściłabym sobie bieganie po mieście. Wiesz... to może być teraz reakcja po wysiłku. Wiem, że lekarze faszeruja lekami ale odpowiem Ci tak jak mi powiedział ostatnio mój narzeczony: wolisz stosować się do zalecen czy urodzić 10 tygodni!!! za wcześnie? No i zamknęłam gębę
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari0702 wrote:Ciasteczko
O widzisz to super wiadomości przyniosłasgratulacje
A swoją drogą nie znam twojej sytuacji ale może to dobrze? Śmieci wyniosły się same !! Teraz masz nową rodzinę będziesz mieć wspaniałego synka i będziesz mega szczęśliwatego ci życzę z całego serca !!!
po prostu w zgodzie się rozstaliśmy bo to nie miało sensu.. szkoda życia!
Potem poznałam mojego narzeczonego i jesteśmy już 4 rok razemaaa i na pierwszej randce od razu pytałam czy chce mieć rodzine i dzieci
Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:3x80 no spa i magnez w razie czego jedz na ip może. Skurcze masz?
Nie pojade juz na to IP nie ma mowyw maju sie tam dopiero wybieram
A tak zupełnie poważnie to mysle, ze wszystko jest ok. Po prostu troche wiecej dzis chodzilam ale bez przesady nie było to nie wiadomo co. Mysle, ze jest ok. Tal an serio jakby mnie cos bardzo niepokoilo to wroce tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 18:28
-
Samari0702 wrote:To prawda sesję ślubne są piękne
my z mężem też mieliśmy we wrześniu ubiegłego roku i tak samo z zachwytem oglądam te piękne.zdjecia
czekamy
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Ja juz nie wiem co rozpnac jako skurcze, co jako twardnienia a co jeszcze inaczej. Glupieje w tej ciąży. Wzielam no spe, polozylam sie i jest lepiej.
Nie pojade juz na to IP nie ma mowyw maju sie tam dopiero wybieram
A tak zupełnie poważnie to mysle, ze wszystko jest ok. Po prostu troche wiecej dzis chodzilam ale bez przesady nie było to nie wiadomo co. Mysle, ze jest ok. Tal an serio jakby mnie cos bardzo niepokoilo to wroce tambo też tak mam jak dużo chodzę
nie wiem ja chyba na tym weselu koleżanki co jadę w 36 tc urodzę xD dobrze, że to ślub położnej i jeszcze jedna położna tam jedzie
Dziewczyny wygrałam w konkursie na dzień kobiet bon na 50 zł do sklepu z odzieżą ciążowąjejku jak się cieszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2019, 19:18
Oleander, 4me, Ciasteczko777, kama2784, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość