Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MaryJane wrote:Hahahaha, przebiłaś wszystko
A u mnie dalej bez zmian, żadnych mdłości ani innego samopoczucia, już nawet sutki przestały być wrażliwe, coś czuję że dowiem się ma wizycie iż ciąża niestety się nie rozwineła
Mary Jane ja też nie mam większych objawów. Mdlosci raz mam raz nie mam. Wczoraj troxhe a dzisiaj w ogóle. Nie to że chciałabym żeby były, ale mam nadzieję że to nie świadczy o niczym złym. Dodatkowo od tygodnia jestem przeziębiona i domowe sposoby mi nie bardzo pomagają i się martwię czy z dzidzią wszystko dobrze. Dzisiaj wkroczylismy w 7tcWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 16:36
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata :) wrote:Ja dziś rano dziewczyny wisiałam na toalecie, pierwszy raz coś takiego... Wymiotowalam sama woda to było okropne. Trzymają mnie mdłości na Maxa.
Ale zaliczyłam spacer z psinka, bo pięknie słonko świeci trzeba korzystać z ostatnich ciepłych promieni słońca.
Dziś rano zrobiłam sobie pierwsze fotki na pamiątkę, od dziś w każdą sobotę będę robić i powiem Wam że o ile na żywo tak nie widac to na fotce całkiem całkiem mały brzusio jest.
A jak tam Wasze brzuszki?
Ja wyglądam jakbym była w 24 tc a nie w 7 tak mi brzuszek widać kiedyś zrobię zdjęcie i Wam pokaże będziecie w szoku sama nie dowierzam że to " brzuszek ciążowy.
Sny to też mam dziwne . -
Alicja-33 wrote:Hej
Ja dzisiaj byłam w szpitalu na szybkim badanku u mojej Pani doktor. Wszystko jest ok, maluszek ma 2,47 cm i fikał ładnie na usg ) wróciły lekkie mdłości, boli mnie tez głowa.
Najgorsze są sny, śniło mi się ostatnio , ze biegł za mną koleś z siekierą także psychicznie chyba średnio u mnie )) czy Wam tez śnią się jakieś bzdury ? Już nie mówię ile razy śniło mi się ze budzę się cała we krwi ...
Mam bardzo podobnie z tymi snami. Szczególnie ten sen z krwia to u mnie normalka. Codziennie budzę się całą mokra - chyba od przeziębienia - i sprawdzam czy nie ma krwi nigdzie. -
Ooooo mi tez sie dzis glupoty śniły ze kupilismy dom i musielismy adoptowac chłopca ktory w nim mieszka.
Z tymi mdlosciami to zauwazylam ze jak rano wezme witaminy to mdli mnie cały dzien.a jak wezme poznym popołudniem to muli mnie wieczorami. Tez odczuwacie mdlosci po zazyciu witamin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 16:55
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Ja wyglądam jakbym była w 24 tc a nie w 7 tak mi brzuszek widać kiedyś zrobię zdjęcie i Wam pokaże będziecie w szoku sama nie dowierzam że to " brzuszek ciążowy.
Sny to też mam dziwne .Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Nadrabiam Wasze wpisy Ja też miewam słaby nastrój. Zwłaszcza jak mdłości się nie kończą... wtedy zdarza mi się płakać wieczorami, że nie dam rady. Śpię strasznie dużo, zastanawiam się, czy to nie od tej infekcji dróg moczowych.
Do wszystkich z mdłościami: pomaga ssanie kostek lodu! Naprawdę jest chwilowa ulga. Myślę, że w ogóle lody to mógłby być w miarę dobry pomysł. Podobno przy mdlosciach przy chemioterapii właśnie lody polecają...
Mam jeszcze jedno pytanie... jak jesteście 8t5d to mówicie, że jesteście w 8 czy 9 tygodniu? Bo ja już ogłupiałam.26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
Aa i sny też miewam masakryczne! Dzisiaj śniło mi się, że miałam chore dziecko w jakimś ośrodku, a później chodziłam z nim po plaży i nagle zamiast ciała miało takie dziwne kuleczki... masakra!26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, 170/min, niskie ryzyko wad
-
nick nieaktualnyMaMaMi83Ja z witamin biorę jedynie kwas foliowy i to tyle moich witamin w poprzednich ciążach to brałam witaminy zalecane prze moją Panią gin przy mojej5 ciąży nie brałam żadnych gdyż nie było takiej potrzeby.
Niwa289 Ja nie mam niestety kostek lodu a moje mdłości są chwilowe szkoda ze nie ma nic sprawdzonego na zawroty głowy. -
Hahaha, padlam po przeczytaniu tekstu o siadaniu na ginekologu
Po takim snie az glupio by bylo isc do ginekologa na wizyte.
Ja tez mam brzuch jak w 6 miesiacu, a jestem raczej szczupla. Po prostu strasznie mnoe wzdelo, a nie mam sily wciagac brzucha, bo jak wciagam, to jest mi jeszcze bardziej niedobrze. Zreszta po urodzeniu 4,5kg dziecka moj brzuch juz nigdy nie byl znow plaski.Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
Hej dziewczyny,
Staram się nadrabiać wpisy na bieżąco Co do dziwnych snów to u mnie to normalne bo zawsze są one u mnie dziwaczne Dziś śniło mi się że mąż poszedł gdzieś z kolegami pić a ja siedziałam i płakałam nad grobem na cmentarzu.
Co do mdłości u mnie pojawiają się zazwyczaj wieczorem i niestety w 90% kończą się na wymiotach
Nowa0289 ja też się w tym gubię i ostatnio o to pytałam Ale tak jak goldfinch26 napisała liczymy jako tydzień do przodu
Zapomniałam też napisać a nie zauważyłam by któraś z was o tym wspomniała ale u mnie pierwszymi objawami które towarzyszą mi przez cały czas są koszmarne zaparcia.
W poniedziałek też zobaczę co tam u małej kropki słychać. Zdecydowałam się skoro mam ubezpieczenie w luxmedzie skorzystać i iść na dodatkową wizytę do gina by zobaczyć czy wszystko jest ok bo do 25.10 bym nie wytrzymała ze zniecierpliwienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 18:52
Nowa0289 lubi tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Verbena wrote:Hej dziewczyny,
Staram się nadrabiać wpisy na bieżąco Co do dziwnych snów to u mnie to normalne bo zawsze są one u mnie dziwaczne Dziś śniło mi się że mąż poszedł gdzieś z kolegami pić a ja siedziałam i płakałam nad grobem na cmentarzu.
Co do mdłości u mnie pojawiają się zazwyczaj wieczorem i niestety w 90% kończą się na wymiotach
Nowa0289 ja też się w tym gubię i ostatnio o to pytałam Ale tak jak goldfinch26 napisała liczymy jako tydzień do przodu
Zapomniałam też napisać a nie zauważyłam by któraś z was o tym wspomniała ale u mnie pierwszymi objawami które towarzyszą mi przez cały czas są koszmarne zaparcia.
W poniedziałek też zobaczę co tam u małej kropki słychać. Zdecydowałam się skoro mam ubezpieczenie w luxmedzie skorzystać i iść na dodatkową wizytę do gina by zobaczyć czy wszystko jest ok bo do 25.10 bym nie wytrzymała ze zniecierpliwienia.
Za problem z zaparciami odpowiada progesteron i jest to normalne mój ginekolog mówił , ze najlepiej jeść 8 małych posiłków w ciągu dnia. Ja jednak wczorajszy dzień spędziłam w mc donaldzie bo miałam ochotę na ich frytki . Wybieram się w najbliższym czasie do dietetyka, żeby ułożył jakaś bogatą w warzywka ciążową dietę..zobaczymy. Na mocne zaparcia tylko czopki glicerynowe -
Do dziewczyn z MTHFR
Muszę przyjmować 800mg folianu. Co polecacie? Biorę optimal prenatal ale ich trzeba 8 dziennie i przy miłościach nie daje rady, chętnie zamienię szybko na coś innego najlepiej w 1 max 2 tabletkach. -
Alicja-33 wrote:Do dziewczyn z MTHFR
Muszę przyjmować 800mg folianu. Co polecacie? Biorę optimal prenatal ale ich trzeba 8 dziennie i przy miłościach nie daje rady, chętnie zamienię szybko na coś innego najlepiej w 1 max 2 tabletkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:01
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Hej dziewczyny, i ja nadrabiam wpisy : )
Czy ktos jeszcze potrzebuje zeby wpisac go do listy?
Pisalyscie o uczuciach do maluszka.. u mnie sie pojawily jeszcze w ciazy ale dopiero jak poczulam soczyste kopniaczki, wczesniej w ogole nie wierzylam ze zaszlam bo czekalam na swoje pierwsze dziecko ponad 3 lata. Teraz tez jeszcze niedowierzam ze jestem w ciazy, pewnie sie ogarne jak zobacze brzuszek.
Strasznie mnie mdli, normalnie nie moge przezyc tego pierwszego trymestru. A tu jeszcze ze 3 tygodnie przynajmniej! Dom stoi na glowie bo nie mam sily sprzatac, gotowac, pranie mi zalega i czuje sie jak ostatni len ale naprawde nie moge sie ogarnac. I jeszcze ten paradoks im bardziej jestem glodna tym wieksze mam nudnosci i tym trudniej jest cokolwiek przelknac. No i jak zyc panie premierze.
Co do wielkosci brzuszka to raczej mam wrazenie ze jest wzdety niz ze rzeczywiscie urosl cokolwiek. Mam 2 kg na minusie, sa i plusy mdlosci
Napisalam o przeniesienie listy na pierwsza strone, mam nadzieje ze zadzialaja : )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:16
Milka1991, Nowa0289 lubią tę wiadomość
-
Alicja-33 wrote:Do dziewczyn z MTHFR
Muszę przyjmować 800mg folianu. Co polecacie? Biorę optimal prenatal ale ich trzeba 8 dziennie i przy miłościach nie daje rady, chętnie zamienię szybko na coś innego najlepiej w 1 max 2 tabletkach.
Ja biorę 600mg https://www.aptekagemini.pl/methylo-folian-5-mthf-600uq-x-100-kaps.html13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Chusy ja poproszę o dopisanie ale dopiero w czwartek po pierwszej wizycie na której się dowiem na jakim etapie jestem.
Co do mdłości to współczuję. U mnie na razie bez ale zawroty głowy są na porządku dziennym -
nick nieaktualny