X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane- ja mam różne dni raz mam objawy a raz nie. Dziś np. kręci mi się w głowie i (.)(.) bolą a wczoraj nic więc chyba nie ma reguły. Nie martw się na zapas.

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Hahahaha, przebiłaś wszystko

A u mnie dalej bez zmian, żadnych mdłości ani innego samopoczucia, już nawet sutki przestały być wrażliwe, coś czuję że dowiem się ma wizycie iż ciąża niestety się nie rozwineła

Mary Jane ja też nie mam większych objawów. Mdlosci raz mam raz nie mam. Wczoraj troxhe a dzisiaj w ogóle. Nie to że chciałabym żeby były, ale mam nadzieję że to nie świadczy o niczym złym. Dodatkowo od tygodnia jestem przeziębiona i domowe sposoby mi nie bardzo pomagają i się martwię czy z dzidzią wszystko dobrze. Dzisiaj wkroczylismy w 7tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 16:36

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    Ja dziś rano dziewczyny wisiałam na toalecie, pierwszy raz coś takiego... Wymiotowalam sama woda :( to było okropne. Trzymają mnie mdłości na Maxa.

Ale zaliczyłam spacer z psinka, bo pięknie słonko świeci :) trzeba korzystać z ostatnich ciepłych promieni słońca. :)

Dziś rano zrobiłam sobie pierwsze fotki na pamiątkę, od dziś w każdą sobotę będę robić :) i powiem Wam że o ile na żywo tak nie widac to na fotce całkiem całkiem mały brzusio jest.
    A jak tam Wasze brzuszki? :)

Ja wyglądam jakbym była w 24 tc a nie w 7 tak mi brzuszek widać kiedyś zrobię zdjęcie i Wam pokaże będziecie w szoku sama nie dowierzam że to " brzuszek ciążowy.

Sny to też mam dziwne :-) ;-).

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Hej
    Ja dzisiaj byłam w szpitalu na szybkim badanku u mojej Pani doktor. Wszystko jest ok, maluszek ma 2,47 cm i fikał ładnie na usg :)) wróciły lekkie mdłości, boli mnie tez głowa.
    Najgorsze są sny, śniło mi się ostatnio , ze biegł za mną koleś z siekierą także psychicznie chyba średnio u mnie ;))) czy Wam tez śnią się jakieś bzdury ? Już nie mówię ile razy śniło mi się ze budzę się cała we krwi ...

Mam bardzo podobnie z tymi snami. Szczególnie ten sen z krwia to u mnie normalka. Codziennie budzę się całą mokra - chyba od przeziębienia - i sprawdzam czy nie ma krwi nigdzie.

f2w3csqv689n39p9.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo mi tez sie dzis glupoty śniły ze kupilismy dom i musielismy adoptowac chłopca ktory w nim mieszka.

Z tymi mdlosciami to zauwazylam ze jak rano wezme witaminy to mdli mnie cały dzien.a jak wezme poznym popołudniem to muli mnie wieczorami. Tez odczuwacie mdlosci po zazyciu witamin?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 16:55

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Ja wyglądam jakbym była w 24 tc a nie w 7 tak mi brzuszek widać kiedyś zrobię zdjęcie i Wam pokaże będziecie w szoku sama nie dowierzam że to " brzuszek ciążowy.

Sny to też mam dziwne :-) ;-).
    Kochana mam koleżankę która jest już po dwóch ciążach i jest w tym samym tygodniu co ja i tez ma taki brzuszek ze aż bie wierze ;). Podobno jak ktoś był już w ciąży to rośnie szybciej ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Nadrabiam Wasze wpisy :) Ja też miewam słaby nastrój. Zwłaszcza jak mdłości się nie kończą... wtedy zdarza mi się płakać wieczorami, że nie dam rady. Śpię strasznie dużo, zastanawiam się, czy to nie od tej infekcji dróg moczowych.

Do wszystkich z mdłościami: pomaga ssanie kostek lodu! Naprawdę jest chwilowa ulga. Myślę, że w ogóle lody to mógłby być w miarę dobry pomysł. Podobno przy mdlosciach przy chemioterapii właśnie lody polecają...

Mam jeszcze jedno pytanie... jak jesteście 8t5d to mówicie, że jesteście w 8 czy 9 tygodniu? Bo ja już ogłupiałam.

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • Nowa0289 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i sny też miewam masakryczne! Dzisiaj śniło mi się, że miałam chore dziecko w jakimś ośrodku, a później chodziłam z nim po plaży i nagle zamiast ciała miało takie dziwne kuleczki... masakra!

26.08 - pozytywny test
    27.08 - bhcg 252
    30.08 - bhcg 1053
    31.08 - pęcherzyk 2mm
    14.09 - zarodek 5mm i bijące <3
    5.10 - Maleństwo ma 2,93cm, <3 170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
    19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm, <3 170/min, niskie ryzyko wad
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83Ja z witamin biorę jedynie kwas foliowy i to tyle moich witamin w poprzednich ciążach to brałam witaminy zalecane prze moją Panią gin przy mojej5 ciąży nie brałam żadnych gdyż nie było takiej potrzeby.

Niwa289 Ja nie mam niestety kostek lodu a moje mdłości są chwilowe szkoda ze nie ma nic sprawdzonego na zawroty głowy.

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa0289 według tego co napisałaś to 8 tydzień skończyłaś i zaczął się 9 tydzień. Za dwa dni będziesz już w 10 tygodniu ciąży tak naprawdę.

Nowa0289 lubi tę wiadomość

f2w3csqv689n39p9.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, padlam po przeczytaniu tekstu o siadaniu na ginekologu :D :D :D
    Po takim snie az glupio by bylo isc do ginekologa na wizyte.

Ja tez mam brzuch jak w 6 miesiacu, a jestem raczej szczupla. Po prostu strasznie mnoe wzdelo, a nie mam sily wciagac brzucha, bo jak wciagam, to jest mi jeszcze bardziej niedobrze. Zreszta po urodzeniu 4,5kg dziecka moj brzuch juz nigdy nie byl znow plaski.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Staram się nadrabiać wpisy na bieżąco ;) Co do dziwnych snów to u mnie to normalne bo zawsze są one u mnie dziwaczne :) Dziś śniło mi się że mąż poszedł gdzieś z kolegami pić a ja siedziałam i płakałam nad grobem na cmentarzu.
    Co do mdłości u mnie pojawiają się zazwyczaj wieczorem i niestety w 90% kończą się na wymiotach :(
    Nowa0289 ja też się w tym gubię i ostatnio o to pytałam ;) Ale tak jak goldfinch26 napisała liczymy jako tydzień do przodu :)

Zapomniałam też napisać a nie zauważyłam by któraś z was o tym wspomniała ale u mnie pierwszymi objawami które towarzyszą mi przez cały czas są koszmarne zaparcia.

W poniedziałek też zobaczę co tam u małej kropki słychać. Zdecydowałam się skoro mam ubezpieczenie w luxmedzie skorzystać i iść na dodatkową wizytę do gina by zobaczyć czy wszystko jest ok bo do 25.10 bym nie wytrzymała ze zniecierpliwienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 18:52

Nowa0289 lubi tę wiadomość

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verbena wrote:
    Hej dziewczyny,
    Staram się nadrabiać wpisy na bieżąco ;) Co do dziwnych snów to u mnie to normalne bo zawsze są one u mnie dziwaczne :) Dziś śniło mi się że mąż poszedł gdzieś z kolegami pić a ja siedziałam i płakałam nad grobem na cmentarzu.
    Co do mdłości u mnie pojawiają się zazwyczaj wieczorem i niestety w 90% kończą się na wymiotach :(
    Nowa0289 ja też się w tym gubię i ostatnio o to pytałam ;) Ale tak jak goldfinch26 napisała liczymy jako tydzień do przodu :)

Zapomniałam też napisać a nie zauważyłam by któraś z was o tym wspomniała ale u mnie pierwszymi objawami które towarzyszą mi przez cały czas są koszmarne zaparcia.

W poniedziałek też zobaczę co tam u małej kropki słychać. Zdecydowałam się skoro mam ubezpieczenie w luxmedzie skorzystać i iść na dodatkową wizytę do gina by zobaczyć czy wszystko jest ok bo do 25.10 bym nie wytrzymała ze zniecierpliwienia.

Za problem z zaparciami odpowiada progesteron i jest to normalne :) mój ginekolog mówił , ze najlepiej jeść 8 małych posiłków w ciągu dnia. Ja jednak wczorajszy dzień spędziłam w mc donaldzie bo miałam ochotę na ich frytki :). Wybieram się w najbliższym czasie do dietetyka, żeby ułożył jakaś bogatą w warzywka ciążową dietę..zobaczymy. Na mocne zaparcia tylko czopki glicerynowe

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn z MTHFR
    Muszę przyjmować 800mg folianu. Co polecacie? Biorę optimal prenatal ale ich trzeba 8 dziennie i przy miłościach nie daje rady, chętnie zamienię szybko na coś innego najlepiej w 1 max 2 tabletkach.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Do dziewczyn z MTHFR
    Muszę przyjmować 800mg folianu. Co polecacie? Biorę optimal prenatal ale ich trzeba 8 dziennie i przy miłościach nie daje rady, chętnie zamienię szybko na coś innego najlepiej w 1 max 2 tabletkach.
    Czy ten optimal prenatal jest na recepte? No z tego co wiem dziewczyny z mthfr biorą jakis metylowany kwas foliowy który jest na receptę bo trn zwyklysie nie wchlania. Na fb jest strona mthfr polska moze tam dziewczyny cos ci podpowiedzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:01

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, i ja nadrabiam wpisy : )

Czy ktos jeszcze potrzebuje zeby wpisac go do listy?

Pisalyscie o uczuciach do maluszka.. u mnie sie pojawily jeszcze w ciazy ale dopiero jak poczulam soczyste kopniaczki, wczesniej w ogole nie wierzylam ze zaszlam bo czekalam na swoje pierwsze dziecko ponad 3 lata. Teraz tez jeszcze niedowierzam ze jestem w ciazy, pewnie sie ogarne jak zobacze brzuszek.

Strasznie mnie mdli, normalnie nie moge przezyc tego pierwszego trymestru. A tu jeszcze ze 3 tygodnie przynajmniej! Dom stoi na glowie bo nie mam sily sprzatac, gotowac, pranie mi zalega i czuje sie jak ostatni len ale naprawde nie moge sie ogarnac. I jeszcze ten paradoks im bardziej jestem glodna tym wieksze mam nudnosci i tym trudniej jest cokolwiek przelknac. No i jak zyc panie premierze.

Co do wielkosci brzuszka to raczej mam wrazenie ze jest wzdety niz ze rzeczywiscie urosl cokolwiek. Mam 2 kg na minusie, sa i plusy mdlosci :D

Napisalam o przeniesienie listy na pierwsza strone, mam nadzieje ze zadzialaja : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 20:16

Milka1991, Nowa0289 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Do dziewczyn z MTHFR

Ja biorę 600mg https://www.aptekagemini.pl/methylo-folian-5-mthf-600uq-x-100-kaps.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 400 mg Solgara plus b12 i b6. Myślałam o optimal prenatal ale boję się bo ma w składzie liście malin.

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja poproszę o dopisanie ale dopiero w czwartek po pierwszej wizycie na której się dowiem na jakim etapie jestem.
    Co do mdłości to współczuję. U mnie na razie bez ale zawroty głowy są na porządku dziennym :/

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopisz. Dominika Śląsk 34 lata termin 8 maj

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ