X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    KamKam, to ja dopiero musze byc dziwna, bo jak urodzilam corke, to nie bylo zadnej milosci od pierwszego wejrzenia, nie czulam nic! I to przez pare pierwszych miesiecy. Dopiero z czasem ja pokochalam. Wiem, ze to brzmi fatalnie, ale naprawde to bylo niezalezne ode mnie i bardzo przez to cierpialam.

Teraz tez samopoczucie, mdlosci itd nie pozwalaja mi cieszyc sie ciaza...
    Powoli zaczynam sie wpedzac w jakies depresyjne klimaty, bo od kilku tygodni nic mnie nie cieszy i mam wrazenie, ze Duphaston i jego skutki uboczne (nasilone nudnosci, przygnebienoe) to glowny winowajca.

Dziewczyny biorace Duphaston czy wy tez doswiadczacie takiego obnizenia nastroju?
    Bardzo :( miewam czasem deprechę i lęki .. są dni do bani :( biorę też luteinę ..

• Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina i Duphaston wpływa niestety na nastroje depresyjne. Jest o tym napisane ulotce Luteiny.
    Ciasteczko A melisa Ci nie pomaga?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:
    Luteina i Duphaston wpływa niestety na nastroje depresyjne. Jest o tym napisane ulotce Luteiny.
    Ciasteczko A melisa Ci nie pomaga?
    Właśnie b.rzadko piję, muszę chyba częściej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja przy pierwszym dziecku też miłości nie poczułam szybko, chyba jak młoda miała rok dopiero. Przy następnych ciążach było lepiej, eksplozja następowała w momencie porodu :) Ale w tej ciaży zmęczona jestem tym złym samopoczuciem i też mam jakieś nastroje depresyjne momentami :)

Ciasteczko, ja miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce. Nie wiem czy teraz coś sie zmieniło, ale mi mówili,ze glukoza po 2 godzinach ma być ponizej 140, zato na czczo moze być nawet do 110. A po dwóch ponizej 120. W sumie nie zdziwiłabym sie, jakby sie cos zmieniło, bo to teraz te normy to coraz dziwniejsze. Glukometr powinnaś dostać w poradni cukrzycowej. Ja miałam prawie taki wynik jak Ty, regulowałam wszystko dietą. Z tym,że dla mnie to badanie obciążenia glukoza jest bez sensu, no bo w jakim posiłku przyjmujesz tyle czystej glukozy na raz? Ja mdlałam na tych badaniach, a cukry z glukometru wychodziły spoko, mogłam nawet napić sie coli i zjeść pizze. najgorsze skoki miałam po mleku i ziemniakach, a takto wporzo.

Lecę do gina na 9:30. Miałam wczoraj, ale przełożyli wizytę, trzymajcie kciukensy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 07:37

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Chusy, Proszę o dopisanie mnie do listy, wg OM 31.05.2019. Jeśli napiszesz do Admina to Twój post z listą wrzuci na pierwszą stronę.

Mam w domu syna, jestem też po jednym poronieniu. Do lekarza wybieram się za tydzień. Biorę Neoparin 0,4, Duphaston 3x1 i foliany. Bardzo chciałabym, żeby teraz wszystko dobrze się skończyło.

Iza_86, Milka1991, cookiemonster, Szczęśliwa Mamusia, maderdin, Chusy lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.

Wysłany: 29 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko melisa jest świetna! Mi zawsze pomaga :) tylko najlepiej pić regularnie. Pytałam gina i w ciąży można.
    Domi współczuję przeżyć z cukrami. Może w tej ciąży uda się uniknąć cukrzycy. Ja źle wspominam to badanie z glukoza...brr.. ochyda.
    Trzymam kciuki za wizytę. Daj znać po.
    Paula witaj! Masz podobny zestaw leków do mnie. Ja mam jeszcze letrox na tarczyce :)
    I termin zbliżony do mnie bo ja na 29 mam :)
    Miłego dnia dziewczyny!

Paula_071 lubi tę wiadomość

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z synkiem od razu go pokochalam ,ale bylam.krotki czas po poronieniu. Ciaza z synem uzupelnila mi pustke .. urodzil się ,tez ciezko mi bylo go pokochac pierwszego.dnia . Dopiero jak wyszlismy do domu poczulam.mega milosc do niego ,kiedy nie mialam.nacisku poloznych..
    W obecnej ciazy hmmm..nie czuje nic. Wrecz martwie.się ,że nie pokocham.tego dziecka tak.jak.syna mimo ze bardzo go pragne.

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi uczuciami to nie ma co się dziwić, to zawsze jest nowa sytuacja, zwłaszcza, gdy jest to pierwsza ciąża. Nie dość, że hormony robią swoje i targają naszymi emocjami, to sam fakt, że zaraz życie obróci się do góry nogami. Pełno obaw czy będzie wszystko dobrze itd. To jest wszystko zrozumiałe i nie można się obwiniać o brak uczuć! Choć myślę, że samo zastanawianie się nad tym czy jest z nami wszystko ok skoro jeszcze nie czujemy nic do naszych maluszków na tym etapie skłania do myślenia, że gdzieś z tyłu głowy te uczucia są. W pierwszej ciąży różne towarzyszyły mi emocje, był płacz radości, było też myślenie, że nie wiem czy chcę, że przecież to za wcześnie, że mogliśmy poczekać. Czułam coś, ale nie było to nic z tych uczuć opisywanych przez kobiety w internecie. Pierwsze takie prawdziwie uczucie, miłość do tego dziecka poczułam jak zobaczyłam, że jest coś nie tak, że mogę je stracić. Wtedy zrozumiałam, że kocham to maleństwo i wszystkie lęki wcześniej towarzyszące zniknęły, a pojawiły się nowe. Teraz wiem, że pomimo, że nie poznałam swojej córeczki to i tak ją mocno kocham, bo powstała z miłości mojej i męża i nieważne jaki był etap jej rozwoju, była nasza. Nie mam do siebie żalu, że na początku były takie, a nie inne obawy, bo to jest zupełnie normalne. W ogóle temat emocji kobiety w ciąży, po porodzie itd. jest bardzo ciekawy i dopiero od niedawna jakoś mocniej nagłaśniany.

Milka1991, KamKam1100, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ciężarne koleżanki :*
    Ja dziś obudziłam się z delikatnymi Mdłościami wiec muszę coś zjesc :*
    Miłego dni:*

ckaigov31lklx1rk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dzień dobry ciężarne koleżanki :*
    Ja dziś obudziłam się z delikatnymi Mdłościami wiec muszę coś zjesc :*
    Miłego dni:*

Mnie dziś męczą zawroty głowy juz mam na prawdę tego dość, sama sue zastanawiał jak ja funkcjonuję.

Co do miłości do dziecka na wszystko przychodzi czas bardzo młodo zaszłam w moją pierwsza ciążę, miałam 17 lat więc byłam zielona co do macierzyństwa a już nie wspominając o dziecku , bywało i tak że miałam tego dość. Praktycznie ja dojrzewałam do bycia matką z czasem pokochałam mojego synka.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ;-) :-).

Hej hej :-) :-) :-).

Zimno jak diabli nic tylko w domu siedzieć , od samego rana źle się czuję zawroty głowy mnie wykończą. Dobrze ze Ania daje mi odpocząć i sama jakoś się pobawi czy dziewczynki z nią się pobawią.

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano dziewczyny wisiałam na toalecie, pierwszy raz coś takiego... Wymiotowalam sama woda :( to było okropne. Trzymają mnie mdłości na Maxa.

Ale zaliczyłam spacer z psinka, bo pięknie słonko świeci :) trzeba korzystać z ostatnich ciepłych promieni słońca. :)

Dziś rano zrobiłam sobie pierwsze fotki na pamiątkę, od dziś w każdą sobotę będę robić :) i powiem Wam że o ile na żywo tak nie widac to na fotce całkiem całkiem mały brzusio jest.
    A jak tam Wasze brzuszki? :)

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brzuch już wywaliło. Jelita przestały sie mieścić na dole, to poszły do góry, hehe.

Ja po wizycie, maluszek 15 mm, wszystko jest wporzo, ale dostałam acard, clexane i dopergyt, kurde. Boję się tych leków :( Czy któreś z Was zażywaja podobny zestaw?

cookiemonster, Szczęśliwa Mamusia, Nowa0289 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a dlaczego dostalas takie leki?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Domi, a dlaczego dostalas takie leki?
    Ze wzgledu na nadwagę, jestem w grupie ryzyka i dlatego, a depegyt to była kwestia czasu, odkąd usunęli mi tarczyce to mam nadciśnienie, w ddomu mam niby jeszce ok, ale dr mówi,ze trzeba go zmniejszyć. Nie wiem, mam obawy.

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja dzisiaj byłam w szpitalu na szybkim badanku u mojej Pani doktor. Wszystko jest ok, maluszek ma 2,47 cm i fikał ładnie na usg :)) wróciły lekkie mdłości, boli mnie tez głowa.
    Najgorsze są sny, śniło mi się ostatnio , ze biegł za mną koleś z siekierą także psychicznie chyba średnio u mnie ;))) czy Wam tez śnią się jakieś bzdury ? Już nie mówię ile razy śniło mi się ze budzę się cała we krwi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 13:08

cookiemonster, milamila lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • martek88 Koleżanka

Wysłany: 29 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 U mnie sny też jakieś zwariowane. Dziś mi się śniło, że byłam u Lewandowskiej na imprezie :) I pływałam z nią w basenie w którym były glony. Także każda noc to nowe przeżycie :)

Alicja-33, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqvkcb7ylvfsz3.png
    Synek 11.05.2017 <3
    Aniołek 2016 12 tc <3
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi snami też tak mam. Strasznie porąbane czasami :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam okropne sny. Nie wiem czemu ciąża tak na to wpływa. Pewnie znów będę sie bała iść spać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 14:26

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png

Wysłany: 29 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sny erotyczne :) ostatnio śniło mi się że usiadłam na swojego ginekologa :)

Alicja-33, cookiemonster, Iza_86, domi1906, milamila lubią tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczka83 wrote:
    Ja mam sny erotyczne :) ostatnio śniło mi się że usiadłam na swojego ginekologa :)
    Hahahaha, przebiłaś wszystko

A u mnie dalej bez zmian, żadnych mdłości ani innego samopoczucia, już nawet sutki przestały być wrażliwe, coś czuję że dowiem się ma wizycie iż ciąża niestety się nie rozwineła

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ