Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Pięknie się układają kolejne wizyty. Dziewczyny,wrzucajcie fotki z Usg:)
    Ja co prawda mam wizytę dopiero10.10 ale jak wrzucić foto z usg?:)

ckaigov31lklx1rk.png

Wysłany: 28 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane :*
    Dziś piękna pogoda u mnie była, słoneczko, odrazu humor lepszy. Widze samedovre wieści u Was co mnie bardzo cieszy! Mam nadzieje ze do końca zostaniemy w tym składzie i żadna nie odpadnie!:*<3
    Ja w ogóle bie czuje jakbym była w ciąży, czuje się super, teoche mnie to martwi ale bie chce się nakręcać;)

ckaigov31lklx1rk.png

Wysłany: 28 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Dziewczyny, myślicie że 3.10 będzie 6t4d może być już widać serduszko ? Czy za wcześnie? W którym tygodniu Wy pierwszy raz widzieliście bijące serduszko?

Już dawno zapisałam się na tą wizytę. I tak wydawał mi sie odległy termin, ale teraz myślę czy nie zmienić na kolejny tydzien
    Ja widzialam serduszko w 6/7 tydzień:)

ckaigov31lklx1rk.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spałam dzis 3 razy hahahha

No i ciesze sie z kolejnych dobrych informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 20:16

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dobry wieczór kochane :*
    Dziś piękna pogoda u mnie była, słoneczko, odrazu humor lepszy. Widze samedovre wieści u Was co mnie bardzo cieszy! Mam nadzieje ze do końca zostaniemy w tym składzie i żadna nie odpadnie!:*<3
    Ja w ogóle bie czuje jakbym była w ciąży, czuje się super, teoche mnie to martwi ale bie chce się nakręcać;)

Nie ma się Kochana czym martwić. Wiele kobiet nie ma objawów typowo ciazowych i rodzą piękne zdrowe dzieci. U mnie w rodzinie dziewczyna teraz urodzila córeczkę a ciąży nie czuła dopóki brzuszek nie zaczął rosnąć. Widocznie należnysz do tych szczęśliwych mamusiek, które nie mają żadnych objawów. Ja na razie początek mdłości a już mam dosyć a ma być gorzej :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Super, dobre wieści, gratulacje! To ja z klasycznym pytaniem haha, który to dokładnie dzień i miesiąc i jaki duży pęcherzyk?

Nie dostałam USG nie powiedział mi który to tc według kalendarza ciąży bbf to 7 tc 2 msc pęcherzyk był duży i jak bym widziała zarys małego czlowieczka.

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Ja widzialam serduszko w 6/7 tydzień:)

Super! Ja tez mam nadzieję, że będzie juz serduszko. Na razie miałam jedno usg i widać tylko malenka kropkę :) Ale od tego czasu mój kropek na pewno już urósł i mam nadzieję zobaczyć coś więcej! Nie mogę się doczekać tej wizyty <3

f2w3csqv689n39p9.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mega szybko leci czas w tej ciazy..

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie też... dopiero co się dowiedziałam a już dzisiaj wkraczamy w 7tc. Jupi!!!

Dziewczyny, czy ttlko mi marzą się już święta? Chciałabym przeskoczyć tą paskudną jesień i mógłbym już mieć piękny grudzień <3

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Ciasteczko A jaki wynik po glukozie?

U mnie już wszyscy wiedzą. Zresztą ciężko byłoby to ukryć. Bo siedzę na L4, rzuciłam palenie i nie napoje się z rodzicami wina jak wpadam.
    Nie ma tragedii :) na czczo -100, po godz -167, po 2-115. Diabetolog w czw, ponoć tylko ta na czczo tyci za wysoko .. (???)

Wysłany: 28 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym poruszyć jeden temat, nie wiem czy ja jestem dziwna?! Otóż to ze niby jestem w ciąży ale nie czuje jakiejś miłości do dziecka które mam pod sercem...czy to się pojawia z czasem? Na razie wsystko dla mnie jest nijakie :(. Czy instynkt macierzyński przyjdzie sam? Trochę się zaczynam martwić czy jakaś bez serca jestem czy nie wiem co :((

ckaigov31lklx1rk.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też bez fajerwerków ale oczywiście bardzo się cieszę :)) bardziej uzalam się ciągle nad dolegliwościami ciążowymi i mam już dość. Do tego teraz wypada mi termin kolejnej miesiączki i normalnie chodzę wkur*** jak zawsze podczas @ :D

Myślę że prawdziwa miłość pojawi się wraz z rosnącym brzuszkiem i pierwszymi kopniakami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:39

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dziewczyny chciałabym poruszyć jeden temat, nie wiem czy ja jestem dziwna?! Otóż to ze niby jestem w ciąży ale nie czuje jakiejś miłości do dziecka które mam pod sercem...czy to się pojawia z czasem? Na razie wsystko dla mnie jest nijakie :(. Czy instynkt macierzyński przyjdzie sam? Trochę się zaczynam martwić czy jakaś bez serca jestem czy nie wiem co :((

Myślę, że to przyjdzie z czasem. Mi też się kiedyś wydawało że jak zajde w ciążę to już będę kochała to maleństwo a chyba tak nie jest. Czytałam, że niektóre dziewczyny już rozmawiają do brzucha itd a ja mam jakąś blokadę na razie. Mysle, że taka miłość i poczucie że coś w nas rośnie- coś ważnego i pięknego przyjdzie z pierwszymi ruchami, z dźwiękiem bijącego serducha itd. Dajmy sobie czasu :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • o_mad.ko! Koleżanka

Wysłany: 28 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, witam się i ja. tp 19 maja 2019 wg bbf.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam absolutnie nie Jesteś dziwna. Wiesz o ciąży parę tygodni. Kropek jest jeszcze tylko kropkiem. Nie widzisz go. Nie słyszysz. Nie czujesz. Nie da się tak od razu pokochać czegoś nienamacalnego. Ja wraz z pierwszą ciążą też się tym martwilam. Ba, nawet jak urodziłam to nie było eksplozji miłości i łez wzruszenia. Raczej ulga że skończył się ból. Milosc potrzebuje czasu. Nie przychodzi ot tak. Pstryk i jest. Nie nie. Jak się urodziła moja córka to czułam do niej przywiązanie bardziej fizjologiczne niż duchowe. Teraz natomiast kocham ją tak mocno że na myśl o tym stają mi świeczki w oczach, a gdyby ktoś choć raz krzywo spojrzał na moje dziecko to bym zabiła...
    Teraz z drugą ciążą i drugim dzieckiem pewnie będzie podobnie. Ale już wiem że nie mam się czym martwić bo wszystko przyjdzie z czasem:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:41

Agata :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:

Mysle ze wszystko przyjdzie z czasem. Ja tez mam jakis taki nijaki stosunek. To chyba moja reakcja obronna po poronieniu. Rok temu mialam juz wszystko zaplanowane wybrany wozek, obgadane przemeblowanie, glaskalam plaski brzuszek mowilam.do niego itd. A potem byla tylko pustka.
    Z mezem twraz nie rozmawiamy o ciazy. Chyba oboje boimy sie kolejnej straty. Ja mowie ze dopiero jak bede miala dziecko w ramionach przestane sie bac.
    KamKam nie masz sie obwiniać ze narazie nic nie czujesz. U kazdego przycbodzi to na innym etapie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png

Wysłany: 28 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    KamKam absolutnie nie Jesteś dziwna. Wiesz o ciąży parę tygodni. Kropek jest jeszcze tylko kropkiem. Nie widzisz go. Nie słyszysz. Nie czujesz. Nie da się tak od razu pokochać czegoś nienamacalnego. Ja wraz z pierwszą ciążą też się tym martwilam. Ba, nawet jak urodziłam to nie było eksplozji miłości i łez wzruszenia. Raczej ulga że skończył się ból. Milosc potrzebuje czasu. Nie przychodzi ot tak. Pstryk i jest. Nie nie. Jak się urodziła moja córka to czułam do niej przywiązanie bardziej fizjologiczne niż duchowe. Teraz natomiast kocham ją tak mocno że na myśl o tym stają mi świeczki w oczach, a gdyby ktoś choć raz krzywo spojrzał na moje dziecko to bym zabiła...
    Teraz z drugą ciążą i drugim dzieckiem pewnie będzie podobnie. Ale już wiem że nie mam się czym martwić bo wszystko przyjdzie z czasem:*
    To dobrze bo już się martwiłam :). Ja jestem z osób bardziej oschłych i nie wiem jak to będzie z okazywaniem moich uczuć do dziecka. Moj partner już całuje brzuszek, cieszy się a jakoś zero emocji.

Milka1991 lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam, to ja dopiero musze byc dziwna, bo jak urodzilam corke, to nie bylo zadnej milosci od pierwszego wejrzenia, nie czulam nic! I to przez pare pierwszych miesiecy. Dopiero z czasem ja pokochalam. Wiem, ze to brzmi fatalnie, ale naprawde to bylo niezalezne ode mnie i bardzo przez to cierpialam.

Teraz tez samopoczucie, mdlosci itd nie pozwalaja mi cieszyc sie ciaza...
    Powoli zaczynam sie wpedzac w jakies depresyjne klimaty, bo od kilku tygodni nic mnie nie cieszy i mam wrazenie, ze Duphaston i jego skutki uboczne (nasilone nudnosci, przygnebienoe) to glowny winowajca.

Dziewczyny biorace Duphaston czy wy tez doswiadczacie takiego obnizenia nastroju?

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png

Wysłany: 28 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    KamKam, to ja dopiero musze byc dziwna, bo jak urodzilam corke, to nie bylo zadnej milosci od pierwszego wejrzenia, nie czulam nic! I to przez pare pierwszych miesiecy. Dopiero z czasem ja pokochalam. Wiem, ze to brzmi fatalnie, ale naprawde to bylo niezalezne ode mnie i bardzo przez to cierpialam.

Teraz tez samopoczucie, mdlosci itd nie pozwalaja mi cieszyc sie ciaza...
    Powoli zaczynam sie wpedzac w jakies depresyjne klimaty, bo od kilku tygodni nic mnie nie cieszy i mam wrazenie, ze Duphaston i jego skutki uboczne (nasilone nudnosci, przygnebienoe) to glowny winowajca.

Dziewczyny biorace Duphaston czy wy tez doswiadczacie takiego obnizenia nastroju?
    Ja biorę duphaston i hmm bie zauważyłam nic nadzwyczajnego :)

ckaigov31lklx1rk.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dobrze mówisz. Pamiętam jak w jednym z wywiadów Martyna Wojciechowska powiedziała że pokochała córkę dopiero po 8 miesiącach, także to nic dziwnego.
    Miłość rośnie stopniowo u każdego od innego momentu. Także nie martw się tym.

Milka1991 lubi tę wiadomość

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ