X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • KamKam1100 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Pięknie się układają kolejne wizyty. Dziewczyny,wrzucajcie fotki z Usg:)
    Ja co prawda mam wizytę dopiero10.10 ale jak wrzucić foto z usg?:)

ckaigov31lklx1rk.png

Wysłany: 28 września 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane :*
    Dziś piękna pogoda u mnie była, słoneczko, odrazu humor lepszy. Widze samedovre wieści u Was co mnie bardzo cieszy! Mam nadzieje ze do końca zostaniemy w tym składzie i żadna nie odpadnie!:*<3
    Ja w ogóle bie czuje jakbym była w ciąży, czuje się super, teoche mnie to martwi ale bie chce się nakręcać;)

ckaigov31lklx1rk.png

Wysłany: 28 września 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldfinch26 wrote:
    Dziewczyny, myślicie że 3.10 będzie 6t4d może być już widać serduszko ? Czy za wcześnie? W którym tygodniu Wy pierwszy raz widzieliście bijące serduszko?

Już dawno zapisałam się na tą wizytę. I tak wydawał mi sie odległy termin, ale teraz myślę czy nie zmienić na kolejny tydzien
    Ja widzialam serduszko w 6/7 tydzień:)

ckaigov31lklx1rk.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spałam dzis 3 razy hahahha

No i ciesze sie z kolejnych dobrych informacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 20:16

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dobry wieczór kochane :*
    Dziś piękna pogoda u mnie była, słoneczko, odrazu humor lepszy. Widze samedovre wieści u Was co mnie bardzo cieszy! Mam nadzieje ze do końca zostaniemy w tym składzie i żadna nie odpadnie!:*<3
    Ja w ogóle bie czuje jakbym była w ciąży, czuje się super, teoche mnie to martwi ale bie chce się nakręcać;)

Nie ma się Kochana czym martwić. Wiele kobiet nie ma objawów typowo ciazowych i rodzą piękne zdrowe dzieci. U mnie w rodzinie dziewczyna teraz urodzila córeczkę a ciąży nie czuła dopóki brzuszek nie zaczął rosnąć. Widocznie należnysz do tych szczęśliwych mamusiek, które nie mają żadnych objawów. Ja na razie początek mdłości a już mam dosyć a ma być gorzej :(

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Super, dobre wieści, gratulacje! To ja z klasycznym pytaniem haha, który to dokładnie dzień i miesiąc i jaki duży pęcherzyk?

Nie dostałam USG nie powiedział mi który to tc według kalendarza ciąży bbf to 7 tc 2 msc pęcherzyk był duży i jak bym widziała zarys małego czlowieczka.

• Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Ja widzialam serduszko w 6/7 tydzień:)

Super! Ja tez mam nadzieję, że będzie juz serduszko. Na razie miałam jedno usg i widać tylko malenka kropkę :) Ale od tego czasu mój kropek na pewno już urósł i mam nadzieję zobaczyć coś więcej! Nie mogę się doczekać tej wizyty <3

f2w3csqv689n39p9.png
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mega szybko leci czas w tej ciazy..

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie też... dopiero co się dowiedziałam a już dzisiaj wkraczamy w 7tc. Jupi!!!

Dziewczyny, czy ttlko mi marzą się już święta? Chciałabym przeskoczyć tą paskudną jesień i mógłbym już mieć piękny grudzień <3

f2w3csqv689n39p9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi1906 wrote:
    Ciasteczko A jaki wynik po glukozie?

U mnie już wszyscy wiedzą. Zresztą ciężko byłoby to ukryć. Bo siedzę na L4, rzuciłam palenie i nie napoje się z rodzicami wina jak wpadam.
    Nie ma tragedii :) na czczo -100, po godz -167, po 2-115. Diabetolog w czw, ponoć tylko ta na czczo tyci za wysoko .. (???)

Wysłany: 28 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym poruszyć jeden temat, nie wiem czy ja jestem dziwna?! Otóż to ze niby jestem w ciąży ale nie czuje jakiejś miłości do dziecka które mam pod sercem...czy to się pojawia z czasem? Na razie wsystko dla mnie jest nijakie :(. Czy instynkt macierzyński przyjdzie sam? Trochę się zaczynam martwić czy jakaś bez serca jestem czy nie wiem co :((

ckaigov31lklx1rk.png
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co też bez fajerwerków ale oczywiście bardzo się cieszę :)) bardziej uzalam się ciągle nad dolegliwościami ciążowymi i mam już dość. Do tego teraz wypada mi termin kolejnej miesiączki i normalnie chodzę wkur*** jak zawsze podczas @ :D

Myślę że prawdziwa miłość pojawi się wraz z rosnącym brzuszkiem i pierwszymi kopniakami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:39

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Goldfinch26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:
    Dziewczyny chciałabym poruszyć jeden temat, nie wiem czy ja jestem dziwna?! Otóż to ze niby jestem w ciąży ale nie czuje jakiejś miłości do dziecka które mam pod sercem...czy to się pojawia z czasem? Na razie wsystko dla mnie jest nijakie :(. Czy instynkt macierzyński przyjdzie sam? Trochę się zaczynam martwić czy jakaś bez serca jestem czy nie wiem co :((

Myślę, że to przyjdzie z czasem. Mi też się kiedyś wydawało że jak zajde w ciążę to już będę kochała to maleństwo a chyba tak nie jest. Czytałam, że niektóre dziewczyny już rozmawiają do brzucha itd a ja mam jakąś blokadę na razie. Mysle, że taka miłość i poczucie że coś w nas rośnie- coś ważnego i pięknego przyjdzie z pierwszymi ruchami, z dźwiękiem bijącego serducha itd. Dajmy sobie czasu :)

f2w3csqv689n39p9.png
  • o_mad.ko! Koleżanka

Wysłany: 28 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć, witam się i ja. tp 19 maja 2019 wg bbf.

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam absolutnie nie Jesteś dziwna. Wiesz o ciąży parę tygodni. Kropek jest jeszcze tylko kropkiem. Nie widzisz go. Nie słyszysz. Nie czujesz. Nie da się tak od razu pokochać czegoś nienamacalnego. Ja wraz z pierwszą ciążą też się tym martwilam. Ba, nawet jak urodziłam to nie było eksplozji miłości i łez wzruszenia. Raczej ulga że skończył się ból. Milosc potrzebuje czasu. Nie przychodzi ot tak. Pstryk i jest. Nie nie. Jak się urodziła moja córka to czułam do niej przywiązanie bardziej fizjologiczne niż duchowe. Teraz natomiast kocham ją tak mocno że na myśl o tym stają mi świeczki w oczach, a gdyby ktoś choć raz krzywo spojrzał na moje dziecko to bym zabiła...
    Teraz z drugą ciążą i drugim dzieckiem pewnie będzie podobnie. Ale już wiem że nie mam się czym martwić bo wszystko przyjdzie z czasem:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 21:41

Agata :), Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam1100 wrote:

Mysle ze wszystko przyjdzie z czasem. Ja tez mam jakis taki nijaki stosunek. To chyba moja reakcja obronna po poronieniu. Rok temu mialam juz wszystko zaplanowane wybrany wozek, obgadane przemeblowanie, glaskalam plaski brzuszek mowilam.do niego itd. A potem byla tylko pustka.
    Z mezem twraz nie rozmawiamy o ciazy. Chyba oboje boimy sie kolejnej straty. Ja mowie ze dopiero jak bede miala dziecko w ramionach przestane sie bac.
    KamKam nie masz sie obwiniać ze narazie nic nie czujesz. U kazdego przycbodzi to na innym etapie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png

Wysłany: 28 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    KamKam absolutnie nie Jesteś dziwna. Wiesz o ciąży parę tygodni. Kropek jest jeszcze tylko kropkiem. Nie widzisz go. Nie słyszysz. Nie czujesz. Nie da się tak od razu pokochać czegoś nienamacalnego. Ja wraz z pierwszą ciążą też się tym martwilam. Ba, nawet jak urodziłam to nie było eksplozji miłości i łez wzruszenia. Raczej ulga że skończył się ból. Milosc potrzebuje czasu. Nie przychodzi ot tak. Pstryk i jest. Nie nie. Jak się urodziła moja córka to czułam do niej przywiązanie bardziej fizjologiczne niż duchowe. Teraz natomiast kocham ją tak mocno że na myśl o tym stają mi świeczki w oczach, a gdyby ktoś choć raz krzywo spojrzał na moje dziecko to bym zabiła...
    Teraz z drugą ciążą i drugim dzieckiem pewnie będzie podobnie. Ale już wiem że nie mam się czym martwić bo wszystko przyjdzie z czasem:*
    To dobrze bo już się martwiłam :). Ja jestem z osób bardziej oschłych i nie wiem jak to będzie z okazywaniem moich uczuć do dziecka. Moj partner już całuje brzuszek, cieszy się a jakoś zero emocji.

Milka1991 lubi tę wiadomość

ckaigov31lklx1rk.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamKam, to ja dopiero musze byc dziwna, bo jak urodzilam corke, to nie bylo zadnej milosci od pierwszego wejrzenia, nie czulam nic! I to przez pare pierwszych miesiecy. Dopiero z czasem ja pokochalam. Wiem, ze to brzmi fatalnie, ale naprawde to bylo niezalezne ode mnie i bardzo przez to cierpialam.

Teraz tez samopoczucie, mdlosci itd nie pozwalaja mi cieszyc sie ciaza...
    Powoli zaczynam sie wpedzac w jakies depresyjne klimaty, bo od kilku tygodni nic mnie nie cieszy i mam wrazenie, ze Duphaston i jego skutki uboczne (nasilone nudnosci, przygnebienoe) to glowny winowajca.

Dziewczyny biorace Duphaston czy wy tez doswiadczacie takiego obnizenia nastroju?

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png

Wysłany: 28 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    KamKam, to ja dopiero musze byc dziwna, bo jak urodzilam corke, to nie bylo zadnej milosci od pierwszego wejrzenia, nie czulam nic! I to przez pare pierwszych miesiecy. Dopiero z czasem ja pokochalam. Wiem, ze to brzmi fatalnie, ale naprawde to bylo niezalezne ode mnie i bardzo przez to cierpialam.

Teraz tez samopoczucie, mdlosci itd nie pozwalaja mi cieszyc sie ciaza...
    Powoli zaczynam sie wpedzac w jakies depresyjne klimaty, bo od kilku tygodni nic mnie nie cieszy i mam wrazenie, ze Duphaston i jego skutki uboczne (nasilone nudnosci, przygnebienoe) to glowny winowajca.

Dziewczyny biorace Duphaston czy wy tez doswiadczacie takiego obnizenia nastroju?
    Ja biorę duphaston i hmm bie zauważyłam nic nadzwyczajnego :)

ckaigov31lklx1rk.png
  • Pomarańczka83 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dobrze mówisz. Pamiętam jak w jednym z wywiadów Martyna Wojciechowska powiedziała że pokochała córkę dopiero po 8 miesiącach, także to nic dziwnego.
    Miłość rośnie stopniowo u każdego od innego momentu. Także nie martw się tym.

Milka1991 lubi tę wiadomość

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ