X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Aktyde

Ja mam wrażenie że moje dziecko siedzi mi normalnie przy samych zebrach i żołądku brzuch mam wysoko i mocno napięty stąd mocno blizna mnie szarpie jak on się wypnie, on jest też bardzo ruchliwy to ciągle jestem obolala... ja za tydzień mam wizytę to się okaże co on tam nakombinowal 🤔🤔🤔🤔

Kiedy masz wizytę u swojego prowadzącego żeby ewentualnie popytać ? 🤔🤔🤔
    Za tydzień równo. No ja mam brzuch nisko, z Karo też miałam nisko, poza tym mam prawie 180 wzrostu to też inaczej się rozkłada.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

To mamy wizytę w ten sam dzień ja mam wyjątkowo na 8.15 rano :)
    Myślę żebyś się nie denerwowala (wiem łatwo się mowi) i zapytała swojego lekarza on najlepiej Ciebie zna i obiektywnie wszystko sprawdzi oceni i rozwieje twoje.watpliwosci.
    Bo diagnozy przez Internet to nie jest dobry pomysł bo u jednego coś będzie z opisu wyglądać okej A z u drugiego może mieć związek z czymś innym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn mnie chce wykończyć... na noc ma pampers bo siusia jescze i zdjął sobie pampersa i szedł siku i wprost koło łóżka zrobił, i teraz znów przyszedł z rozpietym pampersem bo mówi że źle coś jest napięte i znów to rozpial🙄🙄🙄, oszaleje zaraz z nim🤨🤨.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ejjj moj ma nizej glowe niz ja mam pępek :/??????
    W ogole jak bylam w szpitalu to jeden lekarz tak go wymacal przez brzuch... -normalnie mi jego glowe w brzuchu scisnal. Kolezance z lozka obok tez-az sie smialam, ze mi sie teraz urodzi z takimi dwoma palcami na glowie odcisnietymi :/ ;)

Ale serio to moje dziecko ma za nisko ta glowke chyba :/ w ogole jest nisko. Do tego wyrostka to tez ma kawalek...
    No to dno macicy sięga do tego momentu :) a Maluszek jest mniejszy i przybiera pozycje wertykalne:) lekarz pewnie badał ułożenie dziecka chwytami Leopolda :)

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    4.03 była glowkowe i bardzo nisko, że w badaniu wewnętrznym czuła główkę pod palcami i kazała mi jak najwięcej leżeć. A już 11.03 na usg prenatalnym miała głowę na prawo od wzgorka lonowego i pupę na wysokości pępka po lewej, nie wiem czy to już skośne ułożenie, bo w sumie lekarz nie określił tego położenia.
    Jeszcze się kręci na spokojnie :) skośne jak głowa leży na któryms talerzu biodrowym. Narazie się nie denerwuj, ja też usłyszałam, że szyja w badaniu miękka trochę jakby otwarta, ale w usg oki, teraz będzie się wszystko powoli szykować :) doczytalam, że wysoka jesteś to też trochę ta macica ma inne proporcje:) wiem już jestesmy zmęczone ciazami i też myślę po swojemu szukamy czy wszystko Oki, to normalne w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 02:14

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie nocka nawet ok w porównaniu do poprzednich.
    Trzymam kciuki za wizyty i życzę powodzenia..
    Dobrego dnia 🙂

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... Kupiliśmy wczoraj Chicco Hug.. jesteśmy zauroczeni. Powiem Wam że to jest jedyna rzecz dla której straciłam głowę. Do innych rzeczy wyprawkowych próbujemy podejść z głową.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b47af2a3ab07.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1615ca082bd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 06:19

Milka1991, MaMaMi83, 4me, kama2784, Oleander, iwwk, Pani Moł, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Rudzik1, Veri lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka u mnie tez byla miłość od pierwszego wejrzenia z chicco jak zobaczylam u znajomej. A jeszcze do tego spala w min jej córeczka no wiedzialam ze musze bo sie udusze hihi i kupilam.

PatkaPP lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, piękny ten kolor też <3 w jakimś sklepie kupiliście? Czy u kogoś? :D

Ja dziś się po 5 obudziłam i koniec, chyba zaczynam się robić przepoczęta tym leżeniem :/

gann3e3k0unlohxb.png

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolor to Spectrum. Kupiliśmy w sklepie stacjonarnym w Tarnowskich górach, natomiast sprzedają również wysyłkowo

https://m.olx.pl/oferta/chicco-baby-hug-4w1-promocja-facebook-CID88-IDrLcI7.html

Mieliśmy niesamowitego farta, w sklepie powiedzieli nam że są na stanie i zaczęliśmy debatować nad kolorem. Po czym okazało się że ostatnie cztery sztuki idą na wysyłkę, po około 10 minutach debatowania czy zamawiamy na kwiecień, a sprzedawca sprawdzał jeszcze inny magazyn wszedł kurier z nową dostawą paru sztuk. Ponoć bardzo szybko schodzą.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Bibs Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka piękne to Chicco mhm ja już mam zakaz kupowania czegokolwiek ale kusi kusi ;)

MaryJane "przepoczęta" dobre :D musimy wszystkie się przepocząć do granic... Chyba będziemy miło to wspominać potem no nie? :p

PatkaPP, Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , u mnie noc jakoś totalnie koszmarna mam.taki ból nóg całych jak bym po górach chodziła masakra ! Faktycznie już chyba tymi ciazami jesteśmy zmęczone :/
    Na dodatek.pol nocy snila mi się wizyta u ginekologa haha 🙄🙄😂

Patka
    Super wygląda ta kolyska,a kolor jest super e takim podobnym mam właśnie moje krzesełko chicco :)

No trzeba odpoczywać teraz bo potem dzieci to nie zbytnio nam dadza:) idę ogarniać córkę do przedszkola i małego bo na 10 do okulisty z nim jadę, biorę że sobą teścia w razie co będzie to trzymam na badaniu bo gdzie ja z tym wielkim bebnem dam radę 🤔🤔🤔

Miłego dnia :)

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari a magnez bierzesz? Mi na nogi pomaga, na takie bóle właśnie, no i masaż ;)
    Najgorszy jest ostatni miesiąc. To była meczarnia w poprzedniej ciąży, ale bardziej psychiczna niż fizyczna. W tej ciąży wszystko jest szybciej, szybciej się źle czuje szybciej mi brzuch rośnie, rozstępy się zrobiły, mam nadzieję też, że szybciej urodze, aczkolwiek wątpię haha dziś 20ty, zaczęłam 32tc, czyli teoretycznie zostały mi 2 miesiące ;)

Milka1991, Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibs, tak, niedługo będziemy marzyć żeby w ogóle odpocząć, póki co chce doczekać tego czasu :D

Dzięki Patka, może pojedziemy też osobiście kupić :D

Co do ułożenia dziecka to mój był kilka dni na pewno na samym dole, potem po bokach ale mega nisko. Teraz 2 dni skakał Jak szalony, kręcił się ciągle no i od dziś rana czuję nogi jego pod samymi żebrami, także główką się chyba z powrotem obrócił :D dobrze, ze mam dziś wieczorem te prenatalne bo od 3 dni skacze i kopie strasznie dziko, i w zasadzie non stop, jak napisałyscie ze to też niedobrze to już zaczęłam się stresować czy coś mu tam nie dolega

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

No właśnie biorę 2 tabletki slow magu,żelazo , mama dha i na dodatek jeszcze neoparin w brzuch chyba w żadnej ciąży takiego zestawu nie miałam szok 🤔🙄 ale jak robiłam wyniki to magnez miałam w granicy ale tej dolnej to ja już nie wiem ile bym miała go brać, A Ty jaki bierzesz ?

Wiecie że teraz przez ostatni miesiąc wychamowalam że wzrostem mojej wagi , różnica zaledwie po 3 tygodniach jest jakieś 0.5 kg mam nadzieje ze ten krasnolud rośnie prawidłowo chociaż z takim zapasem +12 kg to może sobie z tego pożera :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! U mnie noc okej, ale pobudka o 5:00 bo już się jasno robi a moja córka to mega ranny ptaszek, zrywa się jak tylko lekko slonce wschodzić zaczyna i nie ma opcji, żeby ją samą po chacie puścić, bo to taki etap, że wszędzie się wgramoli ale już drogi w dół nie rozkminia, tylko jak kaskader się zachowuje. No i już też dosięga wszędzie, serio trzeba takiego rozrabiaka mieć na oku bez przerwy.

Patka, piękne to Chicco!! Czy ono jest bardzo stabilne? Zastanawiam się wlasnie czy nie potrzebujemy jeszcze dodatkowego miejsca dla Noworodzia, takiego, zeby byl poza zasięgiem starszej siostry a jednoczesnie mniejszego i bardziej mobilnego niz cale duze lozeczko szczebelkowe.

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Chicco Baby Hug- to i ja muszę napisac że Mamami zaraziła mnie miłością do tego sprzętu. Mimo że przyjechał uszkodzony(szary przycisk górny) jestem mega zadowolona z jego zakupu. Reklamacja przebiegła błyskawicznie. Wysłałam tą cześć bezpośrednio do Chicco na ich koszt. I na drugi dzień część już była u mnie. Zakup robiłam internetowo z Tarnowskich Gór. Myslę że sprawniej poszło niż miałabym wysyłać to sama do sprzedawcy.

Dziewczyny-powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:43

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie znów 1,5kg wiecej niż parę dni temu :( puchnę w oczach, wieczorem nie mogłam zasnąć bo nogi bolą eh :(
    Kciuki za wizyty! <3
    Piękna pogoda u nas a ja czuję się jak kupka nieszczęścia, spróbuję się dobrą herbatką postawić na nogi
    Mamami to chyba powinna dostać od Chicco jakieś honorarium albo chociaż paczkę z gratisami za to zarazanie miłością do Baby Hug :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 08:36

Izka37, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie tym Baby Hug :D Wrócę od położnej i sama zacznę rozglądać się za nim :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze mamami pracuje w Chicco :D

Oleander, Izka37, Pani Moł, MaMaMi83, kama2784, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ