X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ach znowu 4 dni musiałam was doczytywac lecicie dziewuszki jak szalone heh...

Ja uwielbiam chicco next2me poprostu jestem w nim zakochana bo bujaczek mam wysoki graco sweetpeace super no a krzesełko do karmienia to pewnie na chrzciny mała dostanie także komplet jak talala ale jak wy nie macie nic to faktycznie fajne to chicco wasze takie wszystko w jendym

W weekend w końcu popralam i poprasowalam wszystkie ciuszki dla małej na początek jeszcze tylko torby muszę wyprać pokupowac rzeczy brakujące i pakowanko

U nas już po ospach no ale starszy znowu przyniósł cos z przedszkola tym razem mocny kaszel więc znowu nie idzie do przedszkola aż na tydzień wrócił i od nowa dom
    Miłego dnia życzę wszystkim mamuskom i powodzenia na wizytach

Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień kuriera, przyszła piżamka z aliexpress i torba do szpitala, jest ogromna, teraz już na pewno się zmieszczę :) ja nie masuję krocza, to chyba trzeba codziennie a ja ledwo pamiętam żeby brzuszek smarować i witaminy łykać

ago91 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masaż krocza to od 34tc z tego co mi i położna i lekarz mówił? Próbowałam robić w pierwszej ciąży, ale mi nie szło. Myślę, że może teraz spróbuję żeby mi mąż robił. Mnie to nie boli. Mnie nawet nie bolał masaż szyjki, jak mi lekarz z 2 cm zrobił 4cm haha ani przebicie pęcherza na wywołanie. I pomyślę o baloniku, ale to bardziej wszystko na ułatwienie rodzenia niż ochronę krocza, nie zależy mi na tym jakoś mega, fajnie by było wiadomo, ale jak nacięcie z kleszczaki przeżyłam, to i lekkie nacięcie ogarnę. Bardziej się boję o moją kość ogonową, bo mi pękła przy porodzie i to dopiero cholernie bolało, nacięcie po kleszczach to pikuś :/

Asiul lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę gin mi przełożył wizytę z czwartku na sobotę. Jak żyć ? :D tyle dobrego że o 9.20 ;)
    Chusy wpisz mi proszę wizytę na 23.03

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się czy karta honorowego krwiodawcy z grupą krwi jest tez ważna w szpitalu do porodu?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do niedawna kilogramy skakały wręcz niesamowicie szybko, aż tu nagle stanęly. Pewnie zaraz znowu ruszą i woda się zacznie zbierać.

Na zatrzymywanie wody poleca się picie pokrzywy. Jeśli nie lubicie takich smaków to polecam herbatkę z pokrzywy taka eksoresową z trawą cytrynową z Lidla :) w ogóle nie czuć smaku zielska :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z synem u okulisty, narazie nie musi nosić okularów ma tam delikatne plusy ale kazała obserwować to i jeśli nic niepokojącego się nie będzie działo to za rok z nim przyjść do kontroli, bo ma tendencje do krotkowzrocznosci, ale zbadać się nie chciał dac za żadne skarby masakra.... w 3 osoby trzeba było to trzymać 🙄🙄 ale najważniejsze że poki co jest w porządku

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa może lekarz miał na myśli po prostu wymiary/wagę maleństwa, że większe o 2 tyg od średniej z om

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoś kopanie w cztery litery żebym wyszła w końcu z łóżka :P

ago91 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Kurczę gin mi przełożył wizytę z czwartku na sobotę. Jak żyć ? :D tyle dobrego że o 9.20 ;)
    Chusy wpisz mi proszę wizytę na 23.03

No to moja droga wizytujemy się razem ;-) ❤, ja też wizytę mam w tą Sobotę o 8 rano a z racji że zawsze jest to opóźnienie to pewnie po 9 wejdę , mój Pan gin także przełożył wizytę i w Niedzielę miałam .

Pantera Dziękuje za odpowiedź ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:45

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Właśnie do niedawna kilogramy skakały wręcz niesamowicie szybko, aż tu nagle stanęly. Pewnie zaraz znowu ruszą i woda się zacznie zbierać.

Na zatrzymywanie wody poleca się picie pokrzywy. Jeśli nie lubicie takich smaków to polecam herbatkę z pokrzywy taka eksoresową z trawą cytrynową z Lidla :) w ogóle nie czuć smaku zielska :)
    Pokrzywe też mogę polecić. Codziennie 2 szklanki i póki co wody nie zbieram. Smakuje jak siano, ale lepiej się kilka lykow pomeczyc niż puchnac.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka znam to... u nas kaszel od 2mcy u córki ale stwierdziłam, że muszę ją już wysłać jutro do przedszkola, ja mam wizyty a ona traci tam edukację, koncerty, teatrzyki itp
    A czy ospa jest jakoś groźna w ciąży?

Aktyde zazdroszczę! Od czasu studiów (10 lat) nie miałam tej przyjemności! Miłego leniuchowania :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja to na pokrzywę mam uczulenie :( Zawsze mi oczy po niej puchną i swędzą :( Ja piję ok. 3 litrów wody, czasami dorzucam cytrynę, piję też miętę, póki co woda nie zatrzymuje się, a i masuję ciałko 2 razy w tygodniu szczotką z włosia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:50

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina ja się właśnie tego smaku siana wystrzegam dlatego wybrałam z trawą cytrynową :)
    Te opuchnięcia to się u mnie na dobre zaczęły w 1szej ciąży na 3 tyg przed terminem

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się czy karta honorowego krwiodawcy z grupą krwi jest tez ważna w szpitalu do porodu?
    Aktualne nazwisko? Powinno się mieć dwa wyniki. Ja musiałam wyrabiać krew kartę, kartę krwiodawstwa na panieńskie miałam

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Niech mnie ktoś kopanie w cztery litery żebym wyszła w końcu z łóżka :P
    Kopniak motywacyjny:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba już do sianka przyzwyczailam. W ogóle pije mnóstwo różnych średnio smacznych rzeczy. A dzisiaj akurat będę w Lidlu i wypróbuję tej z trawą cytrynowa;) może chociaż jedno będzie wchodzić że smakiem;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku co sądzisz o takich gąbkach do wanienki https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/375769/s/badum-materacyk-kapielowy-misiek-maxi/
    Widzieliśmy ostatnio u znajomych jak dziecko kąpali w tym, leży stabilnie na takiej gąbce, mąż jest zachwycony, mi się od razu zapaliła lampka z tymi bakteriami. Jeśli jednak jest to co jakiś czas wymieniane i przed każdą kąpielą wyparzane to co sądzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:57

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Aktualne nazwisko? Powinno się mieć dwa wyniki. Ja musiałam wyrabiać krew kartę, kartę krwiodawstwa na panieńskie miałam

Wszystko aktualne. Mi powiedzieli w Diagnostyce, że teraz ponad 2 miesiące się czeka we Wrocławiu na kartę, więc nie zdążę jej wyrobić.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja nie lubię tego że względu na bakterie, ale jakby to wyparzac itp to myślę, że Oki. Na pewno lepsze jak te plastikowe, bo tam zwłaszcza u chłopców ciężar ciąża na jaderkach się opiera.
    Ale to myślę, że lepsze jak gąbka, bo jak nie wysuszysz gąbki to plesn może być
    https://www.mimulo.pl/lezaczek-kapielowy-kroliczki-bialy/product-23383?gclid=Cj0KCQjwpsLkBRDpARIsAKoYI8zIeRc_nWuw_LAIvgtz-Tm0YOU7tjIrhmCR5j38qxE421Z7XdK-APsaAuo7EALw_wcB

iwwk lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ