X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ach znowu 4 dni musiałam was doczytywac lecicie dziewuszki jak szalone heh...

Ja uwielbiam chicco next2me poprostu jestem w nim zakochana bo bujaczek mam wysoki graco sweetpeace super no a krzesełko do karmienia to pewnie na chrzciny mała dostanie także komplet jak talala ale jak wy nie macie nic to faktycznie fajne to chicco wasze takie wszystko w jendym

W weekend w końcu popralam i poprasowalam wszystkie ciuszki dla małej na początek jeszcze tylko torby muszę wyprać pokupowac rzeczy brakujące i pakowanko

U nas już po ospach no ale starszy znowu przyniósł cos z przedszkola tym razem mocny kaszel więc znowu nie idzie do przedszkola aż na tydzień wrócił i od nowa dom
    Miłego dnia życzę wszystkim mamuskom i powodzenia na wizytach

Szczęśliwa Mamusia, kama2784 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzień kuriera, przyszła piżamka z aliexpress i torba do szpitala, jest ogromna, teraz już na pewno się zmieszczę :) ja nie masuję krocza, to chyba trzeba codziennie a ja ledwo pamiętam żeby brzuszek smarować i witaminy łykać

ago91 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masaż krocza to od 34tc z tego co mi i położna i lekarz mówił? Próbowałam robić w pierwszej ciąży, ale mi nie szło. Myślę, że może teraz spróbuję żeby mi mąż robił. Mnie to nie boli. Mnie nawet nie bolał masaż szyjki, jak mi lekarz z 2 cm zrobił 4cm haha ani przebicie pęcherza na wywołanie. I pomyślę o baloniku, ale to bardziej wszystko na ułatwienie rodzenia niż ochronę krocza, nie zależy mi na tym jakoś mega, fajnie by było wiadomo, ale jak nacięcie z kleszczaki przeżyłam, to i lekkie nacięcie ogarnę. Bardziej się boję o moją kość ogonową, bo mi pękła przy porodzie i to dopiero cholernie bolało, nacięcie po kleszczach to pikuś :/

Asiul lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę gin mi przełożył wizytę z czwartku na sobotę. Jak żyć ? :D tyle dobrego że o 9.20 ;)
    Chusy wpisz mi proszę wizytę na 23.03

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się czy karta honorowego krwiodawcy z grupą krwi jest tez ważna w szpitalu do porodu?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie do niedawna kilogramy skakały wręcz niesamowicie szybko, aż tu nagle stanęly. Pewnie zaraz znowu ruszą i woda się zacznie zbierać.

Na zatrzymywanie wody poleca się picie pokrzywy. Jeśli nie lubicie takich smaków to polecam herbatkę z pokrzywy taka eksoresową z trawą cytrynową z Lidla :) w ogóle nie czuć smaku zielska :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z synem u okulisty, narazie nie musi nosić okularów ma tam delikatne plusy ale kazała obserwować to i jeśli nic niepokojącego się nie będzie działo to za rok z nim przyjść do kontroli, bo ma tendencje do krotkowzrocznosci, ale zbadać się nie chciał dac za żadne skarby masakra.... w 3 osoby trzeba było to trzymać 🙄🙄 ale najważniejsze że poki co jest w porządku

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsliwa może lekarz miał na myśli po prostu wymiary/wagę maleństwa, że większe o 2 tyg od średniej z om

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mnie ktoś kopanie w cztery litery żebym wyszła w końcu z łóżka :P

ago91 lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Kurczę gin mi przełożył wizytę z czwartku na sobotę. Jak żyć ? :D tyle dobrego że o 9.20 ;)
    Chusy wpisz mi proszę wizytę na 23.03

No to moja droga wizytujemy się razem ;-) ❤, ja też wizytę mam w tą Sobotę o 8 rano a z racji że zawsze jest to opóźnienie to pewnie po 9 wejdę , mój Pan gin także przełożył wizytę i w Niedzielę miałam .

Pantera Dziękuje za odpowiedź ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:45

Milka1991 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Właśnie do niedawna kilogramy skakały wręcz niesamowicie szybko, aż tu nagle stanęly. Pewnie zaraz znowu ruszą i woda się zacznie zbierać.

Na zatrzymywanie wody poleca się picie pokrzywy. Jeśli nie lubicie takich smaków to polecam herbatkę z pokrzywy taka eksoresową z trawą cytrynową z Lidla :) w ogóle nie czuć smaku zielska :)
    Pokrzywe też mogę polecić. Codziennie 2 szklanki i póki co wody nie zbieram. Smakuje jak siano, ale lepiej się kilka lykow pomeczyc niż puchnac.

• Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka znam to... u nas kaszel od 2mcy u córki ale stwierdziłam, że muszę ją już wysłać jutro do przedszkola, ja mam wizyty a ona traci tam edukację, koncerty, teatrzyki itp
    A czy ospa jest jakoś groźna w ciąży?

Aktyde zazdroszczę! Od czasu studiów (10 lat) nie miałam tej przyjemności! Miłego leniuchowania :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja to na pokrzywę mam uczulenie :( Zawsze mi oczy po niej puchną i swędzą :( Ja piję ok. 3 litrów wody, czasami dorzucam cytrynę, piję też miętę, póki co woda nie zatrzymuje się, a i masuję ciałko 2 razy w tygodniu szczotką z włosia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:50

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glendolina ja się właśnie tego smaku siana wystrzegam dlatego wybrałam z trawą cytrynową :)
    Te opuchnięcia to się u mnie na dobre zaczęły w 1szej ciąży na 3 tyg przed terminem

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Dziewczyny, orientujecie się czy karta honorowego krwiodawcy z grupą krwi jest tez ważna w szpitalu do porodu?
    Aktualne nazwisko? Powinno się mieć dwa wyniki. Ja musiałam wyrabiać krew kartę, kartę krwiodawstwa na panieńskie miałam

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Niech mnie ktoś kopanie w cztery litery żebym wyszła w końcu z łóżka :P
    Kopniak motywacyjny:)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba już do sianka przyzwyczailam. W ogóle pije mnóstwo różnych średnio smacznych rzeczy. A dzisiaj akurat będę w Lidlu i wypróbuję tej z trawą cytrynowa;) może chociaż jedno będzie wchodzić że smakiem;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku co sądzisz o takich gąbkach do wanienki https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/375769/s/badum-materacyk-kapielowy-misiek-maxi/
    Widzieliśmy ostatnio u znajomych jak dziecko kąpali w tym, leży stabilnie na takiej gąbce, mąż jest zachwycony, mi się od razu zapaliła lampka z tymi bakteriami. Jeśli jednak jest to co jakiś czas wymieniane i przed każdą kąpielą wyparzane to co sądzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 11:57

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Aktualne nazwisko? Powinno się mieć dwa wyniki. Ja musiałam wyrabiać krew kartę, kartę krwiodawstwa na panieńskie miałam

Wszystko aktualne. Mi powiedzieli w Diagnostyce, że teraz ponad 2 miesiące się czeka we Wrocławiu na kartę, więc nie zdążę jej wyrobić.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja nie lubię tego że względu na bakterie, ale jakby to wyparzac itp to myślę, że Oki. Na pewno lepsze jak te plastikowe, bo tam zwłaszcza u chłopców ciężar ciąża na jaderkach się opiera.
    Ale to myślę, że lepsze jak gąbka, bo jak nie wysuszysz gąbki to plesn może być
    https://www.mimulo.pl/lezaczek-kapielowy-kroliczki-bialy/product-23383?gclid=Cj0KCQjwpsLkBRDpARIsAKoYI8zIeRc_nWuw_LAIvgtz-Tm0YOU7tjIrhmCR5j38qxE421Z7XdK-APsaAuo7EALw_wcB

iwwk lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ