X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wszystko aktualne. Mi powiedzieli w Diagnostyce, że teraz ponad 2 miesiące się czeka we Wrocławiu na kartę, więc nie zdążę jej wyrobić.
    2 miechy? O. O ja tydzień czekałam. To wtedy spoko jak aktualne nazwisko.

Paula_071 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie do mnie to średnio przemawia, ale mąż mnie namawia, bo będzie sobie wtedy mógł sam kąpać i wygoda, ale ja boję się, że nie zawsze da się to wysuszyć dokładnie i nawet wyparzanie nie pomoże. No zobaczymy, spróbuję najpierw bez tego, a jak mnie będzie męczył to najwyżej sobie sam kupi hehe :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa, czekamy na wieści, ja do wieczora trochę jeszcze się muszę nastresowac :)

Iwwk, też się lubię orientować jakie są ułatwienia i nowinki ale myślisz że będzie Ci się po każdej kąpieli chciało to wyparzac i zostawiać do suszenia? :D ja mam nadzieję szybko opanować kąpiel bez dodatkowych przedmiotow, Ale co z tego będzie zobaczymy :D

iwwk lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera no ja akurat już przechodziłam ospe jako dziecko więc jakoś dla mnie groźna nie jest no ale jak ktoś nie chorował na nią to może się zarazić czy groźna może nie ale niby płód się może zarazić ja to się za bardzo nie znam bardziej puszek heh

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po usg maly wazy 1585g , pani mowi ze bedzie poprostu drobny i malutki.lozysko na tylnej scianie gin nie przewiduje zeby cos zaczelo sie wczesniej wiec jeszcze posiedzi pare tyg. Położenie podluzne glowkowe. Pomrugal oczkami dal sobie noge na glowe i byl bardzo spokojny:D co to moze byc wn CPR?

iwwk, Szczęśliwa Mamusia, Glendolina, Oleander, Ciasteczko777, Nistera, PatkaPP, Rudzik1, kama2784, Milka1991, slodka100, Pani Moł, Veri, ago91 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane no właśnie mąż twierdzi, że będzie mu się chciało, dlatego jak sobie kupi sam to będzie miał, ja nie mam zamiaru tego kupować :D Sceptycznie do tego podchodzę :D Kiedyś też chciał do wanny szybę wstawić, żeby można było prysznic brać na stojąco, ale wybiłam mu pomysł z głowy, bo ja bym to musiała szorować, a z doświadczenia wiem, że tam lubi się brud bardzo gromadzić, a ja mam fioła na punkcie czystości w łazience haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk taka gabka to właśnie siedlisko bakterii i plesni, intak jak fziewczyny pisza sadze ze nie bedzie sie wam chcialo codziennie tego wyparzac.
    Jestem zdania ze przy kapieli nie ma to jak wlasna reka, czujesz dziecko a facet napewno sobie poradzi on tylko mysli ze nie da rady. Moj kapal od samego poczatku, ja po cesarce wiec on przejal ten obowiazek. Radzil sobie swietnie - zreszta musial sobie poradzić, wiec spokojnie faceci to zadaniowcy.

iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, to teraz na pewno będę mocniej negować pomysł :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Pantera no ja akurat już przechodziłam ospe jako dziecko więc jakoś dla mnie groźna nie jest no ale jak ktoś nie chorował na nią to może się zarazić czy groźna może nie ale niby płód się może zarazić ja to się za bardzo nie znam bardziej puszek heh
    Zachorowanie na ospę wietrzną w okresie ciąży może skutkować również niekorzystnymi następstwami u płodu i noworodka. Zachorowanie w I trymestrze nie jest związane ze zwiększonym ryzykiem poronienia. Zakażenie w późniejszym okresie (głównie między 13. a 20. tygodniem) może spowodować chorobę u płodu (ospa wrodzona), objawiającą się małą masą urodzeniową, zmianami bliznowatymi w obrębie dermatomów, zaburzeniami neurologicznymi, jednostronnymi wadami kończyn, wadami oka (małoocze, zaćma, zapalenie naczyniówki i siatkówki), ograniczeniem rozwoju umysłowego, a także zaburzeniami czynności jelit i zwieracza pęcherza moczowego. Uważa się, że powikłania te nie są następstwem zakażenia pierwotnego, ale szybkiej reaktywacji wirusa (Herpes zoster in utero). Nie opisano zespołu wrodzonego u płodów w przypadku zakażenia VZV po 28. tygodniu ciąży.

Więc na tym etapie jesteśmy bezpieczni. Niestety choroby zakaźne są niebezpieczne w ciąży.

https://www.mp.pl/pacjent/ciaza/przebiegciazy/63605,ospa-wietrzna-u-kobiet-w-ciazy

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodka U mnie odpukać Ania nie zachorowała póki co na ospę ,
    miała szczepienie Grześ i dziewczynki razem przechodzili matko skaranie boskie,
    a najbardziej to Gabrysia była obsypana , modlę się aby Ania nie złapała kiedyś w przedszkolu właśnie panowała ospa , i jak byłam z Anią u pediatry tak na takiej wizycie kontrolnej , to o trzy krzesła od nas siedziała dziewczynka która miała ospę i nic Ani nie wyszło lepiej żeby teraz nie zachorowała . Ja przechodziłam ospę mój mąż nie pamięta ale ma znak więc też pewnie przechodził.

Jej kochane dzieje się na Kwietniowym wątku ;-) , już 3 kwietniowa mama urodziła :O :O ❤.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ładnie. Jeszcze miesiąc i my będziemy się rozpakowywac powoli. To chyba pora zacząć się bać?;)

ago91 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na wypłatę i kupuję resztę rzeczy. Pierdziele nie czekam na wykończenie pokoiku z praniem :D Upcham w swojej komodzie :D Niech tylko cieplej się zrobi to pranie zaczynam i za 2 tygodnie torba będzie stała gotowa spakowana haha :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam bac. Nie ma co o tym myśleć! Proponuję zaczac o tym myśleć w momencie jak zaczną sie skurcze :D

Gorzej jak sie juz rodzilo i wiadomo co nas czeka ;D ale tez nad tym pracuję :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki, to ladnie idzie kwietniowkom :D

U mnie dzien pracowity, wreszcie dokupilam kosmetyki i podklady i inne bajery do torby, jak wypiore to sie spakuje. Poskladalam wozek do kupy wreszcie, a pozniej sie zabiore za prasowanie mam nadzieje. No i zamowilam pieluchy i kosmetyki + laktator. I podgrzewacz do butelek. A wlasciwie to wrzucilam do koszyka. Jak malz wroci i zobaczy cene to bedzie plakac :D

Dziewczyny czy wy kupujecie osobne reczniki dla dziecka, czy korzystacie ze swoich normalnych? Przy pierwszej corce kupowalam jej osobne z kapturkiem ale teraz sie zastanawiam.. bo to w sumie za nic a ponad stowy nie ma.

Szczęśliwa Mamusia, Izka37 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam narazie boje sie tego, ze zostaje na ponad tydzien sama z dzieckiem a moj maz jedzie na drugi koniec swiata.

Teraz przy tych wszystkich bolach i formie, ze po spacerze/ogarnieciu kilku rzeczy w domu mam twardnienia i mega bole to szczerze jestem posrana jak my przezyjemy ten czas...

Trzymajcie za nas kciuki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:38

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me u mnie tez kiepsko pod tym wzgledem. Brzuch mam ogromny, ciagle twardnieje, skurcze, cos kluje i boli wiecznie ze wyprawa po mala do zlobka to juz jest cos. Ale tydzien to spoko mysle, dasz rade : ) Zrob duze zakupy przed zebys nie musiala dzwigac nic : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tam narazie boje sie tego, ze zostaje na ponad tydzien sama z dzieckiem a moj maz jedzie na drugi koniec swiata.

Teraz przy tych wszystkich bolach i formie, ze po spacerze/ogarnieciu kilku rzeczy w domu mam twardnienia i mega bole to szczerze jestem posrana jak my przezyjemy ten czas...

Trzymajcie za nas kciuki ;D

Współczuję... Mój ma delegacje w przyszłym tygodniu tylko 3 dni, ale już mnie trzęsie na samą myśl... głównie na myśl sama ja+nieposluszny gnom, który ulubione słowa ma "nie" "chce coś słodkiego" oraz "ale ja chciałam!" :/ ja nie wiem naprawdę krótko ja trzymamy naprawdę jesteśmy konsekwentnie (to nasi znajomi mówią że nas podziwiają za to) a ona coraz bardziej krnabrna. No ale moja mama mówi, że karma wraca i ona jest jak ja, tylko gorsza ;)

4me, Pantera lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me Będę trzymać mocno kciuki ;-) , ale jak coś możesz np na rodzinę liczyć ja nie mam takiej niestety możliwości jedna siostra ma dwi
    dwójkę małych dzieci , druga jest na początku ciąży ma pracę wszak i prawko też ale nie oddala się nie więcej niż np 5 km , tata mój pracuje w dodatku dzieli nas ponad 100 km więc mogę liczyć tylko na męża .

Ja tam się niczego nie boję jedynie to mnie zastanawia to kiedy się zacznie , i czy to rzeczywiście już ;-) z Anią miałam taki fałszywy alarm myślałam że wody mi odeszły , a to nie były wody niby wiem co i jak ale czy rzeczywście rozpoznam czy to już a nie straszaki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 12:51

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    O kurczaki, to ladnie idzie kwietniowkom :D

U mnie dzien pracowity, wreszcie dokupilam kosmetyki i podklady i inne bajery do torby, jak wypiore to sie spakuje. Poskladalam wozek do kupy wreszcie, a pozniej sie zabiore za prasowanie mam nadzieje. No i zamowilam pieluchy i kosmetyki + laktator. I podgrzewacz do butelek. A wlasciwie to wrzucilam do koszyka. Jak malz wroci i zobaczy cene to bedzie plakac :D

Dziewczyny czy wy kupujecie osobne reczniki dla dziecka, czy korzystacie ze swoich normalnych? Przy pierwszej corce kupowalam jej osobne z kapturkiem ale teraz sie zastanawiam.. bo to w sumie za nic a ponad stowy nie ma.

Ja mam po córce, nowych nie kupuję.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D hej hej Melduje wykonanie zadania :) nawet łóżeczko stoi, wszystko już poprane, spakowane itp ;) wiecie jaka to ulga psychiczna !?? Teraz przyjemna zabawa w dekoracje (ściany, komody, łóżeczka) - kupię kilka gadżetów i tyle. Chicco kupie bliżej rozwiązania albo i po - szkoda mi się na razie zagracić.
    Mamami - czyli potrzebuje materacyka do tego?
    Nie mam info z rossman ze czekają pieluchy - to od 34 tyg chyba? A zgłoszona jestem w rossne (tp).
    Nistera - my za 4 tyg mamy donoszone ciąże :) !!

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy, PatkaPP, iwwk, Rudzik1, puszek369, ago91 lubią tę wiadomość

‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ