X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho poszalałaś 😁
    Ja mam 16 tetry grubszej, 3 mięciutkie flanelki, 1 mega gruby koc taki ten puchaty 😂 i 3 polarkowy, 1 rożek, myślę że wystarczy, nie ma co przesadzać, żyjemy w takich czasach że jak czegoś jest za mało to można praktycznie w każdej chwili dokupić.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja ci powiem ze CHCE kupic zwykle biale pieluchy tetrowe ale nie ma! Sa najlepsze bo te kolorowe mniej chlonne mi sie wydaja, a tu lipa wszedzie myszki, kaczuszki i kroliczki. Nie powiem, ladne sa ale pod wzgledem chlonnosci bym wolala te biale i wsjo.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tetry dużo nie kupowałam bo nam w zupełności 8-10 sztuk wystarczyło głównie do karmienia brałam A flanelka to na wyjścia jak w gości , do lekarza czy w obce miejsca to jednorazowe podkłady do przewijania , kupiłam też reczniczki bawełniane jednorazowe z rosmana w takiej rolce Tami ,mam nadzieję że są fajne bo jescze ich nie miałam :)

A ubranek też nie robiłam wielkich zapasów będę kupowac na bieżąco co będę potrzebować zwłaszcza że ja zamawiam od producenta bezpośrednio to w jeden dzień mam paczkę u siebie :)

A zresztą goście też zawsze przychodza i naznosza wszystkiego pełno potem na chrzciny itd takze wszystko na luziku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam całe biały tetry ze sklepu mamyginekolog + te mniejsze tzw. ulewajki. Jakościowo super.

Rudzik1 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho ja mialam dwa kocyki i nigdy, przenigdy mi nie zabraklo... Ale my spalismy w rozku-tez mialam dwa.
    Ale jak widac zdania podzielone :) musisz sama zobaczyć co będziesz uzywac.

Generalnie szalejesz. Ja na Twoim miejscu juz bym przystopowala bo zobaczysz polowy tego nie uzyjesz a dokupic zawsze mozna-w smyku/akpolu od razu a na necie kilka dni i masz paczke ;)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że jescze masa czasu ale Przeszło wam przez myśl kiedy robić chrzciny ?? Może śmieszne że o tym myślę już ale tak się właśnie zastanawiam, bo tym razem na obiad gości zabiorę do restauracji i wcześniej zawsze się rezerwuje takie "imprezy" doszłam do wniosku że nie będę siedzieć w garach gotować A potem gości obsługiwać i zaś nie usiądę bez sensu... I wymyśliłam że na obiad zaprosze gości do restauracji, A na kawę i ciasto do domu , ciasta też piec nie będę zamówię u takiej babeczki co na wesele nam piekła w lipcu jakieś 3 rodzaje , A w domu jedyne co to ogarnę jakieś przekąski i tyle. Pamiętam jak z synem było stanie przy garach podgrzewanie obsluguwanie potem zmywarka potem kawa i okazało się że całe.chrziny chwili nie posiedzialam
    A myślę i tym dlatego że 21. 07 mamy pierwszą rocznicę kościelnego ślubu i myślimy żeby w ten właśnie termin zrobić chrzciny bo akurat przypada to w niedzielę :)

Powiedzcie jakie macie zdanie ?

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula W poprzedniej ciąży jak musiałam się kłaść na oddział to wystarczyła przy przyjęciu karta krwiodawcy, a teraz jak byłam to Pani z okienka powiedziała że już się tego nie akceptuje. I zaraz przy przyjęciu pobierali mi krew i na drugi dzień też, dla potwierdzenia. I dopiero taki papierek jest dla nich ważny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 14:32

Paula_071 lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho kurcze a tak panikowalas.
    Teraz jestes duzo przed wiekszoscia z nas.
    Ja to wogole jestem daleko z tylu
    Kupuje bez ladu o składu.
    A najgorsze jest to ze sie tym wcale a wcale nie przejmuje hahah.
    Chyba zaczne panikowac jak pojde ustalac termin na cc.
    Narazie to sie zastanawiam co wymysla we wtorek w Krakowie na patologii ciazy czy nie wymysla ze mam u nich rodzic.

Izka37, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari my robimy chrzciny kompleksowo w restauracji, jak poprzednio. Też chciałabym koło lipca ale muszę czekać do sierpnia/września bo chrzestna to szwagierka która sama jest teraz w ciąży i ma termin na koniec lipca. Chcę Jej dać trochę czasu na ogarnięcie się po swoim porodzie ;)

Samari0702, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam krew karte w Brussie(zgodnie z wytycznymi naszego kochanego Puszka:)). Czas oczekiwania ok. 3 dni. Wzięli jeden wynik(bo miałam zrobiony) drugi dorobili-było troszkę taniej dzięki temu. Mam teraz taki dowodzik na krew.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:
    Wiem że jescze masa czasu ale Przeszło wam przez myśl kiedy robić chrzciny ?? Może śmieszne że o tym myślę już ale tak się właśnie zastanawiam, bo tym razem na obiad gości zabiorę do restauracji i wcześniej zawsze się rezerwuje takie "imprezy" doszłam do wniosku że nie będę siedzieć w garach gotować A potem gości obsługiwać i zaś nie usiądę bez sensu... I wymyśliłam że na obiad zaprosze gości do restauracji, A na kawę i ciasto do domu , ciasta też piec nie będę zamówię u takiej babeczki co na wesele nam piekła w lipcu jakieś 3 rodzaje , A w domu jedyne co to ogarnę jakieś przekąski i tyle. Pamiętam jak z synem było stanie przy garach podgrzewanie obsluguwanie potem zmywarka potem kawa i okazało się że całe.chrziny chwili nie posiedzialam
    A myślę i tym dlatego że 21. 07 mamy pierwszą rocznicę kościelnego ślubu i myślimy żeby w ten właśnie termin zrobić chrzciny bo akurat przypada to w niedzielę :)

My we wrześniu.

• Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 23:42

• 4me Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pocieszenie. Jakos to bedzie. Nie raz juz zostawalismy sami i do pracy trzeba bylo isc i goraczke ponad 40 stopni u mlodego sama przezylam i wizyte na pediatrii w szpitalu, rentgeny i inne takie.
    Ale nigdy w zaawansowanej ciazy ze stawiajcym sie brzuchem-stad lekki strach :D

A z rodziną to wiecie jak jest-najlepiej na zdjęciach :)
    Moja mama jak przyjedzie to nic przy mlodym nie zrobi z tego co ja nie mogę - dziwganie, schylanie itp bo sama nie moze
    Tesciowa ma dobre serce ale wiecznie gdzieś lata. Poza tym glupio mi jak ona przyjdzid a ja leżę... Musimy dac rade sami jakos :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny! Walczymy z ospa. Synek obsypany ale nie ma dramatu jak narazie.
    Mama moja nie pamieta czy chorowałam na ospe... Staram sie nie stresowac, bo co to zmieni. Jezeli mnie zarazil to juz i tak za późno.

Recznikow nie kupuje specjalnych. Kupie ze 2 nowe duze kapielowe to potem bedziemy normalnie używać. Z synkien tez nie używałam tych z kapturem.

Chrzest planujemy w sierpniu. Małe przyjecie w restauracji tej samej co starszak.
    Terminu nie rezerwujemy, bo to duuuuza rest wiec mysle nie bedzie problemu. My zapraszamy 12-14 osob maks. Nie lubie duzych imprez. Beda tylko najblizsi. My pewnie zrobimy tak jak poprzednio w sobote. Nie mamy slubu kościelnego wiec nie chce spojrzen wszystkich starszych pan zbulwersowanych, ze "nie poszli do komuni".
    Mam fajnego proboszcza, chrzci kiedt rodzicom pasuje. Nie musi to byc wielka niedzielna msza.

Mary Jane trzymam kciuki za wizyte. Szczwsliwa ledwo zywa dobrze, ze wszystko w pozadku. Verbena woooow to za miesiac zobaczysz swojego maluszka! :)

• Fikus Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari0702 wrote:

U nas chrzciny będą we wrześniu, wstępny termin ustalony :)

h84fj44j8c2afjwv.png

17u9l6d89qpw7kc9.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Paula W poprzedniej ciąży jak musiałam się kłaść na oddział to wystarczyła przy przyjęciu karta krwiodawcy, a teraz jak byłam to Pani z okienka powiedziała że już się tego nie akceptuje. I zaraz przy przyjęciu pobierali mi krew i na drugi dzień też, dla potwierdzenia. I dopiero taki papierek jest dla nich ważny

Dzięki, właśnie wyczytałam na jakies stronie, ze od stycznia zmieniły się przepisy i nie uznają tej karty niestety. No nic, sprawdzę jeszcze w Alabie.

Ciacho, ja przy pierwszym dziecku miałam zamówić 10 pieluch w Gemini, a niechcący zamówiłam 20. I wcale nie było za dużo. Oprócz tego miałam też flanelowe i jakoś nigdy nie narzekałam, że leżą nieużywane.
    A Ty nie wstawiasz pieluch i ręczników do suszarki? Ja już nie umiem się wytrzeć ręcznikiem, który wysechł bez suszarki, bo są dla mnie za szorstkie. Wszystko z suszarki jest mięciusieńkie. I ja daję płyn do płukania Bobini.

Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7ad0ecd3047.jpg

Milka1991, 4me, puszek369, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, ago91, Glendolina, iwwk, Agata :), Oleander lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucanie zdjęć tutaj to dla mnie delikatnie mówiąc uciazliwosc. Dlatego prostuje za zamkniętą grupą na fb. Łatwo wrzuca się zdjęcia i to co piszemy widzą tylko osoby z grupy, a nie ktokolwiek chce...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde

No ty to jesteś laska ! To w takim razie ja wyglądam jak hipopotam pewnie dlatego mnie wszyscy przepuszczaja bo mój brzuch wygląda jak bym się do porodu wybierała lada moment xD

aktyde85 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy w ogóle będziemy chrzcic. Mąż jest niewierzący, ślubu kościelnego też nie chcieliśmy, bo nawet jednostronny to hipokryzja skoro ja w kościele raz na rok jestem. Z drugiej strony starsza córka jest ochrzczony, więc sama nie wiem. A w ogóle to nawet nie mamy kogo wziąć na chrzestnych...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ