Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari0702 wrote:Aktyde
No ty to jesteś laska ! To w takim razie ja wyglądam jak hipopotam pewnie dlatego mnie wszyscy przepuszczaja bo mój brzuch wygląda jak bym się do porodu wybierała lada moment xD
Dzięki, po prostu moje aktualne 83kg dobrze się rozkładają na prawie 180cm wzrostu -
nick nieaktualnyMy też nie mieliśmy kościelnego jedynie cywilny, aż raz wyszło hasło robimy wesele no robimy !! I wyszło wesele na 100 osób haha 😂😂😂 ale ekstra było i nie żałuję ani złotówki wydanej na ten cel przepiękny dzień i przepiękne wspomnienia
Widzę że jesteście mądrzejsze niż ja przy moich dzieciach i dopiero przy 3 na myśl knajpa mi przyszła hahaha no ale widzę że to dobry trop , zupę i drugie danie będzie knajpa A ciasto i kawa w domu , ja też robię na Max 16 osób rodzice rodzeństwo i chrzestni i nikogo więcej bo i po coMilka1991, kama2784, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula- daję do suszarki- wszystko
ale wyszły takie sztywne że szok- to chyba kwestia jakości (Akuku) nie wiem- nie dałam płynu zmiękczającego...Ale ten Bobini to używasz do rzeczy dla noworodka?
Mamami- nooo typowa ja - panikara 😱 ale zawsze tak jest ze mną..ale wiadomo, że pewnie nie wszystko mam lub mam zbędne rzeczy..
A propos karuzelę już używać od początku czy z tym można poczekać? Bo na razie nie mam nawet żadnej kupionej..
Izka - gdzie kupiłaś chicco??
Kama- ojoj- oby szybko ospa przeszła- uważaj na siebie koniecznie! Moja mama też miała z moim bratem 2 lata temu i ona się nie zaraziła, a również nie chorowała.
Samari- my nie chrzcimy
kama2784 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko, piorę w Białym Jeleniu albo w Loveli (tez mi śmierdzi), a płyn daję dla dziecka Bobini (mi pasuje zapach). A ręcznik mam jeden z Ikei, jeden z BabyMatex (czy jakoś tak). Oba mięciuśkie.
My właśnie też planujemy w lipcu chrzest, jak się młody urodzi zarezerwuję restaurację, bo to czas weselny, może być i tak problem z miejscem.
aktyde85 - Ty jesteś płaska! Ile Ty masz kg na plusie? Nawet bym nie zauważyła, że jesteś w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:32
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
MaryJane tak jak mówiłam, mogę ogarnąć.
Powiem Wam, że brzuch już mam taki, jak w pierwszej ciąży w 9 miesiącuon po prostu się rozkłada, tak mi lekarz tłumaczył, że ogólnie to brzuch mam duży.
Paula teraz jakieś 6kg na plusie. I nie jestem płaska, cycki mam 75H ;P -
nick nieaktualny
-
Aktyde jaki mały brzuch zazdro!
Mi jedni mowia, ze mam maly, drudzy jeeeny jaki wielki i badz tu madryzrobie wieczorem w koncu jakies zdjecie to Wam wrzuce.
Tymczasem bylam u lekarza i chyba to moja najlepsza wizyta ever. Szyjka ma 4,4cm czyli sie wydluzyla. Potwierdzaja to rowniez wymiary szpitalne-takze juz to gmeranie w szyjce mnie tak nie meczy psychicznie.
Na dodatek mlody wazy ok 1630 gram wiec jakos wystrzelil w gore i lekarz powiedział, ze zyczylby sobie by przy moim schorzeniu wszystkie dzieci miały taka wage. Baa większość pomiarów byla 2 tyg do przodu
Generalnie powiedzial, ze nie widzi kompletnie nic co go nie pokoi wiec i ja sie uspokoilam. Jak widac obijanie sie poplaca i mam zamiar to kontyuowacCiasteczko777, Milka1991, MaMaMi83, Paula_071, kama2784, PatkaPP, Szczęśliwa Mamusia, Veri, ago91, Bibs, Izka37, Pani Moł, iwwk, Agata :), Oleander, Rudzik1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoooo i to są dobre wieści 4me
!! Cieszę sie!!
Aktyde serio fit mamaślicznie
Dziewczyny - czyli ten Bobini można od urodzenia? Nie uczulil Wam dzieci? Ja bardzo lubię płyny do płukania i jak pachniejestem fanka Lenora niebieskiego
4me lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Noooo i to są dobre wieści 4me
!! Cieszę sie!!
Aktyde serio fit mamaślicznie
Dziewczyny - czyli ten Bobini można od urodzenia? Nie uczulil Wam dzieci? Ja bardzo lubię płyny do płukania i jak pachniejestem fanka Lenora niebieskiego
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:No mam wpisane - termin porodu 05.05, nic więcej tam nie ma.. kurczaki
gdzie moje free pampki?
Ręczniki kupiłam 3 z akuku z kapturem - sa ogromne, a po tym płynie dla dzieci niezły peeling - koszmar .. serio nie można niczym zmiękczyć? Chyba za mało kocykow mam - 1 minky, 1do fotelika, 1 bambusowy .. czy to wystarczy? Mam masę pieluszek (tetra, flanela, muślin i bambus). Rożek mam 1 minky - czy to wystarczy? Do wózka mam tylko prześcieradło plus któryś kocyk - czy to za mało?
Ciasteczko, mam ten sam problem. Zarejestrowałam się w Rossnę już dawno i zero jakiegokolwiek info o pieluchach czy oliwce -
Ciasteczko ja kupilam do prania taki zestaw
BALSAM DO PRANIA BIALEGO
https://allegro.pl/oferta/dzidzius-balsam-do-prania-1500ml-biel-7404302596
PLYN DO PLUKANIA
https://allegro.pl/oferta/dzidzius-koncentrat-d-plukania-hipoalergiczny-1-5l-7686274717
BALSAM DO PRANIA KOLOR
https://allegro.pl/oferta/dzidzius-balsam-plyn-do-prania-kolor-1-5-l-7382706449
Polski producent, od wielu lat na rynku, pralam w tym rzeczy mojej corki, nie zamieniam na nic innego.
Maja tez platki mydlane jakby kogos interesowało
https://allegro.pl/oferta/dzidzius-hipoalergiczne-platki-mydlane-do-prania-6735701167?fromVariant=7382706449Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:48
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
kama2784 wrote:4me same dobre wiadomosci! Ekstra!
Aktyde Ty wazysz 83???? To chyba masz kosci ciezkie. Ja 10kg mniej, wzrost ten sam a duzo grubiej wygladam. Mega szczupla jestes.
-
Samari, nad chrzcinami też już myślimy. Z tym że u nas jest możliwość tylko w pierwszą niedzielę miesiąca. Z racji tego że moi rodzice i siostra mają do nas 400km i muszą wcześniej ustalać wolne w pracy to wstępnie termin mamy 7 lipca, oczywiście jak z maleńką będzie wszystko dobrze. Wszystkie urodziny zawsze robię w domu na około 17 osób, tym razem powiedziałam stop, chrzciny robimy w restauracji obiad plus kawa. Teraz tylko zdarza mi się zastanawiać skąd tort i ciasta wziąć, bo zawsze sama piekę, ale stwierdziłam że raczej sama ogarnąć tego nie dam rady. Ale to moja teściowa mi podpowie, albo sama zrobi. Piecze pyszności, to muszę z czystym sercem przyznać.
Aktyde, super wyglądasz
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Samari0702 wrote:Wiem że jescze masa czasu ale Przeszło wam przez myśl kiedy robić chrzciny ?? Może śmieszne że o tym myślę już ale tak się właśnie zastanawiam, bo tym razem na obiad gości zabiorę do restauracji i wcześniej zawsze się rezerwuje takie "imprezy" doszłam do wniosku że nie będę siedzieć w garach gotować A potem gości obsługiwać i zaś nie usiądę bez sensu... I wymyśliłam że na obiad zaprosze gości do restauracji, A na kawę i ciasto do domu , ciasta też piec nie będę zamówię u takiej babeczki co na wesele nam piekła w lipcu jakieś 3 rodzaje , A w domu jedyne co to ogarnę jakieś przekąski i tyle. Pamiętam jak z synem było stanie przy garach podgrzewanie obsluguwanie potem zmywarka potem kawa i okazało się że całe.chrziny chwili nie posiedzialam
A myślę i tym dlatego że 21. 07 mamy pierwszą rocznicę kościelnego ślubu i myślimy żeby w ten właśnie termin zrobić chrzciny bo akurat przypada to w niedzielę
Powiedzcie jakie macie zdanie ?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4