Mamunie LIPIEC 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikkaja Wy na chwilę po powrocie zamieszkać musicie z mamą czy to dłuższy plan? Wogole kiedy wracacie?
Karola idę zaraz do Smyka 🤣
My mamy malenka łazienkę ale przy remoncie uparlam się na wannę. 140cm szczęścia 🤣 plus panel prysznicowy dla meza - teraz nie żałuję. Na początku będę korzystała z wanienki Ikea i stołu w salonie. A pazurki będę piłować 😁
Przestało wreszcie padać!
Rośniemy!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ed784c82674.jpganngelikamarta, Kamsza, xgirl lubią tę wiadomość
-
mikaja wrote:Sylwia chcemy u niej zostać najkrócej jak się da. Wracamy w październiku i od razu się rzucamy na poszukiwanie mieszkania.
Jeśli chodzi o depresję temat rzeka jak dla mnie. Może niektórzy wyolbrzymiaja, czasami lekarze też tak myślą ale wiem jedno kiedy stanie się tragedia jest za późno.
Dziś żyjemy jak żyjemy i mega się nakręcamy, my matki jesteśmy też najsłabszy ogniwem tego systemu. Dziś trzeba być bardzo silna i mądra osoba i trochę ufać bardziej sobie.
Moj Mały szaleje już tak że chyba cały czas go czuje, mniej lub bardziej 😍 trochę zaczyna boleć mnie prawy bok albo z prawej strony plecy jakby się coś rozciągalo, mija przy chodzeniu a najbardziej dokucza kiedy się kładę, znowu jak siedzę Mały mega lobuzuje więc trza chodzić 😂 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0778f5961375.jpg
Majfrendy mnie wykończą kiedyś. Zamawialam w liski pieluche a dostalam chyba najbrzydsza w jakieś pióra. Fakt ze jakosc jest niesamowita i ta wielkość tez starczy na dwulatka w lecie ale kuźwa pióra?! Serio? -
Ja po wizycie - kluska nie taka kluska, bo o ile metrem wychodzila na 75 centyl, to na usg jest lekko ponizej 50 i wychodzi nam 2200 gram
Wszystko w normie, przeplywy, wymiary, HR itd - wszystko harmonijnie, mala nadal jest dziewczynka i uwaga! GLOWA W DOLE!!!
Jednak sie polozne nie mylily. Nie mam zielonego pojecia kiedy ona sie kopyrtnela. Ale fakt jest, ze od kilku dni wlasnie bardziej mnie boli w dole - przy mlodym, ktory od poczatku byl glowa w dole mialam tak caly czas - i wlasnie w szyjce mnie kluje mocno, bo najwyrazniej glowe pcha no i juz pod tymi zebrami ta pupa czuc ze miekkie to a nie jak glowa byla
No i oddycha mi sie troche latwiej jednak z tylkiem pod zebrami niz z glowa w przeponie - nie da sie ukryc
Nic no.... jak nie zacznie nagle rosnac pod 4kg to bedziemy czekac na naturalna akcje i tyle. Z moja mania kontrolowania zycia bedzie mi ciezko, wolalabym miec date ustalona, ale no...
Za tydzien mam wizyte z konsultantem to jeszcze zobaczymy, co powie.
JAk cos to od 36tc zaczynam jesc daktyle i poczytac o masazu krocza - Karola masz jakies dobre zrodla ?:D Musze teraz znalezc jakies eko-srekoKamsza, Emma_, Sylka135, 33Sylwia, Casjopea, tka_aa lubią tę wiadomość
-
KarolaJJJ wrote:https://www.zdrowedaktyle.pl/pl/p/Swieze-Daktyle-Medjool-BIO-500-g/71
Mam te ale byly za 29 zl z przesyłką
Fajnie ze wazy "tylko" 2200,jest szansa ze urodzi sie z waga max 3800.
Zalezy, kiedy by sie rodzila.
Ale i tak w sumie wazny obwod glowy chyba bardziej, niz ta waga. Aczkolwiek juz te +/-31 cm mnie przeraza haha -
Mikaja to co, sn?
Ja tez juz po wizycie, nastepna za 12 dni, teraz beda juz czesciej. Przytylam w ciagu miesiaca uwaga uwaga 300g😆 . Mala dalej z glowa w gorze.
W ogole lekarka powiedziala, ze mozna manualnie dziecko sprobowac odwrocic (OK to wiedzialam od was) ale trzeba to robic w szpitalu i byc w gotowosci na operacje (pewnie miala CC na mysli). W szoku jestem, nie wiedzialam, ze to moze byc niebezpieczne 🙄